فروش ۱۵ میلیارد تومانی کتاب در طرح ویژه فجر


به گزارش ایرنا از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، طرح فروش حضوری و مجازی کتابفروشی‌ها ویژه ایام الله دهه فجر که از ۱۲ بهمن در بستر «بازار کتاب» آغاز به کار کرده بود، شامگاه ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ با فروش نزدیک به ۱۵ میلیارد تومان به کار خود پایان داد.

در این طرح فرصت برابر خرید برای همه هموطنان از حدود ۳۰۰ هزار عنوان کتاب‌های بیش از ۴۰۰ کتابفروشی با استفاده از یارانه ۲۵ درصدی کتاب و دریافت رایگان در هر نقطه کشور مهیا بود.

۸۹ درصد کتاب‌ها به صورت حضوری به فروش رسید

در طرح فجرانه سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان یارانه میان خریداران کتاب در سراسر کشور توزیع شد. ۹۳ درصد یارانه به فروش حضوری اختصاص داشت و تنها هفت درصد آن در بخش مجازی صرف شد.

در این طرح ۴۰۸ فروشگاه کتاب از سراسر کشور ثبت نام کردند که ۷۷ کتابفروشی صرفا به صورت حضوری و ۵۴ کتابفروشی نیز فقط به صورت مجازی کتاب‌های خود را عرضه می‌کردند. ۲۷۷ کتابفروشی دیگر اما در هر دو شکل به فعالیت پرداختند.

مبلغ کل یارانه توزیع شده بیش از ۳۳ میلیارد ریال بود که ۳۱ میلیارد ریال آن یعنی ۹۳ درصد از مبلغ کل از طریق فروش حضوری و بیش از ۲ میلیارد ریال آن یعنی هفت درصد از مبلغ کل نیز از طریق فروش مجازی تخصیص پیدا کرد. مضاف بر این ارسال کتاب‌های بخش مجازی برای خریداران رایگان بود و براساس توافقی که با شرکت پست صورت گرفت هزینه ارسال نیز توسط موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران پرداخت شد.

در مجموع در این طرح بیست و سه هزار و ۵۰۵ خریدار تعداد شصت و دو هزار و ۱۲۰ نسخه کتاب خریدند که ۵۵ هزار و ۱۲۲ نسخه آن یعنی ۸۹ درصد از طریق فروش حضوری و ۶ هزار و ۹۹۸ نسخه یعنی ۱۱ درصد، نیز از طریق فروش مجازی بود.

کتابفروشی‌های صدرنشین

در این طرح ۵۱ فروشگاه کتاب فروش بالای صد میلیون تومان را تجربه کردند که از میان آنها صرفا پنج فروشگاه تهرانی بودند. فروش کل این ۵۱ فروشگاه بیش از هشت میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بود؛ یعنی ۵۵ درصد از فروش کل. یکی از این کتابفروشی‌ها فروش بیش از ۴۰۰ میلیون تومانی را تجربه کرده و دو کتابفروشی نیز فروشی بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان داشتند. ۶ فروشگاه نیز فروششان بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان بود و ۴۲ کتابفروشی پرفروش دیگر نیز فروشی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان را تجربه کردند.

از ۵۱ کتابفروشی پرفروش، ۱۱ کتابفروشی در استان قم قرار دارند و به طور کل در زمینه فروش استانی قم پیشتاز است و پس از آن اصفهان، خراسان رضوی، تهران و کردستان قرار دارند. قرار گرفتن کتابفروشان استان کردستان در جمع پرفروشان نیز مصداق دیگری از تحقق سیاست‌های عدالت‌ورزی دولت است. از نظر پراکندگی استانی کتابفروشان، تهران با ۷۹ فروشگاه بیشترین کتابفروشی‌های فعال در طرح را تشکیل می‌داد. پس از آن قم با ۷۸ کتابفروشی، خراسان رضوی با ۴۹ کتابفروشی، اصفهان با ۳۹ کتابفروشی، فارس با ۲۱ کتابفروشی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

مجموع فروش پنج استان اول روی‌هم‌رفته عدد ۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان است که ۶۲ درصد کل فروش را شامل می‌شود. از هرکدام از پرفروش‌ترین ناشران در این طرح یعنی چشمه، افق، قدیانی، پرتقال و نگاه بین هزار تا دو هزار نسخه از کتاب‌هایشان به دست مخاطبان رسیده است.

یارانه به عدالت توزیع شد

بدین ترتیب استان‌های قم ۱۹ درصد، اصفهان ۱۵ درصد، خراسان رضوی ۱۴ درصد، تهران ۱۰ درصد و کردستان ۸ درصد، از مجموع یارانه توزیعی را به خود اختصاص دادند.

بیشترین کتاب‌های خریداری شده مربوط به دو موضوع رمان خارجی و داستان کودک و نوجوان با مجموع ۱۱,۲۱۷ نسخه و ۲۰درصد کل فروش بوده است. سه موضوع بعدی پرطرفدار به ترتیب داستان و رمان فارسی، ادبیات خارجی شامل شعر، طنز، نمایشنامه و… و شعر فارسی است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

صنایع دستی باید بیش‌ از پیش به جهانیان معرفی شود

به گزارش ایرنا از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنابع دستی، انوشیروان محسنی بندپی در …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ