به گزارش ایرنا از روابط عمومی چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر، نادره رضایی در این پیام نوشته است: موسیقی کشف است؛ کشف آهنگین هستی. موسیقی ستایش است؛ ستایش خالق در صورت نغمهها. موسیقی امروز ما که برآمده از تاریخ است و بزرگان فلسفه و ادبیات ما آن را ستوده اند و از آن بارها سخن گفتهاند، میراث و گنجینهای گرانمایه از نغمات و ترانهها و اصوات دلنشینی است که در همه اقوام این سرزمین جاری بوده است. در کار روزانه و در شادی و سوگ. در همه لحظههای زندگی مردم ایران.
جشنواره موسیقی فجر که اکنون به چهل سالگی رسیده است، در جایگاهی ایستاده که میتوانیم از آن به عنوان مهمترین و پختهترین رویداد موسیقایی ایران یاد کنیم. جشنوارهای که با بخشهای مختلف خود میتواند رنگآمیزی جذابی از نغمات را برای مردم نمایش دهد و در گونههای اصیل و پاپ و غیره با همراهی هنرمندان، شنیدنیترین آواها و شگفتآور ترین نواها را به گوش برساند.
وی افزوده است: جشنواره موسیقی فجر اکنون قد راست کرده و به بانگ بلند از مردم ایران و اهالی موسیقی دعوت میکند تا در ضیافت بزرگ تصنیف و نوا بیایند و بشنوند که مولانا فرمود: بکوبید دهلها و دگر هیچ مگویید/ چه جای دل و عقل است که جان نیز رمیده است. جایگاه موسیقی در میان اقوام ما چنان رفیع و بلند است که صدای مردم ایران است و این همان انگیزه و هدف جشنواره موسیقی فجر است که بتواند وفاق و همدلی را در میان مردم برافرازد. چرا که هر قوم و اقلیمی را در این سرزمین با نواهای موسیقیاش میشناسیم.
در ادامه پیام وی میخوانیم: از کوهستانهای شمالی زاگرس در میان مردم آذری زبان تا در دل زاگرس و کردها و لرها و در جنوب گرم و سواحل پرشور خلیج فارس و در میان بلوچها و خراسانیها که از آن خشک سیم و خشک پوست آوای دوست را به گوش میرسانند، هر آوایی را که میشنویم با فرهنگ و اقلیم و مردمان ناحیه همسان است و گویی که در آن دیار زاده شده و پروریده و به ما رسیده است؛ همین گونه تا ساحل زیبای خزر و مردمان ترکمن و مازندران و گیلان و همه آنها که در کناره کویر دستی بر ساز دارند و حنجرهای در آواز. جشنواره موسیقی فجر، با صدا و ساز بانوان هنرمند آراسته شده است و نغمه سازشان را در جشنواره میشنویم که از گوشه و کنار این سرزمین آمدهاند و هنر خود را پیش روی ما مینهند.
جشنواره موسیقی فجر میتواند جریان موسیقی کشور را تداوم بخشد و با برنامهریزی مدون در معاونت امور هنری تلاش میکنیم تا موسیقی ایران را همواره در اوج نگه داریم و فضا را برای برگزاری کنسرتهای پرمخاطب در سراسر کشور مهیا گردانیم. جشنواره موسیقی فجر طلیعه و نوید این است که موسیقی بخش مهمی از هنر در سرزمین پهناور ایران است و همه اقوام ایرانی صاحب موسیقی در شکلگیری جریان موسیقایی کشور سهیماند و با حمایت تمام از گروههای موسیقی، میخواهیم که صدای موسیقی در همه شهرهای کشورمان جاری باشد.
وی در پایان نوشته است: امیدوارم که چهلمین جشنواره موسیقی فجر، خوشترین صداها و نغمات را برای مردم گرامی و عزیز به یادگار بگذارد. دست هنرمندان را به گرمی میفشارم و برای همه آنها روزهای پرباری در جشنواره آرزومندم و از همه همکاران گرامی در ستاد برگزاری جشنواره سپاسگزارم.
به گزارش ایرنا، چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری، مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی به همت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری دفتر موسیقی ارشاد و انجمن موسیقی ایران و بنیاد رودکی از ۲۳ تا ۲۹ بهمن با حضور ۱۰۶ گروه موسیقی و یکهزار و ۷۷۱ هنرمند از سراسر جهان در ۱۰ تالار سطح شهر و همزمان در ۲۱ استان برگزار میشود.
معرفی و تقدیر از آثار برگزیده هنرمندان موسیقی ایران، اعتلای هنر موسیقی و ارتقای سطح سلیقه و فرهنگ شنیداری مخاطبان، مراقبت از هویت ملی مبتنی بر آموزههای آیینی و ایرانی، تقویت و حمایت از هنر خلاق به ویژه ایده و اجراهای صدا و موسیقی نسل جوان و شناسایی و تحکیم فرم و محتوای کیفی برای گونههای مختلف موسیقی از اهداف این دوره از جشنواره است.
منبع