به گزارش خبرنگار ایرنا، تحریم های جدید وزارتخانه های خارجه و خزانه داری آمریکا علیه تجارت نفت ایران، اولین گام مشترک آنها از کارزار جدید فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران است. به گفته تامی بروس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، وزارت خزانه داری ۱۶ نهاد و کشتی را تحریم کرده است، در حالی که وزارت خارجه و وزارت خزانه داری به صورت مشترک ۲۲ نفر دیگر و ۱۳ کشتی را تحریم کرده اند.
تارنمای وزارت خزانهداری آمریکا ۲۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۶ اسفند ماه ۱۴۰۳ اعلام کرد که واشنگتن تحریمهای جدید مرتبط با ایران را روز دوشنبه به وقت محلی اعمال کرد، از جمله افرادی که با یک شرکت صادرات نفت ایران مرتبط هستند.
وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد: دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری (OFAC) و وزارت امور خارجه آمریکا تحریم هایی را علیه بیش از ۳۰ شخص و کشتی در حوزه های متعدد به دلیل نقش آنها در واسطه گری فروش و حمل و نقل فرآورده های نفتی ایران وضع کردند
وزارت خزانه داری آمریکا مدعی شد: در میان کسانی که امروز تحریم شده اند، دلالان نفت در امارات متحده عربی و هنگ کنگ، اپراتورها و مدیران نفتکش در هند و چین، رئیس شرکت ملی نفت ایران و شرکت پایانه های نفتی ایران هستند که فعالیت های آنها به تامین مالی فعالیت های بی ثبات کننده این کشور کمک می کند. کشتی هایی که امروز تحریم شده اند مسوول حمل ده ها میلیون بشکه نفت خام به ارزش صدها میلیون دلار هستند.
اسکات بسنت، وزیر خزانه داری آمریکا گفت: «ایران برای تسهیل فروش نفت و تأمین مالی فعالیت های بی ثبات کننده خود، به شبکه پنهانی از کشتی ها و دلالان متکی است. آمریکا از تمام ابزارهای در اختیار خود برای هدف قرار دادن تمام بخش های زنجیره تامین نفت ایران استفاده خواهد کرد و هر کسی که با نفت ایران معامله می کند، خود را در معرض خطر تحریم های قابل توجهی قرار می دهد.»
بر اساس بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا، حمید بورد معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران که مسئولیت اکتشاف، تولید، پالایش و صادرات نفت و فرآوردههای نفتی در ایران را بر عهده دارد، عباس اسدروز، سید علی میری، غلامحسین گرامی و علی معلمی از جمله افرادی هستند که نام آنها در فهرست تحریم های جدید آمریکا آمده است.
وزارت خزانه داری دولت ترامپ۶ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۳ نیز ادعا کرد: شبکه نفتی را که صدها میلیون دلار برای ارتش ایران تولید می کند، هدف قرار می دهد.
وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه ای افزود: « امروز، دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری (OFAC) یک شبکه بین المللی را به دلیل تسهیل ارسال میلیون ها بشکه نفت خام ایران به ارزش صدها میلیون دلار به چین را تحریم می کند. این نفت به نمایندگی از ستاد کل نیروهای مسلح ایران و شرکت تحت تحریم آن که سپهر انرژی جهان نما پارس (سپهر انرژی) است، ارسال شده است. این تحریم ها شامل نهادها و افراد در حوزه های متعدد، از جمله چین، هند، و امارات و همچنین چندین کشتی می شود.»
ترامپ که در دور دوم ریاست جمهوری خود بارها برای رسیدن به توافق با ایران ابراز امیدواری کرده، ۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد که آماده گفتگو با رئیس جمهوری ایران است. او با بیان این ادعا که برای امضای این یادداشت «دچار تردید» بوده است، مدعی شد: «این برای ایران خیلی سخت است. امیدوارم مجبور نباشیم خیلی از آن استفاده کنیم.» باید دید آیا میتوانیم به توافقی با ایران برسیم؟
رئیس جمهوری آمریکا ۱۷ بهمن ماه نیز در پیامی در شبکه اجتماعی «تروث سوشیال» مدعی شد: «من میخواهم ایران کشوری بزرگ و موفق باشد، اما کشوری که نباید سلاح هستهای داشته باشد. گزارشهایی که ادعا میکنند ایالات متحده با همکاری اسرائیل قصد دارد ایران را به خاک و خون بکشد، به شدت اغراقآمیز هستند. ترجیح میدهم یک توافق هستهای صلحآمیز و قابلراستیآزمایی داشته باشیم که به ایران اجازه دهد بهطور مسالمتآمیز رشد کند و شکوفا شود. باید فوراً روی این موضوع کار کنیم و وقتی توافق به امضا رسید، یک جشن بزرگ خاورمیانهای برگزار کنیم. خداوند خاورمیانه را حفظ کند!»
آیت الله سید علی خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرمانده معظم کل قوا نیز در سالروز بیعت تاریخی همافران و کارکنان نیروی هوایی با امام خمینی در ۱۹ بهمن ۱۳۵۷، در دیدار فرمانده و جمعی از کارکنان نیروی هوایی و پدافند ارتش جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به سخنان ترامپ گفتند: قبل از او هم دولت قبلی آمریکا که معاهده را پذیرفته بود، به آن عمل نکرد و تحریمهای آمریکا که قرار بود برداشته شود، برداشته نشد و مسئله سازمان ملل هم همچون استخوانی لای زخم باقی ماند که همیشه مانند تهدیدی بر بالای سر ایران باقی بماند.
حضرت آیتالله خامنهای استفاده از تجربه «دو سال مذاکره و امتیاز دادن و کوتاه آمدن اما به نتیجه نرسیدن» را ضروری برشمردند و افزودند: آمریکا همان معاهده را با وجود نقصهایی که داشت نقض کرد و از آن خارج شد. بنابراین، مذاکره با چنین دولتی غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه است و با آن نباید مذاکره کرد.
ترامپ در حالی سخن از مذاکره و توافق می کند که در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸) از توافق هسته ای با ایران خارج شد. ایران همواره اعلام کرده که آماده مذاکره برای دفاع از حقوق هسته ای خود است اما این واشنگتن است که به تعهدات خود پایبند نبوده و توافقی که مورد تایید تمامی قدرت های جهانی و نهادهای بین المللی بوده است را در گذشته، زیرپا گذاشت و از آن خارج شد.
منبع