رضا چراغی روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: تا زمان راه اندازی مجدد این واحد میتوان از ظرفیت دیگر واحدها جهت استمرار تولید بهره گرفت.
وی ادامه داد: عملیات راهاندازی این واحد از هماکنون آغاز شده و از همه ظرفیتهای پالایشگاه استفاده میشود تا واحد مذکور در اسرع وقت به چرخه فعالیت بازگردد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند بیان کرد: این اتفاق با همه سختیهایی که داشت سنگ محکی شد برای سنجش همدلی و وفاق میان آتشنشانیهای شهری و صنعتی شازند که بهحق در مهار این حادثه، در قالب اقدام جهادی توأم با فداکاری و ازخودگذشتگی، تجلی یافت.
چراغی با بیان اینکه به لطف خداوند و تلاش بیوقفه و ایثارگرانه نیروهای امداد و نجات و آتشنشانی، حریق در ساعات اولیه مهار و اطفای آتش در کمتر از دو ساعت انجام شد، تصریح کرد: از نخستین لحظه وقوع حادثه تمامی مدیران ارشد عملیاتی با گروههای آتشنشانی در صحنه حضور داشتند و عوامل امداد و نجات تا آخرین لحظه در میدان حاضر بودند و بهطور دائم روند عملیات را با هماهنگی فرمانده عملیات رصد و بر همان اساس، تاکتیکهای عملیاتی را طراحی میکردند و در صورت لزوم آنها را تغییر میدادند و همین هماهنگی و وفاق مدیران باعث شد تا از سرایت آتش به دیگر مخازن پیرامونی جلوگیری شود..
وی ادامه داد: هماکنون علت ریشهای وقوع این حادثه در حال بررسی است تا با رفع ایرادهای احتمالی نسبت به مستندسازی آن اقدام شود و با تدوین تدابیر و تمهیدات علمی و ساختاری برای ارتقای بیش از پیش ایمنی تأسیسات و تجهیزات فرآیندی، از تکرار چنین حوادث جلوگیری شود.
پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند در سال ۱۳۷۲ به عنوان بزرگ ترین پالایشگاه تک واحدی کشور با ظرفیت ۱۵۰ هزار بشکه در روز و اولین پالایشگاه کشور در عصر انقلاب اسلامی به بهرهبرداری رسید و در سالهای آتی با اتکا به توانمندی و تخصص دانش آموختگان کشور ظرفیت این پالایشگاه به ۱۷۰ هزار بشکه در روز ارتقا یافت در ادامه مسیر با پیادهسازی طرحهای فاز ۲ این مجموعه، ظرفیت این پالایشگاه از سال ۱۳۸۹ به ۲۵۰ هزاربشکه در روز رسید و به عنوان اولین شرکت پتروپالایشی به این نقطه اتکا و خودباوری در تامین نیازهای انرژی کشور بدل شد.
منبع