به گزارش ایرنا از وبدا، دکتر حسین کرمانپور روز چهارشنبه در اجلاس معاونین بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی کشور با اشاره به آغاز پویش ملی «نه به تصادف» اظهار کرد: ماهیت این پویش، پیشگیری و ارتقای سلامت جامعه است و از این رو بر اهمیت اطلاعرسانی در این زمینه تأکید میکنم.
وی افزود: وزیر بهداشت با تخصص حوزه تروما همواره بر اهمیت رسیدگی به موضوع تروما، تصادفات و پیشگیری از مرگهای جادهای تأکید دارد.
به گفته وی، با وجود اقدامات زیادی که در راستای کاهش تصادفات انجام شده، به یک یادآوری اساسی در نظام سلامت نیاز داشتیم، چراکه میزان مرگ و میر ناشی از تصادفات جادهای در کشور با سالهای جنگ تحمیلی برابری میکند.
وی تاکیدکرد: امروز، تنها راهی که میتوان از طریق آن همه را برای کاهش حوادث جاده ای همراه کرد، ایجاد یک عزم ملی برای مقابله با شعار «نه به تصادف»، است.
کرمانپور با اشاره به آمار مرگ و میر و آسیب دیدگان حوادث جاده ای، تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۲۰ هزار نفر در تصادفات جان خود را از دست دادهاند؛ یعنی هر روز بیش از ۵۵ نفر و هر ماه هزار و ۶۰۰ نفر؛ این اعداد نشان میدهد که جادهها همچنان جان میگیرند.
وی افزود: براساس گزارش اورژانس کشور، امسال، بیش از ۸۰۳ هزار نفر در سوانح رانندگی مجروح شدهاند، یعنی نزدیک به یک میلیون نفر، این آمارها فاجعهای خاموش را روایت میکنند که نیازمند اقدامی فوری و ملی است.
به گفته وی، ۶۶ درصد از تصادفات منجر به فوت در ۱۲ استان کشور روی میدهد، گرچه ممکن است جان باختگان ساکن این استانها نباشند، اما این حوادث در جادههای این مناطق اتفاق میافتد. بنابراین، مسئله تصادفات، یک چالش ملی است که نیاز به وفاق و همدلی همهجانبه دارد تا بتوانیم حداقل میزان این حوادث را کاهش دهیم.
کرمانپور اظهار کرد: بیش از ۷۰ درصد سوانح مرگبار مربوط به جادههای بینشهری است و پس از آن، تصادفات درونشهری در رتبه بعدی قرار دارد. این آمار نشان میدهد که برای کاهش تلفات، لازم است تمرکز ویژهای بر ایمنی جادههای برونشهری و ارتقای زیرساختهای حملونقل داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به راه اندازی پویش «نه به تصادف» نوشت که پیشنهاد این پویش ملی را برای حفظ سلامت مردم تقدیم هیات دولت کردم که با استقبال رییس جمهور و وزرا همراه شد.
محمدجعفر قائم پناه معاون اجرایی رییس جمهور هم با انتشار مطلبی در فضای مجازی(شبکه اجتماعی ایکس) با اشاره به اینکه مرگ ۲۰ هزار نفر در حوادث جاده ای سال ۱۴۰۲ یک فاجعه ملی است، بر مشارکت همگانی و عزمی جمعی برای کاهش تصادفات و رعایت قوانین به عنوان مصداقی از وفاق ملی تاکید کرد.
سردار تیمور حسینی رییس پلیس راهور هم با اشاره به آغاز پویش ملی «نه به تصادف» و ابراز امیدواری نسبت به همسویی و همکاری دولت و پلیس راهور برای کاهش حوادث جادهای بهویژه در ایام نوروز، تصریح کرد: این پویش به صورت جدی در دستور کار پلیس راهور قرار گرفته و برنامهریزی منسجم و هدفمندی در بخش های نظارتی، آموزشی و اجرایی برای کنترل و پیشگیری از تصادفات در تعطیلات نوروز انجام شده است که با بسیج تمامی نیروها و استفاده از همه امکانات، تلاش می کنیم نوروز امسال به یکی از ایمنترین زمان های سفر جادهای تبدیل شود.
وی تاکید کرد: روز بدون تصادف هدف نهایی پلیس راهور است که تحقق آن به عنوان یک اولویت محوری در دستور کار قرار دارد.
منبع