مرکل: بدون همکاری مسکو، جنگ سرد در اروپا پایان نمی یابد 

به گزارش روز جمعه ایرنا از خبرگزاری د پ آ؛ مرکل در مراسم هفتادوهفتمین سالگرد تاسیس روزنامه “زودویچه زایتونگ” در مونیخ افزود: از آنجا که ما نتوانسته ایم به مشارکت روسیه دست یابیم، پس جنگ سرد در واقع هنوز به پایان نرسیده است.
 
این سیاستمدار برجسته ۶۸ ساله و رهبر پیشین آلمان روز چهارشنبه با اشاره به بی اهمیت شمرده شدن هشدار ولادیمیر پوتین رئیس جمهوی روسیه از سوی برخی سران کشورهای اروپایی، در باره احتمال کاربرد جنگ افزار هسته ای، گفت که نباید تهدیدهای روسیه را در دوره جنگ اوکراین، بلوف و تهدید بدون پشتوانه تصور کرد و بهتر است این تهدیدها جدی گرفته شود.  

او که سال گذشته (۲۰۲۱) از دنیای سیاست کناره گیری کرد، حمله روسیه به اوکراین را نقض آشکار و فاحش قوانین بین امللی و شکاف عمیقی در تاریخچه اروپا در دوره پس از جنگ دوم جهانی دانسته است.  

به گزارش ایرنا از تارنمای بلومبرگ؛ صدراعظم پیشین آلمان در اوایل مهرماه نیز از جامعه جهانی درخواست کرد که سخنان ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را نشانه ضعف یا آشتی جویی تلقی نکرده و جدی بگیرند.

مرکل افزود: جهان نباید سخنان پوتین را که نشانه خرد سیاسی است، بدون اندیشه و به عنوان بلوف رد کند و تعامل (غرب) با پوتین ممکن است به ایجاد فضایی برای مانور کمک کند.

«ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز چهارشنبه اعلام کرد: آمریکا برای کشاندن روسیه به سمت استفاده از سلاح هسته‌ای، هیچ حد و مرزی نمی‌شناسد و از هر حربه‌ای استفاده می‌کند و واشنگتن بدون هیچ حد و مرزی تمام حربه‌های خود را برای وادار کردن مسکو به استفاده از برنامه‌های هسته‌ای به کار گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه آمریکایی‌ها با صحنه‌سازی و فریبکاری به دنبال کشاندن مسکو به سمت سلاح‌های هسته‌ای هستند خاطر نشان کرد: به طور یقین آن‌ها اهداف خرابکارانه دارند.

تهران – ایرنا- آنگلا مرکل سیاستمدار کهنه کاری که ۱۶ سال مقام  صدارت عظمای آلمان، بزرگ ترین اقتصاد اروپا را در اختیار داشت، گفته است که استقرار صلح پایدار در اروپا تنها با همکاری مسکو امکان پذیر است.

به گزارش خبرگزاری تاس؛ «دیمیتری مدودوف» رئیس جمهوری سابق و رئیس شورای امنیت روسیه روز سه شنبه گفت کشورش طبق دکترین هسته ای خود و در صورت نیاز، حق دارد تا از خود با سلاح های هسته ای دفاع کند و درصورتی که تحت فشار زیاد باشد، قطعا این گزینه یک بلوف نخواهد بود.

پوتین روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز بعد در پنجشنبه ۵ اسفند عملیاتی ویژه نظامی را علیه اوکراین آغاز و روابط پرتنش مسکو با کی‌یف را وارد مرحله رویارویی نظامی کرد که درگیری‌ها در اوکراین و واکنش‌ها به این تصمیم، همچنان ادامه دارد. روسیه هدف از این عملیات را آزادسازی دونباس و پاکسازی اوکراین از وجود نئونازی ها در سازمان های دولتی این کشور اعلام کرده است.

پیش‌تر الکساندر گروشنکو معاون وزیر امور خارجه روسیه در پاسخ به سوالی درباره احتمال استفاده از سلاح هسته ای تاکتیکی در جنگ اوکراین گفت: استفاده از سلاح اتمی نیز بخشی از دکترین نظامی ماست.

وی درباره احتمال حمله پیشدستانه تاکتیکی علیه اوکراین گفته بود: تصمیم گیری درباره احتمال استفاده از سلاح اتمی به روشنی در دکترین نظامی روسیه تبیین شده است.

اصول رسمی دفاعی روسیه به نظامیان این کشور اجازه می دهد در صورت مورد تهدید قرار گرفتن توسط سلاح های کشتار جمعی یا وجود تهدیدی که موجودیت این کشور را تهدید کند از سلاح اتمی استفاده کند.

تصمیم گیری درباره استفاده از سلاح اتمی در روسیه برعهده ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور است. پوتین در اوایل شروع جنگ اوکراین، نیروهای بازدارنده هسته ای روسیه را به حالت آماده باش درآورد.

 
 


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

شیرین زبانی دختر دهه هشتادی برای رهبر انقلاب – تابناک

اجرای متفاوت دختر دهه هشتادی مقابل رهبر انقلاب و شیرین زبانی‌اش در دیدار جمعی از …