فرهنگ ایثارگری باید در عرصه‌های مختلف حضور داشته باشد

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید ضیا هاشمی روز سه شنبه ۷ اسفند در نهمین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار که در سالن علامه طباطبایی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشت: عزت کشور مرهون رشادت های ایثارگران و سرآمدان عرصه علمی و آموزشی است.

وی با بیان اینکه در عرصه علم و پژوهش نیاز به ایثارگرانی داریم که از استراحت خود می‌گذرند تا کشور پیشرفت کند، افزود: دانشجویان و طلاب پیشگام حوزه علم و دانش هستند.

هاشمی تاکید کرد: حرکت انقلاب در گروی موفقیت است؛ پس باید پیشرفت کنیم. اگر متوقف شویم خطر ما را تهدید می‌کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور گفت: از بین ۸۰ منتخب جایزه ملی ایثار ۱۵ نفر برجسته هستند؛ اما همه کسانی که شکلی از ایثار دارند برای ما علمداران پیشرفت هستند. ما در عرصه پیشرفت به علم و دانش نیاز داریم.

هاشمی تاکید کرد: قدردان ایثارگران و تلاشگرانی هستیم که امروز ایثار می‌کنند. رفع موانع جز با ایثارگری میسر نمی‌شود. مدیران دانشگاه در روزهای اخیر با از خود گذشتگی و مدیریت، ایثارگری را به نمایش گذاشتند و جلوی یک چالش را گرفتند و نشان دادند وقتی با جامعه صادقانه تعامل می‌کنند استقبال می شود.

وی گفت: وفاداری به ارزش‌ها در گروی نگاه عالمانه و ایثارگری است که در جامعه ما کم نیست.

فرهنگ ایثارگری باید در عرصه‌های مختلف حضور داشته باشد

وجود ۱۰ هزار و ۸۰۰ نخبه ایثارگر در کشور

سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز گفت: در آموزه های دینی ما در صدر اسلام و بعد از بعثت پیامبر بزرگوار اسلام بیشترین میزان احادیث و روایات در مورد علم است. افتخار می کنیم ۱۰ هزار و ۸۰۰ نخبه ایثارگر داریم. انتخاب ۸۲ نفر در جشنواره ملی ایثار تنها یک درصد از این جمع است.

وی با بیان اینکه در بین ۸۲ نفر منتخب این جشنواره تعداد زیادی از آنها برگزیدگان المپیادهای علمی هستند، افزود: افتخار می کنیم به وجود فرزندانی که پدرانشان قهرمانان ملی این کشور هستند و فرزندانشان همان مسیر را در بسترهای علمی طی کردند.

اوحدی ادامه داد: پنج مرکز آموزشی برای برگزاری این جشنواره به بنیاد شهید کمک کردند.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: فلسفه دین، عزت و افتخار دین، علمی است که به آن عمل می کنیم. امروز در همه جوامع توسعه و پیشرفت پایدار برای بقای نظام های حکمرانی مطرح است. هیچ راهی برای رسیدن به پیشرفت مگر در بستر علم وجود ندارد. اگر در تحولات عظیمی که در دوران دفاع مقدس داشتیم ایثارگری شهدا و جانبازان نبود به این جایگاه و عزت نمی رسیدیم.

اوحدی تاکید کرد: قبل از انقلاب ۵۰ هزار مستشار نظامی در کشور بودند که اجازه نمی دانند افسران ارتش از سلاح استفاده کنند آنها در کوچکترین مسائل کشور دخالت می کردند اگر امام خمینی (ره) نبود ما امروز از این قدرت برخوردار نبودیم.پدران شما قهرمانان ملی هستند، قدر خود را بدانید فرزندان شهدا افتخار ما هستند.

وی اضافه کرد: علم؛ قدرت، نور و بهترین راهنماست. اگر مهمترین موضوع شناخت است انسان برای هر اقدامی نیاز به علم و معرفت دارد.

راه اندازی برج فناوری

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با توجه به مطالباتی که برخی از برگزیدگان جشنواره در این مراسم عنوان کردند، گفت: بنیاد شهید در راستای پیشنهاد نخبگان، محلی را برای برج فناوری در نظر می‌گیرد و پیش از پایان سال راه اندازی می شود. همچنین تفاهم نامه ای تدوین شده تا از ظرفیت های معاونت فناوری های علمی رئیس جمهور برای تولید محصولات دانش بنیان استفاده کنیم.

اوحدی اضافه کرد: قوانین بنیاد شهید تجمیع و اصلاح می شود یکی از ظرفیت های بزرگی که در تدوین سند به ما کمک کرد تشکل ها و نخبگان ایثار بودند.

شرکت بیش از هشت هزار نفر در جشنواره جایزه ملی ایثار

سردار یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه شهدا تازه ای که روح تازه ای در کالبد مقاومت تابیدند گفت: یاد می کنیم از شهدایی که ثمره آنها امروز در جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار حضور دارند. این جشنواره با هدف تجلیل از دانشجویان، طلاب و دانش آموزان شاهد برگزار شده است.

وی افزود: از هشت هزار و ۳۵۲ شرکت کننده در جشنواره شش هزار و ۱۱۴ نفر در شهرستان ها مبتنی بر شاخص های علمی، پژوهشی و آموزش توسط دستگاه انتخاب شدند و از بین هزار و ۱۷۹ نفر که توسط کمیته علمی مستقر در دستگاه های آموزشی مورد ارزیابی قرار گرفتند. ۸۲ نفر در سطح ملی برگزیده شدند. از مجموع ۸۲ برگزیده ۱۸ نفر از وزارت علوم، ۲۴ نفر از وزارت بهداشت، ۱۹ نفر از آموزش و پرورش، ۱۷ نفر از دانشگاه آزاد و چهار نفر از حوزه علمیه به عنوان منتخب جایزه ملی ایثار انتخاب شدند.

سلیمانی با بیان اینکه از هر ۱۰۰ نفر یک نفر در این جشنواره برگزیده شده است، ابراز امیدواری کرد: با هم افزایی و وفاقی که صورت گرفته شاهد متعالی شدن حوزه آموزش باشیم.

وی تاکید کرد: در آستانه سی و نهمین سال صدور فرمان امام خمینی (ره) درباره طرح شاهد هستیم که فرمودند لازم می دانم که فرزندان شاهد را از دبستان تا دانشگاه حمایت کنید تا با کسب دانش جامعه را به دست بگیرند.

اوحدی به صورت ویژه از معصومه عباسیان مدیر مقطع متوسطه شهرکرد تقدیر کرد.

همچنین در پایان این مراسم برگزیدگان جایزه ملی ایثار تجلیل شدند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

«سروهای سیمین ۹» در دستان هنرمندان جان گرفتند

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از وزارت میراث‌فرهنگی، آیین اختتامیه نهمین جشنواره بین‌المللی فجر صنایع‌دستی …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ