میراث فرهنگی اصفهان: بازگرداندن مالکیت «ریسباف» به بانک ملی صحت ندارد

به گزارش ایرنا، کارخانه ریسباف که در سال ۱۳۸۱ به ثبت آثار ملی ایران رسید در اختیار بانک ملی قرار داشت و از دوران دولت دهم تصمیم گرفته شد تا مالکیت آن با رعایت قوانین برای ایجاد موزه منطقه‌ اصفهان به میراث فرهنگی منتقل شود اما این اتفاق به‌دلیل آنچه که «تعلق سرمایه مالی کارخانه ریسباف به سهامداران بانک ملی» خوانده‌ می‌شد، معطل ماند تا اینکه آذر پارسال (۱۴۰۲) ریسباف به اداره کل میراث فرهنگی اصفهان تحویل داده شد.

در روزهای اخیر، در برخی رسانه‌ها ادعایی مبنی بر بازگرداندن مالکیت کارخانه تاریخی ریسباف به بانک ملی منتشر شد که اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان آن را تکذیب کرد.

سخنگوی میراث فرهنگی اصفهان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: سند رسمی و تک برگ ریسباف به نام اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان صادر شده است و با وجود سند، هیچکس بدون رضایت مالک نمی‌تواند مالکیت آن را بازگرداند.

شهرام امیری افزود: این سند به نمایندگی از دولت صادر شده است و اگر هم قصدی برای بازگرداندن مالکیت آن باشد، یک گروه در هیات دولت متشکل از هفت وزیر از جمله میراث فرهنگی در این زمینه باید تصمیم بگیرند.

وی ادامه داد: تصمیم نهایی هیات مذکور باید به تصویب رییس جمهور یا معاون اول رییس جمهور برسد اما از اساس، تصمیمی برای بازگرداندن مالکیت این کارخانه تاریخی وجود ندارد.

سخنگوی میراث فرهنگی اصفهان یادآور شد: سه ماه از صدور مالکیت سند کارخانه تاریخی ریسباف به نام اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان می گذرد و در سفر اخیر وزیر میراث فرهنگی به اصفهان، این سند رونمایی شد.

میراث فرهنگی اصفهان: بازگرداندن مالکیت «ریسباف» به بانک ملی صحت ندارد

امیری خاطرنشان کرد: در سفر اخیر وزیر میراث فرهنگی به اصفهان و در جلسه «تصمیم‌گیری درباره ریسباف» مقرر شد برای بهره‌برداری از این کارخانه تاریخی بر اساس خرد جمعی تصمیم گرفته شود.

وی تصریح کرد: بحث از واگذاری مالکیت کارخانه تاریخی ریسباف نیست بلکه موضوع واگذاری بهره‌برداری از آن مطرح است.

سخنگوی میراث فرهنگی اصفهان گفت: بهره‌برداری از این بنا باید از طریق صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور به بخش خصوصی واگذار شود و این واگذاری به‌صورت اجاره طولانی مدت خواهد بود.

امیری با اشاره به طرحی که برای ساماندهی ریسباف توسط کارشناسان وزارت میراث فرهنگی تهیه شده است، خاطرنشان کرد: نتایج این طرح که به آن «گزارش تصمیم» نیز گفته می‌شود ملاک کار کسانی است که طرح واگذاری بهره‌برداری از مجموعه ریسباف را تهیه می‌کنند.

وی افزود: طبق نتایج طرح مذکور، مدت زمان اجاره کارخانه ریسباف حدود ۳۷ سال برآورد شده است.

«گزارش تصمیم» یک طرح راهبردی است تا بر اساس آن بتوان برای ساماندهی ریسباف برنامه‌ریزی کرد.

میراث فرهنگی اصفهان: بازگرداندن مالکیت «ریسباف» به بانک ملی صحت ندارد

به گزارش ایرنا، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هفته گذشته به اصفهان سفر کرد و یکی از جلسه‌های مهم این سفر، تصمیم‌گیری برای کارخانه تاریخی ریسباف بود.

سید رضا صالحی امیری در این جلسه با اشاره به ضرورت اجرای طرح مطالعاتی ریسباف گفت: اگر امکان فراخوان مشاور بین‌المللی برای این طرح وجود نداشته باشد، دست‌کم باید برای یافتن مشاور ملی فراخوان داده شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: برای برنامه‌ریزی صحیح در این مسیر، تشکیل یک شورای راهبردی با محوریت استاندار اصفهان و با حضور ۲ نفر از اعضای دولت، ۲ نفر از نمایندگان به انتخاب مجمع نمایندگان استان، ۲ باستان‌شناس و از اصحاب موزه صاحب‌نام در استان و همچنین شهردار اصفهان نیاز است.

صالحی امیری، سه پیشنهاد مشخص در باره ریسباف اصفهان را فراخوان بین‌المللی برای انتخاب مشاور و طرح، تشکیل شورای راهبری و فراخوان جذب سرمایه‌گذار اعلام کرد.

مجموعه تاریخی ریسباف در محور تاریخی چهارباغ بالای اصفهان واقع شده است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

معرفی برگزیدگان برلین ۲۰۲۵: خرس طلا به نروژ رفت

به گزارش ایرنا، هفتادوپنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم برلین، با اعطای جوایز، به کار خود پایان …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ