بسم الله الرحمن الرحیم
«قوم یتفکرون»، کسانی هستند که گره های جامعه را می شناسند و می توانند باز کنند و آن را باز هم می کنند؛ کسانی که اهل جوشش و خروش در برخورد با حل معضلات در جامعه هستند. این افراد، اهل ارتباط گیری موثر برای هدایت دیگران اند. مشکلات در چشم آنها وسیله ای برای ایجاد گفتمان و راهی برای ارتباط بیشتر با دیگران است. بی تفاوت نسبت به جامعه نیستند و وجودشان برای دیگران نفع و خیر دارد. اگر این گروه نبودند افراد جامعه از نظر فقر مادی و معنوی از دست می رفتند و اگر جامعه به فقر گرفتار شود، به دلیل نبود این افراد است.
در مقابلِ قوم یتفکرون گروهی هستند که به صورت خاص برای مردم ایجاد مشکل می کنند. گروهی که مردم را با سختی های زندگی روبه رو می کنند؛ نه می توانند غم کسی را بر طرف کنند و نه می توانند باری را بردارند، ولی زندگی آنها موجب به سختی افتادن دیگران می شود. این افراد نیز گروه دارند و خواسته یا نخواسته به صورت گروهی مردم را به سختی می اندازند. آنهایی که در مقام سرپرستی هستند ولی بد سرپرستی می کنند، در مقام مسئول هستند ولی به مسئولیّت های خود عمل نمی کنند، شغلی دارند ولی تعهد ندارند. این چنین افرادی در مقابل قوم یتفکرون هستند.
در جامعه هر کسی فکر می کند به صورت فردی عمل می کند، ولی، در واقع، هر کس با شخصیت های مشابه خود پیوند حاصل می کند و جریانی آشکار یا نهفته را پدیدار می کند؛ اگر گره گشا باشد، در هر صورت با گره گشایان عالم مرتبط است و اگر گِره انداز باشد، با گِره اندازان عالم.
✍️احمدرضا اخوت