برنامه دستگاه‌های اجرایی چهارمحال و بختیاری برای مقابله با کالاهای قاچاق چیست؟

به گزارش ایرنا، جاده‌های لردگان و بروجن از مسیرهای ترانزیتی چهارمحال و بختیاری است و روزانه بیش از ۴۲ هزار تردد در این محورها انجام می‌شود که براساس آمار ارائه شده از نیروی انتظامی و دستگاه قضایی برخی از خودروها شوتی که حامل بار قاچاق است، از این محور عبور می‌کند.

احداث ایست و بازرسی ثابت و اجرای طرح‌های ایست و بازرسی موقت و سیار یک راهکار برای پیشگیری ومقابله با قاچاق کالاست.

تشکیل ۴۹۶ پرونده قاچاق کالا و ارز در چهارمحال و بختیاری

برنامه دستگاه‌های اجرایی چهارمحال و بختیاری برای مقابله با کالاهای قاچاق چیست؟

فرمانده انتظامی چهارمحال و بختیاری روز یکشنبه در جلسه کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان با اشاره به اینکه از ابتدای سالجاری تاکنون ۴۹۶ پرونده قاچاق کالا و ارز در استان تشکیل شده که نسبت به مدت مشابه ۲ درصد افزایش داشته است گفت: در این مدت ۴۰۸ نفر قاچاقچی دستگیر شدند.

سردار حسین امجدیان افزود: در این مدت ۴۸۵ خودروی حامل کالای قاچاق توقیف شده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۶ درصد افزایش داشته است که این افزایش به دلیل توقیف خودروهای حامل کالای قاچاق و همچنین خودورهای که تغییر ارکان دادند، است.

به گفته وی، ارزش ریالی کالاهای قاچاق کشف شده در استان سه‌هزار و ۵۳۶ میلیارد ریال است که نسبت به مدت مشابه ۳۵ درصد افزایش داشته است.

وی اظهار داشت: در سالجاری ۴۷ طرح هدفمند برای برخورد با قاچاقچیان در سطح مسیرهای تراتزیت استان اجرایی شده است.

فرمانده انتظامی چهارمحال و بختیاری گفت: در بخش مبارزه با جرایم اقتصادی نیز امسال ۳۷ پرونده تشکیل شده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۰ درصد افزایش دارد و ۸۲ متهم به جرایم اقتصادی در استان شناسایی و دستگیر شدند که نسبت به مدت مشابه هفت درصد افزایش داشته است.

به گفته وی، ارزش ریالی جرایم اقتصادی کشف شده در استان سه‌هزار و ۸۰۰ میلیارد یرال بود که نسبت به مدت مشابه ۱۳۰ درصد افزایش داشته است.

به گفته رییس پلیس چهارمحال و بختیاری، شناسایی سرشبکه قاچاقیان، اجرای طرح‌های کنترلی بر جاده‌ها و تمرکز بر توقیف خودروهای تیزرو و شوتی و تمرکز بر اجرای طرح شناسایی نقاط آلوده با قاچاق کالا و کنترل و شناسایی مکان‌های دپوی کالای قاچاق در استان به عنوان برنامه‌های کنترلی برای پیشگیری و برخورد با قاجاق کالاست.

وی گفت: نبود پاسگاه‌های ایست و بازرسی در مسیرهای ترانزیت استان یکی از مهمترین مشکلات است و راه‌اندازی ایستگاه ایست و بازرسی در این مسیرها در دستورکار قرار دارد.

امجدیان افزود: برای راه‌اندازی پاسگاه ایست و بازرسی در پل قرح و کردشامی اقدامات اولیه انجام شده است.

وی با تاکید بر اجرای طرح‌های فرهنگی برای استفاده از تولیدات داخلی به عنوان یک راهکار برای کاهش قاچاق کالا گفت: زمانی که تقاضا برای کالاهای خارجی و وارداتی کم باشد نیاز به واردات کالای قاچاق نیست و قاچاق کالا کم خواهد شد.

فرمانده انتظامی چهارمحال و بختیاری در ادامه با اشاره به اینکه بیشتر کالاهای قاچاق کشف شده در شهرستان‌های لردگان، خانمیرزا و بروجن است گفت: نبود انبار تملیکی در این شهرستان‌ها به عنوان یک مشکل است و باید خودروهای توقیفی که بیشتر خوردهای سنگین هستند با کالا به مرکز استان ارسال شود .

وی نبود ایست و بازرسی ثابت در این مسیرها را از دیگر مشکلات در حوزه پیشگیری و مقابله با کالای قاچاق عنوان کرد.

نظارت بر جنگل‌های برای جلوگیری از قطع درختان باید بیشتر شود

معاون دادستان عمومی و انقلاب چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اینکه جنگل‌های استان به دلیل خشکسالی و برداشت بی رویه در حال تخریب است گفت: به دلیل کم بودن نظارت بر جنگل‌های استان قطع درختان بلوط و قاچاق چوب و زغال از جنگل‌های استان بسیار بالاست.

مهدی عسگری افزود: در حوزه پیشگیری از قطع جنگل در سطح استان عزم بالای وجود ندارد و مسوولان دستگاه‌های متولی بر کمبود نیرو ، تجهیزات و خودرو و نبود ایستگاه ایست و بازرسی تاکید دارند.

به گفته وی، در صورتی که نظارت در جنگل‌ها افزایش یابد قطع درخت انجام نشود نیاز به ایست و بازرسی و جلوگیری از قاچاق چوب و زغال نیست.

وی اظهار داشت: افزایش کشفیات چوب و زغال در سطح استان نشان از کمرنگ بودن طرح‌های پیشگیری و کم بودن نظارت است.

تشکیل یک‌هزار و ۴۸۸ پرونده قاچاق کالا در تعزیرات حکومتی

مدیرکل تعزیرات حکومتی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اینکه در سالجاری یک‌هزار و ۴۸۸ پرونده قاچاق کالا و ارز در شعب تعزیرات حکومتی استان تشکیل شده است و ۸۷ پرونده نیز از سال گذشته باقیمانده بود گفت: در این مدت یک‌هزار و ۴۹۵ پرونده در حوزه قاچاق کالا در تعزیرات حکومتی استان رسیدگی و مختومه شد.

سعید فلاح افزود: از این تعداد ۱۳۹ فقره خودروی شوتی و وسایل نقلیه که تغییر ارکان دادند، ۱۶۸ پرونده قاچاق در حوزه سلامت و ۴۳ پرونده در حوزه منابع طبیعی و قاچاق چوب، هیزم و زغال و ۱۹ پرونده موتورسیکلت سنگین و ۴۱۰ پرونده از نیروی انتظامی و ۱۲۹ پرونده از سوی شرکت شرکت نفت به شعب تعزیرات حکومتی ارسال شد.

به گفته وی، ۹۵ درصد پرونده‌های تشکیل شده مختومه شده است و متخلفان به پرداخت چهار هزار میلیارد ریال محکوم شدند و پنج میلیارد ریال هم وصولی اجرایی احکام در استان بود.

سه هزار و ۲۰۰ بازرسی در چهارمحال و بختیاری انجام شده است

سرپرست صنعت ، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: امسال در راستای اجرای طرح‌های پیشگیری از قاچاق کالا و ارز بیش از سه هزار و ۲۰۰ بازرسی انجام شده است.

حسن شمسی‌پور افزود: ۲ هزار و ۴۰۰ بازرسی انجام شده توسط کارشناسان صمت استان و ۸۱۹ بازرسی در قالب گشت مشترک بوده است.

به گفته وی، با اجرای این بازرسی‌ها ۱۵۵ پرونده تخلف قاچاق کالا و ارزر تشکیل شده است و متخلفان به پرداخت یکهزار و ۱۲۳ میلیارد ریال جریمه محکوم شدند.

وی گفت: هم‌اکنون ۳۳ هزار و ۵۰۰ انیار در استان در سامانه جامع انبارها ثبت شده که هفت هزار انبار غیر فعال است.

به گفته وی،۲ هزار و ۳۰۰ انبار خیلی فعال است و موجودی این انبارها به صورت مستمر رصد می‌شود.

قاچاق در عرصه خدمات کشاورزی وجود ندارد

برنامه دستگاه‌های اجرایی چهارمحال و بختیاری برای مقابله با کالاهای قاچاق چیست؟

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اینکه سالانه ۴۰ هزار تن بذر و ۳۰ هزار تن کود شیمیایی در استان استفاده می‌شود گفت: تمام نهاده‌های کشاورزی دارای شماره ثبت است.

حسن برزگر افزود: هم‌اکنون از ۱۱ هزار و ۷۷ دستگاه تراکتور در استان ۱۱ هزار تراکتور پلاک‌گذاری شده است و از ۱۰۴ کمباین نیز ۹۸ دستگاه شماره‌گذاری شده است و سوخت مورد نیاز براساس کارکرد و ثبت در سامانه رهتاب توزیع می‌شود.

نظارت جدی بر عطاری‌ها و داروخانه‌ها

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اینکه مشکلی در خصوص توزیع دارو در داروخانه‌های استان وجود ندارد گفت: ۵۶۹ مورد بازرسی از داروخانه‌های استان انجام شده است.

رضا محمدی افزود: هم‌اکنون استفاده از وسایل و اقلام قاچاق و همچنین فروش این اقلام در آرایشگاه‌ها زنانه وجود دارد که برای نظارت بر این واحدها به همکاری سایر ارگان‌ها نیاز است.

به گفته وی، امسال ۷۵ مورد بازرسی از آرایشگاه‌های زنانه انجام شده است.

وی افزود : در بازرسی از واحدهای تجهیزات پزشکی ۲ پرونده قاچاق و از عطاری‌ها نیز پنج پرونده قاچاق تشکیل شد.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۳۰۸ کیلومتر بزرگراه، ۷۳۲ کیلومتر راه اصلی، ۲۹۱ کیلومتر راه فرعی و ۲ هزار و ۳۷۲ کیلومتر راه روستایی است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

پیگیری معاون رییس‌جمهور برای اعزام بالگرد اطفای حریق به تالاب بین‌المللی گندمان

محسن کریمی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود : آتش‌سوزی در این تالاب …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ