صالح الرقدان، نایب رئیس شورای عالی قضایی کویت ضمن سخنانی در آیین افتتاحیه این همایش گفت: این گردهمایی فرصتی ارزشمند برای تبادل تجربیات و نظرات درباره مسائل حقوقی میان کشورهای اسلامی و تقویت همکاری میان نهادهای قضایی در چارچوب عدالت و انصاف است.
وی افزود: کشور کویت از کشورهای پیشگام در دعوت به راهاندازی «دادگاه عدل اسلامی» بهعنوان چارچوبی قضایی برای حل اختلافات میان کشورهای اسلامی بوده است و ما بر تعهد خویش برای میزبانی چنین همایشهایی و حمایت از علم و دانش در راستای سیاستهای حکیمانه تأکید داریم.
این مقام کویتی هشدار داد: ادامه تعلل در راهاندازی این دادگاه میتواند برخی کشورها را در برابر خطرات ناشی از افراطگرایی دینی و تعصب نژادی آسیبپذیر کند و ما امیدواریم این همایش به بستری برای حمایت از ارزشهای عدالت، مساوات و احقاق حق در کشورهای اسلامی تبدیل شود.
از سوی دیگر، «جراح جابر الأحمد الصباح»، معاون وزیر امور خارجه کویت، نیز طی سخنانی در این همایش دو روزه که عصر روز چهارشنبه(24 بهمنماه) پایان یافت، تصریح کرد: این همایش نشان از تعهد مستمر برای ادامه همکاری مشترک جهت فعالسازی دیوان بینالمللی دادگستری اسلامی است، چرا که این دادگاه رکن اصلی قضایی سازمان همکاری اسلامی است و هدف آن تحقق عدالت و حاکمیت قانون بر اساس شریعت اسلامی و قواعد حقوق بینالملل است.
وی تأکید کرد: این دادگاه بهعنوان «نهادی حقوقی مستقل» برای حل و فصل اختلافات میان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی طراحی شده است و تصویب آن موجب تقویت ثبات، تحقق عدالت و دستیابی به توافقات مبتنی بر احترام متقابل خواهد شد.
گفتنی است؛ تلاشها برای تأسیس دیوان بینالمللی دادگستری اسلامی به سومین اجلاس سران کشورهای اسلامی در مکه مکرمه در سال ۱۹۸۱ میلادی بازمیگردد.
انتهای پیام
منبع