وزیر خارجه یمن: شورای امنیت سازمان ملل به تریبون توجیه کشورهای متجاوز تبدیل نشود

به گزارش ایرنا از خبرگزاری “سبا” یمن، وی ، بیانیه شب گذشته شورای امنیت سازمان ملل که برای قلب حقایق و بیان این که صنعا خواسته‌های افراطی به عنوان پیش شرط توافق مطرح کردند، محکوم کرد.

شرف گفت که این اقدام شورای امنیت، جانبداری روشن از طرف دیگر و نادیده گرفتن شرایط بحران بشردوستانه است که هشت سال از آن می گذرد.

وزیر امورخارجه دولت نجات ملی یمن اظهار کرد: خواسته‌های صنعا روشن و واضح است که چالش‌ فجایع انسانی در یمن را تخفیف می دهد که بدترین نمونه در جهان است.

وی از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست، به مسؤولیت خود برای پایان دادن تجاوز نظامی و محاصره فراگیر یمن که بدون هیچ توجیه قانونی انجام شده، عمل کنند.

شرف افزود: تجاوز و محاصره موجود در یمن در تناقض با اقدام شورای امنیت است و در نتیجه شورای امنیت نباید به تریبون بین المللی تبدیل شود که سیاست‌ها و برنامه‌های کشورهای متجاوز را قانونی و توجیه کند.

وزیر امورخارجه یمن بر ضرورت تشدید تلاش‌ها در عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین المللی برای تحقق صلحی عادلانه و پایدار که در راستای منافع ملت یمن باشد، تأکید کرد.

محمد علی الحوثی عضو شورای عالی سیاسی یمن بامداد پنجشنبه در واکنش به بیانیه شورای امنیت گفت که بیانیه این شورا افراطی است و خواسته‌های مردم یمن نیست.

پیش تر شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای مدعی شده بود، خواسته‌های افراطی حوثی‌ها تلاش‌های سازمان ملل متحد برای دستیابی به توافق را با مشکل مواجه کرده است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد از طرف‌های یمنی به‌ویژه حوثی‌ها خواسته است که به طور سازنده در مذاکرات شرکت کنند.

آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است به دنبال رایزنی‌های سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و ۱۰ مهر پایان یافت.

پیشتر «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن گفته بود که آتش‌بس یمن با نقض مکرر آن توسط ائتلاف سعودی تقریبا از بین رفته است.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گسترده‌ای را علیه یمن – فقیرترین کشور عربی – آغاز کرد.

این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساخت‌های این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آنها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.

این آتش بس که تاکنون ۶ ماه به طول انجامیده است هزاران بار توسط متجاوزان نقض شده است و از اجرای برخی از بندهای آن خودداری کرده‌اند.


منبع

About nasimerooyesh

Check Also

تزریقات سمّی در جنگ ترکیبی

تزریقات سمّی در جنگ ترکیبی – مشرق نیوز پربازدیدترین ها منبع