به گزارش ایرنا، رییس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در این آیین گفت: بیش از ۸۰ شرکت تولیدکننده در بخشهای مختلف ادوات کشاورزی و باغبانی، آبیاری (ورق ژئوممبران، لوله و اتصالات)، نهادههای کشاورزی (کود و سم) تجهیزات، تاسیسات گلخانهسازی و نمایندگان شرکت تراکتورسازی و کمباینسازی در هفتمین نمایشگاه جامع بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری از استانهای اصفهان، کردستان، مرکزی، خراسان رضوی، لرستان، تهران، قزوین، مازندران، همدان، خوزستان، فارس، آذربایجان شرقی،البرز و چهارمحال و بختیاری حضور دارند.
حسین برزگر افزود: در سالجاری تاکنون در راستای نوسازی ناوگان ماشینآلات و ادوات بخش کشاورزی دستگاههای خودگردان، کمباینها، تراکتور، چاپرها و ادوات بخش کشاورزی یکهزار و ۳۶۰ میلیارد ریال خط اعتباری مکانیزاسیون به چهارمحال و بختیاری تخصیص داده شده است.
وی اظهار داشت: با افزوده شدن ۱۱۲ دستگاه کارنده مستقیم در ۲ سال زراعی گذشته به ناوگان ماشینآلات بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری تحولی بزرگ در کشت عمیق کارها و دیمکارها ایجاد شده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در زمان حاضر ضریب مکانیزاسیون استان به ۵۴ صدم اسب بخار در هکتار رسیده است و براساس برنامهریزی انجام شده تا پایان برنامه هفتم توسعه ۱۲ صدم درصد باید به این ضریب اضافه شود.
وی ادامه داد: با جذب ۳۵۰ دستگاه تراکتور از اول سال تاکنون شمار ناوگان ماشین آلات بخش کشاورزی در چهارمحال و بختیاری به ۱۱ هزار و ۷۷ دستگاه تراکتور افزایش یافته و پلاکگذاری آنها انجام شده است.
برزگر یادآور شد: افزون براین ۱۰۴ دستگاه کمباین نیز در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که بیش از ۹۵ دستگاه آن پلاک گذاری شده است.
وی پلاکگذاری برای دریافت سوخت را از موضوعات و چالشهای امسال بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد و افزود: با تلاش انجام شده چالش مهم سهمیه سوخت ماشین آلات بخش کشاورزی در استان برطرف شد و سهمیه سوخت این بخش متناسب با نیاز بخش کشاورزی و توسعه ماشینآلات پیشبینی شد.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: امید میرود با اقدامات انجام شده در بخش توسعه مکانیزاسیون ظرفیت کشاورزی حفاظتی کم خاکورزها و بدون خاکورزها در راستای افزایش مواد آلی خاک و افزایش نهگداری آب در خاک انجام شود.
وی با بیان اینکه سطح کشت کشاورزی حفاظتی در چهارمحال و بختیاری از پنج هزار به ۴۸ هزار هکتار در استان افزایش یافته است افزود: براین اساس ۵۰ درصد سطح زیرکشت محصولات پاییزه این استان امروز به صورت حفاظتی و مکانیزه کشت میشود.
به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته و از مجموع زمینهای استان ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمینهای کشاورزی است.
هماکنون ۷۹ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.
چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.
منبع