شهید سید عارف الحسینی عمر خود را صرف جهاد در راه خدا کرد

به گزارش ایکنا، آیین رونمایی از کتاب «سفیر نور» نوشته تسلیم رضاخان (نویسنده اهل کشور پاکستان) و بزرگداشت شهید سید عارف الحسینی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حسین رحیمیان، مسئول دفتر وجوهات مقام معظم رهبری، حجت‌الاسلام والمسلمین یوشع ظفر حیاتی، مترجم کتاب و راشد عباس نقوی ویراستار کتاب، امروز ۲۸ بهمن در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.

در ابتدای جلسه مرتضی قاضی، مسئول دفتر هنر و ادبیات بیداری حوزه هنری گفت: کتاب «سفیر نور» زندگینامه شهید عارف الحسینی است و توسط مرکز مطالعات فرهنگ و ادب پایداری حوزه هنری و توسط حجت‌الاسلام یوشع‌ظفر حیاتی تهیه و در انتشارات سوره مهر حوزه هنری منتشر شده است. دفتر هنر و ادبیات پایداری حوزه هنری مسئولیت خود می‌داند که از جریاناتی که در حوزه مقاومت رخ می‌دهد، حمایت کند.

وی افزود: مقاومت در دنیای امروز متأثر از انقلاب اسلامی است. این کتاب روایت زندگی فردی است که با تکیه بر اندیشه‌های حضرت امام (ره) فرهنگ مقاومت را در بین شیعیان پاکستان اشاعه داد. شهید سید عارف در چنین ایامی در بهمن‌ماه سال ۱۳۶۳ به عنوان مسئول نهضت جعفریه پاکستان انتخاب شدند و ما این ایام را بهانه کردیم تا به این شخصیت مهم پاکستان بپردازیم.

در ادامه جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین رحیمیان گفت: متن کتاب گویای زندگی شهید عارف الحسینی است. من در فرصت کوتاهی که این برنامه در اختیارم قرار داده، می‌خواهم به وجهی دیگر از زندگی این شهید بپردازم. وقتی بزرگی به شهادت می‌رسید، امام (ره) پیامی صادر می‌کرد اما باید بدانید طولانی‌ترین پیامی که امام راحل درباره شهادت فردی صادر کرد، مربوط به شهید سید عارف الحسینی است. این امر نکاتی در خود دارد که باید به آن با دیده دقت نگریست. درباره این کتاب نقدی هم دارم. چرا در آغاز کتاب «سفیر نور» پیام امام خمینی (ره) نیامده است در‌حالی‌که اگر در ابتدا خواننده پیام امام را می‌خواند، با درک بهتری می‌توانست کتاب را مطالعه کند.

تفاوت بین اسلام ناب و اسلام آمریکایی

مسئول دفتر وجوهات مقام معظم رهبری ادامه داد: در بخشی از پیام امام راحل که به مناسبت شهادت شهید عارف الحسینی صادر شد، به تفاوت اسلام ناب محمدی و اسلام آمریکایی اشاره می‌شود. همچنین در این پیام وجوه تمایز این دو شکل از اسلام نیز مورد نظر قرار می‌گیرد. 

حجت‌الاسلام رحیمیان تأکید کرد: خیلی‌ها در جهان امروز حرف از اسلام می‌زنند اما ببینید کدام یک از آن‌ها پشت مردم غزه ایستاده‌اند. آیا آل سعود و… پشتیبان مردم غزه بودند؟ جواب روشن است، خیر؛ چراکه این‌ها همان طرفداران اسلام آمریکایی هستند و اسلام ناب را باید تنها در انقلاب اسلامی جستجو کرد.

وی در خاتمه سخنانش تصریح کرد: مهم‌ترین ویژگی شهید عارف الحسینی پیوندش با ولایت و امام راحل بود و این خصیصه او را جز شهدای ویژه قرار می‌دهد. زندگی این شهید قابلیت الگو شدن برای تمام نسل‌ها را دارد.

حجت‌الاسلام یوشع‌ ظفر حیاتی، مترجم کتاب هم در این جلسه با بیان اینکه ما تنها یک کار کوچک انجام داده‌ایم، گفت: کتابی که امروز به دست شما رسیده است، زندگینامه رهبر شیعیان پاکستان عارف الحسینی است؛ شهیدی که اسم با معنایی دارند زیرا نام وی نشان می‌دهد از راه امام حسین (ع) آگاه است. این شهید ما را به یاد سلمان فارسی می‌اندازد و همخوانی زیادی بین این دو است چون سلمان برای حق و حقیقت از ایران سفر کرد و یک راه طولانی پیمود تا به حق، یعنی پیامبر (ص) برسد و عارف الحسینی از پاراچنار پاکستان سفر کرد و به کشورهای مختلف رفت تا به حق برسد. 

وی ادامه داد: سلمان سفر کرد و به مکه رسید و عارف سفر کرد و به نجف رسید. سلمان به دنبال پیامبر (ص) بود و عارف به دنبال سلمان زمان بود. سلمان وقتی حق را دریافت، دست از حق برنداشت و تا آخر عمر دفاع از حق و حقیقت کرد، همین‌طور وقتی شهید عارف به حق رسید، زندگی‌اش را وقف امام (ره) و انقلاب کرد. سلمان به حدی به پیامبر (ص) علاقه پیدا کرد که از اهل بیت (ع) شد، عارف نیز چنین بود. 

تأثیر شهید سید عارف الحسینی روی جوانان پاکستان

مترجم کتاب «سفیر نور» بیان کرد: وقتی این شهید ترور شد، امام (ره) گفت، امروز فرزندم را از دست داده‌‌ام. ما بچه بودیم که عارف ترور شد و امروز ما پیر شده‌ایم و شخصیت عارف با ما است. عارف در زمانی ترور شد که ما مشغول بازی بودیم اما شهادت ایشان به قدری بر قلب بچه‌ها و نوجوانان پاکستان اثر گذاشت که هر لحظه احساس می‌کنیم با شهید عارف زندگی می‌کنیم. می‌خواهیم کاری کنیم که به راه این شهید برسیم. 

راشد عباس نقوی، ویراستار کتاب نیز در آیین رونمایی کتاب «سفیر نور» گفت: من و تسلیم (نویسنده کتاب) جوان بودیم که سید عارف الحسینی به شهادت رسید. این شهید شخصیتی بزرگ هستند که تفکراتش شکل جهانی دارد. ایشان اسلام و شیعه را با امام خمینی (ره) آموخت و نگاهش را از حضرت امام وام گرفت. در زمان حال نیز ما باید تفکر و مسیر چنین شهدایی را ادامه دهیم. 

وی ادامه داد: حجت‌الاسلام رحیمیان اظهار کردند چرا پیام امام راحل که به مناسبت شهادت شهید عارف الحسینی صادر شد، در آغاز کتاب آورده نشده است. ما در این کتاب خواستیم روایتی از تشیع در پاکستان را داشته باشیم اما تذکر آقای رحیمیان به جا است و امیدوارم در چاپ‌های دیگر کتاب، پیام امام در ابتدای کتاب آورده شود. 

راشد عباس نقوی اضافه کرد: در این کتاب من ویراستار بودم و تسلیم رضاخان نگارش کتاب را بر عهده داشت. این کتاب منبع خوبی برای افرادی است که می‌خواهند اطلاع بیشتر از تشیع در پاکستان داشته باشد. لازم به ذکر است من نیز یک گلایه دارم، آن‌هم این‌که من و تسلیم رضاخان یک نسل پیش کتاب را نوشتیم پس چرا باید این همه سال بگذرد تا هم‌اکنون کتاب در ایران ترجمه و منتشر شود.

وی بیان کرد: ما در گذشته فقط در ایام ۱۰ روز محرم شیعه بودیم اما امام راحل و شهید عارف الحسینی به ما شیعیان پاکستان آموخت که شیعه همیشه باید تفکرات و آرمان‌هایش را در تمامی مراحل زندگی مورد نظر قرار دهد.

حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان آخرین سخنران مراسم گفت: زمانی که من طلبه بودم، عکس شهید عارف حسینی به همراه عکس شهید عباس موسوی را روی دیوار زده بودم؛ البته چند روزی است عکس سید حسن نصرالله را به دیوار خانه‌ام اضافه کردم. 

توجه به زندگی شهدا پراهمیت است

وی پرداختن به شهید سید عارف الحسینی را بسیار پر اهمیت دانست و گفت: توجه به زندگی این شهید بسیار پر اهمیت است چراکه او یکی از چهره‌های تأثیرگذار برای شیعیان پاکستان بود. ما سید عارف را با پیام امام خمینی (ره) می‌شناسیم طلبه‌هایی نظیر شهید عارف الحسینی جزء نسلی هستند که نام آن‌ها در پیام امام ذکر شده است. 

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با تأکید بر این‌که علمای مبارز اسلام همیشه مورد هجمه دشمنان قرار گرفته‌اند، بیان کرد: روحانی‌نما‌ها در رفاه زندگی می‌کنند و ما تا به حال یک آخوند درباری یا روحانی وهابی را ندیده‌ایم که در برابر شرک ایستاده باشد؛ همانطوری که ندیده‌ایم یک روحانی مبارز لحظه‌ای از مبارزه دست بکشد و مبارزه نکند همانند شهید سید عارف الحسینی که از صنف انسان‌هایی است که از میان مردم برخاسته‌اند و زندگی‌شان را وقف جهاد در راه خدا کردند.

حجت‌الاسلام قمی در انتها اظهار کرد: مردم پاکستان باید یاد و آرمان‌های شهید عارف الحسینی را زنده نگه داشته و آن را ادامه دهند. در ایام تشییع پیکر سید حسن نصرالله اعلام می‌کنم کوتاهی‌مان را برای پرداختن به شخصیت‌هایی چون شهید عارف الحسینی را جبران می‌کنیم. این کتاب باید به زبان‌های مختلف برای جهان اسلام ترجمه و منتشر شود.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

متولیان دین خود دیندار و الگوی مردم باشند

به گزارش ایکنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی نماینده ولی فقیه در استان و …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ