به گزارش خبرگزاری مهر، خسرو شهبازی سه شنبه شب در جلسه هماهنگی تأمین سیب درختی مورد نیاز بازار داخلی و صادراتی، افزود: ۳۰۲ هزار تن سیب در سردخانههای استان موجود است و این استان آمادگی تأمین سیب درختی شب عید کشور را دارد.
وی ادامه داد: تاکنون حدود ۶۴۶ هزار تن سیب درختی از گمرکات کشور صادر شده که بخش عمدهای از این میزان صادرات، سیب تولیدی استان است.
شهبازی اظهارکرد: روند صادرات مطلوب است، اما باید چرخه تنظیم بازار برای مدیریت بهینه توسط تشکلهای کشاورزی مدیریت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی، با بیان اینکه آذربایجانغربی با تولید ۳۰ درصد سیب کشور رتبه نخست را به خود اختصاص داده است، افزود: عمده صادرات سیب استان به کشورهای هند، پاکستان، ترکمنستان، روسیه و عراق انجام میشود.
فعالیت ۷۱۰ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی در آذربایجان غربی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به فعالیت ۷۱۰ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان گفت: آذربایجان غربی با فعالیت این تعداد واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی یکی از قطبهای صنایع تبدیلی و تکمیلی در کشور محسوب میشود.
شهبازی، با اشاره به اینکه با وجود فرصتها و ظرفیتهای موجود میتوان، ظرفیت صنایع تبدیلی و تکمیلی را بیش از ظرفیت موجود افزایش داد، افزود: درسال ۱۴۰۱ در مجموع ظرفیت واحدهای سورت و بسته بندی استان ۲۲ هزار تن بود که با اقدامات و حمایتهای انجام شده درحال حاضر ظرفیت این واحدها ۱۴ برابر شده و به ۳۲۰ هزار تن درسال و تعداد آنها به ۵۴ واحد رسیده است.
وی با تأکید به اینکه از مجموع واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی استان ۴۰ واحد در بخش تولید پوره وکنسانتره فعالیت دارند، اظهارکرد: ظرفیت تولید این واحدها ۲۵۴ هزار تن است.
شهبازی گفت: همچنین در سطح استان ۴۷۸ واحد سردخانه با ظرفیت یک میلیون و ۱۸۰ هزار تن فعال است که استان در این بخش به یک وضعیت ایدهآل رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: در راستای افزایش تعداد و ظرفیت واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی، حمایتهایی از جمله تسریع در صدور مجوزها و پرداخت تسهیلات مالی توسط سازمان انجام میشود.
معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران هم در این جلسه خواستار مدیریت ذخیره سازی کالاهای اساسی برای تنظیم بازار داخلی شد و گفت: ساماندهی وضعیت بازار صادرات داخلی باید در اولویت قرار گیرد.
منبع