به گزارش ایکنا؛ هفتهای که آن را پشت سر گذاشتیم در کنار خداحافظی با آخرین روزهای بهمن و سلام به نخستین روزهای آخرین ماه سال 1403 خورشیدی؛ در کنار کاسته شدن از حجم انبوه ماراتن رقابتی جشنوارههای هنری در قامت پاسداشت چهلوششمین سالگرد فجر پیروزی انقلاب اسلامی، در بطن و متن خود از یکسو شاهد خبری شدن فعالیتهای دیگر عرصه هنر فارغ از رویدادهای جشنوارهای و از سویی دیگر آماده شدن جمیع و جامع بدنه هنرمندان ایرانزمین، مسئولان و متولیان امر فرهنگ برای پذیرایی از دو بهار پیش رو؛ بهار قرآن و بهار طبیعت سال 1404 خورشیدی است.
هرچند گذار ایام این هفته در کنار رویدادهای ریز و درشتش حاوی خبر تلخِ فقدان و درگذشت یکی از شناختهشدهترین منتقدان سینما و دو تن از دوبلورهای نامآشنا و شهیر سینما و تلویزیون کشورمان بود اما ازسوی دیگر نویددهنده روزهای خوشی در حوزه رونق فعالیتهای هنری برای میزبانی هرچه شایسته از دو بهار پیش رو است.
از جمله این رویدادها میتوان به تجلیل از برگزیدگان بخش تجلی اراده ملی جشنواره فجر؛ تسخیر جهان توسط مردم ایران با حافظ، سعدی و مولانا؛ ولایتپذیری جوانان؛ محور رویداد عکس «نور»؛ ماه مبارک رمضان و «دایره انصاف» رادیو تهران؛ خبرنگار ایکنا و کسب رتبه اول «یادداشت و سرمقاله» موسیقی فجر؛ برگزاری کارگاه سینمایی «زنان و مقاومت»؛ آموزههای دینی و ایرانی بُنمایه «سوجان»؛ معرفی عناوین آثار راهیافته به تئاتر ایثار؛ شکوه جانبازی به روایت «روشنتر از خورشید»؛ «زیبایی دنبالهدار» راوی زندگی خالق تابلوی «معراج»؛ غزه و شهدای آن به روایت پنج فیلم ۱۰۰ ثانیهای و درگذشت یک منتقد و دو دوبلور شهیر کشور اشاره کرد.
در ادامه گزیدهای از این رخدادها و رویدادهای خبری ایکنا در هفته جاری ارائه شده است.
تجلیل از برگزیدگان بخش تجلی اراده ملی جشنواره فجر
برگزیدگان بخش تجلی اراده ملی چهلوسومین جشنواره فیلم فجر، طی مراسمی، شامگاه اول اسفند در پردیس سینمایی ملت معرفی و تجلیل شدند.
منوچهر شاهسواری، دبیر جشنواره فیلم فجر در این مراسم گفت: از حسن اعتماد تمام ارگانها و نهادهایی که در تجلی اراده ملی حضور داشتند و با دقت به آثار سینما توجه داشتند سپاسگزارم. امیدوارم این نهادها حلقه واصل میان هنرمندان و ارگانهای مربوطه باشند.
در ادامه مراسم نیز برگزیدگان سازمانها، نهادها و ارگانها که در بخش تجلی اراده ملی کار داوری آثار فیلم فجر چهلوسوم را برعهده داشتند معرفی شدند.
برای مطالعه مشروح کامل گزارش این مراسم و آشنایی با برگزیدگان میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
تسخیر جهان توسط مردم ایران با حافظ، سعدی و مولانا
مراسم افتتاحیه نهمین جشنواره صنایع دستی فجر با نام «سرو سیمین» با حضور سیدرضا صالحیامیری؛ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، محمدجواد ظریف؛ معاون راهبردی رئیسجمهور؛ ضیا هاشمی؛ معاون فرهنگی معاون اول رئیسجمهور، مریم جلالی؛ معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی و جمعی از مسئولان و هنرمندان این رشته، دوم اسفند، در موزه هنرهای زیبا، مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد.
محمدجواد ظریف در این مراسم با بیان اینکه هنرهای دستی و صنایع دستی نشاندهنده امید به آینده است، گفت: صنایع دستی زیستبوم ما را پاس میدارد.
معاون راهبردی رئیسجمهور با اشاره به اینکه با اقتصاد هویتبنیان و دوستدار محیط زیست میتوان دنیا را تسخیر کرد، ادامه داد: ما با حافظ، سعدی و مولانا دنیا را تسخیر کردیم. نیاز نداریم با شمشیر دنیا را تسخیر کنیم.
متن مشروح و کامل گزارش افتتاحیه نهمین جشنواره صنایعدستی فجر در اینجا قابل دسترسی و مشاهده است.
ولایتپذیری جوانان؛ محور رویداد عکس «نور»
نشست خبری ششمین دوسالانه سراسری عکس «نور» با حضور کمالالدین شاهرخ؛ دبیر جشنواره، اول اسفند در سازمان بسیج هنرمندان برگزار شد.
شاهرخ در ابتدای جلسه بیان کرد: این دوره با شعار «زنان عزتمند، مردان عزتآفرین و غرور ملی» برگزار میشود. این دوسالانه فرصتی برای جلوهگری ارزشهای خانواده است. همچنین این رویداد تلاش کرده به زنان و مردانی که در طول تاریخ کشورمان افتخار آفریدند در قالب عکس پرداخته شود.
مشروح گزارش این نشست خبری در اینجا قابل دسترس است.
ماه مبارک رمضان و «دایره انصاف» رادیو تهران
پیام امیری، قائم مقام رادیو تهران با اشاره به نزدیکی به ماه مبارک رمضان و عید باستانی نوروز گفت: این شبکه رادیویی پویش «دایره انصاف» را با معرفی سه الگوی صاحبخانه منصف، کارمند منصف و کاسب منصف در ماه مبارک رمضان در حوزه پخش و فضای مجازی برگزار میکند.
وی افزود: علاقهمندان برای شرکت در این پویش میتوانند برای بیان دیدگاههای خود درباره ویژگیهای افراد منصف و معرفی این افراد به عنوان الگوهای جامعه و همچنین ترویج فرهنگ انصاف در میان مردم با شمارههای پخش رادیو تهران ۲۲۶۵۲۴۶۵-۰۲۱ و ۲۲۶۵۲۴۶۶-۰۲۱ تماس بگیرند.
خبرنگار ایکنا و کسب رتبه اول «یادداشت و سرمقاله» موسیقی فجر
سجاد محمدیان؛ خبرنگار خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، رتبه اول «یادداشت و سرمقاله» چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر را از آن خود کرد.
مراسم اختتامیه این رویداد ۲۹ بهمن با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت برگزار شد و در بخش «یادداشت و سرمقاله» فقط همین انتخاب را داشت و هیات داوران در بخش «موسیقی و رسانه» رتبه دوم و سومی را حائز انتخاب ندانست.
«موسیقی؛ مُباحی مشهود، اما محدود» عنوان یادداشت وی است که در اینجا قابل دریافت است.
برگزاری کارگاه سینمایی «زنان و مقاومت»
جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در هجدهمین دوره خود، کارگاه «زنان و مقاومت» را برای مخاطبان بینالمللی برگزار میکند.
اسرافیل کلیجی، مسئول کمیته بینالملل این رویداد، با اشاره به برگزاری کارگاه بینالمللی «زنان و مقاومت» در دانشکده هنر و رسانه شهید آوینی تهران، اظهار کرد: هدف از برگزاری این کارگاه، تربیت نیروهای کنشگر مستندساز در سطح بینالمللی و تولید محتوای خاص با موضوع مقاومت و نقش زنان در آن است.
آموزههای دینی و ایرانی بُنمایه «سوجان»
حسین تبریزی؛ کارگردان «سوجان» درباره دلایل توفیق این سریال در جذب مخاطب گفت: این سریال به واسطه داستانی جذاب و بومی که در آن میتوان فرهنگ کشورمان را مشاهده کرد توانسته در جذب مخاطب موفق باشد.
کارگردان سریال «سوجان» گفت: در جامعهای زندگی میکنیم که اساس آن را دین و هویت ایرانی ما شکل داده پس لازم است تصویر زندگی در آثار نمایشی، بر پایه آموزههای دینی و ایرانی باشد.
معرفی عناوین آثار راهیافته به تئاتر ایثار
۱۷ اثر منتخب شامل ۹ نمایش خیابانی و ۸ نمایش صحنهای به نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار راه یافتند.
احمد نداف، هادی کیانی و داریوش نصیری؛ اعضای هیئت انتخاب آثار بخش خیابانی و سیامک موسوی، مهدی نصیری و امیرحسین حریری،؛ اعضای هیئت انتخاب بخش نمایشهای صحنهای این رویداد را تشکیل میدهند.
نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار از ششم تا ۱۰ اسفند به میزبانی بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستانهای استان تهران و دبیری محمد کرماللهی در تهران برگزار میشود.
غزه و شهدای آن به روایت پنج فیلم ۱۰۰ ثانیهای
مهدی عزیزیپارسا، کارگردان فیلم کوتاه از تولید و ساخت پنج فیلم ۱۰۰ ثانیهای با محوریت غزه، خرافه، شهدا، جهاد اقتصادی و مبارزه با فساد اقتصادی خبر داد.
از این فیلمساز در بهار سال آینده دو فیلم کوتاه به مخاطبان ارائه خواهد شد. فیلم اول «سلام» نام دارد که در آن به موضوع کودکان کار پرداخته میشود و در فیلم دوم که «علیا» نام دارد به موضوع اجاره بهای مسکن توجه شده است. پیام و مضمون هر دو فیلم به اخلاقیات انسانی و دینی نظر دارد.
درگذشت یک منتقد و دو دوبلور شهیر کشور
شاپور عظیمی، نویسنده و منتقد شناخته شده سینمای کشورمان که به دلیل گرفتگی رگهای قلب هفته گذشته در بیمارستان بستری شده بود صبح ۲۸ بهمن به دلیل عارضه قلبی درگذشت.
خبر تلخ دیگر آنکه ایرج رضایی، مدیر دوبلاژ باسابقه کشور که در سریال «مختارنامه» نقش «محمدبن حنفیه» را به عنوان صداپیشه ایفا کرد، ۳۰ بهمن به علت کهولت سن در ۸۹ سالگی درگذشت.
و در نهایت آخرین خبر تلخ به منوچهر والیزاده، دوبلور پیشکسوت و نامآشنا باز میگردد که مدتی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان بستری بود، اما پیش از ظهر اول اسفند دار فانی را وداع گفت.
این هنرمند دی ماه سال ۹۸ مهمان خبرگزاری ایکنا بود.
گزارش از امین خرمی
انتهای پیام
منبع