خیرخواهی و دلسوزی در خانواده؛ شرطی برای بهشتی شدن

مسعود صفری، مدیرعامل مجمع استادان، قاريان و حافظان قرآن کریم،به گزارش ایکنا از همدان، مسعود صفری، مدیرعامل مجمع استادان، قاريان و حافظان قرآن کریم، در سخنانی پیرامون نکات اخلاقی جزء بیست و هفتم قرآن کریم، اظهار کرد: در آیه ۲۱ سوره مبارکه طور خداوند از عذاب‌های جهنمیان و نعمت‌های بهشتیان سخن به میان آورده است. خداوند در این آیه می‌فرماید «وَالَّذِينَ آمَنُوا وَاتَّبَعَتْهُمْ ذُرِّيَّتُهُمْ بِإِيمَانٍ أَلْحَقْنَا بِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ وَمَا أَلَتْنَاهُمْ مِنْ عَمَلِهِمْ مِنْ شَيْءٍ كُلُّ امْرِئٍ بِمَا كَسَبَ رَهِينٌ” و کسانی که ایمان آوردند و فرزندانشان [به نوعی] در ایمان از آنان پیروی کردند، فرزندانشان را [در بهشت] به آنان ملحق می‌کنیم و هیچ چیز از اعمالشان را نمی‌کاهیم؛ هر انسانی در گرو اعمال خویش است.»

مفهوم این آیه آن است که هر کس از ثواب و پاداش کارهای خود بهره‌مند می‌شود نه از ثواب و پاداش پدران و اجداد خود. به این صورت نیست که ما یک کار خیری انجام دهیم و فرزندان ما در روز قیامت از نتایج این کار خیر بهره‌مند شوند. اما پیوستن ذریه در روز قیامت به افراد صالح نوعی لطف خداوند است هر چند از منظر ایمانی چند درجه پایین تر از آن فرد صالح باشند.

در ادامه آیات این سوره گفت‌وگویی بین بهشتیان انجام می‌گیرد که علت بهشتی شدن این افراد در این آیات مشخص می‌شود و لازم است انسان در این ماه مبارک به این نکات دقت داشته باشد.

در آیه ۲۵ خداوند می‌فرماید «وَأَقْبَلَ بَعْضُهُمْ عَلَىٰ بَعْضٍ يَتَسَاءَلُونَ و به یکدیگر روی می کنند [و از احوالات گذشته] از هم می پرسند.»

«قالُوا إِنَّا كُنَّا قَبْلُ فِي أَهْلِنا مُشْفِقِينَ «26» گويند: ما پيش از اين (در دنيا) نسبت به خانواده خويش خيرخواه بوديم (و آنان را از عذاب الهى هشدار مى‌داديم).»(طور / آیه ۲۶) در خانواده خیرخواه و دلسوز بودیم که خداوند بر ما منت گذاشت که از عذاب دور ماندیم.

رقبت دادن افراد به سمت خداوند همیشه با حرف نیست بلکه ممکن است با خواندن یک صوت زیبای قرآن باشد و یا روزه گرفتن در جمعی که همه روزه نمی‌گیرند به عبارتی ممکن است یک کار ساده انسان بر روی دیگری تأثیرگذار باشد.

در این آیات بیان می‌شود که در یک جام‌های خاص نوشیدنی‌های غیر مستی آور به این بهشتیان داده می‌شود. این افراد کسانی بودند که خداوند هر چیزی که به آنها عطا کرده بود راضی بودند. از این آیات برمی‌آید تفریحی درست است که در آن لهو و لعب وجود نداشته باشد.

در آیات دیگری از این سوره آمده است برخی نعمت‌های بهشتی اینگونه است که بر دور بهشتیان طواف می‌کنندو به افراد بهشتی می‌گویند ما را انتخاب کنید.اما نکته قابل توجه آن است که کلید بهشت را در دنیا باید جست وجو کنیم.بهشتیان همه چیز را منت خداوند می‌دانند بنابراین در زندگی خود باید سرلوحه کنیم که هر آنچه که خداوند بر ما عطا می‌کند منت‌گذاری خداوند بر ما و خانواده است و هیچ چیزی را از جانب خود ندانیم.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

دیپلماسی قرآنی ابزار اصلی برای تحقق امت واحده است

به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت‌الاسلام محمدمهدی …