گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس– محمد زرچینی؛ سازمان بسیج مستضعفین (نیروی مقاومت بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) یکی از زیرمجموعههای سپاه پاسداران است که هدف از شکلگیری آن حفظ امنیت ملی و تقویت انسجام داخلی است.
بسیج در حقیقت یک نهاد انقلابی است که از بطن مردم تشکیل شده است و جمعیت آن به میلیونها نفر در سطح کشور میرسد. اخیراً سازمان بسیج مستضعفین یک سلسله رزمایش سراسری را در سطح کشور برگزار کرد که در این رزمایشها حدود ۲۵۰ هزار بسیجی حضور داشتند.
گردانهای مختلف عملیاتی سازمان بسیج مستضعفین در سراسر کشور با هدف حفظ آمادگی خود در شهرهای مختلفی از جمله «سمنان»، «دامغان»، «ایلام» و «کرمان» رزمایش برگزار کردند.
سردار «نصرتالله سیف» معاون عملیات سازمان بسیج مستضعفین در این زمینه میگوید: چهار هزار گردان بسیجی در سراسر کشور آماده مقابله با تهدیدهای نرم و سخت دشمنان در عرصههای مختلف هستند.
درباره این حضور و آمادگی هزاران گردان بسیجی در سراسر کشور برای مقابله با تهدیدات دشمن به مواردی اشاره میکنیم؛
۱- سازمان بسیج مستضعفین راهکارهای مقابله با تهدیدات را پیشبینی کرده و بر اساس آنها اقدام میکند.
۲- ظرفیت میدانی و عملیاتی بسیج گسترش چشمگیری یافته است؛ چرا که اگر هر گردان عملیاتی از حدود ۸۰۰ نفر تشکیل شده باشد، جمع نفرات این گردانها فراتر از سه میلیون نفر خواهد بود که این امر، نشاندهنده ظرفیت عمیق این مجموعه انقلابی برای دفاع از کشور است.
۳- ایالات متحده آمریکا و همپیمانانش امروز به دنبال گسترش جنگ شناختی با استفاده از همه ظرفیتها برای ضربهزدن به نظام اسلامی، ناامید کردن جامعه با سیاهنمایی شرایط کشور و پنهانساختن اخبار مربوط به دستاوردهای متعدد انقلاب اسلامی هستند؛ اما در مقابل، سازمان بسیج مستضعفین در فضای مجازی هم حضور فعالی یافته و اقداماتی را در دست انجام دارد که یکی از آنها گسترش شبکههای منطقهای و محلی برای تبیین دستاوردهای انقلاب است.
معاون عملیات سازمان بسیج مستضعفین در این زمینه با اشاره به فعالیت ۶۰ هزار پایگاه مقاومت بسیج در سراسر کشور، میگوید: «علاوه بر این تعداد، پایگاههای اداری، دانشآموزی، دانشجویی و اصناف هم فعالیت دارند که در عرصههای مختلف اقتصادی، نظامی و فضای مجازی آماده خدمت به مردم هستند».
این تعداد پایگاه مقاومت بسیج اگر با یک مدیریت هدفمند در جنگ نرم ساماندهی شوند، منشأ خدمات مؤثری خواهند شد. برای مثال امروز جنگ روانی ماشین رسانهای ایالات متحده آمریکا بیشتر در شبکههای اجتماعی «اینستاگرام»، «توئیتر» و «فیس بوک» در جریان است و میتوان یگانهای عملیاتی را در چارچوب رزمایشها، برای مقابله با عملیات روانی دشمنان و مدیریت این فضا ایجاد کرد؛ چرا که لزوم تنویر افکار عمومی با استناد به دلایل متقن، حائز اهمیت خواهد بود.
۴- سازمان بسیج مستضعفین در زمینه گسترش نیروهای خود هم اقدام کرده است که نمونه آن را در رزمایشها میتوان مشاهده کرد. در حقیقت در هر زمان، حضور نیروی انسانی یکی از فاکتورهای محوری برای موفقیت یک مجموعه، خصوصاً مجموعههای نظامی است و بسیج هم از این قاعده مستثنی نخواهد بود.
۵- یکی از پیامهای رزمایشهای منطقهمحور بسیج، نهادینهسازی مردمسالاری است؛ البته جمهوری اسلامی با برگزاری انتخاباتهای متعدد موضوع مردمسالاری و جمهوریت را به خوبی نشان داده است؛ اما بسیج هم بهعنوان یک نهاد انقلابی میتواند ادامهدهنده همین راه باشد.
سردار سرتیپ دوم پاسدار «حیدر بابا احمدی» مسئول سازمان بسیج مساجد و محلات کشور در این زمینه میگوید: پایگاههای مقاومت بسیج تنها یک مأموریت دارند و آن «تحقق محلههای مردمسالار اسلامی» است. وی همچنین میافزاید: بسیج باید برای مقابله با جنگ نرم دشمن، در همه ابعاد و زمینهها خود را تقویت کند.
همانطور که سردار «بابا احمدی» اشاره کرد، بسیج باید برای مقابله با جنگ نرم دشمن در همه ابعاد و زمینهها خود را تقویت کند و این امر، به آن معناست که این نهاد نظامی-اجتماعی-انقلابی میتواند حضور گستردهای در شبکههای اجتماعی همچون «اینستاگرام» داشته باشد. امروز ماشین رسانهای مزدوران ایالات متحده آمریکا در شبکههای اجتماعی خصوصاً «اینستاگرام» با استفاده از اکانتهای جعلی و کامنتهای (نظرات) دروغین تلاش میکنند تا موج ناامیدی را در کشور ایجاد کنند؛ برای مثال یک «پست» و یا «ریلز» در شبکه اجتماعی اینستاگرام توسط رسانههای مزدور همچون «بی بی سی»، «من و تو»، «ایران اینترنشنال»، «ایندیپندنت پرشین» و … منتشر میشود و پس از انتشار آن میبینیم که صدها کامنت با اکانتهای جعلی در این صفحات علیه نظام جمهوری اسلامی منتشر میشود؛ لذا ورود بسیج در عرصه مقابله با این جنگ روانی دشمن، ضروری است.
تولید برنامههای فرهنگی جذاب برای مقابله با جنگ روانی دشمن یکی دیگر از اقداماتی است که سازمان بسیج مستضعفین میتواند انجام دهد. میتوان به صورت نمونه از ویژهبرنامه تأثیرگذار «پاورقی» که به تبیین جنگ روانی دشمن میپردازد و با دلیل و مدرک به نقد ادعاهای شبکههای ضد انقلاب خارجی میپردازد، الگو گرفت و مطالبی را در نه در قالب صدا و سیما بلکه در پلتفرمهای خارجی بهمنظور تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی ساخت.
برای مثال، گزارشهای میدانی نشان میدهد که بیشترین میزان لولهکشی گاز در جهان متعلق به ایران است که بیش از ۹۰ درصد مناطق در ایران از گاز طبیعی برخوردارند و این موضوع در روسیه و ایالات متحده به ترتیب ۷۳ و ۵۶ درصد است (در حالی که روسیه ثروتمندترین کشور جهان از نظر منابع گازی است). آیا تاکنون به این موضوع پرداخته شده؟ پاسخ منفی است. به نظر میرسد که اقدامی نوین در جهت تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در ابعاد مختلف توسط سازمان بسیج مستضعفین و رسانههای وابسته به آن باید انجام شود تا در کنار خدمات سخت میدانی (مردمیاری و محرومیتزدایی)، خدمات جمهوری اسلامی در فضای مجازی نیز دیده شود و این موضوع میتواند در دل رزمایشهای این نهاد انقلابی هم گنجانده شود.
انتهای پیام/ 281
منبع