در آیین بازگشایی موزه هنرهای معاصر اصفهان تأکید شد
به گزارش ایکنا از اصفهان، پنجاهوهشتمین ویژهبرنامه «به احترام مردم اصفهان» با محوریت آیین بهرهبرداری از بنای مرمتشده و بازگشایی موزه هنرهای معاصر اصفهان، عصر شنبه، ۲۵ اسفندماه در محل این موزه برگزار شد.
علی صالحی، رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان در این مراسم اظهار کرد: همزمان با تلاقی بهار معنویت و طبیعت و در ایام میلاد امام حسن مجتبی(ع)، گردهم آمدیم تا در این مکان برای به تصویر کشیدن هنرنمایی هنرمندان شهر عزیزمان، اصفهان شاهد رونق هنر باشیم. چند بار از نزدیک شاهد این تلاش سخت سه ساله بودم که واقعاً ستودنی است.
وی افزود: بعضاً یکسری از طرحها را با رقم ریالی آنها ارزیابی میکنند؛ اگرچه برای مرمت این بنا نیز رقم قابل توجهی هزینه شده، ولی ظرافت، دقت و تلاش شبانهروزیای که در این مکان صورت گرفته، شایسته تقدیر است. امروز، روز ارزشمندی است؛ زیرا مجدداً اصل این بنا، معماری ارزشمند و تاریخ بلندی که دارد، در اختیار مردم اصفهان و همه گردشگران ارجمند قرار گرفته است؛ همچنین میتواند مثل گذشته میزبان رویدادهای ارزشمند هنری باشد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان بیان کرد: به همکاران خود در مجموعه شهرداری اصفهان خداقوت میگویم، بهویژه مجموعه سازمان نوسازی و بهسازی و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری و همه عزیزان هنرمند، کارگران و استادکارانی که در این مدت برای اینکه این بنا باز هم در اختیار مردم اصفهان و ایران قرار بگیرد، تلاش کردند.
وی در خصوص اتفاقاتی که در سالهای اخیر در حوزه هنر شهر اصفهان رقم خورده است، توضیح داد: در این دوره از شورای اسلامی شهر و مجموعه مدیریت شهری، با وجود بعضی از قضاوتها و کممهریها، اتفاقات ویژهای در حوزه هنر و حمایت از هنرمندان و زیرساختهای هنری رقم خورد؛ همچنین به زودی شاهد افتتاح بزرگترین پردیس سینمایی شهر اصفهان که یکی از بهروزترینها در این عرصه است، در مجموعه شهر رؤیاها خواهیم بود.
صالحی گفت: این مکان، یعنی موزه هنرهای معاصر جزو طرحهای مهم و مطرح هنری این دوره بود. بزرگترین سالنهای نمایش چندسویه که چندی پیش بهرهبرداری شد، از دیگر طرحها بود و شاهد اتفاقات خوبی در این سالن بودیم؛ همچنین بهزودی در مجاورت همین مکان، گذر صنایع دستی را خواهیم داشت تا هنر هنرمندان در این حوزه جلوهگری کند.
وی اضافه کرد: تلاشهای زیادی برای اختصاص مجموعههای گوناگون از جمله خانه هریتاش برای حضور هنرمندان، بهویژه هنرمندان صنایع دستی صورت گرفته است. تعداد زیادی از طرحها از جمله بلکباکسهای حوزه تئاتر، بهروزرسانی بعضی از مجموعهها مثل هنرسرای خورشید و بهرهبرداری از مجموعه یا موزه بلدیه در ابتدای خیابان چهارباغ را نیز در دستور کار داشتیم؛ البته کارکرد موزه بلدیه بیشتر با جنبههای تجاری شناخته میشد که امروز کوشک باغ زرشک در جایگاه یکی از مجموعههای تاریخی و هنری مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای شهر اصفهان گفت: همچنین باید به تلاشهای مدیریت شهری برای بازپسگیری موزه ریسباف نیز توجه داشت که امیدواریم با همکاری ادارهکل میراث فرهنگی و مدیریت استان، به زودی به چرخه خدمترسانی اضافه شود. اتفاقات خوبی هم در رویدادهایی مانند نامگذاری معابر به نام هنرمندان شهر اصفهان رقم خورد و تلاش کردیم همه رستهها و جنبههای هنر را در حد توان در حوزه زیرساخت، رویداد و بزرگداشت و حمایت از هنرمندان بهکار گیریم؛ زیرا این شهر به هنر و هنرمندانش شناخته میشود که بخشی از این هنر ارزشمند ایرانی اسلامی و فرهنگ غنی ما، حاصل دستان این هنرمندان است و باید انتظاراتشان را محقق کنیم.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین اتفاقات این حوزه، چندبرابر شدن رویدادهای فرهنگی و هنری در شهر بود که سیاستگذاری آن را شورای شهر اصفهان برعهده داشت. توجه به هنرمندان و مشارکتدادن آنها در این رویدادها و حمایت از آنان را نیز در دستور کار داشتیم و به نظر میرسد که همکاران در حوزه اجرا این سیاست را نیز برای چندبرابر شدن رویدادهایی مثل جشنواره تئاتر خندستان، مسابقه و جشنواره نقاشی پوپک و همچنین رویکردهای جدید در جشنواره فیلم کودک و نوجوان برای توجه به ظرفیت هنری جوانان رقم زدند.
صالحی ادامه داد: همه این تلاشها در برابر دریای هنر هنرمندان این شهر، اندک بود و همچنان کارهای انجامنشده زیادی پیش رو داریم؛ ولی امروز از این فرصت برای مرور تلاشهای همکارانم در حوزه مدیریت شهری استفاده کردم تا بدانیم که در کنار همه ۳۰۰ وظیفهای که برای نگهداشتن و توسعه و پیشرفت شهر در حوزههای گوناگون داریم، از ذات و اصل این شهر که حوزه فرهنگ و هنر است، غافل نبوده و سعی کردهایم ذوق و قریحه اهالی این حوزه را در حد توان حفظ کنیم.
وی بیان کرد: امیدوارم تلاش همکارانم در این محفل بتواند حسن مطلعی برای افزایش شور و نشاط و امید به آینده در میان هنرمندان جوان و استادان گرانمایه باشد. امید دارم که چراغ این موزه شبانهروز روشن باشد و دائماً در حال خلق و رصد آثار ارزشمند هنری و شاهد تکاپوی هنردوستان در این نقطه از شهر اصفهان باشیم.
مروری بر حیات ۳۰ ساله موزه هنرهای معاصر
میثم بکتاشیان، معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان نیز در ابتدای این مراسم اظهار کرد: امروز، ۳۰ سالگی موزه هنرهای معاصر را در این مکان ارزشمند گرامی میداریم. کاربری این موزه از اسفندماه سال ۱۳۷۳ آغاز شد و در طول این سالها میزبان رویدادهای بزرگ هنری شهری و کشوری بوده است. برنامهای که بعد از افتتاح این موزه ترتیب داده شده، مرور حیات ۳۰ ساله آن است.
وی افزود: در این موزه، پوستر رویدادهای مهم و بزرگ فرهنگی و هنری که در طول این ۳۰ سال در این مکان برگزار شده، به نمایش درآمده است و در کنار آنها، QR codeهایی قرار گرفته که مخاطبان با اسکن آنها به تصاویر مربوط نیز دسترسی خواهند داشت. در بخش دیگری از برنامه، عکسها و نمایشگاههای بزرگان فرهنگ و هنر کشور که پیش از این در این موزه حضور داشته و آثار خود را ارائه کرده بودند، قرار گرفته و به نمایش درآمده است. در بخش سوم برنامه، فیلمی در خصوص مرمت موزه ملاحظه خواهید کرد.
معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفت: امیدوارم با همت شهرداری و سازمان نوسازی و بهسازی و با حضور همه شهروندان عزیز و هنرمندان و استادان این عرصه، موزه مثل گذشته، خانه شما باشد و اتفاقات خوبی رقم بزنیم. این موزه و این خانه با حضور شما زنده خواهد بود. جایگاه موزه به بزرگواران و هنرمندانی وابسته است که هنر خود را عرضه میکنند؛ بنابراین از شما دعوت میکنم تا از این موزه برای ارائه آثار خود به مردمان این کشور استفاده کنید.
زهراسادات مرتضوی
انتهای پیام
منبع