از ساخت پایگاه‌ نظامی اسرائیل در سوریه تا محکومیت طرح کوچ از سوی عربستان

به گزارش ایکنا، منابع وابسته به رژیم صهیونیستی به تداوم تحرکات نظامیان این رژیم در سوریه پرداختند و در همین رابطه رادیو ارتش رژیم صهیونیستی فاش کرد که این رژیم در کمال آرامش یک منطقه امنیتی در داخل خاک سوریه ایجاد کرده است.

این رسانه صهیونیستی گزارش داد: حضور اسرائیل در سوریه موقتی نیست و اسرائیل در حال ساخت ۹ مرکز نظامی در این منطقه امنیتی است.

در ادامه گزارش رادیو رژیم صهیونیستی آمده است: در حال برنامه‌ریزی برای ماندن در سوریه طی سال ۲۰۲۵ هستیم و در این منطقه اکنون ۳ تیپ نظامی فعالیت دارند، در حالی که پیش از ۷ اکتبر تنها یک گردان و نیم مستقر بود. در حال حاضر هیچ تاریخ مشخصی برای ادامه کنترل منطقه امنیتی در سوریه تعیین نشده است.

 از ساخت پایگاه‌ نظامی توسط اسرائیل در سوریه تا محکومیت کوچاندن فلسطینیان غزه از سوی عربستان

اذعان صهیونیست‌ها به کارشکنی‌ در اجرای توافق آتش‌بس

سه مقام صهیونیست به روزنامه «نیویورک تایمز» و دو مقام از کشورهای میانجی اعلام کردند اتهامات حماس به رژیم اشغالگر مبنی بر عمل نکردن تل‌آویو به تعهداتش براساس توافقنامه آتش بس از جمله، ندادن مجوز ورود کمک‌های بشردوستانه از جمله صدها هزار چادر به نوار غزه، «دقیق» است.

جنبش حماس روز دوشنبه اعلام کرد آزادی شمار دیگری از اسرای صهیونیست را که قرار بود در روز شنبه آینده آزاد شوند تا اطلاع ثانوی به تعویق می‎‌اندازد و دلیل این اقدام را عمل نکردن اسرائیل به تعهداتش براساس توافقنامه آتش‌بس غزه اعلام کرده بود، این در حالی است که رژیم صهیونیستی ادعا کرد تعویق در آزاد کردن اسرا، نقض آتش‌بس است و ارتش این رژیم در آماده باش کامل قرار دارد.

حماس تاکید کرد: اسرائیل با ایجاد تأخیر در بازگشت آوارگان به شمال نوار غزه، بمباران و شلیک به طرف آنها در مناطق مختلف باریکه غزه، عدم اعطای مجوز ارسال کلیه انواع کمک‌های بشردوستانه، توافق آتش‌بس را نقض کرده است، این در حالی است که ما به همه تعهداتمان براساس توافقنامه عمل کرده‌ایم.

سه مقام صهیونیست با تایید کارشکنی اسرائیل، در گفتگو با روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» اعلام کردند که اختلاف درباره کمک‌های بشردوستانه را به روش نسبتا آسانی می‌توان حل کرد؛ طوری که اسرائیل اجازه ورود کمک های بیشتری را بدهد اما به نظر می‌رسد موضوع گسترده‌تر، تلاش «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل برای مانع‌تراشی بر سر مذاکرات درباره تمدید آتش بس تا بعد از اول مارس آینده باشد.

نیویورک تایمز در این باره به تأخیر نتانیاهو در ارسال هیأت مذاکره کننده اسرائیل به دوحه اشاره کرد که قرار بود در هفته گذشته تا ابتدای هفته جاری صورت گیرد.

به گفته پنج مقام صهیونیست و یکی از مقامات کشورهای میانجی – که نام و تابعیتش اعلام نشده است – هیأت مذاکره کننده رژیم اشغالگر از سه مسئول این رژیم تشکیل شده است که پیشتر مسئولیت تیم‌های مذاکره کننده این رژیم را به عهده داشته‌اند.

مقامات مذکور اعلام کردند که اختیارات واگذار شده به هیأت مذاکره کننده، فقط «استماع» بوده است نه «مذاکره».

به گفته مقامات صهیونیست، هیأت مذاکره کننده این رژیم قبل از اعلام بازگشت به سرزمین‌های اشغالی، پیشنهاد قطر مبنی بر طرحی درباره مرحله آتی مذاکرات را دریافت کرده است.

نیویورک تایمز به نقل از مقامات صهیونیستی اعلام کرد این امر چنین القا می‌کند که نتانیاهو به جای تلاش جدی برای تمدید آتش‌بس، با زمان بازی می‌کند.

عومیر دوستری، سخنگوی بنیامین نتانیاهو در پاسخ به درخواست برای اعلام موضع در این باره گفت: نتانیاهو «به‌طور خستگی‌ناپذیری» برای آزادی همه اسرا تلاش می‌کند.

دوستری افزود که اسرائیل پس از مشخص شدن موضع تل‌آویو از سوی کابینه، هیاتی را برای مذاکره درباره تمدید توافق ارسال خواهد کرد.

تحلیلگران بر این باورند که اقدام حماس در به تعویق انداختن آزادی اسرا فقط برای تسریع در ارسال کمک‌های بشردوستانه نبوده بلکه با این اقدام، درصدد وادار کردن نتانیاهو به جدیت در مذاکرات است.

این تحلیلگران افزودند که این اقدام همچنین به مثابه پاسخی به اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا درباره اخراج اجباری اهالی غزه و اعلام طرح‌هایی برای این باریکه بدون حضور فلسطینی‌ها و همچنین اصرار بر حذف حماس از قدرت در این منطقه است.

مایکل میلشستین، تحلیلگر صهیونیست متخصص در امور فلسطین گفت: حماس از درخواست‌های نتانیاهو و ترامپ درباره کنار گذاشتن این جنبش از قدرت در نوار غزه، خشمگین است.

 شهادت و زخمی شدن 4 فلسطینی در کرانه باختری

یک جوان فلسطینی در شهرک سعیر در نزدیکی الخلیل در جنوب کرانه باختری توسط نظامیان رژیم صهیونیستی به شهادت رسید و سه نفر دیگر هم زخمی شدند.

رسانه‌های فلسطین به نقل از منابع پزشکی اعلام کردند که یک جوان ۱۹ ساله فلسطینی به نام «عبدالله مراد حسین الفروخ» به ضرب گلوله نظامیان رژیم صهیونیستی در شهرک سعیر در الخلیل به شهادت رسید.

پیش‌تر سازمان هلال احمر فلسطین با صدور بیانیه‌ای از زخمی شدن یک جوان ۱۹ ساله از ناحیه سینه و زخمی شدن ۲ نفر دیگر از ناحیه شکم و سر خبر داده بود.

شهرک سعیر در نزدیکی شهر الخلیل در کرانه باختری طی هفته‌های اخیر شاهد حملات و تجاوزات مکرر ارتش صهیونسیتی بوده است و نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی با حمله به این شهرک اقدام به تیراندازی به سوی ساکنان این شهرک و شلیک بمب‌های صوتی و گاز اشک‌آور کرده اند.

از زمان شروع تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه در هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهرماه ۱۴۰۲)، ارتش این رژیم بر دامنه عملیات خود در کرانه باختری افزوده است.

نظامیان رژیم صهیونیستی از چندی پیش حملات خود را به شهرها و روستاهای کرانه باختری شدت داده‌اند که در جریان آن شماری از شهروندان فلسطینی شهید و زخمی شده‌اند.

شهروندان و مبارزان فلسطینی نیز در مقابل جنایت‌های رژیم صهیونیستی به مقابله با صهیونیست‌ها به هر وسیله ممکن پرداخته‌اند.

 از ساخت پایگاه‌ نظامی توسط اسرائیل در سوریه تا محکومیت کوچاندن فلسطینیان غزه از سوی عربستان

محکومیت کوچ اجباری فلسطینی‌ها توسط عربستان

شورای وزیران عربستان سعودی روز سه شنبه اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی در مورد کوچ اجباری ساکنان غزه از سرزمین خود را به شدت محکوم کرد.

شورای وزیران این کشور به ریاست «محمد بن سلمان» ولیعهد این کشور تشکیل جلسه داد و اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی در مورد کوچ اجباری فلسطینی های ساکن غزه از سرزمین خود را به شدت محکوم کرد.

بر اساس این گزارش، در ابتدای این جلسه ولیعهد اعضای کابینه عربستان سعودی را در جریان محتوای دو تماس تلفنی با «عبدالله دوم بن الحسین» شاه اردن و «شیخ محمد بن زاید آل نهیان» رئیس امارات متحده عربی قرار داد.

شورای وزیران عربستان سعودی سپس تحولات جاری در عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را مورد بحث و بررسی قرار داد و اظهارات افراطی مقامات رژیم اسرائیل در مورد کوچ اجباری مردم فلسطین از سرزمین‌شان را قاطعانه رد کرد.

شورای وزیران عربستان با تأکید بر اینکه فلسطین برای این کشور مسئله‌ای محوری است افزود که صلح پایدار تنها با پذیرش اصل همزیستی مسالمت آمیز از طریق راه حل دو دولتی حاصل می شود.

پیش‌تر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به کانال ۱۴ تلویزیون این رژیم اشغالگر گفت که طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای انتقال فلسطینی‌ها به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن، یک طرح برای «روز پس از جنگ غزه» است.

نتانیاهو همچنین خواهان تشکیل یک کشور فلسطینی در خاک عربستان سعودی شده بود.

این اظهارات واکنش تند ریاض را به همراه داشت و وزارت خارجه عربستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: ذهنیت تندرو و اشغالگرانه، معنا و مفهوم خاک فلسطین برای مردم فلسطین و پیوند آنها با این مرز و بوم را درک نمی کند.

این بیانیه تأکید کرد که عربستان اینگونه اظهارات را که با هدف منحرف کردن افکار عمومی از جنایت های مداوم اشغالگران در غزه مطرح می شود، به طور قاطع رد می کند.

برپایه این گزارش، وزارت خارجه عربستان در بیانیه خود، صلح دائمی را در گرو پذیرش همزیستی مسالمت آمیز از طریق به اصطلاح راهکار «دو دولتی» دانست.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

انتصاب مشاور وزیر امور خارجه در امور بانوان

به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت امور خارجه، سیدعباس عراقچی، وزیر امور …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ