به گزارش ایکنا به نقل از روابطعمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد، احسان عابدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بهعنوان متولی اصلی توسعه قصهگویی در کشور نام برد و گفت: دیگر دستگاههای فرهنگی مانند فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداریها، آموزش و پرورش و نهاد کتابخانهها باید حول محور قصهگویی با کانون همکاری کنند و این همافزایی تحت مسئولیت کانون شکل گیرد تا رویدادهای متنوعی تعریف شود و با راهاندازی دورههای آموزشی و تقویت مؤسسات مردمی، به توسعه و تقویت قصهگویی کمک کنیم.»
عابدی با اشاره به زیرساخت فراهم شده در تالار مرکزی به عنوان یکی از مجموعههای زیر نظر اداره ارشاد بیان کرد: تالار مرکزی آبروی شهر یزد و مکان جدید برای برگزاری این رویدادهاست که کیفیت کار را ارتقا داده است.
وی با اشاره به معرفی یزد بهعنوان پایتخت قصه ایران، این اقدام را دریچهای جدید دانست که بر روی هویت فرهنگی این استان باز شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با اشاره به ظرفیتهای مهم یزد در حوزه قصهگویی، به نقش بیبدیل مرحوم مهدی آذریزدی، پدر قصهگویی کودک و نوجوان ایران، اشاره کرد و افزود: آذریزدی در دورانی که کمتر کسی به قصهگویی برای کودکان توجه داشت، این مسیر را آغاز و سهم بزرگی در توسعه این عرصه ایفا کرد، با این حال، هنوز نتوانستهایم ظرفیتهای مرتبط با این شخصیت بزرگ را بهطور کامل برای یزد فعال کنیم.
عابدی به برگزاری جشنواره ملی قصهگویی و بازنویسی قصههای کهن در سال گذشته از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز اشاره کرد و گفت: در این جشنواره حدود هزار بازآفرینی قصه انجام شده، قصهها از سراسر کشور به دبیرخانه ارسال شده و برگزیدگان آن معرفی شدند. اما این فعالیتها همچنان در سطح نخبگانی باقی مانده و نیاز به گسترش بیشتر دارد.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: این جشنواره با حضور استادان، داوران و شخصیتهای محبوب کودکان و نوجوانان، چند روز شاد و بانشاط را برای بچههای استان یزد بزند.
یادآور میشود بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی، با حضور قصهگویانی از سراسر کشور و برخی مهمانان خارجی، از ۲۷ تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ در یزد برگزار میشود، این جشنواره با شعار «ساز قصهها، راز زندگی است»، تلاش دارد تا قصهگویی، این هنر دیرینه را بار دیگر به کانون خانوادهها و جمعهای کودکانه بازگرداند.
انتهای پیام
منبع