کترینگ‌های صنعتی به رعایت ضوابط ایمنی غذایی و کنترل کیفیت ملزم شدند

به گزارش روز شنبه ایرنا از سازمان غذا و دارو، محمدرضا نصیری افزود: این مراکز به دلیل حجم بالای تولید و عرضه، لازم است تا در تمامی مراحل تولید، از دریافت مواد اولیه تا توزیع، ضوابط مرتبط با سلامت و ایمنی را رعایت کرده و از هرگونه آلودگی و خطرات بهداشتی جلوگیری کنند.

وی اظهار داشت: کترینگ‌های صنعتی باید دارای طراحی و ساختار مناسب باشند که از مناطق آلوده جدا شده و در محیطی بهداشتی و ایمن جهت تولید قرار گیرد. استفاده از مواد و تجهیزات بهداشتی مانند سطوح قابل شست‌وشو و مقاوم در برابر حرارت و رطوبت، از ملزومات اساسی است.

سرپرست اداره امور مراکز نگهداری، توزیع و کترینگ‌های فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: علاوه بر این، سیستم‌های تهویه مناسب برای کنترل دما، بخار و بوی غذا و رعایت اصول تفکیک بخش‌های آماده‌سازی، پخت، بسته‌بندی و شست‌وشو، از جمله نکات مهم ضابطه تدوین شده است که باید در تمامی مراحل به دقت رعایت شود تا از آلودگی متقاطع جلوگیری شود.

نصیری همچنین به اهمیت ضوابط فنی و بهداشتی این واحدهای تولیدی اشاره کرد و توضیح داد که در کترینگ‌های صنعتی، استفاده از فرآورده‌های دارای پروانه ساخت بهداشتی از سازمان غذا و دارو الزامی است. نظارت بر زنجیره تأمین مواد غذایی، شامل نگهداری آن‌ها در دمای مناسب و استفاده از سردخانه‌های استاندارد، از دیگر ضوابطی است که باید به طور مستمر رعایت شود. علاوه بر این، کترینگ‌های صنعتی باید تمامی مراحل تولید و توزیع خود را برای حفظ ایمنی مواد غذایی طراحی شده است، انجام دهند.

صلاحیت کارکنان و آموزش‌های بهداشتی

به گفته وی، صلاحیت کارکنان کترینگ‌های صنعتی نیز در این ضوابط جایگاه ویژه‌ای دارد.

نصیری تأکید کرد: تمامی کارکنان باید دارای کارت بهداشت معتبر باشند و آموزش‌های دوره‌ای در خصوص ایمنی غذایی، بهداشت فردی و روش‌های کنترل آلودگی برای آن‌ها الزامی است. این آموزش‌ها برای ارتقای کیفیت و جلوگیری از بروز هرگونه خطر بهداشتی، از اهمیت بالایی برخوردار است.

ضوابط حمل و توزیع غذا

وی همچنین درباره شرایط حمل و توزیع غذا گفت: برای حفظ زنجیره سرد و گرم، کترینگ‌های صنعتی باید از خودروهای مجهز به سیستم‌های خنک‌کننده و گرم‌کننده استاندارد استفاده کنند. بسته‌بندی مواد غذایی نیز باید با مواد مجاز و دارای تأییدیه سازمان غذا و دارو صورت گیرد و تاریخ‌گذاری و برچسب‌گذاری مواد غذایی به‌طور دقیق برای کنترل کیفیت و ماندگاری محصول ضروری است.

نصیری اظهار داشت: کترینگ‌های صنعتی برای فعالیت باید پروانه تأسیس و بهره‌برداری از سازمان غذا و دارو و سایر نهادهای مرتبط مانند اتحادیه‌های صنفی، بهداشت محیط و دامپزشکی (در صورت استفاده از مواد دامی) را دریافت کنند. علاوه بر این، برای آغاز بهره‌برداری و عرضه مواد غذایی به خارج از محیط کترینگ، این مراکز باید پروانه ساخت دریافت کنند.

سرپرست اداره امور مراکز نگهداری، توزیع و کترینگ‌های فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در پایان تأکید کرد که کترینگ‌های صنعتی، به دلیل نقش حیاتی که در تأمین غذای سالم برای جمعیت زیادی از افراد (بیمارستان‌ها، خطوط هواپیمایی، کارخانجات و غیره) دارند، باید تحت نظارت دقیق این سازمان قرار گیرند. رعایت ضوابط فنی و بهداشتی، ایمنی غذایی و کنترل کیفیت، شرط اصلی دریافت مجوز و ادامه فعالیت این مراکز است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

ورود گرگ به یک منزل مسکونی در خوی/ حال ۲ نفر وخیم است

سیروس شمس نیا روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یک قلاده …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ