شرط اساسی برای ورود فقها به مسائل نوپدید

مهدی شب زنده‌دار، دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه

به گزارش خبرنگار ایکنا، آیت‌الله مهدی شب زنده‌دار، دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه شامگاه ششم اسفندماه در آیین رونمایی از آثار مجموعه آثار فقه بورس و اوراق بهادار در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه در قم، شناخت دقیق موضوع را شرط اساسی برای ورود فقها به مسائل نوپدید دانست و اظهار کرد: دستیابی به این شناخت، مستلزم تعامل مؤثر و هم‌افزایی میان حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌هاست. بدون این همراهی، درک صحیح از مسائل جدید و ارائه راهکار‌های متناسب با آن‌ها دشوار خواهد بود.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با تأکید بر جایگاه مباحث نوظهور در نظام فقهی، تصریح کرد: مباحث جدید از نظر علمی هیچ کاستی‌ای نسبت به فقه سنتی ندارند و تمامی دقت‌ها و استحکام موجود در فقه سنتی، در این عرصه نیز جاری و ساری است.

آیت‌الله شب‌زنده‌دار شناخت دقیق موضوع را شرط اساسی برای ورود فقها به مسائل نوپدید دانست و تأکید کرد: دستیابی به این شناخت، مستلزم تعامل مؤثر و هم‌افزایی میان حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌هاست. بدون این همراهی، درک صحیح از مسائل جدید و ارائه راهکار‌های متناسب با آن‌ها دشوار خواهد بود.

وی با اشاره به تغییر گسترده مسائل و پرسش‌های اجتماعی در مقایسه با یک قرن گذشته، خاطرنشان کرد: انتظاری که از فقه معاصر می‌رود، پاسخ‌گویی شفاف، دقیق و منطبق بر نیاز‌های روز جامعه است.

وی گفت: امروز بسیاری از مسائل نوپدید، در تار و پود زندگی انسان تنیده شده‌اند و کسانی که در پی رعایت احکام و حدود الهی هستند، نیازمند راهنمایی‌های روشن و دقیق از سوی حوزه‌های علمیه‌اند.

آیت‌الله شب زنده دار با تأکید بر ضرورت پیشگامی حوزه در مواجهه با مباحث جدید افزود: انتظار می‌رود حوزه‌های علمیه نه‌تنها در برابر مسائل نوظهور، منفعل نباشند، بلکه پیش از آنکه این مسائل در سطح جامعه برجسته شوند، با ورود علمی و طراحی دقیق، برای پاسخ‌گویی آماده باشند.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه، ورود این مباحث به متن دروس حوزوی را یک ضرورت دانست و تصریح کرد: تا زمانی که این مسائل در نظام آموزشی حوزه جایگاه جدی پیدا نکنند، تضارب آرا پیرامون آن‌ها ادامه خواهد داشت.

عضو فقهای شورای نگهبان گفت: مجموعه آثار فقه بورس و اوراق بهادار، گامی ابتدایی در این مسیر است و انتظار می‌رود این مباحث توسط دیگر پژوهشگران حوزوی توسعه و تکمیل شود.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با تأکید بر پایبندی به روش اجتهادی اصیل در بررسی مسائل نوپدید، افزود: فقه جواهری و شیعی، ظرفیتی بی‌بدیل برای پاسخگویی به تمام ابعاد زندگی انسان دارد و هیچ بن‌بستی در آن وجود ندارد. ازاین‌رو، همه موضوعات و مباحث نوظهور باید در چارچوب این روش استوار، بررسی و تبیین شوند.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

دو اشتباه والدین در مسیر تربیت اسلامی فرزندان

به گزارش ایکنا؛ هفته تربیت اسلامی فرصتی ارزشمند برای توجه ویژه به نقش تربیت دینی …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ