«آخرین فرصت»؛ روایت شهید گمنامی که شاخص بود

سمیرا اکبری که قرار است به زودی تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتابش، «آخرین فرصت» رونمایی شود، در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با اشاره به نحوه آشنایی خود با زندگی نامه شهید علی کسایی اظهار داشت: در ابتدا شهید کسایی را به عنوان شهید شاخص معرفی کردند تا خاطرات این شهید را جمع آوری کنم و این وظیفه به عهده بنده گذاشته شد ولی در معرفی کلی متوجه شدم با یک شهید گمنامی روبرو هستیم که شهید شاخص است.

وی افزود: موسسه نشر فرهنگ شهادت در شیراز فعالیت های بسیاری دارد و فعالان این موسسه ضمن دیدار با خانواده شهدا، اقدام به ثبت خاطرات خانواده های آنان می کنند و من هم که ساکن شیراز هستم در این موسسه فعالیت می کنم. یک روز سیدرضا متولی جانباز شیمیایی و یکی از شاگردهای کلاس نهج البلاغه شهید کسایی از من خواست تا زندگی نامه این شهید را بنویسم.

«آخرین فرصت»؛ روایت شهید گمنامی که شاخص بود
سمیرا اکبری، نویسنده کتاب آخرین فرصت

این نویسنده اضافه کرد: شهید کسایی هم مدرس و مفسر نهج البلاغه بود و هم بسیاری از خطبه ها، نامه ها و کلمات قصار نهج البلاغه را به صورت موضوعی حفظ بود. او اگرچه ساکن شیراز بود ولی در اواخر دهه ۵۰ در رشته ادبیات عرب در دانشگاه فردوسی مشهد مشغول به تحصیل شد و همزمان در حوزه علمیه مشهد به یادگیری علوم دینی پرداخت.

وی ادامه داد: بعد از جمع آوری خاطرات شهید کسایی، تصمیم گرفتم تا خاطرات خانوادگی رفعت قافلان‌کوهی همسر شهید به عنوان تکیه اصلی خاطرات باشد؛ هر چند خاطراتی از افرادی همچون محمود کسایی برادر شهید یا احمد فاطمی و ابراهیم کلامی از دوستان و همکاران شهید در کتاب استفاده شده است.

اکبری درباره بهترین خاطره ای که از همسر شهید در این کتاب دارد، گفت: شاید به یادماندنی ترین خاطره ای که از همسر شهید در ذهن دارم، خواندن خطبه عقد شهید توسط امام خمینی(ره) بود و حس و حالی که همسر شهید در دیدار با امام داشت و صحبت هایی که میان امام و او رد و بدل شد، آن را ماندگار کرد که در کتاب آورده ام.

وی همچنین وقت شناسی شهید کسایی را به عنوان بهترین نکته کتاب برای مخاطب دانست و گفت: شهید کسایی نسبت به عمرش خیلی حساس بود و از فرصت ها بیشترین استفاده را می کرد. اگر امروز از مدیریت زمان سخن می گوییم این شهید در آن زمان حتی هنگامی که در صف نانوایی یا خرید اجناس کوپنی بود، همیشه یک دفتر و خودکار یا قرآن و نهج البلاغه کوچک در جیب خود داشت و از این زمان ها استفاده می کرد و چون کارمند عقیدتی سیاسی ارتش بود، از این زمان برای طرح درس های خود و تولید محتوا و ایده های تبلیغات استفاده می کرد.

وی افزود: کسایی در سال ۶۶ در منطقه سومار در همان روزهایی که عید غدیر بود، برای تبلیغات و سخنرانی درحال رفت و آمد به سنگرها بود که ترکشی به گلوی وی اصابت کرد و به شهادت رسید.

«آخرین فرصت»؛ روایت شهید گمنامی که شاخص بود

به گزارش ایرنا کتاب «آخرین فرصت» در قالب روایت‌هایی مستند و جذاب به موضوع هایی همچون ارزش‌های دفاع مقدس، ابعاد عرفانی، معرفتی مبارزاتی، سیاسی و مجاهدت شهید علی کسایی و زندگی سراسر عشق و ایمان این شهید را با همسرش اختصاص دارد.

شهید علی کسایی جوانمرد انقلابی و مربی آموزش‌های سیاسی و مذهبی است که در ۱۴ آذر ۱۳۳۴ مصادف با عید غدیر در شیراز به دنیا آمد. در سن ۲۵ سالگی ازدواج کرد که خطبه عقدشان توسط امام خمینی (ره) جاری و مراسم ساده عروسی‌شان نیز در روز عید غدیر برگزار شد. علی کسایی که زندگی‌اش را وقف آموزش، تفسیر قرآن و نهج البلاغه و آرمان‌های انقلاب اسلامی کرده بود، در روز عروسی‌اش دعا کرد تا خداوند شهادتش را هم روز عید غدیر قرار دهد.

همچنین این کتاب به عنوان تاریخ شفاهی دوران انقلاب و جنگ ایران و عراق محسوب می شود که در قالب رمانی جذاب به مسائلی همچون صمیمیت و ساده‌زیستی، احترام به والدین، عشق به همسر و فرزند، صبر و ایثار، توجه به بیت‌المال و حق‌الناس، عفت و حیا، فداکاری و شهادت پرداخته شده است.

کتاب «آخرین فرصت» از سوی انتشارات «به نشر» وابسته به آستان قدس رضوی در ۳۱۲ صفحه در سال ۱۴۰۱ منتشر شده است. این کتاب‌ را علاوه بر مرور خاطرات دوران زندگی و رزمندگی شهید کسایی، می‌توان تاریخ شفاهی دوران انقلاب و جنگ ایران و عراق هم دانست که در قالب رمانی جذاب؛ صمیمیت و ساده‌زیستی، احترام به والدین، عشق به همسر و فرزند، صبر و ایثار، توجه به بیت‌المال و حق‌الناس، عفت و حیا و فداکاری و شهادت را زیبا و هنرمندانه به تصویر کشیده است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

مدیرعامل شبکه تلویزیونی بریکس: تأثیرگذاری ایرنا فراتر از مرزها است

مدیرعامل شبکه تلویزیونی تی‌وی بریکس در این پیام که روز جمعه به ایرنا ارسال شد،‌ …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ