سعید رحمانی، قاری و مدرس قرآن در گفتوگو با ایکنا با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در طلیعه ماه مبارک رمضان در جمع قاریان، حافظان و استادان قرآنی گفت: فرمایشات ایشان در جمع فعالان قرآنی نه تنها برای همان سال حتی برای سنوات آتی، راهبردی است.
وی افزود: با وجود اینکه معظم له همه ساله نکات خاصی درباره تلاوت قرآن کریم و به طور ویژه در زمینه فنون تلاوت میفرمایند، اما امسال مبسوطتر و مصداقیتر سخنانی را فرمودند. این سخنان رسالت جامعه قرآنی شامل قاریان، حافظان و استادان را سنگینتر کرد و از سویی مسئولان فرهنگی کشور را مجبور کرد، نسبت به حرکتهای قرآنی دغدغه داشته باشند.
رحمانی با تأکید بر اینکه جامعه قرآنی رسالت کمی ندارد، اظهار کرد: تصور اینکه قاری صرفاً دقایقی تلاوت میکند و تمام میشود، غلط است، به تعبیر مقام معظم رهبری این تلاوت ریلگذاری فرهنگی برای جامعه است. تلاوت قاری فرهنگ شنیداری و ذهنی جامعه را آماده میکند، این آمادگی باعث میشود دیگر مؤلفههای فرهنگی جامعه اسلامی در جای خود قرار گیرد. جانمایی عناصر مختلف فرهنگی در جامعه اسلامی از طریق انس با قرآن کریم صورت میگیرد. این رسالت در جایگاه اول بر دوش قاری قرآن است، چرا که شیرینی این کلام، فهم و لذت این کلام را او به ذهن مخاطب میچشاند تا او را برای رفتن به مراتب بالاتر انس با قرآن آماده کند.
این داور مسابقات بیان کرد: یکی دیگر از وجوهی که بحث تلاوت را دارای اهمیت میکند، مشترک بودن کلام وحی و تلاوت در بین تمامی جوامع اسلامی است. با توجه به این اشتراکات و در سایه نگاه راهبردیای که به تلاوت وجود دارد، میتوانیم مسیرها را در سایه قرآن طی کنیم. مسیرهایی که در غیر از مسیر قرآنی بسیار صعب و حتی ناممکن است.
وی افزود: به عینه در بسیاری از سفرهای خارجی دیدهایم، وقتی قاری با رسالت خود وارد میشود و موجآفرینی و وفاق را در سایه قرآن ایجاد میکند، آنقدر مورد توجه قرار میگیرد که دیگر فعالیتهای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سایه آن حرکت قرآنی دیده میشود. در بسیاری از سفرهای تبلیغی با این موضوع مواجه شدهام.
این فعال قرآنی به بخش دیگری از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با جامعه قرآنی اشاره و اظهار کرد: مقام معظم رهبری به ایجاد وحدت رویه بین عناصر مختلف و مسئولان قرآنی کشور تأکید کردند و لذا همگان در یک هارمونی مشخص باید این حرکت فرهنگی زیبا و این هنر مقدس را دنبال کنند. این بخش از سخنان حضرت آقا هم قابل توجه بود.
رحمانی بر تأکید مقام معظم رهبری بر بخش مصادیق ظاهری قاریان اشاره و اظهار کرد: اینکه قاری قرآن رسالت خود را علاوه بر خواندن در رفتار و ظاهر خود نیز احساس کند، نکته مهم دیگری است که مورد توجه بود. در این بخش رهبر انقلاب مصادیقی از ظاهر قاری را بیان کردند. اعتقاد دارم قاری قرآن در جایگاه مقایسه، مانند همه مردم است، اما در جایگاه ابلاغ فهم قرآن و در جایگاه رسالتهایی که قرآن بر دوش ما گذاشته است، شاید نتوانیم خیلی کارها را در جامعه به شکل مورد نظر انجام دهیم. در لباس پوشیدن، در گفتار و رفتار باید ملاحظاتی داشته باشیم. جامعه انتظار دارد، قاری قرآن به لحاظ اتصالی که به کلام وحی دارد، از فهم بالاتری برخوردار باشد.
این داور مسابقات قرآن در مورد بیانات رهبر انقلاب در زمینه لباس قاریان بیان کرد: سال قبل وقتی بحث لباس قاری مطرح شد، ذهن همه به سمت قاریان یک کشور که به شکل خاصی لباس میپوشند، رفت. اما امسال مقام معظم رهبری به طور صریح به استفاده از اِلِمانهای فرهنگی ایران یا نهایتا استفاده از همین لباس عادی اشاره کردند. رهبر انقلاب امسال همانند سال قبل فرمودند، همین لباس ظاهری کت و شلوار برای تلاوت قاریان مناسب است و اینکه نهایتاً یک عبا روی آن قرار گیرد.
رحمانی در پایان اظهار کرد: این نکات را باید در قالب جهاد تبیین مشخصتر ابعاد آن شکافتهتر و مصادیق آن تعیین شود تا ابهاماتی که ممکن است با تشتت، سلیقه و خودرأیی همراه شود، از بین برود.
انتهای پیام
منبع