به گزارش ایرنا، بررسی لایحه بودجه ۲.۵ همتی شهرداری بجنورد روزهای پایانی را سپری می کند و در حالی که پایان بهمن ماه جاری، آخرین مهلت برای تصویب آن تعیین شده است ولی اعضای شورای اسلامی شهر به توافق نرسیده و آن را مصوب نکردند تا بار دیگر در کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر بررسی شود.
اعضای شورای اسلامی شهر معتقدند که لایحه بودجه ۲.۵ همتی شهرداری بجنورد واقع بینانه نیست از این رو باید بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.
عدم اختصاص اعتبار از منابع داخلی برای طرح های شاخص شهر و توجه نشدن به طرح های گردشگری از جمله ایرادها به لایحه بودجه سال آتی شهر بجنورد است.
بودجه باید واقعی باشد
رییس شورای اسلامی شهر بجنورد در این باره گفت: باید تلاش کنیم تا لایحه بودجه سال آتی بدون ابهام و واقعی باشد از این رو باید بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.
جمشید عین بیگی اظهار کرد: رویکرد ما این است که سال آتی، سال رونق کارهای عمرانی و آبادانی در شهر باشد.
وی افزود: تحریم ها و تورم شرایط را سخت کرده است اما باید تلاش کنیم با استفاده از داشته ها، خدمات و کار مناسب در شهر انجام شود.
عین بیگی گفت: اجرای طرح تقاطع غیرهمسطح میدان خرمشهر و شهر بازی از طرح های مهم و اولویت دار در شهر بجنورد است که باید مورد توجه باشد، این زیبنده مرکز استان نیست که شهربازی ندارد و هنوز نتوانسته ایم این زیرساخت را برای شهروندان فراهم کنیم.
رییس شورای اسلامی شهر بجنورد خاطرنشان کرد: همچنین شهروندان در انتظار به نتیجه رساندن طرح های تجاری در شهر هستند.
بیم رای دادن به لایحه بودجه
یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر بجنورد در این باره با بیان اینکه رای دادن به لایحه بودجه ۲.۵ همتی شهر بجنورد با ترس همراه است گفت: لایحه بودجه سال آتی هیچ اعتبار دولتی برای طرح های شاخص شهر منظور نکرده و این یکی از ایرادها است.
علی اربابی اظهار کرد: عدم توجه به طرح شاخص و منظور نشدن ریالی از اعتبار منابع داخلی برای طرح های شاخص از ایرادها در لایحه بودجه سال آتی است.
وی خاطرنشان کرد: باید راهکاری برای طرح های عمرانی و تامین اعتبار اجرای آن داشت.
نابالغ بودن لایحه بودجه
یک عضو دیگر شورای اسلامی شهر بجنورد در این باره با بیان اینکه پایان بهمن ماه جاری، آخرین مهلت تصویب لایحه بودجه است گفت: لایحه بودجه شهرداری مرکز استان تا بلوغ فاصله دارد.
سیدمحسن موسوی اظهار کرد: باید برای تامین منابع تمرکز داشته باشیم تا مشکلات کمبود اعتبارات مدیریت شود.
وی خاطرنشان کرد: در تدوین لایحه بودجه باید از مشارکت صاحب نظران استفاده کرد، تدوین لایحه بودجه مشارکتی یکی از انتظارات است که تاکنون محقق نشده است، اگر سامانه بودجه ریزی مشارکتی راه اندازی و از پیشنهاد شهروندان در این مورد استفاده شود، علاوه بر پختگی بودجه، رضایت شهروندان در بودجه ریزی فراهم می شود.
یک عضو شورای اسلامی شهر بجنورد خاطرنشان کرد: نگاه ویژه به طرح های گردشگری نیز باید در لایحه بودجه مد نظر بود، انتظار می رفت اعتباری برای طرح های گردشگری تعریف شود اما به آن توجه نشده است.
وی افزود: طرح های گردشگری که در راستای رونق گردشگری اجرا می شود، یک منبع درآمدی برای جامعه است که باید مورد توجه قرار گیرد.
دغدغه های بودجه ای شهر بجنورد
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر بجنورد درباره لایحه پیشنهادی شهرداری مرکز استان، گفت: ۲.۵ همت بودجه از سوی شهرداری مرکز استان به شورای اسلامی شهر پیشنهاد شد که ۳۴ درصد از این رقم مربوط به هزینه های جاری و ۶۶ درصد مربوط به منابع عمرانی است.
یوسف مغروری اظهار کرد: در لایحه بودجه سال آینده شهرداری، ۱۳ هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال درآمد عمومی و اقتصادی، پنج هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال از محل واگذاری دارایی های سرمایه گذاری و پنج هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال از محل درآمدهای واگذاری های مالی پیشنهاد شده است، همچنین هزینه های پیش بینی شده در حوزه شهرسازی سه هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال، حوزه محیط زیست و خدمات شهری پنج هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال، حوزه حمل و نقل و ترافیک ۱۰ هزار میلیارد ریال، حوزه فرهنگی و اجتماعی ۳۷۰ میلیارد ریال است.
وی درباره دغدغه بودجه ای شهرداری بجنورد گفت: قرار است در سال آینده ۲۰ درصد به حقوق کارمندان و ۳۰ درصد به حقوق کارگران افزوده شود که این امر بار مالی فراوان برای شهرداری دارد.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر بجنورد گفت: همچنین واگذاری بخشی از نگهداری فضای سبز به بخش خصوصی و افزایش نیروهای اداری و آتش نشانی نیز بار مالی بسیار به همراه خواهد داشت.
وی خاطر نشان کرد: سال آینده با وضعیت نرخ تورم با مشکلاتی بیشتری روبه رو خواهیم بود که بر این اساس نیاز به منبع درآمد داریم.
مغروری با تاکید بر لزوم تعیین تکلیف ۲ طرح طلای سفید و هماگ به عنوان منابع تامین درآمدی، افزود: نیاز است این امر به جد پیگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: رویکرد ارتقای شاخص های رفاه در شهر است و باید این طرح ها تعیین تکلیف شود تا بتوانیم خدمات بهتری به شهروندان ارایه دهیم.
وضعیت مالی شهرداری، نمد خفته در آب
این عضو شورای اسلامی شهر بجنورد، پرداخت نشدن مطالبات شهرداری را از دیگر دغدغه ها عنوان کرد و افزود: مطالبه شهرداری از دستگاه های اجرایی یکی از دغدغه ها است و ادارت باید در این باره حساس باشند.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر بجنورد اظهار کرد: شهرداری مرکز خراسان شمالی پنج هزار میلیارد ریال از دستگاه های اجرایی و نهادهای مختلف مطالبه دارد.
این عضو شورای اسلامی شهر بجنورد گفت: وضعیت امروز شهرداری که میراث گذشته است، همچون نمد در آب بوده که بلند کردن آن بسیار سخت شده است.
وی افزود: بخش زیادی از منابع مالی صرف پرداخت حقوق می شود.
شهر بجنورد مرکز خراسان شمالی است و در شمال شرق کشور واقع است.
منبع