به گزارش ایکنا به نقل از صدی البلاد، این مرکز اعلام کرد: تلاش برای حمله به مساجد سنگاپور نتیجه تأثیرپذیری آشکار از محتوای مطالب افراطگرایانه منتشر در اینترنت است و اقدامی الهامگرفته از حمله مجرمانه «برنتون تارانت» علیه مساجد نیوزیلند است.
این جوان سنگاپوری در سال 2022 تحت تأثیر ایدئولوژی افراطی قرار گرفت و از طریق شبکههای اجتماعی با یک جوان دیگر 18 ساله که عقاید نژادپرستانه را دنبال میکند، ارتباط برقرار کرد، این جوان 18 ساله معتقد به برتری برخی نژادها مانند چینیها، کرهایها و ژاپنیها بر سایر اقوام مانند مالاییها و هندیهاست.
همچنین تحقیقات نشان داده است که متهم چندین بار اقدام به خرید سلاح گرم کرده؛ اما موفق به این کار نشده است و وی قصد داشت با هدف آسیبرساندن به بیشترین تعداد ممکن قربانیان پس از پایان نماز جمعه به مساجد حمله کند و بیش از 100 مسلمان را بکشد.
این جوان سنگاپوری در ماه مارس سال جاری براساس قانون امنیت داخلی سنگاپور دستگیر شد و نتوانست این توطئه تروریستی را اجرا کند.
ضرورت تقویت تلاشها برای مقابله با افراطگرایی در اینترنت
دیدهبان الازهر همچنین تأکید کرد چنین حوادثی حجم خطر ناشی از انتشار ایدئولوژی افراطگرایانه از طریق اینترنت را که احساس تنفر و خشونت را در میان جوانان تقویت میکند، نشان میدهد؛ بنابراین، این امر مستلزم تشدید تلاشهای بینالمللی برای مبارزه با افراطگرایی و خشونت ترویجشده توسط این ایدئولوژی و تأکید بر اهمیت افزایش آگاهی جامعه برای مقابله با این پدیدههای منفی است.
همچنین لازم است ساز وکارهای مؤثری برای نظارت بر فعالیتهای مجازی که سموم افراطگرایی و نفرت را منتشر میکنند، ایجاد شود.
دیدهبان الازهر در پایان بر اهمیت تقویت همکاری نهادهای دینی، دولتی و اجتماعی برای مقابله با افکار انحرافی و تلاش برای گسترش ارزشهای تساهل و همزیستی میان تمامی گروههای جامعه بدون توجه به دین و نژاد، با هدف دستیابی به محیطی صلحآمیز و مشارکتی تأکید کرد.
انتهای پیام
منبع