به گزارش ایرنا، امروز همزمان با برگزاری سومین روز از نهمین جشنواره بینالمللی فجر صنایعدستی (سرو سیمین ۹)، کارگاههای تخصصی با حضور اساتید ایرانی و خارجی برگزار شد. هنر و هویت با حضور استادانی از ایران و روسیه، نشست هماندیشی کسب و کارهای خلاق صنایعدستی، جشن فرهنگها، توسعه صنایعدستی با هوش مصنوعی و بازاریابی و فروش صنایعدستی از جمله کارگاههایی است که در روز سوم جشنواره برگزار و با استقبال عموم مردم خصوصا فعالان حوزه صنایعدستی و دانشجویان رشتههای هنر و صنایعدستی مواجه شد.
همچنین کارگاه آموزشی آشنایی با صنایعدستی روسیه در جشنواره سرو سیمین نیز میزبان علاقهمندان بود. النا متقی مسئول هماهنگی مرکز آموزش آزاد وزارت آموزش و پرورش روسیه در ایران و نارمینا گازانووا مدرس این مرکز، در این کارگاه به ارائه مطالب خود پرداختند.
موضوعات این نشست تخصصی آشنایی با صنایعدستی روسیه و همچنین حمایتهای دولت و سازمانهای عمومی روسیه از صنایعدستی محلی این کشور بود که جمعی از دانشجویان رشتههای هنر و صنایعدستی نیز در این کارگاه حضور داشتند.
در این کارگاه آموزشی ارتباط بین صنایعدستی، فرهنگ و هنر در ایران و روسیه و نیز تاثیر متقابل فرهنگی، اشتراکات و تفاوتهای هنری، جایگاه صنایعدستی در هویت ملی و دیپلماسی فرهنگی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین مستند چمدان آبی به کارگردانی عبدالستار کاکایی در دو سانس در سالن سینما کاخموزه ملت به نمایش داده و نقد و بررسی این مستند نیز در همان محل برگزار شد.
مریم جلالی نیز در نشست دبیر کارگروه فناوریهای نوین و کمیته علمی جشنواره بینالمللی فجر صنایعدستی سرو سیمین شرکت کرد.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی گردشگری صنایعدستی در این نشست اظهار داشت: موفق شدهایم ۱۹ اثر را ثبت جغرافیایی مالکیت معنوی کنیم. اما اگر بتوانیم در بستر «توکن» ها برخی آثار که شاخصه جهانی دارند ورود کنیم، موفق خواهیم شد به مزایای محصول، فرآیند، تکنیک، مواد اولیه دست پیدا کنیم.
وی افزود: در حوزه صنایعدستی گاهی با توصیف خوبیها و نقصانها مواجه ایم اما خلایی که در این میان وجود دارد «اقدام» است. اگر بتوانیم بالغ شدن زیستبوم و استقلال صنایعدستی را به نتیجه برسانیم به دستاوردهای حساب شدهای دست پیدا می کنیم چون ما در حوزه صنایعدستی در نتیجه تامین منافع فردی به عاملیت منافع ملی دست پیدا میکنیم.
جلالی ادامه داد: یکی از اولین گامهایی که برداشتیم تولید محتوای دیجیتال است. برای نهمین جشنواره بینالمللی فجر صنایعدستی (سرو سیمین۹) یک سایت با محتوای بیش از هفت هزار اثر داریم که بخشی از این آثار قابل «اعتنا» و در نهایت بخشی دیگر از آثار، میتواند صنایعدستی را به جایگاه قابل «اتکا» سوق دهد.
او تاکید کرد: چون در حال حاضر ۱۸ گروه کاری و ۱۶ شهر و روستای جهانی داریم و سازمان جهانی وایپو (WIPO) به ایران نشان جغرافیایی مالکیت معنوی اختصاص داده است و موفق شدهایم که ۱۹ اثر را ثبت جغرافیایی مالکیت معنوی کنیم، اما اگر بتوانیم در بستر «توکن»ها برخی آثار که شاخصه جهانی دارند ورود کنیم، موفق خواهیم شد که به مزایای محصول، فرآیند، تکنیک، مواد اولیه دست پیدا کنیم.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور با اشاره به اینکه دنیای امروز «رویداد محور» است، به جمع حاضر پیشنهاد طراحی یک رویداد را داد و گفت: با توجه به اینکه بیشتر شرکتکنندگان این دوره آثار چوبی و سفال ارائه دادهاند، میتوان در قالب توجه به زنجیره چوب، زنجیره سفال و ذینفعان این حوزه و سه گروه هنرمند که خلق هنر میکند، صنعتگر که به خلق محصول میپردازد و بخش فروش را مشارکت داد و نقاط تاثیرگذار و تأثیرپذیر را احصا کرد.
به گزارش ایرنا، جشنواره صنایع دستی با عنوان «سرو سیمین ۹» از روز پنجشنبه (دوم اسفند) در کاخ سعدآباد تهران آغاز به کار کرد و تا دوشنبه (ششم اسفند) میزبان علاقهمندان است. از مجموعه هشت هزار و ۱۷۳ اثر ارسال شده به جشنواره بینالمللی فجر صنایع دستی هفت هزار و ۹۷۴ اثر داخلی از چهار هزار و ۳۷۸ هنرمند داخلی و ۱۹۸ اثر خارجی از هنرمندان ۲۰ کشور از جمله تاجیکستان، افغانستان، فرانسه تایلند، انگلیس، هند، ازبکستان و قزاقستان است.
در بین کشورهای خارجی بیشترین آثار صنایع دستی از هنرمندان جمهوری تاجیکستان و از بین هنرمندان ایرانی بیشترین اثر از سوی هنرمندان اصفهان و شیراز ارسال شده است.
منبع