کیفیت خودرو، جاده‌ها و فرهنگ سازی از مهمترین ارکان “نه به تصادف” است

احمدبیگدلی در گفت‌و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره پویش «نه به تصادف» که با توجه ویژه و تأکید رئیس جمهور برای مقابله با تخلفات رانندگی و ایجاد سیستم‌های تشویقی و تنبیهی مؤثر در جاده در دستور کار قرار گرفته است، گفت: پیش از این رئیس جمهور پویش کاهش دو درجه ای دمای محیط برای جلوگیری از ناترازی انرژی را مطرح کردند که همکاری و همراهی حاکمیت و مردم سبب موفقیت این طرح شد و شیوه جلب مشارکت عمومی را باید در زمینه کاهش تصادفات جاده‌ای طبق همین رویکرد در پیش گرفت.

نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی افزود: طرح این موضوع از سوی رئیس جمهور نشان‌دهنده عمق نگرانی دولت نسبت به موضوع سلامت مردم و مسئله تصادفات جاده‌ای و تعهد جدی برای کاهش تلفات است. البته برای کاهش تصادفات، باید سهم هر یک از عوامل از جمله مردم، راه‌ها و خودروها به درستی مشخص شوند.

برای تحقق پویش نه به تصادف باید کیفیت خودروها بهبود یابد

وی با بیان اینکه برای تحقق این پویش باید کیفیت خودروها بهبود یابد، تصریح کرد: ابتدا باید خودرو مناسب و با کیفیت تحویل مصرف کننده داده شود سپس در ادامه از مردم انتظار داشت قوانین را بیشتر رعایت کنند. بر همین اساس در ضلع نخست این پویش ضروری است تولید خودرو مناسب و با کیفیت که یک فعالیت تصدی‌گرانه است به بخش خصوصی واگذار شود. البته واگذاری به بخش خصوصی باید به درستی انجام شود و همراه با نظارت و مسئولیت دقیق باشد تا مشکلات جدیدی ایجاد نشود.

نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی، برخورد قاطع با رانندگان متخلف و تخصیص جرایم سنگین برای آن‌ها را از دیگر راه‌های تحقق این پویش برشمرد و گفت: از طرفی اجباری کردن نصب تجهیزات ایمنی مانند ترمز ABS، کیسه هوا و سیستم کنترل پایداری باید برای همه خودروها اجباری شود و قطعات مصرفی خودرو هم باید از کیفیت بالایی برخوردار شوند تا در هنگام تصادف، ایمنی سرنشینان را تامین کنند.

بسیاری از راه‌های کشور ایمن و استاندارد نیستند

بیگدلی با اشاره به ضلح دوم این پویش که زیرساخت راه و جاده است، گفـت: متاسفانه بسیاری از راه‌های کشور از ایمنی و استاندارد لازم برای کاهش تصادفات برخوردار نیستند. برهمین اساس باید نقاط حادثه‌خیز جاده‌ها شناسایی و اصلاح شوند.

وی اضافه کرد: بهبود روشنایی جاده‌ها، نصب علائم راهنمایی و رانندگی، بهبود کیفیت آسفالت جاده‌ها از دیگر مسائل مهم و اساسی برای کاهش تصادفات جاده‌ای است که باید وزارت راه و شهرسازی و سایر دستگاه‌های متولی دراین باره اقدامات لازم را انجام دهند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاثیر حضور پلیس در جاده‌ها برای کاهش تصادفات جاده‌ای عنوان کرد: حضور محسوس پلیس در جاده‌ها می‌تواند بازدارنده باشد و از تخلفات رانندگی جلوگیری کند. همچنین استفاده از فناوری‌های نوین مانند دوربین‌های ثبت تخلفات و سامانه‌های هوشمند می‌تواند به شناسایی و برخورد با رانندگان متخلف کمک کند.

این نماینده مجلس با اشاره به بهره بردن از ظرفیت رسانه‌ها برای تحقق پویش نه به تصادفات تاکید کرد: صدا و سیما، شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های محلی باید به طور گسترده در این زمینه فعال شوند و پیام‌های آگاهی‌بخش را به مخاطبان ارائه دهند.

بیگدلی ادامه داد: پیام‌ها باید به گونه‌ای باشند که برای همه قابل فهم بوده و بتوانند احساسات و عواطف مخاطبان را تحت تاثیر قرار دهند.

وی اضافه کرد: همچنین حمایت چهره‌های محبوب و اثرگذار جامعه اعم از هنرمندان و ورزشکاران برای ترویج فرهنگ صحیح رانندگی در کنار آموزش و فرهنگ‌سازی در مدارس، دانشگاه‌ها، مساجد و حسینیه‌ها با بهره بردن از ظرفیت ائمه جماعات و روحانیون می‌تواند تاثیر مهمی در رعایت قوانین و فرهنگ صحیح رانندگی ایفا کند.

موفقیت پویش نه به تصادف نیازمند همراهی مردم است

این نماینده مجلس با اشاره به ضلع سوم این پویش که مردم هستند، گفت: مردم باید احساس کنند که حاکمیت و دولت در تلاش برای حل مشکلات هستند و به آنها اهمیت می‌دهند. به عبارتی موفقیت در این پویش نیازمند همراهی و همکاری همه ذینفعان از جمله دولت، پلیس، رسانه‌ها، سازمان‌های مردم‌نهاد و مردم است.

بیگدلی اجرای سیستم رتبه‌بندی رانندگان بر اساس رعایت قوانین و مقررات و رفتارهای ترافیکی را در تحقق این پویش کارآمد دانست و گفت: رانندگی با سرعت مجاز، عدم سبقت غیرمجاز و رعایت کردن حد فاصل طولی در جاده‌ها توسط رانندگان از دیگر عواملی است که سبب خواهد شد این پویش با همکاری مردم تحقق یافته و در حقیقت جان انسان‌های زیادی نجات داده شود.

به گزارش ایرنا، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت و درمان در شبکه اجتماعی نوشت: «پیشنهاد پویش «نه به تصادف» را با هدف حفظ سلامتی هموطنان عزیزمان، تقدیم هیات‌دولت کردم که با استقبال رئیس‌جمهور محترم، وزرا و همکاران ارجمند دولت همراه شد. امیدوارم با همراهی همه مسئولان و هم‌میهنان عزیز، امسال سفرهای نوروزی امن‌تر و با نشاطی را تجربه کنیم.»

در ادامه مسعود پزشکیان رئیس جمهور در پنجاه و ششمین جلسه هیات دولت درباره پویش «نه به تصادف» ‌ که گزارش آن از سوی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه شد، بر ضرورت اتخاذ مجموعه‌ای از تدابیر و اجرای اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با تصادفات جاده‌ای، با توجه به نزدیکی تعطیلات نوروز تأکید کرد.

پزشکیان بر ایجاد سیستم تشویق و تنبیه مناسب در زمینه رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی تأکید و خاطرنشان کرد: لازم است پویشی برای تشویق رانندگانی که درست رانندگی می‌کنند ایجاد شود و در مقابل جرائم برای رانندگانی که اقدامات پرخطری مانند تردد با سرعت غیرمجاز دارند، تشدید شود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

کمک نانو ذرات به کاهش آسیب‌های ناشی از چاقی 

به گزارش روز پنجشنبه گروه علمی ایرنا از از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، در …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ