دیدار‌های قرآنی رهبر انقلاب و طنین نام ایران در رقابت‌های بین‌المللی

دیدار‌های قرآنی رهبر انقلاب و طنین نام ایران در رقابت‌های بین‌المللی قرآن

به گزارش ایکنا، زمستان ۱۴۰۳، فصل پویایی و تلاطم در عرصه فعالیت‌های قرآنی کشور بود. در این سه ماه، بار دیگر آیات قرآن کریم محور رقابت، پژوهش، تعلیم و تکریم شدند و ایران اسلامی میزبان عاشقان و خادمان قرآن از سراسر جهان بود. از قم تا مشهد، از تهران تا جای جای ایران اسلامی، صحنه‌های شورانگیزی رقم خورد؛ گاهی با نوای تلاوتی دلنشین، گاهی با اشک‌های شوق یک برگزیده، و گاهی با وداع تلخ خادمان دیرینه قرآن. در این گزارش، به مهم‌ترین رویداد‌های قرآنی این فصل می‌پردازیم؛ روایتگر لحظاتی که با نور وحی روشنی گرفتند و در حافظه تاریخ ماندگار شدند.

روز شنبه اول دی‌ماه افتتاحیه بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در سالن همایش‌های امامزاده سیدعلی (ع) قم برگزار شد و رقابت‌های آن تا پنجشنبه ششم دی‌ماه که زمان برگزاری مراسم اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان بود، ادامه یافت. این مسابقات در دو گروه بانوان و آقایان و در رشته‌های معارف قرآن کریم، معارف نهج‌البلاغه، معارف صحیفه سجادیه و بخش بین‌الملل برگزار شد. در بخش ملی مجموعا ۷۴ متسابق و در بخش بین‌المللی نیز ۲۰ شرکت کننده حضور داشتند. مراسم اختتامیه صبح پنجشنبه ششم دی‌ماه با حضور رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.

دیدار‌های قرآنی رهبر انقلاب و طنین نام ایران در رقابت‌های بین‌المللی قرآن

نخستین دوره مسابقات قرآن ویژه کارکنان و خانواده‌های کارکنان وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نخستین هفته دی‌ماه و با حضور ۲۰۰ متسابق از ۱۲ استان کشور برگزار شد. در بخشی از این مراسم سیدرضا صالحی‌امیری؛ وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با حضور در ستاد برگزاری و دبیرخانه این رویداد از نزدیک در جریان روند برگزاری این مسابقات قرار گرفت.

شانزدهمین همایش تجلیل از بانوان قرآن‌پژوه و فعال قرآنی صبح روز ششم دی‌ماه برگزار شد، در بخشی از این مراسم، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سه دوره اسلامی که در آن شاهد اوج و افول زنان در عرصه‌های مختلف هستیم، گفت: زنان مظهر صفات الهی بوده و باید زمینه برای اثرگذاری آنها در همه عرصه‌های زندگی فراهم شود. در این همایش از پانزده بانوی قرآن‌پژوه، فعال، مبلغ و محفلدار قرآنی تجلیل شد. از جمله بانوان تجلیل شده در این مراسم می‌توان به اشرف بصیری، خبرنگار ایکنا اشاره کرد.

دیدار‌های قرآنی رهبر انقلاب و طنین نام ایران در رقابت‌های بین‌المللی قرآن

دومین گردهمایی ایده‌پردازان قرآنی روز پنجشنبه ششم دی با حضور جمعی از پیشکسوتان، اساتید و معلمان قرآن کریم در حسینیه امام خمینی (ره) در دو نوبت صبح و بعدازظهر برگزار شد. در نوبت صبح این مراسم صاحبان شش ایده برتر قرآنی به ارائه ایده‌های خود پرداختند. در نوبت بعدازظهر نیز علاوه بر تجلیل از ایده‌های برتر، منتخب و شایسته تقدیر، میزگرد بررسی وضعیت آموزش عمومی قرآن کریم با حضور چهار نفر از پیشکسوتان، اساتید و مدیران قرآنی کشور برگزار شد. در بخشی از این میزگرد بر بازنگری شیوه‌های آموزش قرآن کریم در مدارس تأکید شد.

همزمان با نوزدهمین سالگرد درگذشت زنده‌یاد سعید کاظمی آشتیانی، ظهر روز شنبه ۱۵ دی‌ماه محفل انس با قرآن کریم با حضور حسن مسلمی‌نائینی، رئیس وقت جهاد‌دانشگاهی، حسن فارسی، قائم مقام رئیس جهاد‌دانشگاهی، عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان و جمع دیگری از مدیران و معاونان جهاددانشگاهی و پژوهشگاه رویان برگزار شد. رئیس جهاددانشگاهی در این محفل نورانی طی سخنانی، گفت: باید تلاش کرد اندیشه و منش این جهادگر فقید را بر اساس بیانات مقام معظم رهبری بیش از پیش به جامعه معرفی کنیم.

دیدار‌های قرآنی رهبر انقلاب و طنین نام ایران در رقابت‌های بین‌المللی قرآن

منتخبان جشنواره پاسخ برتر در عرصه شبهات، پنجشنبه ۲۰ دی‌ماه معرفی و در سالن همایش‌های مدرسه علمیه شهر مقدس قم تجلیل شدند. یکی از آثار منتخب این جشنواره، زبان اشک‌ها در قرآن بود، اینفوگرافی زبان اشک‌ها در قرآن یکی از سه اثری است که حجت‌الاسلام و‌المسلمین علی رجبی، حافظ کل قرآن به این جشنواره ارسال کرد که به عنوان منتخب هیأت داوران جشنواره معرفی شد. در مراسمی که به همین منظور با پیام آیت‌الله العظمی نوری همدانی و سخنرانی دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه آیت‌الله شب‌زنده‌دار برگزار شد، از ۳۰ اثر منتخب تجلیل شد.

مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر سروان سجاد محمدی‌نوا و استوار علی یوسفی از مدیران دارالقرآن فراجا در اولین روز‌های هفته اول دی‌ماه برگزار شد. سروان سجاد محمدی‌نوا؛ مدیر دارالقرآن امام علی (ع) همدان و از قاریان، حافظان و مداحان اهل بیت (ع) بود. او در این زمینه‌ها فعال و منشأ خیر زیادی بود. استوار علی یوسفی نیز مسئول دارالقرآن عقیدتی ـ سیاسی استان کردستان و حافظ کل قرآن بود. این دو چهره قرآنی دوشنبه ۱۷ دی‌ماه در جریان اعزام به محل مأموریت، دچار سانحه تصادف شده و جان به جان آفرین تسلیم کردند.

دیدار‌های قرآنی رهبر انقلاب و طنین نام ایران در رقابت‌های بین‌المللی قرآن

بتول مقراضچی (فلک‌شاهی) از بانوان مبلغ شناخته شده شهر تهران پس از عمری خدمت در ساحت قرآن کریم و عترت دار فانی را وداع گفت. وی متولد ۱۳۲۹ در تهران و از آن دست بانوانی بود که بخش اعظم عمر خود را علاوه بر انس با قرآن و تبلیغ مفاهیم قرآن و عترت به ویژه در میان دختران جوان و بانوان، صرف عمل به مفاهیم آن کرد. همنشینی او با قرآن موجب شد تا با ورود به امور نیکوکاری و تأسیس خیریه گره از مشکلات همنوعان خود باز کند.

منیر گرجی، قرآن‌پژوه و تنها زن مجلس خبرگان قانون اساسی، روز ۲۳ دی ماه در ۹۵ سالگی درگذشت. این بانوی محقق و فعال قرآنی، زاده ۱۳۰۸ بود و با تحصیلات سطح حوزوی تنها زنی بود که در ایران به عضویت مجلس خبرگان درآمد. در پی درگذشت این خادم قرآن شاهد پیام‌های تسلیت متعددی از سوی مسئولان بودیم که از جمله آن می‌توان به پیام تسلیت مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشور، معاون امور زنان ریاست‌جمهوری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد.

دیدار‌های قرآنی رهبر انقلاب و طنین نام ایران در رقابت‌های بین‌المللی قرآن

شامگاه یکشنبه ۷ بهمن‌ماه تالار قدس آستان قدس رضوی شاهد برگزاری مراسم افتتاحیه چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران بود. مسابقاتی که به برکت انقلاب اسلامی از همان ابتدا سازمان اوقاف و امور خیریه متولی برگزاری آن بوده است. حجت‌الاسلام سیدمهدی خاموشی؛ رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با حضور در این مراسم طی سخنانی گفت: اگر علم از آن خداست ما باید در محضر او بنشینیم و علم بیاموزیم، اگر علم روزی‌دهنده و نور است، فرض ما این است که باید جامعه قرآنی را درست کنیم و بر همین اساس شعار امسال «قرآن، تنها نسخه کمال» انتخاب شده است.

بعد از ظهر روز پنجشنبه ۱۱ بهمن، تالار قدس آستان قدس رضوی شاهد برگزاری مرحله فینال چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم بود که در ابتدای آن پنج فینالیست رشته حفظ کل قرآن کریم به رقابت با یکدیگر پرداختند و در ادامه فینالیست‌های رشته قرائت تحقیق رقابت خود را برگزار کردند. در ادامه و در روز دوازدهم بهمن‌ماه مراسم اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان برگزار شد.  در این مراسم که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، سیدعباس صالحی در سخنانی، گفت: اگر می‌خواهیم ثقلین را به جهان نشان دهیم، باید پیام قرآن از جوار امام رئوف(ع) به جهانیان عرضه شود. 

دیدار‌های قرآنی رهبر انقلاب و طنین نام ایران در رقابت‌های بین‌المللی قرآن

با پایان یافتن چهل‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران که طی روز‌های هفتم تا ۱۲ بهمن‌ماه در مشهد مقدس برگزار شد، دو روز بعد و در روز چهاردهم این ماه شرکت‌کنندگان این دوره از رقابت‌ها با حضور در حسینیه امام خمینی (ره) با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند. این مراسم همزمان با میلاد حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، با اجرای عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی و تلاوت سیدمحمد حسینی‌پور، قاری ایرانی و نفر اول این دوره در رشته قرائت تحقیق آغاز شد.

رهبر معظم انقلاب صبح یکشنبه ۱۴ بهمن در دیدار اساتید، قاریان و حافظان برتر شرکت‌کننده در چهل‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن اعتماد و یقین به وعده‌های صادق الهی را شرط ذهنی توکل خواندند و افزودند: باید بدون هیچ گونه سوءظن، یقین داشت که به اذن پروردگار، هر امر محالی ممکن خواهد شد.

مراسم اختتامیه هجدهمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت رسانه ملی روز دوشنبه ۸ بهمن در سالن کوثر ساختمان اداری سازمان صدا و سیما برگزار شد. حجت‌الاسلام علی معتمدی؛ مدیر امور فرهنگی اداره‌کل روابط‌عمومی رسانه ملی و دبیر این دوره از مسابقات قرآن و عترت در ابتدای این مراسم که با یاد خانواده شهدای محور مقاومت آغاز شد، گفت: بیش از ۱۵۰۰ نفر برای شرکت در این دوره از مسابقات ثبت نام کردند.

دیدار‌های قرآنی رهبر انقلاب و طنین نام ایران در رقابت‌های بین‌المللی قرآن

پنجمین مجمع عمومی انجمن خادمان قرآن کریم که روز جمعه دوازدهم بهمن‌ماه در مشهد مقدس آغاز شده بود، روز سیزدهم این ماه در دومین روز ادامه یافت. در این روز که روز پایانی مجمع بود، نشست هم‌اندیشی در مورد مسائل و مشکلات فعالیت‌ها و رویداد‌های ملی قرآنی برگزار شد. در این جلسه سیدعلی سرابی، دبیرکل انجمن خادمان قرآن کریم گزارشی از تشکیل کارگروه‌های تخصصی مجمع و تقسیم کار انجام شده ارائه داد، سپس بلافاصله مسئولان هر یک از کارگروه‌ها، مصوبات و بیانیه کارگروه خود را قرائت نمودند و در نهایت پیشنهاد‌های کارگروه‌ها در چهار محور ارائه شد. پایان بخش پنجمین انجمن خادمان قرآن کریم صدور بیانیه بود.

مراسم افتتاحیه و نخستین اردوی تیم ملی قاریان نونهال و نوجوان قرآن کریم که به همت «بنیاد قرآنیان اُسوه» اجرا می‌شود، بعد از ظهر روز چهارشنبه ۱۷ بهمن‌ماه با حضور حجت‌الاسلام و‌المسلمین حمیدرضا ارباب‌سلیمانی؛ معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدتقی میرزاجانی؛ معاون آموزش و پژوهش شورای عالی قرآن و مدیرعامل بنیاد قرآنیان اُسوه و تنی چند از کارشناسان و استادان قرآنی در سالن امام علی (ع) مجتمع امام خمینی (ره) برگزار شد. در این مراسم اسامی اعضای تیم ملی قاریان نونهال و نوجوان نیز اعلام شد.

سی و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن و عترت بسیج چهارشنبه هفدهم بهمن‌ماه با برگزاری مراسم اختتامیه و تجلیل از نفرات برتر به کار خود پایان داد. پیش از برگزاری مراسم اختتامیه این مسابقات، مرحله نهایی این رویداد در سه بخش فردی، گروهی و خانوادگی طی روز‌های چهاردهم تا شانزدهم بهمن ماه در جریان بود. محل برگزاری این مرحله در دو بخش فردی و گروهی در اردوگاه فرهنگی الزهرا (س) و محل برگزاری بخش خانوادگی نیز در شهر مقدس قم بود. بعد از پایان رقابت‌های این دوره، مراسم اختتامیه صبح روز هفدهم بهمن‌ماه با حضور سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین و دیگر فرماندهان و مدیران این سازمان در اردوگاه الزهرا (س) تهران برگزار شد.

دیدار‌های قرآنی رهبر انقلاب و طنین نام ایران در رقابت‌های بین‌المللی قرآن

مراسم افتتاحیه دوازدهمین کنگره قرآن، عترت و سلامت با محور «قرآن، عترت و عوامل مؤثر بر سلامت» ازروز سه‌شنبه ۲۳ بهمن ماه در دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز به کار کرد. در پایان روز اول این کنگره اعضای فرهنگستان علوم پزشکی در جریان برگزاری محفل انس با قرآن کریم از حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی؛ پیشکسوت قرآنی تجلیل کردند. این مفسر قرآن در این مراسم طی سخنانی با تأکید بر اینکه تفسیر قرآن از واجبات است، گفت: کسانی که قرآن را می‌خوانند باید در آیات آن تدبر کنند. این مدرس قرآن به مصادیق مختلف در آیات اشاره کرد و افزود: تفسیر را باید عوام متوجه شوند و شیوا باشد. قرائتی ادامه داد: کریمانه سخن گفتن از سفارشات قرآن است و حرف و عمل باید یکی باشد.

یازدهمین مجمع عمومی جمعیت قرآنی استان تهران شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن با حضور محمدرضا پورمعین؛ رئیس شورای مرکزی و جمعی از اعضای این جمعیت در مؤسسه قرآنی بیت‌الزهرا (س) برگزار شد. در این مراسم که با عنوان «محفل عمری با قرآن؛ گرامیداشت استاد پیشکسوت مرحوم حاج بهمن جاهی» از سوی اعضای شورای مرکزی جمعیت قرآنی استان تهران برگزار شد، کمیته‌های پنجگانه این جمعیت تشکیل شد.

سی‌و‌ششمین دوره مسابقات قرآن و معارف اسلامی ویژه خانواده شهدا و ایثارگر در دو بخش بانوان و آقایان به ترتیب ۲۳ تا ۲۵ بهمن و ۲۷ تا ۲۹ بهمن‌ماه در مشهد مقدس برگزار شد. در این دوره از مرحله کشوری مسابقات قرآن و معارف اسلامی ویژه خانواده شهدا و ایثارگر، ۱۶ نفر از استان تهران شرکت داشتند و در نهایت دو نفر از آقایان رتبه‌های برتر را کسب کردند.

دیدار‌های قرآنی رهبر انقلاب و طنین نام ایران در رقابت‌های بین‌المللی قرآن

حجت‌الاسلام حمیدرضا ارباب‌سلیمانی، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد طی نشستی با داورانِ فیلم‌هایِ قرآنی، تبیین جایگاه فیلم‌های قرآنی و ضرورت تولید آثار از مفاهیم و مضامین قرآن و عترت (ع) را امری مهم و راهبردی دانست و گفت: باید تلاش کرد تا حرکت سینمایی و قرآنی داوران فیلم‌های قرآنی تداوم داشته باشد، امیدواریم برنامه‌های مجمع تخصصی هنرمندان انجمن خادمان قرآن کریم نقطه عطفی برای برنامه‌ریزی‌های زیربنایی در آینده باشد.

بابک قانعی، معاون فرهنگی سازمان بهزیستی کشور در روز‌های ابتدایی اسفندماه از برگزاری مرحله نهایی سی‌امین دوره مسابقات قرآن کریم این سازمان خبر داد و گفت: مرحله کشوری این رویداد طی روز‌های هفتم تا نهم اسفندماه به میزبانی شهر مشهد برگزار شد. روز‌های هفتم و هشتم اسفند مسابقات در بخش‌ها و رشته‌های مختلف برگزار و نهم اسفندماه هم مراسم اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان را شاهد بودیم.

مرحله نهایی و اختتامیه شانزدهمین جشنواره قرآن و عترت کارکنان و اعضای خانواده راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، پس از یک دور تعویق در نیمه دوم اسفندماه با حضور جبارعلی ذاکری؛ معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راه‌آهن در سالن غدیر ساختمان شهدای راه‌آهن برگزار شد.

دیدار‌های قرآنی رهبر انقلاب و طنین نام ایران در رقابت‌های بین‌المللی قرآن

یکی از رویداد‌های مهم اسفندماه سال گذشته برگزاری نشست هم‌اندیشی و هم‌افزایی دستگاه‌ها و مجموعه‌های قرآنی همکار در طرح زندگی با آیه‌ها بود. این نشست با حضور اصحاب رسانه در مجتمع فرهنگی سرچشمه تهران برگزار شد و در بخشی از آن حجت‌الاسلام والمسلمین علی تقی‌زاده؛ رئیس سازمان دارالقرآن الکریم و دبیر طرح ملی زندگی با آیه‌ها، به ایراد سخن پرداخت. وی با اشاره به اینکه این طرح دارای ابعاد مختلفی است که هر یک از دستگاه‌ها بخشی از اتفاقات آن را رقم خواهند زد، گفت: نکته مهمی که در مورد تغییرات این دوره از اجرای طرح ملی زندگی با آیه‌ها باید به آن اشاره کنم، ارتباط مؤثر با ویژه‌برنامه تلویزیونی «محفل» است که از جمله پرمخاطب‌ترین برنامه‌های مناسبتی شبکه سوم سیما در ماه مبارک رمضان محسوب می‌شود.

مراسم افتتاحیه نخستین رویداد ملی هم‌افزایی کنشگران تدبر در قرآن کریم «صاد» پیش از ظهر روز، پنجشنبه ۲ اسفند در سالن کوثر مسجد جامع امام صادق (ع) واقع در میدان فلسطین تهران برگزار شد. در بخشی از این مراسم حجت‌الاسلام حمیدرضا ارباب سلیمانی؛ معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزاری رویداد‌هایی همچون «صاد» را فرصتی استثنایی برای گردهمایی فعالان حوزه‌های گوناگون قرآنی برشمرد و گفت: ایجاد چنین فرصت‌هایی از جمله برکات جمهوری اسلامی ایران است که باید از آن به بهترین نحو ممکن استفاده کرد. حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز در مراسم افتتاحیه رویداد ملی کنشگران تدبر در قرآن گفت: به جریان افتادن رویداد ملی «صاد» در حوزه تدبر در قرآن منجر به تعمق و تفکر بیشتر در طرح‌ها و ایده‌های تدبری قرآن می‌شود و در نهایت به جریان یافتن قرآن در زندگی منجر خواهد شد.

دیدار‌های قرآنی رهبر انقلاب و طنین نام ایران در رقابت‌های بین‌المللی قرآن

مرحله نهایی یازدهمین دوره مسابقات قرآن طلاب و روحانیون اهل سنت و خانواده آنها طی روز‌های یکم و دوم اسفندماه به میزبانی شهر کرمانشاه برگزار شد. این مسابقات در گروه‌های روحانیون، طلاب و خانواده آنها و با شعار «قرآن کتاب امت اسلامی» و گرامیداشت شهدای غزه و جبهه مقاومت اسلامی برپا شد. این مسابقات در شش گروه برپا شد که شامل گروه اول و دوم روحانیون و طلاب برادر بود. مسابقات این گروه شامل رشته‌های حفظ کل قرآن کریم، حفظ ۱۰ جزء، قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، ترجمه و مفاهیم، حفظ موضوعی، خطابه‌خوانی قرآنی، مولودی‌خوانی، تواشیح و اناشید بود.

دومین دوره جشنواره تلاوت‌های تقلیدی از روز جمعه سوم اسفندماه آغاز شده و تا ششم این ماه ادامه خواهد داشت. این دوره از مسابقات به میزبانی استان قزوین و در آستان مقدس امامزاده سلطان حسین (ع) برپا شد و در آن ۵۲ قاری جوان و نوجوان راه یافته به فینال این مسابقات در رشته تلاوت به رقابت با یکدیگر پرداختند. مراسم افتتاحیه این مسابقات بعدازظهر روز سوم اسفندماه و مراسم اختتامیه نیز ششم اسفندماه برگزار شد.

شصت و پنجمین جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی، سه‌شنبه ۷ اسفند و با حضور مسعود پزشکیان؛ رئیس‌جمهور در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد. این اولین حضور پزشکیان در این شورا بود. از جمله مصوبات مهم این جلسه، قرار گرفتن برنامه «نهضت ملی زندگی با آیه‌ها» به عنوان اولویت ویژه قرآنی کشور در ماه مبارک رمضان و مشارکت حداکثری نهاد‌های دولتی و خصوصی برای اجرای این برنامه بود.

دیدار‌های قرآنی رهبر انقلاب و طنین نام ایران در رقابت‌های بین‌المللی قرآن

رئیس‌جمهور در جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی با تأکید بر اینکه اگر به شکل صحیح و دقیق به دستورات دینی عمل می‌کردیم، دشمنان نمی‌توانستند ما را تحت فشار بگذارند، گفت: باید الگوی ارتقای رفتار سازمانی طراحی و اجرا کنیم و تأثیرات آن را در اجرای دستورات الهی در فاصله ماه رمضان امسال تا ماه رمضان بعدی ارزیابی کنیم. در این برنامه صرف‌نظر از اینکه یک کارمند چه دینی و باوری دارد، تلاش کنیم تا اخلاق انسانی او ارتقا یابد و با مردم با نهایت احترام برخورد کند.

همایش بین‌المللی بزرگداشت تفسیر تسنیم روز ششم اسفندماه در مدرسه عالی دارالشفای قم برگزار شد. در بخشی از این مراسم آیت‌الله العظمی عبدالله جوادی آملی؛ طی سخنانی با بیان اینکه از دفتر مقام معظم رهبری و بزرگان حوزه حق‌شناسی می‌کنم، گفت: آنچه را سخنرانان فرمودند حق و تفسیر تسنیم محصول حوزه است؛ بدون تردید این کار، کار حوزه است و بنده یک‌نفر در برابر این گروه با عظمت هستم. ۷۰ سال قبل که وارد حوزه شدیم خدمت آیت‌الله بروجردی و امام (ره) و آیت‌الله محقق داماد بودیم؛ آیت‌الله محقق داماد برای ما پدری کرد و نه فقط استادی؛ من عصر روز‌های چهارشنبه تقریرات درس اسفار را خدمت ایشان ارائه می‌کردم و ایشان سطر به سطر آن را ملاحظه می‌فرمودند و تصحیح می‌کردند. روزی بعد از پایان درس اسفار دفعتا به ذهن بنده آمد که تفسیر را شروع کنیم که با اشتیاق استادان و فضلا رو‌به‌رو شد.

چهارشنبه هشتم اسفندماه، طی مراسمی، قاریان، حافظان، مرتلان، مؤذنان و گروه‌های تواشیح استان تهران که در سال ۱۴۰۳ و در چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری و چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران حائز رتبه برتر شده بودند، از سوی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران تجلیل شدند. در این مراسم که در هتل ارم تهران برگزار شد، از ۲۳ قاری، حافظ و مرتل قرآن کریم شامل ۱۳ بانو و ۱۰ آقا تجلیل شد.

دیدار‌های قرآنی رهبر انقلاب و طنین نام ایران در رقابت‌های بین‌المللی قرآن

اختتامیه هفدهمین رویداد استارتاپی اسلامی ـ قرآنی طلوع برکت به همت مرکز رشد واحد‌های فناور هنر‌های قرآنی سازمان قرآنی دانشگاهیان جهاددانشگاهی و به میزبانی ستفا و نیز حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد؛ در این رویداد سه روزه، تیم‌های «قرآن‌بات با موضوع استفاده از هوش مصنوعی (دستیار صوتی و متنی) برای حفظ و قرائت قرآن»، «تولید اپلیکیشن رضوان با موضوع ثبت آنلاین و الکترونیکی وصیت‌نامه قانونی» و «شعرا با موضوع طراحی مراکز بهبود سالمندان با الهام از نور و معماری شخصی و مفاهیم قرآنی (ترکیب علم و معنویت در بهبود کیفیت زندگی سالمندان)»، سه تیم برتر از بین ۲۴ تیم بودند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن آمره؛ مسئول قرارگاه جلسات خانگی قرآن کریم در آستانه حلول ماه مبارک رمضان از اجرا شدن پویش «ستاره‌های زمین» برای چهارمین سال متوالی و با شعار «تو هر خونه‌ای میشه محفل زندگی با آیه‌ها داشت» خبر داد. هر یک از خانواده‌های علاقه‌مند به شرکت در این پویش می‌توانند با ثبت‌نام در آن از طریق ارسال عدد ۸ به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۱۴۴۲ اقدام به تشکیل جلسات خانگی قرآن کرده و در قرعه‌کشی این پویش شرکت کنند.

در اولین روز از ماه مبارک رمضان، رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر روز یکشنبه «در محفل انس با قرآن و در جمع اساتید و قاریان ممتاز و بین المللی»، به بیان سخنانی پرداختند. ایشان با اشاره به نیاز فردی، اجتماعی و ملی به آموزه‌های علاج بخش قرآن، تأکید کردند: جامعه قرآنی به‌گونه‌ای عمل کند که چشمه‌های معنوی کتاب الله در دل‌ها، افکار و در نتیجه رفتار و اعمال همه مردم جاری شود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای که بیش از دو ساعت و نیم مستمع تلاوت قاریان ممتاز و جمع‌خوانی و تواشیح گروه‌های داخلی و خارجی بودند، با تبریک ماه مبارک رمضان به عنوان عید بزرگ و حقیقی مؤمنان و حمد پروردگار به خاطر افزایش مستمر قاریان کشور افزودند: نیاز جامعه به سرچشمه‌های پایان‌ناپذیر قرآن برای علاج مشکلات مختلف، نیازی جدی و واقعی است.

دیدار‌های قرآنی رهبر انقلاب و طنین نام ایران در رقابت‌های بین‌المللی قرآن

ایکنا همچون بسیاری از دستگاه‌ها و نهاد‌های قرآنی در ایام ماه مبارک رمضان فعالیت‌های خاص این ماه را در دستور کار خود قرار داد، از جمله این فعالیت‌ها اختصاص پرونده ویژه‌ای برای ماه بندگی و با عنوان «بهارستان رحمت» بوده که دارای بخش‌های مختلف است. از جمله محتوا‌هایی که در این پرونده ویژه انتشار یافته است، سلسله‌درس‌گفتار‌های حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی؛ مفسر قرآن کریم با عنوان «فریاد قرآن» است. این مفسر قرآن کریم در هر کدام از این درس‌گفتار‌ها به برخی نکات تدبری در آیات قرآن پرداخته است.

نخستین جلسه فراکسیون شعائر اسلامی، قرآن و زیارت مجلس شورای اسلامی، ظهر روز سه‌شنبه ۱۴ اسفند با حضور حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر؛ رئیس این فراکسیون و جمعی از نمایندگان عضو آن، در سالن کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی برگزار شد. دستور این جلسه، ارائه گزارش عملکرد فراکسیون قرآن، عترت و نماز در دوره یازدهم، بررسی رویکرد‌ها و نحوه فعالیت‌های فراکسیون و تعیین کمیته‌های مربوطه بود.

مراسم افتتاحیه سی و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، عصر روز چهارشنبه ۱۵ اسفندماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد، امام جمعه موقت تهران، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمعی از معاونان و مدیران وزارت ارشاد و نیز مدیران و فعالان قرآنی کشورمان در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد. در بخشی از این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب‌سلیمانی، رئیس نمایشگاه قرآن به بیان جزئیاتی از این رویداد بین‌المللی پرداخت.

دیدار‌های قرآنی رهبر انقلاب و طنین نام ایران در رقابت‌های بین‌المللی قرآن

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد، امام جمعه موقت تهران در مراسم افتتاحیه سی و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم طی سخنانی با اشاره به دو سوره «یوسف» و «نمل» آموزه‌های مطرح شده در آنها را در زمینه حکمرانی جامعه بسیار ارزشمند و مفید خواند و گفت: براساس روایات مطرح شده در این دو سوره از زندگی حضرت یوسف (ع) و حضرت سلیمان (ع) می‌توان نتیجه گرفت که اصول حکمرانی بر پایه موازین قرآن و به حکم «خرد» و «قانون» استوار شده است.

آیین رونمایی از مصحف شریف به قلم سیدمحمد موسوی‌نسب به همراه کارگاه تخصصی کتابت قرآن، روز پنجشنبه ۲۳ اسفند در نمایشگاه قرآن برگزار شد. این قرآن به خط نسخ عربی در ۶۰۴ صفحه نگارش شده و در این مراسم برجسته‌ترین کاتبان ایران اسلامی، آیاتی از کلام وحی را کتابت خواهند کرد.

آئین رونمایی از مصحف قرآن کریم (سوره فتح) به قلم ابوالفضل خزاعی و رونمایی از ترتیل کل قرآن کریم به سبک ایرانی با صدای محسن یاراحمدی شامگاه ۲۵ اسفندماه در محل غرفه کربلایی کاظم ساروقی سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار شد. در ابتدای این مراسم، محمدرضا پورمعین، رئیس بخش مؤسسات مردمی، طی سخنانی ضمن عرض تبریک به مناسبت میلاد امام حسن (ع) بیان کرد: امشب در سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در مصلای تهران، شاهد دو رونمایی از دو اثر ارزنده و بدیع خواهیم بود. در این مراسم ابتدا از قرآن مرتل استاد محسن یاراحمدی، داور بین‌المللی قرآن کریم رونمایی خواهد شد.

دیدار‌های قرآنی رهبر انقلاب و طنین نام ایران در رقابت‌های بین‌المللی قرآن

همزمان با روز پایانی سی و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان در مصلای امام خمینی (ره) حضور یافت و در بازدیدی کوتاه با بخش‌ها و غرفه‌های مختلف این نمایشگاه آشنا شد. طی جریان این بازدید که از ساعت ۲۰ آغاز شد، رئیس جمهور کشورمان در مقابل غرفه خبرگزاری ایکنا، ضمن خداقوت به دست‌اندرکاران این رسانه قرآنی، کارت خبرنگاری افتخاری قرآن کریم را از جلیل بیت مشعلی، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل خبرگزاری ایکنا دریافت کرد.

مراسم اختتامیه سی و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم و تجلیل از خادمان قرآن شامگاه یکشنبه ۲۶ اسفندماه و در نیمه ماه مبارک رمضان با حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد. در بخش پایانی این مراسم و بعد از معرفی و تجلیل از خادمان قرآن، مسعود پزشکیان، رئیس دولت چهاردهم به بیان سخنانی پرداخت. وی گفت: اگر در جامعه مشکل داریم به این علت است که با مردم بر اساس انصاف و عدالت برخورد نکرده‌ایم. همانطور که دار و دسته خودمان را می‌بینیم، مردم را هم همانگونه ببینیم. این چیزی است که باید به دنبال آن رفت و برای آن قیام کرد.

سی‌امین همایش تجلیل از خادمان قرآن کریم همزمان با اختتامیه سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در مصلای امام خمینی (ره) تهران برگزار شد. در این مراسم که مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز حضور داشت. جمعی از خادمان و فعالان قرآن کریم مورد تجلیل قرار گرفته و هدایای خود را از دست رئیس دولت چهاردهم دریافت کردند.

اعضای کاروان قرآنی جمهوری اسلامی ایران اعزامی به حج تمتع سال ١۴٠۴ موسوم به کاروان نور، از سوی دبیرخانه کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن کریم اعلام شد. پس از برگزاری آزمون انتخابی و ارزیابی‌های صورت گرفته، بیست نفر شامل استادان، قاریان، حافظان و یک گروه تواشیح، به حج ابراهیمی اعزام می‌شوند و به اجرای برنامه‌های قرآنی در جمع حجاج ایرانی و حاجیان سایر کشور‌ها در حج تمتع سال آتی خواهند پرداخت. سرپرستی کاروان نور نیز بر عهده محمدجواد کاشفی از خراسان رضوی است.

حسین خانی بیدگلی، حافظ کل قرآن کریم و نماینده کشورمان در مسابقات بین‌المللی قرآن کشور اردن سه شنبه ۲۸ اسفند برای حضور در این رویداد بین‌المللی عازم امان پایتخت این کشور شد. این مسابقات از روز پنجشنبه یک فروردین آغاز شد و به مدت یک هفته ادامه داشت. مراسم اختتامیه این مسابقات نیز روز ۲۶ ماه مبارک رمضان برگزار شد. در نهایت نماینده کشورمان رتبه هشتم این رویداد را کسب کرد.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

از لغو کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی تا بمباران عمدی اسرای اسرائیلی

به گزارش ایکنا، در پی بالاگرفتن تنش‌های داخلی در فلسطین اشغالی و افزایش اختلاف بین …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ