به گزارش ایرنا،”مسعود محمدی ” رییس شورای اسلامی شهر کرج در این آیین گفت : از سال ۱۴۰۲ طرح جمع آوری نقشه های کرج آغاز شد و امروز به نقطه خوبی رسیده است.
وی ادامه داد: این طرح نقشه راه توسعه کرج براساس داده های گذشته برای طرح تفصیلی ، فعالیت چهار آینده شهر و سایر برنامه های شهری است.
رییس شورای اسلامی شهر کرج اظهار کرد: جمع آوری اسناد قدیمی کرج راهبردی اساسی برآینده توسعه آینده کرج است.
” عباس سعیدی کیا ” معاون شهرسازی و معماری شهرداری کرج در این آیین گفت : با توجه به اهمیت اسناد تصویری در مطالعات معماری و شهرسازی و جایگاه این اسناد در پژوهشهای علمی، فرهنگی، اجتماعی و مرتبط با شهر، معاونت شهرسازی و معماری با حمایت شهردار و شورای شهر کرج اقدام به برگزاری اولین نمایشگاه اسناد شهرسازی و ویدئو مپینگ شد.
وی ادامه داد: در این نمایشگاه که از یکم تا چهاردهم اسفندماه جاری میزبان بازدیدکنندگان است، شاهد نمایش تعدادی از نقشهها و اسناد قدیمی شهر کرج هستیم.
سعیدی کیا افزود: با توجه به قدمت برخی از اسناد و نقشههای موجود از مناطق مختلف شهری، بخش زیادی از این دادهها با هدف ارتقای کیفیت بصری توسط همکاران نهاد مطالعات و برنامه ریزی شهری به روز رسانی شده است.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری کرج بیان کرد: در اسناد و نقشههایی که در این نمایشگاه اکران میشود بسیاری از جزئیات کرج قدیم مانند وضعیت قناتها، چاهها، باغات، تراکمها و امثال آن قابل مشاهده است.
سعیدی کیا گفت: در این نمایشگاه بازدیدکنندگان میتوانند به جز مشاهده نقشه و اسناد قدیمی، با استفاده از عینک “وی آر ” از آخرین وضعیت پروژههای مهمی که در گوشه و کنار شهر در حال اجرا هستند، مطلع شوند. برای تحلیل دادهها و اطلاعات موجود در این نقشهها و اسناد به دنبال جذب اعتبار برای راه اندازی رصدخانه شهری کرج هستیم.
وی اظهار کرد: در بحث راه اندازی این مجموعه اهداف مختلفی دنبال میشود که از مهمترین آنها میتوان به ایجاد بستری مناسب برای ارتباط سازنده با نهادهای درگیر با مدیریت شهری به منظور هم افزایی در تولید شاخصها و اطلاعات شهری، کمک به تصمیم گیری مشارکتی در تمام سطوح، ظرفیت سازی و هدایت خط مشیهای تصمیم سازی با استفاده از دانش مبتنی بر شواهد و پایش نابرابریهای شهری اشاره کرد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری کرج افزود: از بین ماموریتهای رصدخانه شهری باید به جمع آوری، پالایش، تفسیر، تحلیل و بصریسازی دادههای مدیریت شهری و فراهمسازی شرایط مناسب برای نمایش گزارشات آماری و تحلیلی اشاره کرد.
سعیدی کیا بیان کرد: با راه اندازی رصدخانه شهری کرج همه دادههای شهری در یک مرکز متمرکز میشود که این امر زمینه ساز مدیریت یکپارچه شهری است؛ علاوه بر این با این اقدام ، امکان بررسی دقیق تر شاخصهای شهری کرج از قبیل موقعیت جغرافیایی، جمعیت، نرخ رشد، ارزش تاریخی و فرهنگی شهر و پیشرفتهای فناوری فراهم میشود.
این مسوول گفت: در کنار کارکردهای مذکور با راه اندازی این مرکز شاهد کنترل و پایش دقیق تر نحوه اجرای طرح تفصیلی خواهیم بود که از این گذر میتوان روند رشد شهر و تأثیر اجرای طرح را در بخش های مختلف آن بررسی کرد.
منبع