
شهرت و محبوبیت این قاری پیشکسوت قرآن بیشتر به سبب تأسیس مؤسسهای با عنوان «نسیم فردوس» در شهر مقدس قم است که از سال 82 اهتمام و تلاش ویژهای به امر تربیت قاریان کودک و نوجوان مستعد داشته و تاکنون توانسته توفیقاتی در عرصهها و محافل رسمی قرآنی را از آن خود کند.
با او درباره مؤسسه «نسیم فردوس» و همچنین راهکارهای ترغیب و تشویق قشر سنی نوجوان و جوان به فعالیت چشمگیر قرآنی گفتوگویی ترتیب دادهایم.
ایکنا ـ مؤسسه «نسیم فردوس» از چه سالی و با چه هدفی تأسیس شد و در ادامه چه روندی را تاکنون طی کرده است؟
این مؤسسه از سال 82 آغاز به کار کرد و سال 85 به شکل رسمی و فراگیر به امر استعدادیابی قرائت کودک و نوجوان اقدام کرد. در اصل ما نخستین مؤسسهای بودیم که توانستیم با جذب کودکان و نوجوانان و تشویق آنها به امر قرائت به تقلید از سبکهای مطرح جهان اسلام، سن قرائت قرآن در کشور را پایین بیاوریم تا جایی که در حال حاضر این مؤسسه کوچکترین و کمسنترین قاریان قرآن جهان اسلام را در اختیار دارد.
مؤسسه «نسیم فردوس» کودکان و نوجوانان 7 تا 14 سال مشتاق و مستعد در زمینه قرائت قرآن را تحت پوشش قرار داده و در حال حاضر 200 پسر و 100 دختر در شهر قم و 100 قرآنآموز را در شهرک پردیسان قم، تحت آموزش خود دارد.
ایکنا ـ به نمونههایی از حضور قرآنآموزان این مؤسسه در محافل برنامههای رسمی قرآنی اشاره میکنید؟
در فصول گذشته ویژهبرنامه تلویزیونی «محفل» شاهد حضور نوجوانان قاری این مؤسسه بودیم. در فصل سوم این برنامه نیز امسال شش نفر به نمایندگی از مؤسسه حضور داشتند و گروه تواشیح دختران این مؤسسه نیز در یکی از قسمتهای این برنامه به اجرای برنامه پرداخت.
علاوه بر این، مهدی اکبری از قرآنآموزان این مؤسسه غیر از کسب رتبه برتر مسابقات کشوری آموزش و پرورش، در مسابقات بینالمللی دانشآموزان جهان اسلام نیز رتبه نخست رشته قرائت را کسب کرد و علاوه بر آن سه نوجوان نماینده نیز از این مؤسسه در تیم ملی قاریان نونهال و نوجوان که از سوی بنیاد قرآنیان «اسوه» راهاندازی شده است، حضور دارند.
ایکنا ـ به واسطه سابقهای که در امر تدریس قرآن داشته و اغلب با قشر نوجوان و جوان سر و کار دارید، مهمترین راهکار برای جذب و ترغیب این قشر را برای انس بیشتر با قرآن در چه میدانید؟
برای نوجوان و جوان باید انگیزهسازی صورت گیرد. برای این قشر سنی باید خاطرات شیرینی از زمانی که مثلاً در محیط آموزشی و یا در محافل گوناگون با قرآن مواجه میشوند، ایجاد شود در حالیکه اغلب خاطره مثبتی از این برنامههای قرانی ندارند. اقداماتی نوآورانه برای جذابسازی فعالیتهای قرآنی باید به انجام برسد و جلوههایی زیبا از قرآن به جوانان نشان داده شود. به اعتقاد من انگیزهسازی مقدم بر آموزش است چرا که ما باید ابتدا در نوجوان و جوان رغبت و جاذبه ایجاد کنیم و بعد به امر آموزش توجه نشان دهیم.
ایکنا ـ نقش دولت و دستگاههای تصمیمساز در امر آموزش قرآن باید چگونه باشد؟
به نظر من پیش از هر چیز باید بودجههای دولتی در امر قرآن به بودجههای مردمی تبدیل شود و در این راستا دولت باید تنها نقش حمایتی داشته باشد و حتیالامکان دولتها باید از تصدیگری صرف امور قرآنی دست بردارند. وقتی بودجه در اختیار نهادهای مردمی قرار گیرد آن زمان است که در قالبهایی چون نذر قرآنی، مردم به توسعه و گسترش فعالیت و برگزاری برنامههای قرآنی بیش از پیش اهتمام خواهند ورزید. مثال روشن آن هیئات و حسینیههای مذهبی هستند که از سوی نهادهای مردمی اداره و مدیریت میشوند و دولت تنها نقش حمایتی از آنها را دارد و شاهد هستید که طی این چند سال هم از نظر کمیت و هم کیفیت چه رشدی داشته و توانستهاند در میان عموم مردم از شأن و منزلتی شایسته برخوردار شوند.
در مورد قرآن هم تنها دولت میتواند در جهت فرهنگسازی سرمایهگذاری کرده و البته نظارت و رصدی هم بر عملکرد نهادها و سازمانهایی داشته باشد که با در اختیار قرار دادن این بودجهها، آنها را برای انجام امور قرآنی مأمور کنند تا مبادا دچار موازیکاری شوند. شاید این پرسش پیش بیاید که به جهت تنوع در اجرای برنامههای قرآنی، نوعی ناهماهنگی به وجود آید که در این صورت با تشکیل یک نهاد مرکزی قرآنی که میتوان نام آن را قرارگاه نیز گذاشت، تمام اطلاعات و دادههای حاصل از انجام فعالیتهای قرآنی واصل شده و به این واسطه شاهد اتخاذ تصمیماتی هدفمند در زمینههای مورد نظر باشیم.
انتهای پیام
منبع