درخواست الجزایر برای برگزاری نشست شورای امنیت درباره فلسطین

به گزارش ایکنا؛ به نقل از خبرگزاری رسمی الجزایر، در پی تشدید جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی در نسل‌کشی فلسطینیان در نوار غزه و تداوم تهاجم نظامی خونین صهیونیست‌ها به کرانه باختری، کشور الجزایر خواستار برپایی نشست اضطراری شورای امنیت درباره اوضاع فلسطین شد.

 

بر اساس این گزارش، الجزایر دلیل درخواست خود را تشدید حملات اسرائیل در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، به ‌ویژه در نوار غزه عنوان کرده است. غزه بیش از یک ماه است که تحت محاصره شدید قرار دارد و شاهد کشتارهای گسترده، از جمله علیه امدادگران بوده است.

 

همچنین این درخواست پس از کشف اجساد ۱۵ امدادگر و کارکنان اورژانس در غزه که وابسته به هلال احمر فلسطین، دفاع مدنی فلسطین و سازمان ملل بودند، مطرح شده است.


بیشتر بخوانید:


افزایش خشونت‌های شهرک‌نشینان صهیونیست در کرانه باختری نیز از دیگر دلایل الجزایر برای درخواست این نشست اضطراری اعلام شده است.

انتظار می‌رود این نشست امروز(14 فروردین‌ماه) از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد برگزار شود.

 

تصویب قطعنامه‌ شورای حقوق بشر درباره تحقق عدالت در فلسطین

شورای حقوق بشر سازمان ملل در پنجاه و هشتمین نشست خود، قطعنامه‌ای را درباره وضعیت حقوق بشر در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، از جمله قدس شرقی و ضرورت تحقق عدالت و پاسخگویی تصویب کرد.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین، این قطعنامه روز چهارشنبه با حمایت ۲۷ کشور در مقابل ۴ رأی مخالف به تصویب رسید و ۱۶ کشور از رأی دادن خودداری کردند.

 

در این قطعنامه بر لزوم پایان دادن به اشغال غیرقانونی سرزمین‌های فلسطین مطابق با نظر مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری، رفع محاصره نوار غزه و محکومیت نقض آتش‌بس توسط اسرائیل تاکید شده است.

 

همچنین، این قطعنامه کوچ اجباری فلسطینیان و استفاده از گرسنگی به عنوان ابزار جنگی را غیرقانونی اعلام کرده است.

درخواست الجزایر برای برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت درباره فلسطین

شورای حقوق بشر خواستار اجرای عدالت و پاسخگویی بین‌المللی شده و از جامعه جهانی خواسته به تعهدات خود در قبال قوانین بین‌المللی از جمله توقف تجارت تسلیحاتی با اسرائیل پایبند باشد.

 

این قطعنامه از رژیم اشغالگر می‌خواهد که به کمیته حقیقت‌یاب اجازه ورود به سرزمین‌های اشغالی را بدهد تا بتواند مأموریت خود را انجام دهد و تمام اقدامات غیرقانونی، از جمله گسترش شهرک‌سازی، تخریب منازل فلسطینیان، لغو مجوزهای اقامت فلسطینیان در قدس و تبعیض مذهبی در دسترسی به اماکن مقدس را متوقف کند.

 

همچنین در این قطعنامه بر لزوم پایان دادن به سیاست‌های سرکوبگرانه علیه اسرای فلسطینی و محاکمه عاملان جنایات جنگی تأکید شده و پیشنهاد ایجاد یک سازوکار بین‌المللی دائمی برای جمع‌آوری مدارک و تعقیب جنایتکاران مطرح شده است. کمیسر عالی حقوق بشر نیز موظف شده است که در نشست بعدی شورا گزارشی از روند اجرای این قطعنامه ارائه دهد.

 

ابراهیم خریشی، نماینده دائم فلسطین در سازمان ملل در ژنو، در سخنرانی خود ضمن محکوم کردن جنگ نسل‌کشی اسرائیل علیه نوار غزه طی ۱۸ ماه گذشته، اعلام کرد که این حملات منجر به شهادت و زخمی شدن بیش از ۱۷۰ هزار نفر، عمدتاً کودکان و زنان، شده است. وی همچنین استفاده از گرسنگی به عنوان ابزار جنگی، جلوگیری از ورود کمک‌های بشردوستانه و حمله به تأسیسات غیرنظامی، خبرنگاران و امدادگران را محکوم کرد.

 

وی به جنایت وحشیانه نظامیان صهونیست در رفح که منجر به شهادت ۱۵ امدادگر و نیروهای نجات شد، اشاره کرد و این اقدامات را بخشی از سیاست اشغالگری و آوارگی اجباری فلسطینیان در غزه و کرانه باختری دانست.

 

نماینده فلسطین همچنین تحریم‌های جدید اعلام‌شده توسط ایتمار بن‌گویر وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی علیه اسرای فلسطینی را نقض آشکار کنوانسیون‌های ژنو دانست و اظهار کرد که بیش از ۹۵۰۰ فلسطینی، از جمله ۳۵۰۰ اسیر تحت بازداشت موقت، ۴۰۰ کودک و ده‌ها زن، در بازداشت اسرائیل هستند و تعداد نامعلومی نیز به‌صورت اجباری ناپدید شده‌اند.

 

وی به شکست برگزاری کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون‌های ژنو در فوریه گذشته به دلیل معیارهای دوگانه و فقدان اراده بین‌المللی اشاره کرد و آن را مانعی برای پاسخگو کردن رژیم صهیونیستی دانست.

 

خریشی همچنین خواستار اجرای کامل قطعنامه‌های سازمان ملل، از جمله نظر مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری درباره غیرقانونی بودن اشغالگری صهیونیست‌ها و لزوم پایان فوری آن و اجرای احکام دادگاه کیفری بین‌المللی علیه بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت شد.

 

وی تلاش برخی کشورها برای فرار از اجرای این احکام را محکوم کرده و تأکید کرد که چنین اقداماتی، عدالت را تضعیف کرده و مانع برقراری صلح و امنیت در منطقه می‌شود.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

پادکست | طلب ظهور

گمشده / ۷ صدای استاد منوچهر والی‌زاده، دوبلور پیشکسوت کشور سال‌ها در خاطره‌ها ماندگار بود. …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ