صادرات سیب مراغه با ۲ برابر افزایش به ۹۰۰ تن رسید

«هادی خرسندی» روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، حجم صادرات سیب مراغه در سال گذشته را ۳۰۰ تن اعلام کرد و افزود: سیب این شهرستان در سال جاری به کشورهای هندوستان، پاکستان، ونزوئلا، قزاقستان و اندونزی صادر شد.

وی با بیان اینکه تنها بخشی از این محصول از گمرک مراغه صادر شد، اضافه کرد: آگاهی تجار از وجود گمرک و خدمات قرنطینه‌ در شهرستان می‌تواند در توسعه فعالیت‌های گمرکی مراغه طی سال‌های آینده موثر باشد.

به گفته وی کیفیت بالا، عطر و طعم خاص و قیمت مناسب سیب مراغه در مقایسه با محصولات مشابه در سایر نقاط جهان، ظرفیت صادراتی مناسبی برای آن ایجاد کرده است.

صادرات سیب مراغه با ۲ برابر افزایش به ۹۰۰ تن رسید
کیفیت بالا، عطر و طعم خاص و قیمت مناسب از مزیت‌های صادراتی سیب مراغه است

وی ادامه داد: تشکیل جلسه به همت نماینده محترم سهرستان در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی جهت صادرات سیب با حضور وزیر جهاد کشاورزی، نمایندگان شهرستان‌های تولیدکننده سیب و دیگر متولیان در سال جاری هم زمینه را بیش از پیش برای صادرات این محصول مرغوب فراهم کرد.

مدیر جهاد کشاورزی مراغه افزود: همچنین با پیگیری نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری، با صندوق توسعه بخش کشاورزی آذربایجان‌شرقی هم رایزنی شد تا زمینه برای خرید سیب صنعتی فراهم شود.

وی به برگزاری جشنواره سیب مراغه در سال جاری هم اشاره، و بیان کرد: دعوت از سرمایه‌گذاران و تجار داخلی و خارجی جهت معرفی برند سیب از طرف مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان هم در صادرات سیب این شهرستان اثرگذار بوده است.

«خرسندی» همچنین موجودی سیب سردخانه‌های شهرستان در زمان حاضر را ۵۴ هزار تن سیب «رِد / Red» و ۲۰ هزار تن سیب «گولدن / Golden» اعلام کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که چه چالش‌هایی در مسیر تولید سیب صادراتی وجود دارد و راهکار پیشنهادی برای حل آن‌ چیست؟ افزود: باغات سیب شهرستان به سرکشی و نظارت منظم توسط کارشناسان نیاز دارد و باید ارقام رویشی و کم آب‌بر زودبازده در برخی از باغات جایگزین شود.

به گزارش ایرنا آذربایجان‌شرقی از لحاظ سطح زیرکشت و حجم تولید سیب در رتبه دوم کشور و مراغه در رده نخست این استان قرار دارد، اما سهم شهرستان از صنایع تبدیلی نظیر تولید، آب میوه، پوره، پکتین، کمپوت ناچیز است و بخش قابل توجهی از سیب صنعتی به سودآوری مطلوب نمی‌رسد.

بر همین اساس مدیران بخش کشاورزی معتقدند که ایجاد صنایع تبدیلی در این شهرستان گستره صادرات محصولات کشاورزی را افزایش می‌دهد و برای زنجیره تولید سیب ارزش افزوده ایجاد می‌کند.

گفتنی است مساحت شهر سیب مراغه ۱۶ هزار هکتار است و سالانه به طور متوسط ۳۵۰ هزار تن سیب درختی در آن تولید می‌شود که بخش متغیری از آن صادراتی است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

صادرات سیب مراغه سه برابر شد

«هادی خرسندی» روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، حجم صادرات سیب مراغه در سال …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ