به گزارش ایرنا از دبیرخانه رویداد فرهنگی نگاهی نو به شاهنامه، اعظم شاهوردی دبیر رویداد فرهنگی نگاهی نو به شاهنامه روز دوشنبه با اشاره به برگزاری این رویداد در روز هشتم اسفندماه در محل تالار اجتماعات اداره کل ارشاد اسلامی شهرکرد گفت: رویداد فرهنگی « نگاهی نو به شاهنامه» با همکاری اداره کل ارشاد اسلامی استان و به همت انجمن کتاب خوانی « سپیدار » ، فعالان فرهنگی شهرکرد و نماینده موسسه فرهنگی بزرگمهر حکیم در استان، در راستای نگرش علمی و دانشگاهی به اثر جاودان حکیم خردمند توس، شاهنامه ورجاوند برگزار میشود.
وی با اشاره به اجرای شاهنامه خوانی و هنر نقالی در این رویداد گفت: سخنرانی این رویداد فرهنگی دکتر محمد رسولی، تاریخدان و شاهنامهشناس نواندیش است.
شاهوردی افزود: خوشبختانه با استقبالی که از نظریات جدید این شاهنامهشناس شده است شاهد آن هستیم که امروزه بیشتر شاهنامهپژوهان و شاهنامهشناسان با در نظر گرفتن نظریه و دلایل این استاد دانشگاه، در ارائه دیدگاهها، رویکرد علمیتر به شاهنامه دارند که در رویداد فوق به نگرش علمی و دانشگاهی شاهنامه خواهیم پرداخت.
به گزارش ایرنا، شهرت جهانی فردوسی، به خاطر کتاب شاهنامه است که برای برخی از پژوهشگران حوزه ادبیات و زبان پارسی در جهان به عنوان یک گنجینه زبانشناسی مطرح است.
در سالهای اخیر به صورت مجدانه در زمینه شاهنامهخوانی کودکان و آشنایی آنان با اساطیر کهن و فرهنگ ایران فعالیتهایی مختلفی انجام شده است که نسل کودک و نوجوان و جوان میتواند اساطیر کهن ایران را الگوی زندگی خود قرار دهند و یکی از جاهایی که در این زمینه پویا و فعال است چهارمحال و بختیاری ست.
شاهنامه در بین برخی از مردم چهارمحال و بختیاری به عنوان «هفت لشگر» معروف است و نقاله خوانی و شاهنامه خوانی به عنوان یک فرهنگ بومی در این منطقه رواج دارد و هر کدام از شخصیت های داستانی شاهنامه نماد یک فرهنگ و اندیشه محسوب میشوند.
منبع