توصیه سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی به باغداران؛ درختان را برف تکانی کنید


وحید کاظم زاده روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به بارش برف در چند روز گذشته، احتمال آسیب و شکستن شاخ و برگ درختان را جدی دانست و گفت: بر این اساس ضروری است باغداران نسبت به بازدید از باغ‌ها اقدامات لازم را انجام دهند.

وی افزود: در صورت وجود برف و فشار سنگینی آن بر روی شاخه‌ها و تنه درخت لازم است باغداران با احتیاط آن را تکان داده و لایه‌های برفی را پاک کنند و شاخه‌های شکسته شده را با استفاده از ریسمان بسته و محل زخم‌های احتمالی بر روی درخت را با برچسپ پیوند ترمیم و پوشش دهند.

وی با بیان این که تکان دادن درختان، اصول خاصی دارد و بهتر است این کار توسط افراد آموزش دیده انجام شود، درباره مفید بودن برف تکانی از روی درختان، گفت: اگر برف به مقدار مناسب روی درخت بماند، اشکالی ندارد اما اگر حجم آن زیاد و پر آب باشد و در سرمای زیاد روی درخت بماند، باعث یخ زدن می شود که در این صورت احتمال صدمه دیدن درخت و شاخه ها و برگ های آن زیاد است.

کاظم زاده تاکید کرد: در محیط های شهری هم ممکن است درختان با سنگین شدن بشکنند و صدمات مالی و جانی در پی داشته باشند، از این رو نسبت به تکان دادن درختان در این مواقع اقدام می شود .

وی افزود: یخ زدن موجب از بین رفتن آفات و لاروهایی می شود که در خلل و فرج پوسته درختان وجود دارد اما اگر برف تکانی هم صورت بگیرد و در مقابل، سرما به اندازه کافی باشد موجب یخ زدن و از بین رفتن آفات می شود.

وی با بیان این که افراد برای این کار باید آموزش دیده باشند تا بتوانند شاخ و برگ ها را در حد متعادل بتکانند و درختان آسیب کمتری ببینند، افزود: باید مراقبت کرد که ضربه با چوب به درختان موجب زخمی شدن پوست و تنه درخت نشود و یا تکان های شدید بیشتر شاخ و برگ ها را نشکند.

سخنگوی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اظهار کرد: تکان دادن برف از روی درخت بستگی به حجم برف دارد، البته اگر برف در زمستان به طور متعادل روی درخت باشد خوب است اما وقتی سنگین، زیاد و ناگهانی می بارد، تکان دادن ملایم درخت با رعایت اصول و به طوری که برف های پودری از روی درخت بریزد، مفید است.

وی از تمامی کشاورزان و باغداران درخواست کرد تا با رعایت این توصیه‌ها، از خسارات ناشی از بارش برف جلوگیری کرده و سلامت باغات خود را حفظ کنند.

وی افزود: شاخه های درختان به دلیل اینکه در زمستان در خواب هستند و شیره گیاهی در آن ها جریان ندارد، نسبت به فصل بهار خشک تر و شکننده تر هستند و با ضربات شدید راحت تر می شکنند و استفاده از ابزار مناسب مانند چوب بلند یا برف‌روب دستی برای تکان دادن برف از شاخه‌ها، اولویت‌دهی به درختان جوان و نهال‌ها و پایش مستمر باغات از جمله اقدامات ضروری است و برای درختان ضعیف و آسیب‌پذیر، استفاده از تکیه‌گاه‌های چوبی یا فلزی توصیه می‌شود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی: مقاومت، امتداد مبعث و عاشورا است

به گزارش ایرنا، حمیدرضا حاجی‌بابایی یکشنبه شب در مراسم بزرگداشت شهید سیدحسن نصرالله و سیدهاشم …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ