خروج خراسان‌شمالی از وضعیت شکننده شبکه ارتباطی

به گزارش ایرنا، براساس آخرین اطلاعات فصلنامه آماری سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور، خراسان شمالی با وجود بیش از یک میلیون و ۱۶۲ هزار مشترک پهن باند سیار و افزایش ۳۲ درصدی ضریب نفوذ این شاخص در دولت، جایگاه سوم کشوری را دارد.

بررسی ها نشان می دهد که یک میلیون و ۵۹۸ هزار سیم کارت تلفن همراه در این استان فعال است و ضریب نفوذ اینترنت ثابت و سیار در استان ۱۴۰.۳۳ درصد است و بیش از یک میلیون و ۲۲۹ هزار مشترک اینترنت ثابت و سیار در این خطه وجود دارد.

خراسان شمالی در مسیر کاهش مشترکان ADSL قرار گرفته و این روند با توسعه‌ زیرساخت ها ادامه دارد و بر این اساس افزایش مشترکان فناوری‌ جدید از جمله FTTH و VDSL در دست پیگیری است.

اینک ۳۸۲ سایت تلفن همراه اول در خراسان شمالی نصب که ۲۲۰ مورد در روستاها راه اندازی شده است و اتصال ۲۳ سایت جدید همراه اول تا شهریورماه سال آینده محقق می شود.

براساس اعلام شرکت مخابرات خراسان شمالی اکنون سه هزار و ۸۰۰ مشترک FTTH و ۲ هزار و ۹۶۹ مشترک VDSL در استان فعال بوده و رویکرد مسوولان، توسعه این فناوری در استان است.

خروج خراسان‌شمالی از وضعیت شکننده شبکه ارتباطی

اجرای چهارهزار و ۳۴۲ کیلومتر فیبرنوری

مدیر مخابرات منطقه خراسان‌شمالی در این خصوص گفت: چهار هزار و ۳۴۲ کیلومتر فیبرنوری تاکنون در مناطق شهری و روستایی استان اجرا شده است.

رسول علی اصغرپور با اشاره به اینکه طرح اجرای فیبرنوری در تمامی شهرها در حال انجام است و بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد اظهار کرد: این طرح در شهر بجنورد به بخش خصوصی واگذار شده است.

علی‌ اصغرپور با بیان اینکه توسعه فیبر نوری از مهمترین طرح ها در استان است، گفت: ۱۸۹ دستگاه اجرایی و سازمان استان در سال جاری به شبکه فیبر نوری متصل شد این در حالی است که تا پایان سال ۱۴۰۱ تنها ۱۱۷ دستگاه اجرایی از این مزیت بهره مند بود.

مدیر مخابرات منطقه خراسان شمالی ادامه داد: اجرای فیبر نوری در ۳۷۳ مدرسه شهری (جز شهر بجنورد) و ۹ مرکز فنی و حرفه‌ ای در حال پیگیری است که تاکنون ۶ مرکز فنی و حرفه‌ ای و ۱۰۰ مدرسه به این تجهیزات دست یافته است، مابقی مدارس تا اردیبهشت سال آینده به شبکه فیبر نوری متصل خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: خراسان شمالی به عنوان پایلوت کشوری برای اتصال تمامی شعب اخذ رای شهری و مساجد به شبکه فیبر نوری انتخاب شده است که اعتبار اجرای این طرح به وسیله وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تامین می شود.

خروج خراسان‌شمالی از وضعیت شکننده شبکه ارتباطی

افتتاح ۵۵۳ طرح مخابراتی در یک سال

علی‌ اصغرپور گفت: در ۲ سال اخیر ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال طرح مخابراتی در استان اجرا و بهره برداری شد که سهم امسال ۵۵۳ طرح مخابراتی به ارزش ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال بود.

وی ادامه داد: این طرح ها شامل خدمات مختلف از جمله توسعه شبکه فیبرنوری روستایی، احداث سایت و راه اندازی اینترنت پرسرعت همراه اول، طرح توسعه شبکه تلفن ثابت، توسعه فیبر سازمان‌ها و دستگاه های اجرایی و توسعه سیستم‌های انتقال است.

وی گفت: توسعه و نصب و راه اندازی اینترنت پرسرعت شهری (VDSL, ADSL)، توسعه و نصب و راه اندازی اینترنت پر سرعت روستایی (VDSL, ADSL) و توسعه شبکه CORE دیتا و نیز توسعه تغذیه و نیرو از دیگر طرح ها است که در مناسبت های مختلف هفته ارتباطات، هفته دولت و دهه فجر بهره برداری شد.

مدیر مخابرات منطقه خراسان شمالی خاطرنشان کرد: ۲۴۵ طرح به ارزش ۹۷۳ میلیارد ریال در هفته ارتباطات، ۱۱۹ طرح با ۷۱۵ میلیارد ریال در هفته دولت، ۱۸۹ طرح با یکهزار و ۱۲ میلیارد ریال اعتبار در دهه فجر افتتاح شد.

وی اظهار کرد: توسعه زیرساخت‌های ارتباطی در مناطق روستایی از اولویت‌های اصلی ما در استان است و این اقدامات در راستای کاهش شکاف دیجیتال و ارتقای سطح دسترسی شهروندان به خدمات اینترنتی انجام می‌شود.

خروج خراسان‌شمالی از وضعیت شکننده شبکه ارتباطی

بهره‌مندی ۲۸ روستا از اینترنت پرسرعت

سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان‌شمالی نیز در این باره گفت: ۲۸ روستای بالای ۲۰ خانوار استان با پنج هزار و ۶۸۹ نفر جمعیت در ۹ ماهه امسال از اینترنت پرسرعت بهره‌مند شدند.

امید دست پاک اظهار کرد: این تعداد روستا با احداث ۹ سایت ایرانسل، پنج سایت همراه اول و ارتقای فناوری ۲ سایت تلفن همراه از اینترنت پرسرعت برخوردار شدند.

وی افزود: اعتبارات این طرح از محل توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات (uso) تامین شد.

دست پاک اشاره به بالا بودن میزان پوشش اینترنت روستایی در خراسان‌شمالی از میانگین کشوری، گفت: میزان پوشش اینترنت پرسرعت سیار در روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان اکنون از مرز ۹۷ درصد عبور کرده است.

سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان‌شمالی تصریح کرد: روستاهای باقی مانده نیز جزو مناطق صعب العبوری هستند که بهره مندی آنها از اینترنت پرسرعت نیازمند اعتبارات است.

دست پاک گفت: تمامی شهرهای خراسان شمالی نیز زیر پوشش نسل های سوم و چهارم تلفن همراه هستند.

خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

انتقاد معاون استاندار خراسان شمالی از وضعیت بهداشتی مجتمع های خدماتی 

به گزارش ایرنا، سید مجتبی علوی مقدم روز شنبه در نشست ستاد سفر خراسان شمالی …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ