راهکارهای جهاد کشاورزی بوشهر برای جلوگیری از سرمازدگی محصولات


به گزارش ایرنا، احمد سبحانی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهارکرد: اقداماتی از قبیل انتخاب محل مناسب کاشت، احداث بادشکن، انتخاب نوع خاک، انتخاب ارقام مقاوم، مدیریت تغذیه گیاهی، علف‌های هرز، کف مزرعه یا باغ و استفاده از تنظیم کننده‌های رشد گیاهی مواردی هستند که قبل از بروز سرما باید انجام می شدند.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی بوشهر افزود: آبیاری سطحی یا بارانی، بستن سوراخ‌های تهویه در کشت‌های زیر پلاستیک و روشن کردن سیستم گرمایش در گلخانه از روش‌هایی هستند که در کوتاه مدت باعث کاهش خسارت به محصولات می شوند.

سبحانی با تاکید بر اینکه از مصرف کودهای ازته و هر نوع تغذیه دیگر تا پایان خطرسرمازدگی بطور جد خودداری شود افزود: کشاورزان از انجام هرگونه عملیات خاکی مانند شخم ورزی و دیسک اجتناب کنند.

وی با بیان اینکه کشاورزان برای حفاظت نهال‌های تازه کشت شده و پاجوش های نخیلات از پوشش پلاستیک یا برگ نخل استفاده کنند ادامه داد: گرده افشانی نخیلات در روزهای سرد که شاهد افت شدید دما هستیم، انجام نشود.

مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی بوشهرادامه داد: جداسازی میوه هایی که دچار آسیب سرما شده اند برای مراقبت از محصول مزارع ضروری است.

وی افزود: در گیاهان سبزی و جالیز اگر سرما به تنهایی سرشاخه ها را تحت تاثیر قرار داده باشد پس از مدت کوتاهی گیاه شروع به جوانه زنی می کند.

سبحانی بیان کرد: اگر ساقه و ریشه گیاه بر اثر سرمازدگی آسیب دیده باشند گیاه بعد از مدتی کاملا خشک شده و از بین می رود بنابریان تشخیص این موضوع ضروری است تا از هدر رفت آب و سرمایه جلوگیری شود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

نخستین بار در کشور، حضور پرنده “پیپت خاوری” در عسلویه ثبت شد

به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه پارس، …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ