حسین ابراهیمآبادی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: صنعت برق سه رکن اساسی و مشخص دارد برق باید در مجموعهای به نام نیروگاه تولید و به وسیله یکسری خطوط به نزدیکی شهرها منتقل و ولتاژ آن کم میشود و در نهایت برای استفاده در اختیار مردم قرار میگیرد.
وی افزود: تولید، انتقال و توزیع سه رکن اساسی صنعت برق اند و این سه مورد را سه شرکت مشخص مدیریت میکنند، شرکت برق منطقهای خراسان متولی بحث انتقال است.
دبیر امور انتقال نیروی برق خراسان جنوبی با اشاره تکمیل پستهای برق ۱۳۲ کیلوولت دیهوک و پست ۱۳۰ کیلوولت منطقه شاهکوه نهبندان در یک سال گذشته، گفت: عملیات اجرایی پست ۴۰۰ کیلوولت نهبندان در هفته دولت سال ۱۴۰۱ در استان با اعتبار اولیه ۲۵۰ میلیارد تومان آغاز شده است.
ابراهیم آبادی افزود: اما اکنون برای تکمیل این طرح به بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که با اجرای این طرح زیربنایی ضمن رفع افت ولتاژ در منطقه، برق مورد نیاز معادن و صنایع معدنی نیز تامین میشود.
وی با بیان اینکه هدف گذاری شده که این طرح تا پایان سال ۱۴۰۴ به اتمام برسد، گفت: تفاهمنامه چهارجانبه احداث خط و پست ۴۰۰ کیلوولت به ظرفیت ۲۰۰ مگاولت آمپر به منظور تأمین برق صنایع و معادن مستقر در شهرستان نهبندان بین سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، استانداری خراسان جنوبی، شرکت توانیر و سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ به امضا رسید.
ابراهیم آبادی عنوان کرد: همچنین ارتقا و افزایش ظرفیت پست ۴۰۰ کیلوولت شهرستان طبس با اعتبار بیش از ۲۷۰ میلیارد تومان و پیشرفت بیش از ۹۵ درصدی در دست اجرا است و به زودی به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به پیشرفت ۳۰ درصدی پست ۱۳۲ کیلوولت شهرک صنعتی شهید رحمانی خوسف هم گفت: عملیات اجرایی این طرح برقرسانی در سال جاری آغاز شده و هدف گذاری شده که در تا پایان سال آینده به بهرهبرداری برسد.
دبیر امور انتقال نیروی برق خراسان جنوبی عنوان کرد: همچنین اجرای پست ۱۳۲ کیلوولت برای طرح نهضت ملی مسکن بیرجند در حوالی سایت زعفرانیه هم در دستورکار قرار دارد و پیگیر تامین اعتبار و موافقتنامه این پروژه هستیم.
ابراهیمآبادی بیان کرد: عملیات اجرایی پست و خط ۴۰۰ کیلوولت شهرستان فردوس در پایان سال گذشته آغاز شده و پیگیریها برای تامین اعتبار و اجرای طرح در حال انجام است.
منبع