به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی به دلیل شرایط ویژه جغرافیایی، آب و هوای چهار فصل، اماکن تاریخی و جذابیتهای طبیعی از استانهای برخوردار در حوزه گردشگری به شمار میرود؛ اما متاسفانه صنعت گردشگری در این استان همواره طی دورههای گذشته مغفول واقع شده و توجه ویژهای به سرمایه گذاری در این حوزه نشده است.
تاکنون سه اثر ثبت شده جهانی و بیش از یک هزار و ۸۰۰ اثر ملی ثبت شده در آذربایجانغربی وجود دارد که هر تک تک آنها گنجینهای ارزشمند برای صنعت گردشگری محسوب میشود؛ در همین راستا باید از همه این مواهبی که به واسطه طبیعت یا تاریخ غنی نصیب این استان شده در مسیر افزایش تراز اقتصادی منطقه استفاده شود.
با روی کارآمدن دولت چهاردهم و توجه شخص رییس جمهور به صنعت گردشگری مسیر برای توسعه آذربایجانغربی در این حوزه فراهم است و نباید با بی توجهی به آن فرصت سوزی کرد.
البته یکی دیگر از مهمترین ظرفیتهای ایجاد شده در دولت چهاردهم برای آذربایجانغربی، انتصاب رضا رحمانی به عنوان استاندار این استان است که با رویکرد توجه به ظرفیت بخش خصوصی، توسعه سرمایه گذاری و استفاده از ظرفیتهای استانی برای ارتقای شاخصها روی کار آمد و در همین مدت کوتاه نشان داد که به نقش صنعت گردشگری در توسعه پایدار منطقه نیز باور دارد.
مهمترین نقطه اتکای مطالب، برنامهها و اقدامات حدود ۲ ماه اخیر استاندار آذربایجان غربی حول محور سرمایه گذاری بوده که در این میان گردشگری نیز جایگاه خاصی داشته است؛ تاکید بر توسعه خط ریلی، ضرورت بهسازی جادهها و افزایش بهره وری فرودگاه ارومیه نشان میدهد که دولت در آذربایجانغربی مشکلات زیرساختی توسعه گردشگری را میشناسد و به اهداف مورد نظر کاملا واقف است.
معرفی جاذبههای گردشگری مهمترین گام برای توسعه این بخش در آذربایجان غربی
نمایشگاه امسال گردشگری در تهران نقطه عطفی برای آذربایجانغربی بود تا برای اولین بار این استان در یک رویداد مهم گردشگری حضور تخصصی را تجربه کند؛ استاندار آذربایجانغربی با بسیج مدیران دولتی و حمایت از بخش خصوصی جهت حضور در نمایشگاه گردشگری، چهرهای نو از آذربایجانغربی در حوزه گردشگری را برای بازدید کنندگانی از سراسر جهان عرضه کرد؛ رحمانی در بازدید از غرفه استان در نمایشگاه بین المللی گردشگری تهران، گفت: با توجه به ظرفیتهای فراوانی که این استان در حوزه گردشگری دارد باید جاذبه های گردشگری آذربایجانغربی بهخوبی معرفی شود و این امر نخستین گام برای توسعه این بخش خواهد بود.
وی افزود: بیتردید حضور در نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران فرصت مغتنمی بود و که نهایت بهره برداری از آن برای معرفی آذربایجانغربی به عمل آمد.
استاندار آذربایجانغربی با اشاره به طراحی نخستین سایت تخصصی گردشگری کشور در این استان، بیان کرد: نگاه ما رفع تکلیفی نیست و ما معتقد به اجرای کارهای زیربنایی برای توسعه گردشگری هستیم؛ ۲ هزار و ۲۰۰ مسیر گردشگری توسط این سایت به گردشگران معرفی خواهد شد.
برقراری پرواز ارومیه به سمت مشهد، کیش و استانبول، نقطه عطف توسعه گردشگری آذربایجان غربی
استاندار آذربایجان غربی در ادامه از برقراری مجدد پرواز مستقیم ارومیه به مشهد مقدس خبر داد و تصریح کرد: علاوه بر آن پرواز مستقیم کیش و استانبول از مبدا فرودگاه شهید باکری ارومیه فراهم شده و هماکنون به دنبال برقراری سایر پروازهای داخلی و حتی خارجی مانند پرواز مستقیم نجف اشرف هستیم.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه سفرهای زمینی، با توجه به فرسوده بودن قطارها و گلایه مردم، در حال پیگیری برای نوسازی واگنها هستیم.
رحمانی با اشاره به وجود ۵۰ منطقه نمونه گردشگری در استان تصریح کرد: علاوه بر آن ۱۰ تالاب بینالمللی و کمنظیر در آذربایجان غربی وجود دارد که در این بین تخت سلیمان تکاب و دریاچه ارومیه یک گنجینه ارزشمند برای توسعه گردشگری در منطقه است.
وی با انتقاد از اینکه آذربایجانغربی به خوبی معرفی نشده است، گفت: رسانه ها باید پای کار آمده و به شناساندن این ظرفیتها به مردم در توسعه گردشگری نقش آفرینی کنند.
حضور در نمایشگاه ها بهترین گام برای شناساندن ظرفیت های آذربایجان غربی
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی نیز در رابطه با حضور در رویداد بین المللی گردشگری در تهران گفت: توجه ویژه دولت چهاردهم به موضوع توسعه استان با راهبری مقام عالی استان، باید مورد توجه همه بخش ها قرار گیرد؛ در همین راستا نیز حضور در نمایشگاههای موضوعی همچون گردشگری فرصتی مغتنم برای توسعه گردشگری و صنایع وابسته است.
مرتضی صفری اضافه کرد: آذربایجان غربی ظرفیتهای زیادی در حوزههای فرهنگ، تاریخ و آداب و رسوم منطقه دارد که با توجه به این بخشها و ایجاد روند توسعهای در بخش گردشگری میتوان به ارتقای شاخصهای اشتغال و سرمایه گذاری در استان دست یافت.
به گزارش ایرنا، همگان بر ظرفیت های گردشگری در آذربایجان غربی آگاه هستند ولی آن چه که حائز اهمیت است، استفاده از این ظرفیت برای توسعه درآمد منطقهای است که نباید از آن غافل بود؛ با توجه به درآمد سرانه پایین استان، میتوان با ظرفیتهایی نظیر گردشگری، این درآمد را نیز بهبود بخشید.
منبع