به گزارش ایکنا از اصفهان، مهدی ابطحی، رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در آیین اختتامیه دومین دوره جایزه ملی نوآوری و کارآفرینان سرآمد توسعه (نکست) که امروز، دوم اسفندماه در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان برگزار شد، هدف از برگزاری این رويداد را انتقال تجربه و تجلیل از برترینهای فناوریهای نوظهور بیان کرد و افزود: فناوری در سالهای اخیر با سرعت بیسابقهای در حال تحول و پیشرفتها و نوآوریهای جدید دائماً در حال ظهور است.
وی تأکید کرد: هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، رباتیک و واقعیت مجازی انقلاب صنعتی چهارم را رقم میزند و فناوریهای اپتیک، کوانتوم و میکروالکترونیک دنیای ارتباطات و اطلاعات را دگرگون کرده است.
رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان ادامه داد: ارائه روشهای نوین سلامت و رفاه انسان را بهبود میبخشد؛ این فناوریهای نوظهور از یک طرف نقش بسیار مهمی در تحولات اقتصادی جهان دارد که میتواند به ایجاد فرصتهای جدید برای کسبوکارها، بهبود عملکرد و بهرهوری، افزایش سرعت و کیفیت خدمات و ایجاد ارتباطات بهتر میان انسانها و سازمانها کمک کند.
وی با اشاره به نقش فناوری در ایجاد اشتغال و رشد اقتصاد دانشبنیان گفت: پارکهای علم و فناوری، شرکتهای فنآور و شرکتهای نوپا با توجه به رسالتشان تأثیر بسیار مهمی در توسعه منطقه دارند و با سرعتبخشیدن به مسیر پیشرفت آنها میتوان به شکلگیری زیستبوم نوآوری و فناوری منطقه یاری رساند.
ابطحی بیان کرد: خوشبختانه امروز ظرفیتهای بسیار خوبی برای توسعه اقتصاد دانشبنیان در کشور وجود دارد، از جمله ظرفیتهای ایجادشده، بند «ب» و «ت» ماده ۱۱ قانون جهش تولید است. سرمایهگذاری مستقیم شرکتهای بزرگ در مؤسسات فنآور و دانشبنیان، سرمایهگذاری در توسعه زیرساختهای پارکهای علم و فناوری و سرمایهگذاری در تأسیس یا افزایش سرمایه در صندوقهای پژوهش و فناوری، اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی به شرکتها اعطا کرده است.
وی با دعوت از صنایع بزرگ منطقه و کشور به منظور مغتنمشمردن این فرصت گفت: سرمایهگذاری در پارکهای علم و فناوری بهمثابه قطب فناوری کشور، به رشد و توسعه شرکتهای فنآور و دانشبنیان کمک میکند. در برنامه هفتم توسعه کشور نیز به فناوریهای نوظهور توجه ویژهای شده است.
رئیس شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان ادامه داد: همچنین در بند «ت» ماده ۹۹ قانون برنامه، بر حوزه پیشران و اقتدارآفرین، یعنی هوش مصنوعی، کوانتوم، زیستمهندسی، مواد و ساخت پیشرفته، ریزفناوری و الکترونیک، فناوریهای عصبی مغز و علوم شناختی تأکید شده که بعضی از آنها موضوع جایزه نکست بوده است.
وی با تأکید بر آییننامه اجرایی که در بهمنماه سال جاری از سوی هیئت وزیران تصویب شده است، گفت: در این آییننامه وظایفی بر عهده نهادهای گوناگون از جمله معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، وزارت علوم، وزارت بهداشت، صندوق نوآوری و شکوفایی، بانک مرکزی و سازمان ملی استاندارد گذاشته شده است تا مسیر توسعه و تجاریسازی فناوریهای نوظهور هموار شود و امید است با اجرای سریع آن شاهد جهش بزرگی در این صنعت باشیم.
ابطحی بیان کرد: آنچه در میدان و دیپلماسی پشتوانه اصلی بهشمار میرود، علاوه بر سرمایه اجتماعی، فناوری مبتنی بر توان جوانان مستعد ایرانزمین است. آنچه باعث میشود این ارزشمندترین داشتهها تقویت شود، خدمت به این خاک پاک است و آنچه این دو را تضعیف میکند، بازی با الگوی نادوستان این وطن است.
زینبسادات طباطبایی
انتهای پیام
منبع