دختران قرآنی امروز؛ محور خانواده‌های نورانی فردا

مریم اردبیلیبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران، مریم اردبیلی، رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران عصر روز گذشته، پنجم اسفندماه در آیین اختتامیه مسابقات قرآنی «دختران ریحان» که در تالار شیخ صدوق حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد، با اشاره به استقبال گسترده دختران از این رویداد اظهار کرد: امسال شاهد حضور بیشتر دختران عزیزمان در دو گروه سنی نوجوان و جوان در این مسابقات بودیم که این موضوع بسیار ارزشمند است.

وی ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری این رویداد، تصریح کرد: دختران قرآنی امروز، زنان قرآنی آینده، آینده‌سازان جامعه و محور خانواده‌های نورانی خواهند بود که این موضوع برای ما بسیار حائز اهمیت است.

اردبیلی با اشاره به جایگاه والای زنان در قرآن کریم به عنوان اسوه و الگو، هم بیان کرد: قرآن کریم، زنان را عامل و در جایگاه‌های الگو، الهام‌بخش و تأثیرگذار معرفی کرده است. در هر دو جبهه‌ی حق و باطل، زنانی وجود داشته‌اند که نقش الگو و اسوه را ایفا کرده‌اند. به‌عنوان نمونه، حضرت آسیه(س) در شرایطی که تمام امکانات دنیوی را در اختیار داشت، چشم خود را بر زرق و برق مادی بست و راه حق را برگزید. همچنین، حضرت مریم(س) در جامعه‌ای که گرفتار ظلم و انحراف بود، مسیر دیگری از هدایت را به بشریت نشان داد.

رئیس مرکز زنان و خانواده شهرداری تهران همچنین با اشاره به تفاوت نگاه تمدن اسلامی و تمدن غربی به جایگاه زنان، تصریح کرد: مقام معظم رهبری بر این نکته تأکید دارند که در تمدن اسلامی، زنان نه‌تنها برای ادراک کرامت، قدرت، شأنیت و در کل الگوپذیری، نیازی به الگو‌های مردانه ندارند، بلکه حتی به‌عنوان الگوی همه مردان و زنان معرفی می‌شوند. این نگاه، تفاوت بنیادین تمدن الهی با تمدن غربی را نشان می‌دهد.

وی در ادامه با بیان اینکه قرآن کریم طیفی گسترده از زنان موحد را به‌عنوان الگو معرفی کرده است، اظهار کرد: این الگو‌ها نشان می‌دهند که در هر زمان و شرایطی، زنان می‌توانند مسیر هدایت را بیابند و آن را دنبال کنند.

اردبیلی همچنین، با اشاره به حدیث «من کان لله کان الله له» از پیامبر اکرم(ص) گفت: به فرموده حضرت رسول اکرم(ص) هر کس که وجود خود را در مسیر اراده الهی قرار دهد، خداوند نیز او را مورد عنایت خاص خویش قرار خواهد داد. شما دختران عزیز که در آغاز مسیر زندگی، ذهن، زبان و فکر خود را به آیات نورانی قرآن سپرده‌اید، گامی در مسیر این حدیث شریف برداشته‌اید. اگر این مسیر را در تمام ابعاد زندگی گسترش دهید، تأثیرگذاری، تغییر و تحول مثبت در جامعه، در دسترس شما خواهد بود.

مشاور شهردار تهران در امور زنان وخانواده همچنین با اشاره به مراسم تشییع پیکر شهید سیدحسن نصرالله و سایر شهدای مقاومت، گفت: امروز بسیاری از ما آرزو داشتیم که در بیروت و در مراسم تشییع پیکر شهیدی که تمام وجود خود را وقف این راه کرد، حضور داشته باشیم. شهدایی، چون سیدحسن نصرالله، شهید صفی‌الدین، شهید سنوار و شهید قاسم سلیمانی نمونه‌هایی از انسان‌هایی هستند که با ایثار و فداکاری، مسیر هدایت را انتخاب کردند و تأثیر عمیقی بر قلوب مردم جهان گذاشتند.

اردبیلی ابراز امیدواری کرد که دختران قرآنی بتوانند جامعه و خانواده‌های خود را سرشار از نور قرآن کنند و منشأ خیر و برکت در جامعه اسلامی باشند.

وی همچنین، بیان کرد: این مسیر و دوستی تنها محدود به این مسابقات نیست و در آینده، در قالب برنامه‌هایی همچون طرح محفل قرآنی و زیرساخت‌های ویژه بانوان، ادامه خواهد یافت.

یادآور می‌شود، مسابقات قرآنی «دختران ریحان» با هدف ترویج فرهنگ قرآنی در میان دختران پایتخت و شناسایی و تجلیل از استعداد‌های قرآنی آنان، در دو گروه سنی ۱۲ تا ۱۷ سال و ۱۸ تا ۳۰ سال از ۲۰ مهرماه آغاز شد و تا ۱۳ دی‌ماه، به‌صورت حضوری و آنلاین در هفت رشته ادامه داشت؛ در حالی که دوره نخست سال گذشته با شرکت ۶۰۰ نفر در پنج رشته برگزار شده بود، امسال با افزایش بیش از دو و نیم برابری تعداد شرکت‌کنندگان، ۱۶۰۰ نفر از مناطق ۲۲ گانه تهران در هفت رشته شامل حفظ، مفاهیم، ترتیل، قرائت، نهج‌البلاغه، نقاشی و خوشنویسی به رقابت پرداختند که در مرحله نهایی، ۴۰ نفر برگزیده شدند که بیشترین تعداد برگزیدگان متعلق به منطقه ۲۰ با ۱۰ برگزیده بود.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

کلید موفقیت مقاومت لبنان به دست رهبر انقلاب اسلامی است

شهید سید هاشم صفی‌الدین، دبیرکل فقید حزب‌الله لبنان در گفت‌وگوی منتشر نشده رسانه KHAMENEI.IR، بیان …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ