حجتالاسلام والمسلمین مجتبی مهاجرانی، پژوهشگر دینی حوزه علمیه خراسان، در گفتوگو با ایکنا از خراسان رضوی، در خصوص نقش تربیت اسلامی در رشد اخلاقی و معنوی افراد اظهار کرد: پیامبر(ص)، قرآن و معارف اسلامی با هدف افزایش قرب الهی مردم آمدهاند. آیه «إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ» نشان میدهد که ما برای خدایی شدن به این دنیا آمدهایم. خداوند به حضرت موسی(ع) میگوید: «من تو را برای خود آفریدهام»، پس مهمترین هدف انسان در زندگی، رسیدن به خداست. این وسیله قرآن و اهلبیت هستند که سبب رشد اخلاقی و نزدیکی به خداوند میشوند.
وی درباره جایگاه علم روانشناسی در معارف الهی، تصریح کرد: روانشناسی از غرب به ایران آمده است، اما ما وظیفه داریم، هر نظریهای را با دین تطبیق دهیم. اگر دین آن را تأیید کرد، میتوان آن را پذیرفت و باید ملاکی داشته باشیم تا مسیر صحیح را گم نکنیم.
این پژوهشگر دینی درخصوص روشهای تربیت اسلامی فرزندان در خانه و مدرسه، افزود: سوالی که به طور مکرر پرسیده میشود این است که چگونه فرزندان را نمازخوان کنیم؟ برای پاسخ به این پرسش، ابتدا باید ببینیم که این فرزند در خانه چه مسئولیتهایی دارد. اگر فرزند در خانه مسئولیت داشته باشد و مسئولیتپذیر تربیت شود، بهطور طبیعی به مسائل دینی نیز پایبند خواهد شد. اصلاح اخلاق و تربیت فرزندان باید از سبک زندگی آغاز شود.
مهاجرانی درباره اصلاح سبک زندگی، بیان کرد: گاهی تصور میشود که آموزههای دینی با پیشرفت جهان منافات دارد، درحالیکه اینگونه نیست. قرآن کتابی فرازمانی و فراملی است که برای هدایت تمام بشریت نازل شده است. اسلام میگوید اگر مطابق آن زندگی کنید، سبک زندگی مطلوبی خواهید داشت.
وی تأکید کرد: استاد حقیقی ما قرآن و اهلبیت هستند. بهترین سبک زندگی، همان سبک زندگی قرآن و اهلبیت است. در کشورهای پیشرفته اروپایی، با وجود امکانات زیاد، آمار خودکشی بسیار بالاست، زیرا تنها امکانات، عامل سعادت انسان نیست.
این پژوهشگر حوزه علمیه خراسان گفت: آرامش و آسایش دو اصل مهم در زندگی هستند. امروزه انسانها بهجای داشتن خواب راحت، به دنبال تختخواب راحت هستند، یعنی آسایش را در امکانات میبینند. اما با پیروی از قرآن و اهلبیت میتوان هم آسایش و هم آرامش را به دست آورد. البته دانستن معارف الهی کافی نیست، بلکه مهمتر از آن، عمل به این آموزههاست.
انتهای پیام
منبع