سید محمد باقر جعفری روز دوشنبه در حاشیه دومین جشنواره فرهنگ ملل در دانشگاه خلیج فارس در گفت وگو با ایرنا افزود: براساس اهداف برنامه هفتم توسعه ، مجلس شورای اسلامی وظیفهای بر عهده سازمان امور دانشجویان گذاشته که تعداد دانشجویان بینالمللی کشور به ۳۲۰ هزار نفر افزایش یابد.
وی یادآور شد: برای تحقق این هدف، ایجاد زیرساختهای لازم برای آمادهسازی دانشگاهها و فضای کشور جهت جذب این شمار دانشجو ضروری است.
جعفری با تاکید بر اصلاح فرآیندهای جذب دانشجویان غیرایرانی تصریح کرد: اقداماتی همچون بازنگری آییننامهها، ایجاد سامانههای جامع ورود و نظارت کنسولی در دستور کار قرار دارد که با عملیاتی شدن این سامانهها، روند جذب دانشجویان بینالمللی با دقت و کیفیت بیشتری تسهیل خواهد شد.
وی ادامه داد: ایران در میان ۲۰ کشور برتر تولید علم در جهان قرار دارد و این ظرفیت علمی میتواند زمینهساز توسعه دیپلماسی علمی جمهوری اسلامی ایران باشد.
بینالمللیسازی دانشگاهها، یک ضرورت اجتنابناپذیر
رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر نیز با اشاره به اهمیت تعاملات علمی بینالمللی گفت: با توجه به حضور دانشجویان خارجی در این دانشگاه، بینالمللیسازی دانشگاهها به ضرورتی اجتنابناپذیر تبدیل شده است.
محمد مدرسی افزود: همانطور که دانش، مرز نمیشناسد، تعاملات علمی نیز باید فراتر از مرزهای جغرافیایی باشد.
وی یادآور شد: یکی از موثرترین راههای ایجاد ارتباط پایدار میان کشورها، تبادل استاد و دانشجو میان دانشگاههای جهان است که در همین راستا اکنون تعداد ۴۰۰ دانشجو معادل پنج درصد دانشجویان دانشگاه خلیج فارس خارجی هستند.
مدرسی ادامه داد: حضور این دانشجویان، علاوه بر ارتقای سطح علمی و فناوری دانشگاه، به تبادل فرهنگی و شناخت متقابل میان ملتها نیز کمک خواهد کرد.
همکاری دانشگاه خلیج فارس و دانشگاه شیراز با عمان در مدرسه زمستانی
رئیس دانشگاه خلیج فارس بوشهر از آغاز همکاری مشترک این دانشگاه با دانشگاه شیراز و کشور عمان در قالب مدرسه زمستانی خبر داد و گفت: این برنامه با تمرکز بر دو محور دریا و انرژی به عنوان مزیتهای کلیدی این دانشگاهها برگزار شده است.
مدرسی افزود: در این همکاری ، جدیدترین دستاوردهای علمی و فناوری در حوزه پتروشیمی، صنایع بالادستی و پاییندستی و انرژی مورد بررسی قرار گرفته است.
نمایش فرهنگ ملتها در جشنواره ملل دانشگاه خلیج فارس
مدیر امور بینالملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه خلیج فارس نیز در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: دومین جشنواره فرهنگ ملل دانشگاه خلیج فارس با هدف نمایش فرهنگهای مختلف برگزار شده و دانشجویان غیرایرانی، که برخی از آنها در کشورهای ثالث مشغول به تحصیل هستند، در این جشنواره به معرفی فرهنگ ملی خود میپردازند.
آرش خسروی با اشاره به غرفههای متنوع این جشنواره گفت: غرفههایی از کشورهای اوگاندا، کنگو، افغانستان، نیجریه، عراق، ترکمنستان، عمان، ایران و پاکستان برپا شده است و دانشجویان در فضایی تعاملی، به معرفی آداب و رسوم ملیتهای خود میپردازند.
وی افزود: همزمانی این جشنواره با مدرسه زمستانی و تور فناوری دانشجویان و اساتید عمانی، فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیتهای علمی و فرهنگی دانشگاه خلیج فارس فراهم کرده است.
روایت دانشجویان بینالمللی از حضور در ایران
امیرحسین معماری، دانشجوی ایرانی ساکن عمان، که به نمایندگی از این کشور در جشنواره حضور یافته، درباره فرهنگ عمان گفت: فرهنگ عمان آمیختهای از اقوام مختلف است که قرابت زیادی با مناطق جنوبی ایران دارد. برخی رسوم آنها مانند روشهای طبخ قهوه و حلوا شباهت زیادی به سنتهای ما دارد.
وی افزود: دانشگاه عمان از ما برای شرکت در دورههای علمی و فرهنگی دعوت کرده و جشنواره ملل نیز جزو همین برنامهها بود تا در کنار دوستان عمانی، فرهنگ این کشور را معرفی کنیم.
مومنه یوسفی، دانشجوی افغانستانی دانشگاه خلیج فارس، نیز درباره حضور خود در این جشنواره گفت: یکی از اهداف برپایی این غرفهها، آشنایی ملتها با فرهنگ یکدیگر است، هرچند فرهنگهای ایران و افغانستان شباهتهایی دارند، اما تفاوتهایی نیز وجود دارد که این جشنواره فرصتی برای معرفی آنهاست.
وی با اشاره به غرفه کتاب افغانستان اظهار داشت: بخش عمدهای از کتابهای ارائهشده در این غرفه درباره زنان افغانستان است.
یوسفی ادامه داد: ما تلاش داریم وضعیت زنان در کشورمان را نشان دهیم و آگاهیبخشی کنیم، چراکه باور این موضوع که زنان نمیتوانند تحصیل کنند، برایمان بسیار سخت است.
علی حسین، دانشجوی اهل کنگو گفت: حضور در این جشنواره فرصتی است تا فرهنگ آفریقا را به درستی معرفی کنیم، برخی تصور میکنند آفریقا یک کشور است و همه فرهنگها و غذاهای آن یکسان هستند، اما در واقعیت، تفاوتهای زیادی میان کشورهای آفریقایی وجود دارد.
وی افزود: مثلاً غذاهای ما از نظر طعم و نحوه پخت با غذاهای ایرانی متفاوت است، اما خودم عاشق جوجهکباب ایرانی شدهام!
رحیم سمندروف، دانشجوی ترکمنستانی، نیز که از عشقآباد به ایران آمده، خود را دانشجوی رشته ادبیات عربی معرفی کرد و گفت: ایران از نظر جغرافیایی و فرهنگی به کشور ما بسیار نزدیک است و این نزدیکی در زبان، آداب و رسوم و روابط دو ملت دیده میشود.
منبع