به گزارش ایرنا، دوازدهمین آیین تجلیل از کارفرمایان برتر چهارمحال و بختیاری روز یکشنبه در سالن همایشهای اتاق بازرگانی شهرکرد برگزار شد و آنان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، هزینههای بالا و فشارهای مالی، مشکلات تأمین مالی و دسترسی به تسهیلات بانکی، بوروکراسی پیچیده و قوانین دستوپاگیر، کمبود نیروی کار ماهر و متخصص، نبود ثبات اقتصادی و تغییرات ناگهانی قوانین را از جمله مشکلات کارفرمایان چهارمحال و بختیاری عنوان کردند.
کارفرمایان به عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد و موتور محرک تولید و اشتغال نقش اساسی در راهاندازی کسب و کارهای مختلف و بستری برای استفاده بهینه از منابع انسانی و سرمایه به شمار میروند.
کارفرمایان بخش خصوصی و صنایع دولتی نقش اساسی در ایجاد ارزش افزوده و همچنین بهبود وضعیت معیشتی جامعه برعهده دارند.
قشر کارفرما با سرمایهگذاری در بخشهای مختلف صنعتی، کشاورزی و خدماتی شرایطی فراهم میکنند که افراد بتوانند با به کارگیری تواناییهای خود درآمدزایی داشته باشند و به این صورت ضمن کاهش نرخ بیکاری افزایش سطح رفاه اجتماعی را نیز برای هر جامعه به ارمغان میآورند.
در ادامه این نوشتار برترینهای کارفرمایان چهارمحال و بختیاری در خصوص مسائل و مشکلات و انتظارات خود میگویند:
هزینه سرسامآور بیمه از مشکلات کارفرمایان
یکی از کارفرمایان چهارمحال و بختیاری در بخش مدارس غیرانتفاعی به خبرنگار ایرنا گفت: وجود مشکلات زیرساختی از مهمترین مسائل پیش روی فعالان این بخش به شمار میرود.
فرهاد خدادوستان افزود: نبود زمین برای احداث فضای مناسب، موجب شده تا بیشتر مدرسههای غیرانتفاعی استان در فضاهای غیراستاندارد تاسیس شود و همین امر دانشآموزان و معلمان را با مشکلات زیادی روبرو کرده است.
وی با انتقاد از هزینههای سرسامآور بیمه اظهار داشت: حمایت نکردن از کارفرمایان مراکز غیردولتی در بخش پرداخت بیمه از مهمترین مشکلات کارفرمایان است.
زمینگیر شدن کارفرمایان به دلیل گرانی مواد اولیه
یکی دیگر از کارفرمایان چهارمحال و بختیاری در بخش تولید گز و سوهان با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی در بخشهای مختلف امروز کمر بسیاری از کارفرمایان استان را خم کرده است گفت: هزینههای سنگین بیمه، مالیات، اجارهبها، انرژی و مواد اولیه، بار مالی سنگینی بر دوش کارفرمایان میگذارد به نحوی که این موارد مانعی بزرگ برای رشد کسبوکارهای کوچک به شمار میرود که میتواند مانع رشد و توسعه آنها شود و در بسیاری از موارد، افزایش قیمت مواد اولیه و نوسانات ارزی نیز هزینههای تولید را به شدت بالا میبرد.
محمد طهماسبی اضافه کرد: گرانی مواد اولیه هزینههای تولید را افزایش میدهد و موجب شده تا بسیاری از تولیدکنندگان امروز نتوانند محصول با کیفیتی تولید و در اختیار مشتری قرار دهند.
وی تامین نشدن سرمایه مالی را از مشکلات فعالان صنعت گز در چهارمحال و بختیاری عنوان کرد و اظهار داشت: تورم بالا موجب شده تا تولیدکنندگان امکان رقابت سالم و تولید محصول باکیفیت را نداشته باشند.
تامین سرمایه در گردش مهمترین نیاز کارفرمایان
بهرام اللهبخشی یکی دیگر از کارفرمایان کهنهکار بخش تولید ورقهای پوششی و فلزی است که از سال ۱۳۵۰ تاکنون در این بخش فعالیت میکند و روز یکشنبه به عنوان یکی از کارآفرینان نمونه استان معرفی شده است.
وی در خصوص برخی مشکلات کارفرمایان چهارمحال و بختیاری به خبرنگار ایرنا گفت: کارفرمایان براساس امکاناتی که در کشور وجود دارد باید در خصوص حل مشکلات از دولت توقع داشته باشند.
اللهبخشی ادامه داد: کارفرمایان در بخشهای مختلف سربازانی هستند که امروز این سعادت را یافتهاند که با فعالیت در بخش تولید به جامعه خدمت کنند.
وی مسائل مربوط به سرمایه در گردش را از مهمترین مسائلی عنوان کرد که فعالان بخش تولید را با مشکل مواجه کرده است.
اللهبخشی ادامه داد: بسیاری از کارفرمایان برای گسترش کسب و کار خود نیاز به سرمایهگذاری دارند، اما فرآیند دریافت وام و تسهیلات بانکی بیشتر دشوار و زمانبر است.
این کارفرما از چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: نرخ بهره بالا و شرایط سختگیرانه بانکها امکان توسعه را برای بسیاری از تولیدکنندگان محدود کرده است.
نیاز کافرمایان به نیروی کار ماهر و متخصص
مدیرعامل مجموعه تولیدکننده خوراک دام، طیور و آبزیان چهارمحال و بختیاری نیز گفت: سرپا نگه داشتن یک مجموعه تولیدی و صنعتی در این شرایط خاص و سخت اقتصادی سنگینترین کاری است که یک کارفرما میتواند انجام دهد.
وحید عباسی اضافه کرد: با توجه به تعهدی که نسبت به استان خود دارم تلاش کردهام در این شرایط سخت اقتصادی این مجموعه را گسترش دهم در همین ارتباط یک خط تولیدی جدید تا ابتدای سال آینده راهاندازی و ۲۰ نفر نیروی کار به مجموعه فعالان این مجموعه تولیدی اضافه میشود.
وی نبود نیروی کار متخصص ، ماهر و مجهز به علم روز را از معضلات مجموعههای تولیدی در استان عنوان کرد و ادامه داد: امروز نبود نیروی کار متخصص در استان موجب شده کارفرمایان برای جذب نیروی مورد نیاز خود از جاهای دیگر نیرو جذب کنند.
این تولیدکننده چهارمحال و بختیاری افزود: بسیاری از کسب و کارها برای رشد و رقابت به نیروی کار متخصص، ماهر و مجهز به علم روز نیاز دارند، اما ضعف در سیستمهای آموزشی و تطابق نداشتن برخی آموزشهای دانشگاهی با نیازهای بازار کار، موجب شده تا امروز واحدهای تولیدی نتوانند نیروی کار مورد نیاز خود را تامین کنند.
عباسی از نهادهای مسوول خواست نسبت به تربیت نیروی کار متخصص در بخشهای مختلف متناسب با نیاز صنعت استان اقدام کنند.
وی تاکید کرد: ممکن است برخی از مشکلات اقتصادی، تحریم و دیگر مسائل و دست اندازهای موجود بر سر راه کارفرمایان قابل حل نباشد اما میتوان با ارائه آموزشهای لازم نیروی انسانی مورد نیاز صنایع را در استان تربیت کرد و به کار گرفت.
عباسی با اشاره به جمعیت قابل توجهی افرادی که در استان بیمه بیکاری دریافت میکنند گفت: باید به گونهای برنامهریزی کرد که بتوان این افرادی که امروز در حال دریافت بیمه بیکاری هستند را به کار گرفت.
وی نبود ثبات اقتصادی و تغییرات ناگهانی قوانین، نوسانهای اقتصادی، تورم، تغییرات ناگهانی قوانین مالیاتی و کارگری و نبود ثبات در سیاستهای کلان اقتصادی، کارفرمایان را با مشکلات متعددی مواجه میکند.
کارفرمایان موتور محرکه اقتصاد کشور
رییس کانون کارفرمایان چهارمحال و بختیاری نیز با بیان اینکه کارفرمایان موتور محرکه اقتصاد کشور به شمار میروند گفت: با وجود تاثیرگذاری و اهمیت حضور کارفرمایان اما همواره این قشر مورد برخی بیمهریها قرار دارند.
قاسم شهبازی افزود: مهمترین مشکل کارفرمایان از سوی دستگاههای دولتی از جمله تامین اجتماعی است که در بخش بیمهها و جریمههایی که بابت تاخیر در پرداخت حق بیمه ثبت میکنند برای این افراد ایجاد میشود.
وی اضافه کرد: بیشتر کارفرمایان با توجه به شرایط اقتصادی کشور به صورت اعتباری با دولت و جاهای دیگر کار میکنند اما تامین اجتماعی و واحد حق بیمه به صورت آنلاین عمل میکند و هرگونه تاخیر در پرداخت حق بیمه منجر به جریمه کارفرمایان میشود.
شهبازی یادآور شد: با توجه به اینکه کارفرمایان برای دستگاههای دولتی کار میکنند ممکن است مطالبات و هزینههای آنها در ماهها و سالهای متفاوت پرداخت شود درحالی که تامین اجتماعی این مساله را در نظر نمیگیرد.
رییس کانون کارفرمایان چهارمحال و بختیاری مالیات را از دیگر مشکلات کارفرمایان عنوان کرد و افزود: براساس قانون؛ مالیات باید پرداخت شود اما این مباحث اعتباری است که کارفرمایان را درگیر مسائل اداری میکند.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه رفع مشکل بیکاری از مهمترین مسائل چهارمحال و بختیاری به شمار میرود در همین ارتباط برای رفع این مشکل راهی به جز تقویت کارفرمایان برای ایجاد مشاغل پایدار در استان وجود ندارد.
رییس کانون کارفرمایان چهارمحال و بختیاری با تاکید بر ضرورت ارائه خدمات رفاهی به کارگران و کارفرمایان افزود: هرچند در ۱۰ سال گذشته زیرساختهای خدماتی مختلفی برای این قشر فراهم شده است اما این مراکز جوابگوی بیمه شدگان و خانوادههای آنها نیست و باید این مراکز تقویت شود.
شهباری یادآور شد: در زمان حاضر ۳۱ انجمن فعال تخصصی در حوزه کارفرمایی در بخشهای متفاوت خدماتی، عمرانی و تولیدی عضو کانون کارفرمایان هستند.
کارآفرینان مهمترین شرکای دولت
رییس اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری گفت: در شرایط خاص اقتصادی کشور کارفرمایان به عنوان مهمترین شرکای دولت در تمامی بخشهای مالیاتی، تامین اجتماعی و سایر بخشهای دیگر هستند.
شهرام زارع اظهار داشت: کارفرمایان بخش مهم و قابل توجهی از درآمدهای دولت را تامین میکنند و همچنین بار سنگین ایجاد اشتغال را برعهده دارند.
وی تاکید بر اینکه با وفاق ملی باید به سمت حل مشکلات کشور گام برداشت یادآور شد: در حوزه خدمترسانی به مردم نباید مرزبندی کرد بلکه باید با اتحاد و همدلی به سمت خدمترسانی به مردم گام برداشت.
رییس اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری افزود: دولتمردان باید توجه ویژهای به حمایت از کارآفرینان در شرایط ویژه اقتصادی داشته باشند.
مدیرکل تامین اجتماعی چهارمحال و بختیاری نیز با بیان اینکه کارفرمایان جزو شرکای اجتماعی این مجموعه به شمار میروند گفت: هر سال در راستای تحقق اصل سه جانبهگرایی، تقویت و توسعه تعامل با شرکای اجتماعی و جامعه کارفرمایی به عنوان صاحبان اصلی سازمان و در اجرای سیاستهای کلی تامین اجتماعی ابلاغی مقام معظم رهبری این همایش برگزار میشود.
عبدالله مختاری هدف از برگزاری جشنواره معرفی کارآفرینان برتر را تقویت و توسعه تعامل دو سویه و اثربخش با جامعه کارفرمایی با تاکید بر بهینهسازی مناسبات، تغییر نگرش مثبت جامعه کارفرمایی کشور نسبت به فعالیتها و کارکردهای تامین اجتماعی، افزایش رضایتمندی تشکلها و گروههای کارفرمایی و صاحبان بنگاههای تولیدی و اقتصادی، الگوسازی از کارفرمایان فعال در عرصه تولید و کارآفرینی در سطح جامعه و ترویج فرهنگ کارآفرینی و ایجاد اشتغال پایدار، برای تمامی کارفرمایان کارگاههای حقیقی و حقوقی فعال عنوان کرد.
وی اظهار داشت: ۵۱۱ هزار و ۷۰ نفر آمار بیمهشدگان تامین اجتماعی در استان است که از این تعداد ۱۶۱ هزار و ۷۲۳ نفر بیمه شده اصلی و ۲۵۵ هزار و ۱۳۴ نفر جزو بیمهشدگان تبعی در چهارمحال وبختیاری هستند.
مختاری گفت: در زمان حاضر ۱۳ هزار و ۴۸۹ کارگاه فعال در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که از این تعداد ۲ هزار و ۹۶۹ کارگاه شامل رانندگان، قالی بافان، بیمه شدگان اجباری و سایر گروهها از جمله نویسندگان و هنرمندان هستند که دولت هفت هزار میلیارد ریال بابت پوشش بیمهای کارگاههای تحت حمایت خود به سازمان تامین اجتماعی پرداخت میکند.
وی ادامه داد: در زمان حاضر ۳۴ هزار و ۴۷ نفر بازنشسته، ۲ هزار و ۱۲۱ نفر از کارافتاده و ۱۸ هزار و ۷۲۰ نفر بازمانده زیر پوشش سازمان تامین اجتماعی در چهارمحال و بختیاری هستند.
مدیرکل سازمان تامین اجتماعی چهارمحال و بختیاری گفت: امسال چهار هزار و ۹۲۰ میلیارد ریال مستمری، ۱۸۵ میلیارد ریال بیمه بیکاری و تعهدات کوتاه مدت، ۳۴۵ میلیارد ریال بابت هزینه درمان غیرمستقیم، ۵۹۵ میلیارد ریال بابت درمان مستقیم از سوی این سازمان در استان پرداخت شده است.
به گزارش ایرنا، در دوازدهمین آیین تجلیل از کارفرمایان برتر چهارمحال و بختیاری از ۱۴ کارفرمای این استان شامل شرکت صبا فولاد زاگرس، شرکت نگین فصل چهارمحال، شرکت فیدار پاتیرا، شرکت شهد زاگرس جهانبین، مدرسه دخترانه امید، شرکت زیست رویش، تولید شیشه زمرد شهرکرد، شرکت آب معدنی نگین زردکوه، گز اثلی، شرکت تولیدی اله بخشی، شرکت سفیر همراه طلایی، فست فود ۱۳، مهدکودک باران و شرکت تعاونی کامیونداران تجلیل شد.
منبع