آزمون سخت اروپا؛ دفاع از حقوق‌بشر یا مماشات با رژیم صهیونیستی؟

به‌گزارش ایرنا، به گزارش ایرنا، نشست امروز (دوشنبه) میان اتحادیه اروپا و رژیم صهیونیستی در قالب شورای همکاری دو طرف، در شرایطی برگزار می‌شود که از آغاز جنگ غزه، بسیاری از کشورهای اروپایی بر لزوم پاسخگو کردن این رژیم درباره جنایات جنگی در نوار غزه تأکید داشته‌اند؛ اما تل‌آویو تاکنون از حضور در چنین نشستی خودداری کرده بود. حال که یک توافق آتش‌بس شکننده در غزه حاصل شده است، به نظر می‌رسد که این رژیم، قصد دارد از نشست پیش‌رو برای تطهیر جنایات صورت گرفته و فشار به اروپا برای کاهش انتقادات بین‌المللی علیه خود استفاده کند.

گدعون ساعر وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی، پیش از آغاز نشست، بار دیگر بر ادامه جنگ در غزه تا زمان آزادی تمامی گروگان‌ها (اسرای اسرائیلی) تأکید کرد و گفت: «جنگ در غزه پایان نخواهد یافت مگر آنکه تمامی گروگان‌ها به خانه بازگردند.» وی همچنین برای مشروعیت‌بخشی به جنایات این رژیم، ادعا کرد که عملیات نظامی در کرانه باختری با هدف «مقابله با تروریسم» انجام می‌شود.

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در حالی که برخی کشورهای اروپایی بر لزوم بازسازی غزه و افزایش کمک‌های بشردوستانه تأکید دارند گفت: «هنوز درباره فردای غزه صحبت نمی‌کنیم. ابتدا باید گروگان‌های ما آزاد شوند و اطمینان حاصل کنیم که غزه به‌طور کامل از گروه‌های تروریستی خلع سلاح شده است.» وی همچنین تلویحاً تهدید کرد که در صورت نرسیدن به توافق، عملیات نظامی گسترده‌تری در غزه از سر گرفته خواهد شد.

نشست امروز در حالی برگزار می‌شود که در داخل اروپا، اختلاف نظرهای جدی درباره تداوم روابط با رژیم اسرائیل و بازبینی توافقات همکاری میان دو طرف است. برخی کشورهای اروپایی از جمله ایرلند، اسپانیا و بلژیک پیش‌تر خواستار بازنگری در توافق‌نامه همکاری بین اتحادیه اروپا و اسرائیل شده بودند. آن‌ها معتقدند که تل‌آویو با نقض حقوق بشر در غزه و کرانه باختری، الزامات حقوق بشری این توافق را زیر پا گذاشته است.

وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در پاسخ به این سووال «برخی کشورها معتقدند که نقض جدی حقوق بشر از سوی اسرائیل، اتحادیه اروپا را ملزم می‌کند که در روابط خود با این رژیم بازنگری کند. پاسخ شما به این کشورها چیست؟» انتقادات را نادیده گرفت و از کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای دعوت از او در نشست امروز تشکر کرد. وی ادعا کرد: «ما عادت داریم با انتقادات مواجه شویم، اما اجازه نمی‌دهیم که این انتقادات به ابزاری برای مشروعیت‌زدایی از اسرائیل تبدیل شود.»

برخی تحلیل‌گران معتقدند که نشست امروز بیش از آنکه فرصتی برای حسابکشی از رژیم اسرائیل باشد، ابزاری برای تل‌آویو جهت اعمال فشار بر اتحادیه اروپا است. در حالی که حکم دادگاه لاهه درباره نسل‌کشی در غزه، درخواست‌ها برای تحریم اسرائیل و کاهش حمایت‌های بی‌قیدوشرط برخی متحدان، رژیم صهیونیستی را در تنگنا قرار داده، تل‌آویو به‌دنبال راهی برای خروج از انزوا و تغییر روایت جنگ به نفع خود است.

اکنون اتحادیه اروپا به‌عنوان مدعی پرچمداری حقوق بشر با آزمونی سرنوشت‌ساز مواجه است. نتیجه نشست امروز نشان خواهد داد که آیا اتحادیه اروپا به اصول ادعایی خود درباره حقوق بشر پایبند است، یا همچنان زیر فشار لابی‌های صهیونیستی، به سیاست دوگانه خود ادامه خواهد داد؟


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

ساکت در نقش ناجی؛ بازگشت الهامی به قائمشهر

تهران- ایرنا- ساکت الهامی پس از توافق با مدیران باشگاه نساجی مازندران، بار دیگر و …