صادرات ۱۲ هزار تنی ماهی از چهارمحال و بختیاری به بازارهای جهانی

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری به دلیل دارا بودن مزیت نسبی در تولید ماهیان سردآبی به‌عنوان قطب تولید ماهیان سردآبی کشور شناخته شده است.

این استان با آب و هوایی سرد و خشک و برخورداری از منابع آبی از جمله ۲ سرشاخه رودخانه کارون و زاینده رود، چشمه‌ها، قنات‌ها، چاه‌های کشاورزی، رودخانه‌های دائمی، تالاب‌ها و سدهای مخزنی کشاورزی و برق‌آبی نقش مهمی در تولید ماهیان سردآبی را به خود اختصاص داده است.

چهارمحال و بختیاری به دلیل دارا بودن شرایط آب و هوایی خنک، دمای مفید برای رشد، تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی به خصوص ماهی قزل‌آلا که یکی از ماهی‌های مفید با گوشت سفید و کم استخوان است و طرفداران خاص خود را دارد، این استان را از این حیث متمایز کرده و با تولید میانگین ۲۶ هزار تن ماهی قزل‌آلا به قطب نخست تولید ماهیان سردآبی کشور تبدیل کرده است.

با توجه به برنامه‌ریزی‌ها و سرمایه‌گذاری‌های لازم برای ایجاد زنجیره کامل ارزش در بخش تولید

نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: مکانیزه کردن مزرعه‌های پرورش ماهی از مهمترین رویکردهای فعالان این بخش به شمار می‌رود.

امین مالکی افزود: امروزه بهترین و مدرن‌ترین واحدهای فرآوری آبزیان در بخش ماهیان سردآبی مربوط به چهارمحال و بختیاری است و به واسطه وجود این زیرساخت در زمان حاضر ۸۰ درصد صادرات ماهی قزل آلا از این واحدهای فرآوری انجام می‌شود.

ماهیان سردآبی امروز صنعت پرورش ماهی در چهارمحال و بختیاری به عنوان یک مزیت‌ و قابلیت مهم برای سرمایه‌گذاری در این استان سردسیری به شمار می‌رود.

زنجیره ماهیان سردآبی اینجاست

تشکیل زنجیره ماهیان سردابی و خوشه صنعتی آن از تولید بچه ماهی تا خوراک این محصول باعث افزایش کیفیت آن در بازارهای داخلی و خارجی شده است.

به گفته تولیدکنندگان این محصول در چهارمحال و بختیاری، این نوع ماهی به دلیل گذراندن دوره پرورش در آب‌های سرد زاگرس بهداشتی‌ترین نوع ماهی پرورشی به شمار می‌رود و هر فضا و هر محیطی را تحمل نمی‌کند به همین دلیل این نوع ماهی خاصیت ضد سرطانی دارد اما به دلیل اطلاع‌رسانی نامناسب این ماهی در مردم استان جایگاه مناسبی از لحاظ مصرف ندارد.

کمبود نقدینگی و بالا بودن هزینه‌های تولید و قطعی برق در طول هفته، از جمله مهمترین مشکلات تولیدکنندگان در هر بخش به خصوص فعالان پرورش ماهی به شمار می‌رود این در حالی است که تلفیق سرمایه مناسب، فعالیت مطلوب اقتصادی و دانش متخصصان شیلاتی می‌تواند صنعت پرورش ماهی را تبدیل به یک روش مطمئن برای کسب درآمد تبدیل کند.

پرواز ماهی قزل‌آلای ایرانی به سمت بازارهای جهانی

صادرات ۱۲ هزار تنی ماهی قزل آلا به بازارهای جهانی

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: از اول سال تاکنون ۱۲ هزار تن ماهی قزل‌آلای رنگین کمانی از این استان صادر شده است که نسبت به سال گذشته چهار هزار تن افزایش نشان می‌دهد.

نامدار ملک‌پور روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ماهی‌های پرورشی چهارمحال و بختیاری به کشورهای روسیه، آذربایجان، ترکیه، عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر شده است.

تولید ۳۶ هزار تن ماهی پرورشی در چهارمحال و بختیاری

وی اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون۳۶ تن ماهی پرورشی در سطح ۵۰۰ مزرعه پرورش ماهی فعال در چهارمحال و بختیاری تولید شده است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: در زمان حاضر ۴۷۳ فقره پروانه بهره‌برداری پرورش ماهی با ظرفیت اسمی چهار هزار و ۲۶۰ تن و ۱۱۸ فقره پروانه تاسیس با ظرفیت سه هزار و ۵۷۰ تن در چهارمحال و بختیاری صادر شده است.

وی اظهار داشت: از اول سال تاکنون ۴۵ میلیون قطعه بچه ماهی قزل‌آلای رنگین کمان، ۸۵۰ هزار قطعه ماهیان زینتی، ۱۵۰ هزار قطعه زالوی طبی تولید شده است.

پرواز ماهی قزل‌آلای ایرانی به سمت بازارهای جهانی

فعالیت ۲۵ کارخانه خوراک آبزیان

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به پیشرو بودن استان در خصوص تامین خوراک آبزیان اضافه کرد: در زمان حاضر ۲۵ کارخانه خوراک آبزیان با ظرفیت اسمی ۴۰۸ هزار و ۵۰۰ تن و همچنین ۱۱ کارخانه فرآوری با ظرفیت ۳۶هزار تن در سال فعال است.

وی میزان اشتغال مستقیم و غیرمستقیم صنعت آبزی‌پروری در چهارمحال و بختیاری را ۹ هزار و ۶۵۰ نفر اعلام کرد.

پرواز ماهی قزل‌آلای ایرانی به سمت بازارهای جهانی

تولید ۳۴ هزار و ۴۰۰ عدد تخم چشم زده

ملک‌پور درخصوص مراکز تکثیر و تولید تخم ماهی افزود: از اول سال تاکنون ۳۴هزار و ۴۰۰ عدد تخم چشم‌زده در ۹ مرکز تولید تخم چشم‌زده تولید شده است.

وی در خصوص فعالیت مزارع حد واسط (مزرعه‌ای که به پرورش بچه ماهی قزل آلا از مرحله تخم چشم‌زده تا وزن پنج گرم گفته می‌شود) افزود: از اول سال تاکنون ۴۵ میلیون قطعه بچه ماهی در ۴۲ مرکز تکثیر حد واسط تولید شده است.

پرواز ماهی قزل‌آلای ایرانی به سمت بازارهای جهانی

نصب ۶۳ قفس شناور در کارون ۴

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: پرورش ماهی در قفس یکی دیگر از ظرفیت‌های این استان به شمار می‌رود و در زمان حاضر ۶۳ قفس شناور در مخزن سد کارون ۴ به ظرفیت سه هزار و ۴۰۰ تن ایجاد شده است.

ملک‌پور اضافه کرد: ماهی قزل آلای رنگین کمان مهمترین گونه پرورشی است که در این قفس‌ها پرورش داده می‌شود.

وی ادامه داد: از اول سال تاکنون ۶۰۰ تن ماهی پرورشی در قفس‌های نصب شده در مخزن سد کارون ۴ تولید شده است.

پرواز ماهی قزل‌آلای ایرانی به سمت بازارهای جهانی

مشکلات صنعت پرورش ماهی در چهارمحال و بختیاری

به گفته مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با وجود اهمیت صنعت پرورش ماهی اما در شرایط کنونی قطعی برق ۲ تا چها رساعت و تامین نشدن سوخت کافی از سوی شرکت پخش فرآورده‌های نفتی از مهمترین مشکلات این صنعت نوپا در استان است.

وی پرداخت نشدن تسهیلات لازم به پرورش‌دهندگان ماهی را از دیگر مشکلات فعالان این صنعت در چهارمحال و بختیاری عنوان کرد و افزود: امسال ۴۵۰ میلیارد ریال تاکنون تسهیلات به متقاضیان و فعالان این صنعت در استان پرداخت شده است.

ملک‌پور ادامه داد: در زمان حاضر با توجه به پروانه‌های تاسیس صادر شده و نیازمندی‌های سایر مزارع فعال پرورش ماهی در چهارمحال و بختیاری به ۲.۵ هزار میلیارد تومان( همت) تسهیلات در این بخش نیاز است که انتظار می‌رود مسوولان با توجه به اشتغالزایی و ارزآوری که این صنعت برای استان به دنبال دارد حمایت بیشتری داشته باشد.

به گزارش ایرنا، برای بهره‌گیری از ظرفیت چهارمحال و بختیاری در بخش صادرات ماهی باید زیرساخت‌های پایه‌ای و استاندارد ایجاد و تولیدکنندگان را در خصوص سرمایه در گردش حمایت کرد.

پرورش ماهیان سردآبی به‌علت شرایط آب و هوایی مناسب، موقعیت جغرافیایی، تکمیل زنجیره تولید و بهره‌مندی از نیروی متخصص و ماهر مزیت نسبی چهارمحال و بختیاری در این خصوص به‌شمار می‌رود که ۱۵ درصد از ماهیان سردآبی کشور را به خود اختصاص داده است و می‌طلبد در بهره‌گیری از این ظرفیت اقدامات بیشتری انجام گیرد.

چهارمحال و بختیاری رتبه نخست تولید ماهیان سردآبی کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان علاوه‌بر شرایط طبیعی مناسب برای رونق صنعت شیلات، دارای یکی از بزرگ‌ترین کارخانه تولید خوراک آبزیان کشور است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

کاهش محسوس دما در چهارمحال و بختیاری تا روز چهارشنبه تداوم دارد

معصومه نوروزی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در شبانه‌روز گذشته کوهرنگ با …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ