پرورش ماهیان زینتی؛ سرمایه کم با سود زیاد

به گزارش ایرنا، پرورش ماهیان زینتی این روزها طرفداران فراوانی یافته است زیرا با توجه به گسترش آپارتمان نشینی نگهداری این موجودات جذاب بسیار ساده تر از سایر حیوانات خانگی خواهد بود، علاوه بر این وجود آکواریوم در خانه می تواند باعث کاهش تنش ها و مشکلات روحی افراد شود به همین دلیل استفاده از ماهیان زینتی افزایش یافته و فرصتی برای ایجاد پرورش ماهی صنعتی و طرح های مشاغل خانگی است.

پرورش ماهی زینتی از مشاغلی است که راه اندازی و کسب درآمد از آن به آسانی امکان پذیر است و کسب دانش در زمینه پرورش ماهی زینتی به آسانی امکان پذیر بوده و با کمی دقت و توجه به اصول اساسی این کار می توان حتی در ابعاد بسیار کوچک و در منزل نیز اقدام به تولید این ماهیان جذاب و زیبا کرد.

این کسب ارزان با سود زیاد در سال های اخیر در خراسان شمالی رونق بسیاری یافته است و به گفته مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی؛ ۲ میلیون قطعه انواع ماهیان زینتی امسال در ۱۶ واحد فعال این استان تولید شد که نسب به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش دارد.

بررسی ها نشان می دهد که بخشی از ماهیان زینتی تولیدی خراسان شمالی به دیگر استان ها و حتی به کشورهای آسیای میانه نیز ارسال می شود، ماهیان زینتی این استان توسط فعالان اقتصادی سایر استان ها به کشورهای هدف صادر می شود.

پرورش ماهیان زینتی؛ سرمایه کم با سود زیاد

اشتغال زودبازده

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در خصوص مزایای پرورش ماهیان زینتی گفت: تکثیر و پرورش ماهیان زینتی فرصتی مناسب، مطمئن و زودبازده برای سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال برای دانش آموختگان رشته شیلات و علاقه مندان این صنعت است.

جواد شریفی افزود: ایجاد واحد ماهی زینتی بر خلاف مزارع پرورش ماهیان سردابی و گرمابی نیاز به فضای کوچکی دارد که با توجه به نیاز آبی کمتر در بیشتر فضاها قابلیت اجرا دارد.

وی خاطرنشان کرد: از علاقه می خواهیم که برای اجرای این طرح از تجربیات افراد فعال در این حوزه استفاده کنند و با توجه به انواع ماهیان زینتی پرورش، تغذیه و تکثیر متفاوت است که در این زمینه نیاز به تجربه است.

وی تصریح کرد: بیشتر فعالان در حوزه تولید ماهیان زینتی به صورت تجربی در این حرفه شاغل شده اند که خوشبختانه موفق نیز عمل کرده اند و از سایر علاقه مندان می خواهیم که برای فعالیت در این حوزه با فعالان ارتباط بیشتری داشته باشند.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه فعالیت در این حوزه بیش از هزینه سود خواهد داشت افزود: ایجاد مزرعه و آکواریم پرورش ماهیان زینتی سودآور و اشتغال زا است و به همین دلیل از مسوولان می خواهیم که در این زمینه مساعدت های بیشتری داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: مجوز فعالیت بخش خانگی تا پنج هزار قطعه صادر می شود که از علاقه مندان و متقاضیان می خواهیم در این خصوص اقدام کنند چرا که فعالیت در این حوزه با سرمایه گذاری کم انجام می شود و علاوه بر آن سود آور نیز است.

پرورش ماهیان زینتی؛ سرمایه کم با سود زیاد

کسب و کار ارزان خانگی

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در این خصوص گفت: پرورش ماهیان زینتی صنعتی نوپا و سودآور در کسب و کارهای ارزان خانگی و گامی برای ایجاد اشتغال و تحقق اقتصاد مقاومتی است.

محمد محمدزاده عنوان کرد: شروع کار با سرمایه ای نه چندان زیاد به صرفه و سودآور بودن بازار صادرات، اخذ مجوز ساده، پرورش در بسیاری از نقاط اعم از نقاط شهری، روستایی، زیرزمین و یا یک مکان بلا استفاده و نیاز به آب کمتر از جمله مزیت های فعالیت در حوزه ماهیان زینتی است.

وی تصریح کرد: بهترین زمان برای پرورش ماهیان زینتی اسفندماه و اوایل فصل بهار است زیرا در این زمان غالب ماهی‌ها اقدام به تولیدمثل و تخم‌ریزی می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: در این حالت بایستی شرایط محیطی را ازنظر تغذیه، درجه حرارت، میزان اسیدیته و شوری آب مدیریت و کنترل کرد و به‌عنوان نمونه غذایی که در دوره تولیدمثلی به ماهیان داده می‌شود بایستی ازنظر مواد مغذی به‌خصوص پروتئین غنی باشد تا بتواند فرایند تخم‌ریزی، تکثیر و پرورش را تقویت کند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: زندگی آپارتمان نشینی و تبعات اجتماعی زندگی شهری فرهنگ نگهداری آکواریوم در فضای کار و خانه را به منظور آرامش و نشاط روحی انسان ها بیشتر کرده و تولید و پرورش ماهیان زینتی را از نظر اقتصادی مقرون به صرفه کرده است.

وی اظهار کرد: در این زمینه دولت هم برای گسترش و توسعه این حرفه و برداشتن موانع از جلوی پای پرورش‌دهندگان می‌تواند با دادن تسهیلات ویژه‌ای ازجمله اخذ مجوز آسان و وام پرورش ماهی زینتی راه را برای افراد علاقه کند هموارتر کند.

خراسان شمالی از ۴۱ رودخانه فصلی و دایمی، سه هزار دهنه چشمه، چهار هزار و ۳۰۳ حلقه چاه عمیق، نیمه عمیق و دستی، ۶۳۷ رشته قنات و هشت سد از ظرفیت های خوبی برای توسعه صنعت آبزی پروری برخوردار است که ظرفیتی برای فعالیت در حوزه آبزی پروری به ویژه ماهیان زینتی است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

معاون استاندار: برگشت اعتبارات خراسان شمالی پذیرفتنی نیست

به گزارش ایرنا، طاهر رستمی روز یکشنبه در کارگروه بانوان و خانواده خراسان شمالی اظهار …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ