[ad_1]
**آمریکا: تصمیمگیری درباره مذاکرات به عهده ایران است/با شرکا به اقدام علیه تهران ادامه میدهیم
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان این ادعا که تصمیمگیری در زمینه مذاکرات رفع تحریمها به عهده تهران است، در تداوم دخالت واشنگتن در امور داخلی ایران گفت که کشورش به اقدامات ضد ایرانی همراه با شرکا ادامه خواهد داد.
ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز جمعه به وقت محلی در تداوم دخالت دولت جو بایدن در امور داخلی ایران و حمایت از ناآرامیها در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا وقت آن نرسیده که پیام قوی تری به تهران ارسال کنید، گفت: ما از طریق بیانیههای رسمی و تحریمهای متعدد، پیامهای بسیار قوی به ایران فرستادیم و با ابزارهایی که در اختیار داریم به تلاشهایمان برای پاسخگو کردن ایران ادامه میدهیم.
این مقام وزارت خارجه آمریکا در تداوم رویکرد دوگانه دیپلماسی و فشار و دخالت در امور داخلی کشورها اذعان کرد که واشنگتن به اقدامات مشترک خود با شرکا و متحدانش علیه ایران ادامه میدهد.
این موضعگیریهای مداخله جویانه مقامات دولت بایدن در حالی است که مدعی دیپلماسی در قبال ایران بوده و همزمان با تبادل پیام با تهران، بر مذاکره مستقیم با تهران اصرار دارند.
وزارت خزانهداری آمریکا در تداوم دخالتهای واشنگتن در امور داخلی ایران روز پنجشنبه به وقت محلی، تحریمهایی را علیه برخی مقامات ایرانی از جمله احمد وحیدی وزیر کشور و عیسی زارع پور وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی ایران اعمال کرد.
بر اساس اعلام دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری (اوفک)، نام هفت مقام ارشد جمهوری اسلامی ایران در فهرست تحریمها قرار گرفته و ادعا شده است این افراد به دلیل نقش داشتن در سرکوب اعتراضها و قطع دسترسی ایرانیان به اینترنت تحریم شدهاند.
وزارت خزانه داری آمریکا ٣١ شهریور نیز پلیس امنیت اخلاقی و چند مقام دیگر ایرانی را به بهانه دخالت در امور داخلی ایران تحریم کرده بود.
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به پرسش جهت دار خبرنگار ایرانی – آمریکایی در خصوص اقدامات احتمالی علیه ایران در سازمانهای بین المللی و لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل در پی ناآرامیها نیز گفت که نمیتواند درباره اقدامات احتمالی علیه ایران در سازمانهای بین المللی سخنی بگوید اما در عین حال مدعی شد عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل مضحک است.
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بدون اشاره به نقض حقوق بشر در کشورش و نیز سایر کشورهای متحد واشنگتن، ایران را یکی از ناقضان حقوق بشر خواند و عضویت ایران در کمیسیونهای سازمان ملل را زیر سووال برد.
پاتل در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر تحریمها و محکومیتها درخصوص ناآرامیهای اخیر بر ایران مدعی شد: محکومیتها و تحریمها باعث انزوای ایران در جامعه جهانی و سازمانهای بینالمللی میشود، به اقدامات مشابه خود ادامه میدهیم تا ایران را پاسخگو کنیم.
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین درباره مذاکرات رفع تحریمها و سفرهای احتمالی آتی رابرت مالی نماینده ویژه این کشور در امور ایران گفت که درباره سفرهای احتمالی رابرت مالی اطلاعاتی نداشته و قصد ورود به جزئیات بیشتر مذاکرات و تعاملات دیپلماتیک را ندارد.
پاتل در عین حال مدعی شد موضع ما مشخص است. اگر ایران مواضعی اتخاذ کند که ما و دیگر اعضای برجام قادر به پذیرش آنها نباشیم، وضعیت فعلی ادامه خواهد یافت و این به معنای اجرای دقیق تحریمها و افزایش انزوای بین المللی ایران است و در نهایت انتخاب با آنها است.
رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در گفت وگو با رادیو ملی آمریکا (ان پی آر) درباره مذاکرات رفع تحریمها با ایران ادعا کرد: توافقی روی میز بود و همه شرکتکنندگان دیگر در ماه مارس با آن موافق بودند. سپس در تابستان، دوباره در اوت؛ و هر بار ایران برخی درخواستها و خواستههای جدید که اغلب اوقات غیرواقعی یا بیربط به گفت وگوهای هستهای بوده، چیزی که به آن ربطی نداشته را مطرح کرده است.
رابرت مالی در واکنش به اظهارات حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران در گفت وگو با رادیو ملی آمریکا در زمان حضور در نیویورک برای هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل مبنی بر اینکه ایران به دنبال تضمین از سوی آمریکا برای عدم خروج دوباره از توافق است، ادعا کرد: از آغاز گفت وگوی غیرمستقیم حوالی مارس ۲۰۲۱ گفتهایم نمیتوانیم کاری را که رئیسجمهور بعدی انجام میدهد، کنترل کنیم. توافق این بود. پس اگر این چیزی است که ایران روی آن اصرار دارد، گفت وگو فایده ندارد.
دور جدید مذاکرات رفع تحریمهای ایران پس از وقفهای پنج ماهه ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد و این مذاکرات پس از چهار روز ۱۷ مرداد ماه با بازگشت هیاتها به پایتختها پایان یافت.
برگزاری این دور از مذاکرات در پی آن صورت گرفت که مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزنامه فایننشالتایمز ادعا کرد بسته پیشنهادی جدیدی روی میز گذاشته که شامل راهکارهای به روز درباره رفع تحریمها و گامهای هستهای ایران است.
جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد (۱۶ آگوست) نظرات و درخواستهای خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریمها در وین ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه (۲۴ آگوست) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۱۰ شهریور ماه (اول سپتامبر) از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیشنویس توافق احتمالی رفع تحریمها به هماهنگ کننده خبر داد و گفت: پس از دریافت پاسخ آمریکا، تیم کارشناسی جمهوری اسلامی ایران آن را به دقت مورد بررسی قرار داده و پاسخهای ایران، پس از ارزیابی در سطوح مختلف، تدوین و به هماهنگکننده تحویل داده شد. متن ارسالی دارای رویکردی سازنده با هدف نهایی کردن مذاکرات است.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز ۲۲ شهریور ماه (۱۳ سپتامبر) به وقت محلی (آمریکا) با بیان اینکه به تلاشهای دیپلماتیک ادامه میدهیم، اظهار داشت، نظر خود را در مورد آخرین پاسخ ایران دادهایم.
**گوترش: جایزه صلح نوبل امسال اهمیت جامعه مدنی را در پیشبرد صلح نشان میدهد
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در واکنش به تصمیم جنجالی کمیته جایزه صلح نوبل امسال، با تبریک به برندگان آن گفت که جایزه امسال اهمیت جامعه مدنی در پیشبرد صلح را نشان میدهد.
دبیرکل سازمان ملل متحد عصر جمعه به وقت محلی، افزود: نهادهای جامعه مدنی اکسیژن دموکراسی و انگیزه دهنده صلح و پیشرفت اجتماعی و رشد اقتصادی هستند و با رساندن صدای افراد ضعیف به مراکز قدرت، نقش فعالی در پاسخگو کردن دولتها ایفا میکنند.
گوترش با اشاره به محدودیتهایی که جامعههای مدنی در سراسر جهان با آنها مواجه هستند، گفت: بسیاری از مدافعان حقوق بشر، مدافعان حقوق زنان، فعالان محیط زیستی و روزنامه نگاران خودسرانه دستگیر میشوند و در معرض زندان و اقدامات خشونت آمیز قرار میگیرند.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل نیز درباره تاثیر این جایزه بر روند جنگ اوکراین، افزود: نمیتوانم اتفاقات آینده را پیش بینی کنم اما بیانیه دبیرکل درباره برندگان جایزه حاکی از اهمیت جامعه مدنی در مبارزه برای حقوق بشر و عدالت است.
الس بیالیاتسکی از بلاروس به همراه سازمان مموریال از روسیه و گروه مرکز آزادیهای مدنی از اوکراین، به عنوان برندگان جایزه صلح نوبل ۲۰۲۲ انتخاب شدندکه به گفته تحلیلگران شاید سیاسی ترین تصمیم این نهاد در چند دهه گذشته باشد.
بسیاری از صاحب نظران، انتخاب دریافت کنندگان جایزه امسال را برای نخستین بار از هنگام آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه)، معادل محکوم کردن ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس و یادآور دوره جنگ سرد میدانند که مخالفان شناخته شده اتحاد شوروی مانند آندری ساخاروف و الکساندر سولژنیتسین برنده جایزه ادبیات نوبل شده بودند.
این جایزه با ارزش نقدی ۱۰ میلیون کراون سوئد (نزدیک به ۹۰۰ هزار دلار آمریکا) در ۱۰ دسامبر (۱۹ آذر ماه) هم زمان با سالگرد مرگ آلفرد نوبل دانشمند سوئدی بنیانگذار آن در سال ۱۸۹۵، در مراسمی در اسلو داده میشود.
بریت ریس آندرسون رئیس کمیته نروژی نوبل با تکذیب انتخاب این برندگان برای ابراز مخالفت با پوتین، آنان را قهرمانان حقوق بشر، مردمسالاری و همزیستی مسالمت آمیز در این سه کشور همسایه دانست و از دولت مینسک درخواست کرد بیالیاتکسی را آزاد کند.
نیروهای امنیتی بلاروس در ژوئیه سال گذشته با هجوم به محل کار و خانههای حقوقدانان و کنشگران حقوق بشری، بیالیاتسکی و دیگر مخالفان السکاندر لوکاشنکو رئیس جمهور این کشور را دستگیر کردند.
**شهادت ۲ فلسطینی در کرانه باختری
منابع خبری جمعه شب گزارش دادند، در پی تیراندازی نظامیان صهیونیست در کرانه باختری، ۲ جوان فلسطینی شهید شدند.
وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد، «عادل ابراهیم داود» نوجوان ۱۴ ساله در شمال قلقیلیه به ضرب گلوله نظامیان صهیونیست به شهادت رسید.
بر اساس این گزارش، «مهدی لدادوه» جوان ۱۷ ساله فلسطینی نیز طی درگیری با نظامیان صهیونیست در روستای باقه به ضرب گلوله به شهادت رسید.
روز چهارشنبه نیز نظامیان صهیونیست «علاء ناصر احمد زغل» جوان ۲۱ ساله فلسطینی را به ضرب گلوله در شرق نابلس به شهادت رسانده بودند.
شرایط این روزهای سرزمینهای اشغالی به ویژه در کرانه باختری بسیار ویژه است و رزمندگان فلسطینی با هر وسیلهای پاسخ جنایات بی شمار صهیونیستها را میدهند و همین امر شرایط ویژهای را برای صهیونیستهای غاصب رقم زده است.
تا پیش از این صهیونیستها فقط در جنوب سرزمینهای اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینیها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیستهای بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.
**سفیر اندونزی: پوتین و زلنسکی در نشست گروه ۲۰ شرکت میکنند
سفیر اندونزی در امارات متحده عربی جمعه شب مدعی شد که رؤسای جمهور روسیه و اوکراین در نشست آتی سران گروه ۲۰ در اندونزی حضور خواهند داشت.
«حسین باجیس» به نشریه نشنال گفت: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین موافقت خود را برای حضور در نشست آتی سران گروه ۲۰ در اندونزی اعلام کردهاند.
از سوی دیگر سرگئی نیکیفوروف سخنگوی ریاستجمهوری اوکراین خبر قصد زلنسکی برای شرکت در نشست گروه ۲۰ را تکذیب کرد و گفت که تاکنون تصمیمی در این زمینه اتخاذ نشده است.
پوتین رئیس جمهور روسیه روز پنجشنبه هفته گذشته با اعلام اینکه درگیری بین روسیه و اوکراین و همچنین درگیریها در مرزهای جمهوریهای استقلال یافته نتیجه فروپاشی شوروی است، با امضای فرمانهای به رسمیت شناختن استقلال خرسون و زاپروژیا مسیر الحاق این مناطق به روسیه را فراهم و روز جمعه آئین رسمی الحاق چهار منطقه اوکراین به روسیه را برگزار کرد.
این اقدام پس از آن صورت گرفت که همهپرسی به منظور الحاق به خاک روسیه در چهار منطقه شرقی دونباس واقع در شرق اوکراین از ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر (یکم تا پنجم مهرماه) برگزار شد.
بنابر نتایج نهایی، در جمهوری خلق دونتسک ۹۹.۲۳ درصد رایدهندگان، در جمهوری خلق لوگانسک ۹۸.۴۲ درصد، در منطقه ژاپروژیا ۹۳.۱۱ درصد و ساکنان منطقه خرسون نیز با ۸۷.۰۵ درصد رای خواهان تبدیل شدن به عنوان بخشی از فدراسیون روسیه هستند.
**بایدن اعضای جمهوریخواه کنگره را ریاکار خواند
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اعضای جمهوریخواه کنگره را ریا کار خواند و به مردم این کشور هشدار داد که اگر جمهوریخواهان کنترل کنگره را به دست بگیرند، این پیروزیهای تاریخی فعلی برای مردم آمریکا از بین خواهد رفت.
رئیس جمهور آمریکا روز جمعه از اعضای جمهوریخواه کنگره را به دلیل درخواست مکرر بودجه فدرال برای پروژههای مناطق خود در حالی که آنها به همان لایحههایی که بودجه را در اختیار آنها قرار داده بود، رای منفی دادند، انتقاد کرد.
بایدن که در حال بازدید از یکی از نیروگاههای ولوو در هاگرستون مریلند بود، با نام بردن از چندین عضو حزب جمهوریخواه، به ریاکاری آنان در درخواست کمکهای مالی و تصویب قوانینی که سعی در توقف آن داشتند، اشاره کرد.
رئیس جمهور آمریکا با استناد به گزارش سیانان خاطرنشان کرد «پل گوسار» یکی از اعضای جمهوری خواه مجلس از آریزونا، سه بار برای درخواست بودجه برای پروژههای خود به کاخ سفید نامه نوشته است.
بایدن گفت: «او سه نامه جداگانه به دولت نوشت و خواستار پروژههایی در منطقه خود شد. او میگوید این کار کیفیت زندگی را افزایش و ازدحام را کاهش میدهد و اقتصاد را تقویت میکند. ولی خود او به آن رای منفی داد و گفت همه اینها سوسیالیسم است.»
رئیس جمهور آمریکا همچنین از «اندی بار» یکی دیگر از اعضای جمهوریخواه و نماینده کنتاکی هم در سخنرانی افشاگرانه خود نام برد و قوانین زیرساختی دولت خود را بزرگترین دستور کار سوسیالیستی خواند.
وی به کنایه گفت: «من نمیدانستم جمهوریخواهان سوسیالیست این تعداد زیاد هستند.»
بایدن ادامه داد: «باید بگویم که از دیدن این همه جمهوریخواه سوسیالیست در کنگره شگفت زده شدم.»
رئیس جمهور آمریکا هشدار داد: «مردم، این عاقبت کار است. اگر جمهوریخواهان کنترل کنگره را به دست بگیرند، این پیروزیهای تاریخی فعلی برای مردم آمریکا از بین خواهد رفت.»
**مکرون: زمستان سختی پیش روی اروپاییها است
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه جمعه شب با بیان اینکه زمستان پیش رو برای اروپاییها یکی از سختترین زمستانها خواهد بود، گفت: اروپا در این زمستان با سختیهای زیادی برای تامین گاز رو به رو است.
مکرون با اشاره به سختیهای زمستان پیش رو برای اروپاییها، افزود: اروپا با کشورهای شریک آسیایی در معاملات خرید گاز هماهنگ خواهد شد و مذاکرات خود را با تامین کنندگان تشدید خواهد کرد.
رئیس جمهور فرانسه اضافه کرد: ما مکانیسمهایی را برای اطمینان از وجود همبستگی مالی بین کشورهای اروپایی در معاملات خرید انرژی اجرا خواهیم کرد.
این در حالی است که رئیس آژانس بین المللی انرژی چهارشنبه شب هشدار داده بود که اروپا در سال آینده میلادی با بحران انرژی شدیدتری مواجه خواهد شد.
رئیس آژانس بین المللی انرژی همچنین گفته بود: اتحادیه اروپا برای غلبه بر بحران گاز فعلی نیاز به همبستگی میان کشورهای عضو دارد.
همچنین با تشدید بحران انرژی در اروپا، دولت انگلیس طرحی را با نگاه به سهمیهبندی توزیع انرژی در فصل زمستان آماده کرده که در آن قطع چهار روزه برق براثر کمبود گاز و سرمای شدید پیشبینی شده است.
پیش تر در گزارش فصلی آژانس بین المللی انرژی آمده بود که کشورهای اتحادیه اروپا در صورت قطع کامل واردات انرژی از روسیه، باید استفاده از انرژی را در طول ماههای زمستان تا ۱۳ درصد کاهش دهند.
**سازمان ملل در پی تمدید یکساله قرارداد صادرات غلات اوکراین
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد روز جمعه به وقت محلی گفت که این سازمان به دنبال تمدید و گسترش قرارداد صادرات غلات اوکراین برای یکسال دیگر و پس از انقضای ۱۲۰ روزه این قرار داد در آبان ماه است.
سخنگوی سازمان ملل افزود: «ما تلاش میکنیم تا از تمدید این قرارداد برای یک سال دیگر اطمینان حاصل کنیم اما هنوز به آنجا نرسیدهایم و در حال کار بر روی آن هستیم.»
دوجاریک گفت که سازمان ملل در حال کار برای گسترش این توافق است که به عنوان ابتکار غلات دریای سیاه نیز شناخته میشود.
وی افزود: «آنتونیو گوترش دبیرکل زمان زیادی را صرف تماس با افراد مختلف میکند تا بتواند گرهها و موانع مختلفی که مانع از تجارت کود و غلات روسیه میشوند را برطرف کند».
مقامهای روسیه گله کردهاند که تحریمهای غرب علیرغم توافق، مانع از صادرات غلات و کود این کشور میشود.
ترکیه، سازمان ملل، روسیه و اوکراین در ۳۱ تیر قراردادی برای بازگشایی سه بندر اوکراین – اودسا، چورنومورسک و یوژنی – و صادرات غلاتی که ماهها به دلیل جنگ بین روسیه و اوکراین انبار و مسدود شده بود، برای کمک به بحران جهانی غذا امضا کردند.
این قرارداد برای ۱۲۰ روز امضا شد و در آبان ماه منقضی میشود.
**جنگندههای ترکیه شمال عراق را هدف قرار دادند
منابع خبری جمعه شب گزارش دادند، جنگندههای ترکیه مناطقی در شمال عراق را هدف قرار دادند.
جنگندههای ترکیه شهرستان العمادیه واقع در شمال دهوک را هدف قرار دادند.
بر اساس این گزارش، مواضع نیروهای حزب کارگران کردستان (پ. ک. ک) در شمال دهوک هدف جنگندههای ترکیه قرار گرفته است.
همچنین بر اساس گزارشها، منطقه شربازهر واقع در سلیمانیه کردستان عراق نیز هدف حملات هوایی ترکیه قرار گرفته است.
اطلاعی درباره خسارتهای این حملات گزارش نشده است.
حملات ترکیه به شمال عراق به بهانه مبارزه با عناصر پ. ک. ک با وجود هشدار چند باره مقامات عراق همچنان ادامه دارد.
ترکیه از ۱۸ آوریل (حدود ۷۰ روز پیش) دور جدید حمله به شمال عراق را به بهانه تعقیب و سرکوب عناصر حزب کارگران کردستان (پ ک ک) آغاز کرده است.
عمده این حملات بر مناطق «متینا»، «الزاب» و «أفشین – باسیان» در اقلیم کردستان عراق متمرکز شده است؛ هرچند ترکیه حملاتی هم به مناطق دیگر مانند سنجار در استان نینوا انجام داده است.
حملات اخیر ترکیه به شمال عراق به کشته شدن شماری از غیرنظامیان عراقی از جمله یک کودک منجر شد.
بغداد حملات ترکیه را مصداق تجاوزگری به خاک عراق خوانده و خواستار خروج نظامیان این کشور از شمال عراق شده است.
در ماههای اخیر و با تشدید حملات ترکیه به شمال عراق در قالب عملیات معروف به «پنجه قفل»، برخی گروههای عراقی در صدد مقابله به مثل برآمده و در مقیاس محدودتر به این حملات ترکیه واکنش نشان دادهاند.
دولت و مقامهای عراقی تاکنون بارها از ترکیه خواستهاند که به اشغالگری خود در شمال عراق پایان داده و نیروهای خود را خارج کند.
آنها همچنین حملات هوایی و توپخانهای مکرر ارتش ترکیه به شمال عراق را نقض حاکمیت کشورشان دانسته و خواهان پایان دادن به آن شدهاند.
**زلنسکی: روسیه برای استفاده از سلاح هستهای آماده نیست
رئیسجمهور اوکراین گفت، مقامات روسیه شروع به «آمادهکردن جامعه خود» برای استفاده احتمالی از سلاحهای هستهای کردهاند، اما اضافه کرد که معتقد نیست مسکو آماده به کارگیری این سلاح است.
ولودیمیر زلنسکی جمعه شب در مصاحبه با بیبیسی انگلیسی، اصرار به حمله به روسیه را رد کرد و مدعی شد که اظهارات قبلی اش اشتباه ترجمه شده است.
وی با اشاره به تحریمها گفت: باید از ضربات پیشگیرانه استفاده کرد نه حمله.
در هفتههای اخیر، ارتش اوکراین بخشهای وسیعی از خاک خود را با انجام ضد حملههایی پس گرفته و نیروهای روسیه را مجبور به ترک مواضع طولانیمدت خود کرده است.
در اقدام متقابل که کییف به عنوان پاسخ مسکو به شکستهایش توصیف میکند، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه چهار منطقه نیمه اشغالی اوکراین را به کشور خود ملحق کرد.
این الحاق که از سوی اغلب کشورهای جهان غیرقانونی تلقی شده، نگرانیها از تشدید احتمالی جنگ هفت ماهه روسیه و اوکراین را افزایش داده است.
پوتین و دیگر مقامات ارشد روسیه اظهار کردهاند که سلاحهای هستهای – احتمالاً سلاحهای تاکتیکی کوچک – ممکن است برای دفاع از این مناطق استفاده شود. اگرچه مقامات غربی میگویند مدرکی وجود ندارد که مسکو برای انجام این کار آماده باشد.
زلنسکی که به زبان انگلیسی در دفتر ریاست جمهوری در کییف صحبت میکرد، گفت: “آنها شروع به آماده سازی جامعه خود کردهاند. این بسیار خطرناک است. البته آنها برای انجام سلاح هستهای آماده نیستند. اما شروع به تبلیغات کردهاند. آنها نمیدانند که آیا از آن استفاده خواهند کرد یا نه. به نظر من حتی صحبت کردن در موردش خطرناک است. “
وی سپس به زبان اوکراینی از طریق مترجمش گفت: «آنچه میبینیم این است که مردم روسیه زندگی را دوست دارند و بنابراین فکر میکنم خطر استفاده از سلاحهای هستهای آنچنان که برخی کارشناسان میگویند قطعی نیست. زیرا آنها میدانند که هیچ راه بازگشتی وجود ندارد. پس از استفاده از آن، نه تنها تاریخ کشورشان، بلکه خودشان به عقب رانده خواهند شد.»
با این حال، او دعوت به حمله به روسیه را در جریان یک رویداد آنلاین در روز پنجشنبه رد کرد و گفت کلمه اوکراینی که او استفاده کرده بود اشتباه فهمیده شده است.
این مصاحبه ساعاتی پس از آن صورت گرفت که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا گفت که تهدید روسیه برای استفاده از سلاح هستهای، جهان را بیش از هر زمان دیگری از زمان بحران موشکی کوبا در طول جنگ سرد، به “آخرالزمان” نزدیک کرده است.
زلنسکی مدعی شد: «پوتین از همه چیز میترسد. موضوع حمله هستهای نیست، او از جامعه خود میترسد. او از مردم خود میهراسد. زیرا امروزه تنها آن افراد قادر به پایین کشیدن او هستند.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا پوتین میتواند در صورت پیروزی نهایی اوکراین در جنگ، جان سالم به در ببرد یا نه، گفت: برای من مهم نیست.
**دهها فلسطینی در تظاهرات علیه اشغالگری رژیم صهیونیستی زخمی شدند
هلال احمر فلسطین جمعه شب اعلام کرد، در جریان تظاهرات فلسطینیان علیه شهرک سازی و اشغالگری رژیم صهیونیستی در کرانه باختری، دهها فلسطینی زخمی شدند.
هلال احمر فلسطین اعلام کرد، در جریان تظاهرات فلسطینیان در شهرک المزرعه واقع در استان رام الله، ۵۰ فلسطینی بر اثر شلیک گلوله و پرتاب گاز اشک آور نظامیان صهیونیست زخمی و آسیب دیدند.
همچنین در پی یورش نظامیان صهیونیست به شهرک صره واقع در استان نابلس ۱۳ فلسطینی زخمی شدند.
پیش تر نیز ۲ جوان فلسطینی در پی تیراندازی نظامیان صهیونیست در کرانه باختری شهید شده بودند.
روز چهارشنبه نیز نظامیان صهیونیست «علاء ناصر احمد زغل» جوان ۲۱ ساله فلسطینی را به ضرب گلوله در شرق نابلس به شهادت رسانده بودند.
شرایط این روزهای سرزمینهای اشغالی به ویژه در کرانه باختری بسیار ویژه است و رزمندگان فلسطینی با هر وسیلهای پاسخ جنایات بی شمار صهیونیستها را میدهند و همین امر شرایط ویژهای را برای صهیونیستهای غاصب رقم زده است.
تا پیش از این صهیونیستها فقط در جنوب سرزمینهای اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینیها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیستهای بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.
https://irna.ir/xjKHQ۲
**ادامه سرقت نفت سوریه توسط نیروهای آمریکایی
منابع خبری جمعه شب گزارش دادند، اشغالگران آمریکایی در ادامه غارت منابع نفتی مناطق تحت اشغال خود در سوریه، ۵۰ تانکر نفت را به پایگاه خود در عراق منتقل کردند.
منابع محلی در حومه الیعربیه گزارش دادند، کاروانی متشکل از ۵۰ تانکر حامل نفت سوریه از سوی نیروهای اشغالگر آمریکایی از طریق گذرگاه غیرقاونی المحمودیه به خاک عراق منتقل شده است.
بر اساس این گزارش، طی هفتههای گذشته روند سرقت نفت سوریه از سوی نیروهای آمریکایی شدت یافته و صدها تانکر حامل نفت سوریه از گذرگاههای غیرقانونی به پایگاههای آمریکا در خاک عراق منتقل شده است.
اشغالگران آمریکایی روز سه شنبه نیز ۴۸ تانکر نفت را از خاک سوریه به پایگاه خود در عراق منتقل کرده بودند.
با شکست گروه تروریستی داعش به عنوان بازوی نظامی آمریکا در سوریه در آذر ماه سال ۱۳۹۶، نیروهای آمریکایی مستقیما جایگزین این گروهک شدند و دقیقا از همان زمان نیز به جای داعش شروع به استخراج و سرقت نفت سوریه کردند.
مناطق تحت اشغال نیروهای آمریکایی و شبه نظامیان موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوریه» (قسد) تحت حمایت آنها در الحسکه و دیگر مناطق شمالی سوریه، همواره شاهد اعتراضات شهروندان سوری به حضور اقدامات تروریستی اشغالگران و شبه نظامیان علیه ساکنان این مناطق است.
دولت سوریه بارها تاکید کرده است که این شبه نظامیان و آمریکاییها در شرق و شمال شرق سوریه هدفی جز غارت نفت ندارند و حضور آنان غیر قانونی است.
**رهبران اتحادیه اروپا بر هماهنگی در سیاستهای تامین انرژی تاکید کردند
رهبران اتحادیه اروپا در یک نشست غیر رسمی اعلام کردند که همچنان روی سیاستهای هماهنگ برای تامین انرژی کشورهای عضو این اتحادیه کار میکنند تا بحران انرژی که خانوادهها و مشاغل اروپایی را آزار میدهد برطرف کنند.
رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز جمعه در پراگ پایتخت چک گردهم آمدند تا در مورد فوریترین مسائل پیش روی این اتحادیه گفت وگو کنند.
بدتر شدن بحران انرژی اروپا در کانون گفت و گوهای این نشست غیررسمی قرار داشت.
چارلز میشل رئیس شورای اروپا پس از این نشست گفت: “آرزوی مشترک ما کاهش قیمت انرژی است. “
اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز ادعا کرد که اتحادیه اروپا در هفتههای آتی پیشنهادهای دقیقتری برای مهار هزینههای فزاینده انرژی خواهد داشت.
وی افزود که جلوگیری از تکه تکه شدن بازار واحد اتحادیه اروپا مهم است.
فون در لاین با اشاره به اینکه ذخیره گاز در سراسر اتحادیه اروپا در حال حاضر ۹۰ درصد است، نیاز این بلوک به خرید مشترک گاز از بهار آینده که ذخایر تخلیه میشود را مورد تاکید قرار داد.
وی در یادداشتی خطاب به کشورهای عضو اتحادیه اروپا پیش از نشست روز جمعه گفت: «پاسخ مشترک اروپاییها» تنها راه حل بحران انرژی است.
او توصیه کرد مذاکرات با تأمینکنندگان را برای کاهش قیمتهای گاز وارداتی از همه نوع، محدود کردن قیمتها در بازار گاز طبیعی و تأثیر تورمی گاز بر برق، افزایش دهند.
فون در لاین همچنین گفت که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حال بحث در مورد سقف موقت قیمت گاز مورد استفاده برای تولید برق هستند.
با این حال، گزارش شده است که کشورهای عضو بر سر این که چگونه قیمت گاز را محدود کنند، اختلاف نظر دارند.
رهبران اتحادیه اروپا در این نشست جزئیاتی از سقف احتمالی قیمت گاز ارائه نکردند.
پتر فیالا نخست وزیر چک، در بیانیهای پس از اجلاس، حمایت خود را از راه حل مشترک اتحادیه اروپا برای رسیدگی به بحران انرژی و مخالفت خود با “راه حلهای ملی و فردی” تکرار کرد زیرا به زعم وی آنها “مخالف قوانین اتحادیه اروپا هستند. “
پیش از نشست جمعه، نخست وزیر چک از بسته حمایتی انرژی ملی اخیر دولت آلمان به ارزش ۲۰۰ میلیارد یورو انتقاد کرده بود.
فیالا گفته بود: «من بارها از طرف جمهوری چک گفتهام که اگر تنها راه حلهای ملی داشته باشیم، در مقابل برخی از کشورها مانند آلمان، ضرر خواهیم کرد و نباید اجازه این کار را بدهیم.»
جمهوری چک در حال حاضر ریاست دورهای شورای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد.
علاوه بر مقابله با بحران انرژی، رهبران اتحادیه اروپا همچنین متعهد شدند که از زیرساختهای حیاتی خود در پی نشت گاز از خطوط لوله نورد استریم محافظت کنند.
اخیراً چندین نشت در خطوط لوله گاز نورد استریم ۱ و ۲ در دریای بالتیک در نزدیکی دانمارک و سوئد شناسایی شده است. این حادثه به عنوان خرابکاری احتمالی در دست بررسی است.
**انفجارهای متعدد شهر خارکف اوکراین را لرزاند
انفجارهای متعدد در بامداد شنبه شهر خارکف در شرق اوکراین را به لرزه درآورد.
این انفجارها ساعاتی پس از آن رخ داد که به گزارش خبرگزاریها، روسیه حملات خود به اوکراین را در مناطق الحاقی متمرکز کرد.
گزارشی از تلفات جانی این انفجارها در دست نیست. این در حالی است که تعداد کشته شدگان حملات موشکی قبلی به ساختمانهای آپارتمانی در شهر جنوبی زاپوریژیا به ۱۴ نفر افزایش یافته است.
ایهور ترخوف شهردار خارکف در تلگرام خود نوشت، انفجارهای صبحگاه شنبه نتیجه حملات موشکی به مرکز شهر بوده است.
وی افزود، این انفجارها موجب آتش سوزی در یکی از مراکز درمانی شهر و یک ساختمان غیر مسکونی شد.
در دیگر مناطق الحاق شده به مسکو، وزارت دفاع روسیه روز جمعه گزارش داد که نیروهای این کشور پیشروی اوکراینیها را در نزدیکی شهر لیمان دفع کرده و سه روستا را در مناطق دیگر در شرق دونتسک بازپس گرفتهاند.
این وزارتخانه همچنین مدعی شد که نیروهای روسیه از پیشروی نیروهای اوکراین به سوی چندین روستا در منطقه جنوبی خرسون جلوگیری کردهاند.
از سوی دیگر، ولودیمر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین در سخنرانی ویدئویی جمعه شب خود مدعی شد که ارتش او در این هفته ۷۷۶ کیلومتر مربع از سرزمینهای شرق و ۲۹ شهرک از جمله ۶ شهرک را در منطقه لوهانسک که روسیه به خاک خود ضمیمه کرده است، بازپس گرفته است.
وی گفت که در مجموع، نیروهای اوکراین از آغاز ضدحمله خود ۲ هزارو ۴۳۴کیلومتر مربع زمین و ۹۶ شهرک را آزاد کردهاند.
یک فرماندار محلی اوکراین نیز گزارش داد که در منطقه دنیپروپتروفسک اوکراین، نیروهای روسی شهر نیکوپول را گلوله باران کردهاند که بر اثر آن یک نفر کشته و یک نفر دیگر زخمی شده و به ساختمانها، خطوط لوله گاز طبیعی و سیستمهای برق آسیب وارد شده است.
نیکوپل در امتداد رودخانه دنیپر در مقابل قلمرو تحت کنترل روسیه در نزدیکی نیروگاه هستهای قرار دارد. این شهر هفتهها است که به طور مکرر گلوله باران میشود.
یوهان ینین معاون اول وزیر امور داخلی اوکراین، در گزارشی گفت که از ۱۶ شهریور تاکنون ۵۳۰ جسد غیرنظامی در منطقه خارکف در شمال شرقی اوکراین پیدا شده است.
ینین افزود، ساکنان کشته شده در طول اشغال روسیه شامل ۲۵۷ مرد، ۲۲۵ زن و ۱۹ کودک بودند که هویت ۲۹ نفر ناشناس بود. اکثر اجساد در یک گور دسته جمعی که قبلا فاش شده بود در شهر ایزیوم پیدا شده است.
به گفته ینین، اجساد کشف شده دارای نشانههایی از تیراندازی، انفجار و شکنجه هستند. و برخی از افراد طناب به گردن داشتند، دستانشان از پشت بسته شده بود، زانوهایشان زخمی شده بود و دنده هایشان شکسته بود.
سرهی بولوینوف، یکی از مقامات پلیس منطقه، گفت که مقامات ۲۲ مکان شکنجه را در بخشهایی از منطقه خارکف که نیروهای اوکراینی اخیراً آزاد کردند، شناسایی کردهاند.
پاولو کیریلنکو فرماندار دونتسک در تلگرام گزارش داد که در لیمان که اخیراً بازپس گرفته شده است، کارگران ۲۰۰ گور انفرادی و یک گور دسته جمعی با تعداد نامعلوم قربانی پیدا کردند. در سویاتوهیرسک، در ۲۴ کیلومتری از لیمان، ۲۱ جسد غیرنظامی تازه دفن شده کشف شده است.
در همین حال، وزارت دفاع انگلیس روز جمعه خبر داد که نیروهای اوکراین از آغاز تهاجم روسیه در ۵ اسفند، حداقل ۴۴۰ تانک و حدود ۶۵۰ خودروی زرهی روسی را به تصرف خود درآوردهاند.
این وزارتخانه افزود: «شکست خدمه روسی در از بین بردن تجهیزات قبل از عقب نشینی یا تسلیم، وضعیت ضعیف آموزش و سطح پایین نظم و انضباط جنگی آنها را نشان میدهد. در شرایطی که روسها در چندین بخش تحت فشار شدید قرار دارند و روحیه نیروهایشان رو به تضعیف است، روسیه احتمالاً به از دست دادن تسلیحات سنگین ادامه خواهد داد.»
پوتین ماه گذشته دستور بسیج بخشی از نیروهای ذخیره ارتش روسیه را برای تقویت نیروی انسانی در خطوط مقدم در اوکراین صادر کرد.
ارتش اوکراین روز جمعه مدعی شد که ۵۰۰ جنایتکار پیشین برای تقویت صفوف روسیه در منطقه شرقی دونتسک بسیج شدهاند.
**الجبیر: نفت و مسائل مربوط به آن را سیاسی نمیکنیم
عادل الجبیر وزیر مشاور عربستان سعودی در امور خارجه جمعه شب گفت که این کشور نفت و مسائل مربوط به آن را سیاسی نمیکند.
الجبیر که با شبکه فاکس نیوز آمریکا مصاحبه کرد، افزود: ما نفت یا تصمیمات مربوط به آن را سیاسی نمیکنیم و نفت یک سلاح نیست.
وزیر مشاور عربستان سعودی در امور خارجه گفت: نفت از نظر ما یک کالای مهم اقتصاد جهانی است که منافع بسیاری برای ما دارد.
وی اضافه کرد: این ایده که عربستان سعودی برای آسیب رساندن به ایالات متحده آمریکا تولید نفت خود را کاهش میدهد، حقیقت ندارد.
الجبیر همچنین گفت که روابط آمریکا و عربستان سعودی استراتژیک و مبتنی بر مشارکت و اتحاد است.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش افزود که علت افزایش سوخت در آمریکا نبود پالایشگاههای نفت به اندازه مورد نیاز در این کشور است.
تصمیم اوپک پلاس در هفته اخیر برای کاهش تولید نفت، برغم مخالفت شدید آمریکا، روابط تنشآمیز میان کاخ سفید و خانواده سلطنتی عربستان سعودی را که زمانی یکی از سرسختترین متحدان واشنگتن در خاورمیانه بود، بیشتر متشنج کرده است.
پیش تر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا عربستان سعودی و روسیه را مسئول افزایش قیمت بنزین در این کشور دانسته بود.
قیمت نفت در بازارهای جهانی در هفته گذشته به دنبال اعلام کاهش تولید نفت از سوی اوپک پلاس ۱۰ درصد افزایش پیدا کرد.
**کره شمالی: آزمایشهای موشکی در چارچوب دفاع در برابر تهدیدهای آمریکا است
کره شمالی اعلام کرد که آزمایشهای موشکی اخیر این کشور در چارچوب بازدارندگی و دفاع از خود در برابر تهدیدهای مستقیم نظامی آمریکا صورت گرفته است.
خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی بامداد شنبه گزارش داد، کره شمالی تأکید کرده که تهدیدات واشنگتن بیش از نیم قرن است که ادامه دارد و آزمایش موشکی اخیر آن وسیلهای برای دفاع از خود در سایه اقدامات تحریک آمیز آمریکاست.
یونهاپ به نقل از اداره ملی هوانوردی کره شمالی اعلام کرد که آزمایشهای موشکی گامی منظم و برنامه ریزی شده برای دفاع از خود و محافظت از امنیت کشور در برابر تهدیدات نظامی مستقیم آمریکاست که بیش از نیم قرن ادامه داشته است.
وزارت خارجه کره شمالی نیز گفت پرتاب موشک پاسخی منصفانه به رزمایشهای آمریکا و کره جنوبی است.
پیونگ یانگ بازگشت ناو هواپیمابر آمریکایی «رونالد ریگان» به آبهای دریای ژاپن پس از پرتاب موشک بالستیک میان برد کره شمالی در روزهای اخیر را محکوم کرد.
کره شمالی طی یک هفته اخیر ۶ موشک بالستیک به سمت دریای شرقی (دریای ژاپن) شلیک کرده است.
در همین رابطه آمریکا در هراس از آزمایشهای موشکی کره شمالی و به رغم کارآیی نبودن ابزارهای فشار علیه این کشور، تحریمهای جدیدی علیه پیونگ یانگ اعمال کرد.
پیونگ یانگ میگوید آزمایشهای موشکی این کشور اقدامی متقابل و در پاسخ به رزمایش نظامی آمریکا و کره جنوبی صورت گرفته است.
به استناد گزارشهای خبری اوایل اردیبهشت ۱۴۰۱ کیم جونگ اون رهبر کره شمالی وعده داده است که توسعه برنامه تسلیحات هستهای کشورش را شتاب میدهد و آنها را به گونهای آماده میکند تا در هر زمانی مورد استفاده قرار بگیرد.
**جو بایدن همچنان بشدت نامحبوب
«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا بنا بر تازهترین نظرسنجیها در نزد افکار عمومی آمریکا همچنان «بشدت» نامحبوب است این درحالی است که به گفته کارشناسان و تحلیلگران مسائل داخلی آمریکا این مساله می تواند بر انتخابات میان دوره ای کنگره تاثیرگذار باشد.
شبکه خبری سیانان با انتشار این خبر و با اشاره به در پیش بودن انتخابات میان دوره ای در ماه نوامبر افزود: بایدن همچنان نزد افکار عمومی آمریکا فاقد محبوبیت بوده، این درحالی است که میزان محبوبیت وی نزد آمریکایی ها میتواند کلید موفقیت حزب دموکرات در انتخابات ماه نوامبر به شمار رود.
بنابر نظرسنجی جدید سیانان که در دو ایالت آریزونا و نوادا به عمل آمد، میزان محبوبیت بایدن درمیان رای دهندگان ثبت نام شده تنها ۳۹ درصد بوده اما عدم محبوبیت وی ۶۰ درصد است که به گفته این رسانه آمریکایی این خبر «بدی» است.
تارنمای این رسانه تصویری آمریکایی در ادامه نوشت: در نظرسنجی های قبلی سی ان ان که از ۲۷ شهریور تا ۱۲مهرماه ( ۱۸ سپتامبر تا ۴ اکتبر ۲۰۲۲) به عمل آمد، میزان محبوبیت بایدن همان ۳۹ درصد بود اما میزان عدم محبوبیت وی در آن تاریخ ۵۲ درصد بود که اکنون هشت درصد بر عدم این محبوبیت افزوده شده.
این گزارش می افزاید با نگاه به نظرسنجی های به عمل آمده طی سه دهه گذشته تنها دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا بود که بنابر نظرسنجی موسسه گالوپ همطراز با بایدن در نیمه راه دوره ریاست جمهوری خود پایین ترین میزان عدم محبوبیت را نزد افکار عمومی آمریکا داشته است.
نظرسنجی اخیر سی ان ان در دو ایالت نوادا و آریزونا از ۲۶ سپتامبر تا دوم اکتبر برابر با چهارم تا ۱۰ مهرماه از مجموع یکهزار و ۸۲۶ رای دهنده ثبت نام شده (۹۰۰ امریکایی در ایالت آریزونا و ۹۲۶ آمریکایی رای دهند در ایالت نوادا)با خطای ۴.۴ درصد به عمل آمد.
**النُجَباء عراق: جنبشهای مقاومت در جهان اسلام، قدرتمند و متحد عمل میکنند/ مقاومت پایهگذار معادلات سرنوشتساز
رئیس شورای سیاسی جنبش مقاومت اسلامی النُجَباء عراق تصریح کرد که جنبشهای مقاومت در جغرافیای جهان اسلام، قدرتمند و متحد عمل میکنند و جنبشهای محور مقاومت و مجاهدان فلسطینی با هماهنگی کامل، تجارب و ابتکارات خود را در راستای پشتیبانی از فلسطین بهکار میبندند.
رئیس شورای سیاسی جنبش مقاومت اسلامی النُجَباء عراق در گفتوگو با خبرگزاری “فلسطین الیوم” با تبریک سیوپنجمین سالگرد تأسیس جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت: این جنبش از آغاز فعالیتش با ثبات قدم و ایثارگری در مبارزه با رژیم صهیونیستی، معادله بازدارندگی ایجاد کرد که تا آزادی کامل فلسطین ادامه خواهد یافت.
شیخ «علی الاسدی» گرامیداشت سالروز تأسیس جهاد اسلامی فلسطین را در واقع بزرگداشت یکایک مجاهدان فلسطینی دانست و افزود: با وجود دشواریها، چالشها، محاصره و ضعف امکانات، استمرار مؤثر عملیاتهای استشهادی و نظامی در همه میادین که منجر به هلاکت و مجروحیت جمعی از صهیونیستها شده است، درستی اصول جنبش جهاد اسلامی یعنی آزادی و استقلال را ثابت میکند.
وی با اشاره به عملیات “الشجاعیة” در دهه هشتاد میلادی که جرقه انتفاضه اول را زد و یک انقلاب نظامی با خاستگاه اسلامی را شعلهور کرد، توضیح داد: در این عملیات، پنج تن از نیروهای جهاد اسلامی که در زندان “السرایا” واقع در مرکز شهر غزه اسیر بودند، توانستند خود را از بند صهیونیستها خلاص کنند و البته پس از آن به شهادت رسیدند.
رئیس شورای سیاسی النُجَباء، مقاومت را پایهگذار معادلات سرنوشتساز توصیف کرد و ادامه داد: شیوههای بازدارنده بسیاری وجود دارند که در روندی رو به افزایش، طراحیهای صهیونیستها بهمنظور یهودیسازی مسجد الاقصی و شهر قدس را به شکست میکشانند. در رأس آنها، درگیری مستقیم با نظامیان صهیونیست است. همچنین ارتقای بصیرت شهروندان فلسطینی در قبال خطرات پیش روی مقدسات و تلاش برای دفع تهدیدات موجود.
براساس اعلام پایگاه اطلاعرسانی جنبش النُجَباء، الاسدی در گفت وگو با خبرگزاری فلسطین الیوم همچنین فعالیت جنبشهای مقاومت فلسطینی و سایر جنبشهای جهان اسلام در مناطق مختلف را در جهت مبارزه با استعمار غربی ـ که نوک پیکان آن، رژیم صهیونیستی است ـ ارزیابی کرد و خاطرنشان ساخت: این جنبشها بهصورت متحد و قدرتمند برای تحقق هدف پیشروی میکنند.
وی سپس در تبیین موضع مقاومت اسلامی النُجَباء عراق نسبت به پروژه سازش با رژیم صهیونیستی، اظهار داشت: جنبش النُجَباء به توافقات دو سال اخیر که با فشار و حمایت آمریکا بدون در نظر گرفتن حقوق ملت فلسطین امضا شده است، از دو منظر مینگرد؛ یک: این جریان، اتفاقی و یکمرتبه بهوجود نیامده است، بلکه از مدتها پیش بهطور پنهانی برای پشتیبانی از رژیم صهیونیستی با لعاب بینالمللی در حال اجرا بود. دوم: هدف از آن، ایجاد نوعی مقبولیت اجتماعی برای رژیم صهیونیستی در میان ملتهایی است که رژیمهای حاکمشان با اسرائیل سازش کردهاند.
شیخ الاسدی با تأکید بر اینکه پروژه عادیسازی روابط، قضیه فلسطین و حقوق ملت آن را زیر پا گذاشته و مشروعیت رژیم صهیونیستی را بهرسمیت میشناسد، تصریح کرد: ملتهای عرب این طرح را رد میکنند. اینگونه توافقات، زمانی رخ داد که همه دریافتند نابودی رژیم صهیونیستی نزدیک شده است.
حجتالاسلام والمسلمین علی الاسدی در پایان، تشکیل جبهه مقاومتی یکپارچه از مناطق مختلف برای آزادسازی فلسطین را ضروری برشمرد و گفت: جنبشهای محور مقاومت و مجاهدان فلسطینی با هماهنگی کامل، تجارب و ابتکارات خود را در راستای پشتیبانی از فلسطین بهکار میبندند.
**مقام صهیونیست: سید حسن نصرالله را بیشتر از سخنگویان اسرائیل باور دارم
نماینده پارلمان رژیم صهیونیستی از حزب راستگرای لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو گفت که سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان را بیشتر از سخنگویان این رژیم باور دارد.
“تساحی هنگبی” وزیر پیشین و عضو پارلمان رژیم صهیونیستی از حزب لیکود در اظهاراتی گفت: “من (سید حسن) نصرالله را بیشتر از سخنگویان اسرائیل باور می کنم.”
در همین حال، یک منبع سیاسی بلندپایه رژیم صهیونیستی در گفت وگو با رسانه های این رژیم درباره پرونده ترسیم مرزهای آبی بین فلسطین اشغالی و لبنان و آمادگی حزب الله لبنان در مرز لبنان با شمال فلسطین اشغالی گفت: ما در جبهه شمال به وضعیت بسیار حساس و خطرناک رسیدیم.
همزمان رسانه های صهیونیستی تاکید کردند که هنوز فرمانده و یا افسر اطلاعاتی اسرائیلی یا غربی متولد نشده است که بتواند از ذهن سید حسن نصرالله را بخواند و موفق شود برنامه های وی را تحلیل کند.
پیش از این شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی اعلام کرد که در پی بوجود آمدن اختلافات در پرونده مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی، احتمال تنش در مرز شمال سرزمین های اشغالی و لبنان بین این رژیم و حزب الله افزایش یافته است.
پیش از این شیخ علی دعموش، معاون رئیس شورای اجرایی حزبالله لبنان در خطبه نماز جمعه گفت: دشمن اشغالگر زبان دیپلماسی را نمیفهمد و هرکس معتقد است که دشمن تنها با منطق مذاکره میتواند حقوق لبنان را به رسمیت بشناسد، اشتباه می کند.
وی تاکید کرد: دشمن تنها منطق زور را میفهمد و این موضوع را تمام تجربیات گذشته ثابت کرده است. وقتی از منطق زور در زمینه مقابله با دشمن صحبت میکنیم، مقصود ما فقط زور یا توان نظامی علیرغم اهمیت بالای آن نیست، بلکه منظور همه عناصر قدرت از ایستادن ملت لبنان حول محور مقاومت و اعتماد آنها به آن گرفته تا میزان صبر، مقاومت و استواری و وحدت و ثبات موقعیت سیاسی است.
شیخ دعموش در ادامه خاطرنشان کرد: ما به خود و توان خود اعتماد داریم و برای همه احتمالات آماده هستیم. نمیتوان نسبت به حقوق خود سکوت کرد و مقاومت امروز قویتر و سرسختتر از همیشه است.
این اظهارات پس از آن بیان شد که برخی منابع اخیرا اعلام کردند که یائیر لاپید نخستوزیر رژیم صهیونیستی با اصلاحات پیشنهادی لبنان در پیشنویس توافق پیشنهادی آمریکا برای ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی مخالفت کرده است.
**ونزوئلا: قطعنامه «مداخلهگرایانه» شورای حقوق بشر را به رسمیت نمیشناسیم
دولت ونزوئلا تصمیم «ماموریت مستقل بینالمللی حقایق» شورای حقوق بشر مبنی بر تمدید فعالیت خود به منظور بررسی و مستندسازی نقض حقوق بشر در این کشور را رد کرد و این قطعنامه را «نتیجه استانداردهای دوگانه شرمآور در استفاده سیاسی از سازوکارهای شورای حقوق بشر سازمان ملل» دانست.
دولت ونزوئلا با صدور بیانیهای، تمدید قطعنامه کمیته حقیقتیابی شورای حقوق بشر به مدت دو سال دیگر در این کشور را رد کرد و این تصمیم را «تجدید حکمیت خصمانه» و «مکانیسم نظارتی مداخلهگر» علیه این کشور آمریکای جنوبی دانست.
در این بیانیه آمده است: این قطعنامه، نتیجه استانداردهای دوگانه شرمآور، گزینشی و استفاده سیاسی از سازوکارهای شورای حقوق بشر سازمان ملل است.
ونزوئلا معتقد است این تصمیم به تحریک و تشویق گروه اقلیتی گرفته شده است که «در حمله به نهادهای دموکراتیک این کشور، از فرمانهای ایالات متحده اطاعت میکنند». در ادامه این متن آمده است، در پسِ این تصمیم، «یک ادعای آشکار برای تشویق و توجیه افراطیترین بخشهای اپوزیسیون داخلی و بینالمللی پنهان است که همیشه برای بر هم زدن آرامش ملت تلاش میکنند و ادعای نقض گسترده حقوق بشر ونزوئلا را تکرار میکنند».
در ادامه این بیانیه آمده است: «ونزوئلا بارها تمایل و تعهد خود برای همکاری با مکانیسمهای مختلف حقوق بشر سازمان ملل را نشان داده است. دولت، هیچ مکانیزم ایجاد شده خارج از اصول حقوق بینالملل را که به دنبال نقض استقلال، حاکمیت و خودمختاری مردم ونزوئلا باشد، به رسمیت نمیشناسد و نخواهد شناخت».
«کارلوس فاریا» وزیر امور خارجه ونزوئلا نیز در پیامی توییتری این تمدید ماموریت را «ظالمانه» و «فاقد اعتبار» دانست که به منظور «مداخلهگری و جعل واقعیت، طراحی شده است.
با وجود اینکه دولت ونزوئلا تلاش کرد از تصویب این تصمیم جلوگیری کند و آن را دخالت در امور داخلی خود دانست، سازمان ملل روز جمعه با تمدید این ماموریت به مدت دو سال دیگر موافقت کرد.
**بولتون: پوتین بلوف میزند و بایدن اغراق میکند
مشاور امنیت ملی دولت پیشین آمریکا، واکنش رئیس جمهوری کنونی به تهدید هسته ای روسیه را اغراق آمیز خواند و گفت که ولادیمیر پوتین نیز بلوف زده است.
جان بولتون در گفت و گو با شبکه خبری آمریکایی سی بی اس گفت که جو بایدن با اشاره به احتمال وقوع آخرالزمان هسته ای، در بیان وخامت اوضاع فعلی غلو کرده است.
رئیس جمهوری آمریکا اخیرا در جریان گردهمایی خصوصی تعدادی از حامیان ملی حزب دموکرات در مورد احتمال استفاده روسیه از سلاح هسته ای در جنگ با اوکراین اظهار نظر کرده بود.
وی گفته بود: ما از زمان جان اف کندی و بحران موشکی کوبا با احتمال وقوع آخزالزمان روبرو نشده بودیم. پوتین وقتی در مورد احتمال کاربرد سلاح هسته ای، شیمیایی یا میکروبی صحبت می کند با کسی شوخی ندارد چرا که ارتش او به شدت ضعیف عمل کرده است.
به گفته بولتون، باید تهدیدهای هسته ای را جدی گرفت اما جهان در وضعیتی که بایدن توصیف کرده قرار ندارد.
بولتون گفت: پوتین می خواهد که ما کاربرد سلاح هسته ای از جانب روسیه را اجتناب ناپذیر بدانیم. دوست دارد که مردم را مضطرب کرده و ما را بترساند. او چندین بار پس از تهاجم به اوکراین چنین کرده و هر بار هم بلوف زده است.
بولتون در مورد نحوه واکنش به کاربرد احتمالی سلاح هسته ای از جانب روسیه گفت: در آن صورت پوتین حکم مرگ خود را امضا کرده و واکنش آمریکا باید بسیار بسیار شدید باشد.
**انفجار یک کامیون روی پل کریمه/ واکنش معنادار مقام اوکراینی
کمیته ملی ضدتروریسم روسیه امروز شنبه از انفجار یک خودروی باری روی پل ریلی اتصال شبه جزیره کریمه به روسیه خبر داد. مشاور رییس جمهوری اوکراین نیز در توییتی با انتشار تصویری از اثار این انفجار نوشت: “کریمه، پل، نقطه آغاز.” تمام اموال غیرقانونی باید تخریب شوند.
از ساعات اولیه صبح امروز تردد و خدمات ریلی روی پل کریمه به عنوان تنها پل ارتباطی میان روسیه و شبه جزیره کریمه، محدود شده است.
بنابراین گزارش، حدود ساعت ۶ صبح امروز یک کامیون باری در بخش بزرگراهی پل کریمه از سمت شبه جزیره «تامان» منفجر شد. این انفجار، آتش سوزی هفت مخزن سوخت قطاری که به سمت کریمه در حال حرکت بود را منجر شد.
گزارشها حاکی از فروریختن بخشی از قسمت بزرگراهی این پل است.
علت این انفجار در دست بررسی است.
برخی رسانههای روسیه، انفجار خودروی بمب گذاری شده را عامل این حادثه اعلام کردهاند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز دقایقی پیش از تشکیل یک کمیسیون دولتی برای بررسی این حادثه به دستور ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه خبر داد.
در همین حال “میخایلو پودولیاک” مشاور رییس جمهوری اوکراین در صفحه شخصی خود در توییتر با انتشار تصویری از اثار این انفجار نوشت: “کریمه، پل، نقطه آغاز.” تمام اموال غیرقانونی باید تخریب شوند. تمام آنچه دزدیده شده باید به اوکراین بازگردانده شود. تمام مناطق گرفته شده توسط روسیه باید (از روسها) خالی شود.
**انفجار بمب در مسیر گشتی رژیم صهیونیستی/ درگیری رزمندگان مقاومت با نظامیان صهیونیست
گروههای مبارز فلسطینی امروز شنبه از انفجار بمب در مسیر گشتی ارتش رژیم صهیونیستی در اردوگاه جنین در کرانه باختری رود اردن و درگیری با نظامیان صهیونیست خبر دادند.
گردان جنین وابسته به سرای القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین در خبری فوری اعلام کرد: یک گشتی نظامی رژیم صهیونیستی به طور مستقیم هدف چند بمب قرار گرفت و از کار افتاد.
هنوز جزئیات بیشتری درباره تلفات احتمالی این عملیات مبارزان فلسطینی نرسیده است.
همزمان رزمندگان گردان جنین با نظامیان رژیم صهیونیستی در اردوگاه جنین به شدت درگیر شدند.
این گردان اعلام کرد که توانسته اند محل های تمرکز تک تیراندازان رژیم صهیونیستی در اطراف اردوگاه را هدف تیراندازی خود قرار دهند.
گردان جنین افزود: مبارزان این گردان ضربات مستقیمی به نیروها و خودروهای دشمن صهیونیست در چند محور وارد کردند و این نیروها را در اطراف خانه ای که به محاصره آنها در آمده است، با گلوله و بمب هدف قرار می دهند.
در همین حال، برخی منابع محلی فلسطینی از زخمی شدن ۷ شهروند فلسطینی از جمله یک دختر در تیراندازی نظامیان صهیونیستی در این اردوگاه خبر دادند و گفتند که یکی از آنها از ناحیه گردن هدف اصابت گلوله قرار گرفته و وضعیت وی وخیم است.
**افزایش بی سابقه آمار خودکشی و قتل با سلاح گرم در آمریکا
یافتههای مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا نشان میدهد که آمار خودکشی و قتل با سلاح در سال ۲۰۲۱ به شکل قابل توجهی بالا رفته و از سال ۱۹۹۳ به این سو بی سابقه بوده است.
این آژانس آمریکایی گزارش داد که خودکشی و قتل با سلاح گرم هر دو بیش از ۸ درصد در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است. پس از ثبت ۴۳ هزار و ۶۷۵ مورد قتل و خودکشی در سال ۲۰۲۰ بر اثر استفاده از سلاح گرم در آمریکا حالا این آمار در سال ۲۰۲۱ به ۴۷ هزار و ۲۸۶ مورد رسیده است.
بر اساس گزارش مراکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا، مجموع قتل و خودکشی با سلاح در سال ۲۰۲۱ بالاترین میزان از سال ۱۹۹۳ و ۱۹۹۰ به ترتیب بوده است. برخی از گروههای قومی و نژادی آمار بیشتری را در سال گذشته تجربه کردند.
پژوهشهای این نهاد حاکی از آن است که بیش از ۲۰ هزار قتل و حدود ۲۶ هزار خودکشی با استفاده از سلاح گرم در سال گذشته صورت گرفته است. درصد قتل های ناشی از استفاده از تفنگ از ۷۹ درصد به ۸۱ درصد افزایش یافته که بالاترین نرخ در ۵۰ سال گذشته است. خودکشی نیز با افزایش ۲ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۰، به ۵۵ درصد افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، جوامع سیاه پوست و اسپانیایی زبان شاهد بیشترین مرگ و میر در این زمینه هستند. موارد اضطراب و ناامیدی در میانه شیوع کرونا در جهان، به شدت در سال ۲۰۲۰ بالا رفت.
ناظر به وضعیت قانونی استفاده از سلاح در ایالات متحده، جو بایدن رئیس جمهوری این کشور قانون ایمنی سلاح را امضا کرد که طبق آن سخت گیری برای استفاده از سلاح بیشتر میشود.
**نیوزویک: آمریکا به تغییر موضع در جنگ روسیه و اوکراین نیاز دارد
هفته نامه نیوزویک نوشت: با گذشت هفت ماه از جنگ روسیه و اوکراین موضع آمریکا، در قبال این جنگ کوچکترین تغییری نکرده است و به نظر می رسد که از نظر سردمداران آمریکایی هزینه این جنگ برای مالیات پردازان این کشور اهمیتی ندارد.
این رسانه آمریکایی در مطلبی به قلم «جاش هامر» افزود: با گذشت چندین ما از آغاز جنگ اوکراین و تحولات به وجود آمده موضع رسمی واشنگتن در قبال این جنگ تغییر چندانی نکرده است.
نویسنده این مطلب، موضع آمریکا را در قبال این جنگ دوگانه و بسیار ساده گرایانه توصیف کرده و تلاش می کند «ولادیمیرپوتین» رئیس جمهوری روسیه را فردی «منفور» و ولودیمیر زلنسکی همتای اوکراینی او را نجیب و بدون نقص معرفی کند.
به نوشته این نشریه، آمریکا نشان داده از تلاش های اوکراین برای بازپس گیری هر وجب از خاک خود در دونباس و کریمه از دشمن مجهز به سلاح هسته ای خودحمایت خواهد کرد و به نظر می رسد اهمیتی ندارد که این کمک چه هزینه ای برای مردم آمریکا دارد.
جو بایدن و کامالا هریس معاون او در گفتگو با زلنسکی بیان کردند که این کشور هرگز الحاق کریمه به خاک روسیه را به رسمیت نشناخته است. بایدن متعهد شده که به حمایت از اوکراین در مقابل روسیه ادامه خواهد داد.
در این مرحله از جنگ، عملاً همه این خط مشیها برای منافع ملی واقعی آمریکا در این مناطق مورد مناقشه، غیرموثر و بی ثبات کننده هستند. واشنگتن باید به دنبال «تنش زدایی و صلح» در اوکراین باشد.
این مطلب می افزاید: غرب باید در قبال درخواست های اوکراین برای ملحق شدن به ناتو و حتی درخواست شخص زلنسکی برای مداخله ناتو در حملات پیشگیرانه علیه روسیه محتاط باشد. بایدن باید واقعیت را تشخیص دهد و فورا موضع راهبردی خود را تغییر دهد.
این نویسنده درباره الحاق مناطقی از خاک اوکراین به روسیه افزود: این ها مناطق مورد مناقشه ای هستند که دولت بایدن و «دموکراسی غربی و آزاد» آن ها را برای موجودیت اوکراین و تمامیت ارضی غرب مهم می دانند و چنین تصور می کنند که حفظ سلطه بر آنها ارزش هر گونه هزینه نظامی، اقتصادی و انسانی را دارد.
نیویوزیک با اشاره به تقسیمات قومی در مناطقی از خاک اوکراین که روسیه به خود ملحق کرده است نوشت برای مردم عادی آمریکا این اختلاف های قومی اهمیتی ندارد و نباید هم داشته باشد.
به اعتقاد نویسنده، عقل سلیم حکم می کند دولت بایدن باید از همه اهرمها استفاده میکرد تا زلنسکی و پوتین را در اسرع وقت به میز مذاکره بکشاند و به این ترتیب از خطر فاجعه هستهای جلوگیری کند. آمریکا باید این کشور و ناتو را نیز از چشم اندازی که هیچ رئیس جمهوری در دوران جنگ سرد آن را تایید نمی کند خارج کند.
این ستون نویس آمریکایی اظهار داشت این که طبقه حاکم در آمریکا علاقه ای به تنش زدایی ندارد و برعکس تمایل به ایجاد تنش دارد، نشان می دهد که چقدر آنها از واقعیت دور هستند.
وی ابراز امیدواری کرده مردم آمریکا در انتخابات میان دوره ای کنگره که درآبان ماه برگزار می شود سیاست های مقامات خود در تنش زایی را مهار کنند.
https://irna.ir/xjKHVq
**دیپلمات روس: شورای حقوق بشر سازمان ملل در کنترل غربیهاست
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل تصویب یک طرح علیه این کشور در شورای حقوق بشر این سازمان را نشانه تسلط آمریکا و متحدانش بر بدنه این شورا عنوان کرد.
«گنادی گاتیلوف» در جمع خبرنگاران گفت: نتایج آرا بار دیگر نشان داد که شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد (HRC) در اختیار دولتهای غربی درآمده است و این شورا به دور از هرگونه دغدغه حقیقی مرتبط با حقوق بشر، در راستای رویکرد سیاسی آنها عمل میکند.
براین اساس، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز گذشته با متهم کردن مسکو به ایجاد فضای نگرانی و هراس از طریق سرکوب و خشونت، تعیین یک کارشناس مستقل را برای بررسی موارد ادعایی نقض حقوق بشر در روسیه، تصویب کرد.
این دیپلمات روس افزود: مسکو بارها اعلام کرده است که موضوعات مطرح شده مربوط به کشورها، همگی سیاسی هستند و از آنها به عنوان اهرم فشار برای دولتهایی که برای غربیها منفعتی ندارند استفاده میشوند.
گاتیلوف با ابراز ناامیدی از این رویه تاکید کرد: این شورا به بازیچه دست غربیها از جمله آمریکا و نزدیکترین متحدانش تبدیل شده است.
بنابر این گزارش، قطعنامه ضد روسی شورای حقوق بشر سازمان ملل خواهان انتصاب یک ساله یک گزارشگر ویژه در مورد وضعیت حقوق بشر در روسیه است. این گزارشگر ویژه وظیفه جمعآوری، مطالعه و ارزیابی اطلاعات مرتبط و همچنین ارائه گزارش به پنجاه و چهارمین اجلاس شورای حقوق بشر و هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد را برعهده خواهد داشت.
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد با اشاره به برتری عددی کشورهای غربی در این شورا، گفت: با در نظر گرفتن آرای اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، اتحادیه اروپا و کشورهایی که دنبالهرو آنها هستند، این نتیجه قابل پیش بینی بود.
اعضای این نهاد حقوق بشری که ۱۶ سال از تاسیس آن میگذرد با ۱۷ رای موافق در برابر ۶ رای مخالف و ۲۴ رای ممتنع، این طرح بررسی پیشینه حقوق بشری یکی از اعضا (روسیه) را با داشتن کرسی دائم در شورای امنیت، تصویب کردند.
به گفته گاتیلوف، مسکو در این طرح نشانهای از دفاع از حقوق بشر نمیبیند.
وی با بیان اینکه این تصمیم به طور یقین یک تصمیم سیاسی با هدف جلب توجهها در شورای حقوق بشر به “مساله روسیه” بوده است، تصریح کرد: آنها با مطرح کردن این گونه مسائل در شورا به دنبال شکل دهی نگاه انتقادی و منفینگر در مورد اتفاقات در روسیه هستند.
از نگاه گاتیلوف، انتظار میرود این گزارشگر ویژه یک غربگرا و طرفدار اوکراین باشد، بنابراین میتوان گفت این ساختار خروجی خوبی برای روسیه نخواهد داشت.
با این حال وی ادامه داد که این تحولات به معنای پایان همکاری مسکو با شورای حقوق بشر نیست و روسیه از تمام فرصتهایی که همچنان در اختیار دارد استفاده خواهد کرد.
این دیپلمات روس افزود: حتی در این فضای چالش برانگیز، ما تلاش خواهیم کرد تا در راستای اصول منشور سازمان ملل متحد که خواهان عدم مداخله در امور داخلی کشورها است عمل کنیم.
**شهادت دو نوجوان فلسطینی در کرانه باختری
نظامیان رژیم صهیونیستی امروز شنبه نوجوان فلسطینی را در اردوگاه جنین در کرانه باختری رود اردن به شهادت رساندند.
نیروهای رژیم صهیونیستی امروز به اردوگاه جنین یورش برده و یک خانه را به محاصره خود در آورده و اقدام به تیراندازی کردند.
همزمان مبارزان گردان جنین وابسته به سرایا القدس جنبش جهاد اسلامی فلسطین و گردان های شهدای الاقصی وابسته به جنبش فتح نیز به مقابله با یورش نظامیان صهیونیست و گشتی های آنها پرداختند و توانستند ضرباتی به آنها وارد کرده و یک خودروی گشتی صهیونیستی را با چند بمب از کار انداخته و این نظامیان را هدف قرار دهد.
نظامیان رژیم صهیونیستی در تیراندازی خود به سمت شهروندان فلسطینی در این اردوگاه جنین دستکم هفت نفر از جمله یک دختر را زخمی و دو نوجوان فلسطینی به نام محمود الصوص و احمد محمد حسین ضراغمه را به شهادت رساندند.
درگیری ها در اردوگاه جنین بین مبارزان فلسطینی و نظامیان صهیونیست همچنان ادامه دارد.
**ادعای رسانه روس: هسته اصلی فعالیت داعش در پاکستان است
روزنامه روسی «نیزاویسیمایا گازیتا» با انتشار گزارشی ضمن اشاره به برخی از نقاط فعالیت داعش خوراسان، پاکستان را هسته اصلی فعالیت این گروه تروریستی عنوان کرده است.
در شرایط کنونی تبلیغات گروه تروریستی داعش خوراسان برای فعالیتهای خرابکارانه میتواند عواقب جدی برای امنیت کشورهای منطقه و فراتر از آن داشته باشد.
به نوشته این روزنامه روسی، از زمان تسلط طالبان بر افغانستان، داعش خوراسان هم تبلیغات خود را در جنوب و مرکز آسیا گسترش داده است.
گروه تروریستی داعش خوراسان در اواسط سال ۲۰۱۴میلادی ظهور کرد؛ زمانی که فرماندهان سابق «تحریک طالبان پاکستان» از مناطق قبایلی سابق «فتا» فرار کردند.
پس از تسلط طالبان بر افغانستان، رسانههای حامی داعش بر اساس کتاب سرکرده ارشد این گروه تروریستی، همه دلایلی که به نظر او طالبان بدترین دشمنان اسلام است را فهرست کرد.
**نتانیاهو ۶۱ کرسی کِنِست را بدست می آورد/ تداوم بحران مزمن سیاسی
یک نظرسنجی جدید در سرزمین های اشغالی نشان می دهد که اردوگاه بنیامین نتانیاهو رئیس حزب راستگرای لیکود رژیم صهیونیستی می تواند ۶۱ کرسی را در انتخابات کِنِست (پارلمان) آینده این رژیم بدست آورد اما این امر گِرِهی از بحران مزمن سیاسی تل آویو باز نخواهد کرد و کابینه ائتلافی آینده نیز شکننده خواهد بود.
آخرین نظرسنجی در سرزمین های اشغالی نشان می دهد که اگر انتخابات کِنِست اکنون برگزار شود، اردوگاه راست به ریاست بنیامین نتانیاهو برای اولین بار بعد از چهار ماه نظرسنجی می تواند به ۶۱ کرسی برسد.
این روزنامه صهیونیستی نوشت که این اولین بار است که اردوگاه راست بر اساس نظرسنجی به این تعداد کرسی دست می یابد و می تواند بدون هیچ مانعی دولت تشکیل دهد.
بر اساس این نظرسنجی، حزب لیکود می تواند به ۳۲ کرسی دست یابد؛ درحالی که حزب یائیر لاپید نخست وزیر موقت کنونی و رقیب لیکود با از دست دادن یک کرسی نسبت به نظرسنجی قبل می تواند به ۲۳ کرسی دست یابد.
همچنین ائتلاف مشترک “صهیونیسم دینی” می تواند ۱۴ کرسی را تصاحب کند و ائتلاف “بنی گانتس” وزیر جنگ کنونی و “جدعون ساعر” نیز می تواند به ۱۲ کرسی دست یابد.
در این نظرسنجی آمده است که احزاب “شاس” و “یهدوت هتورات” به ترتیب به ۷ و ۸ کرسی دست خواهند یافت و حزب “اسرائیل بیتنا” به ریاست “آویگدور لیبرمن” به ۶ کرسی دست می یابد.
در ادامه این نظرسنجی آمده است که احزاب چپ بدون هیچ تغییری نسبت به آخرین نظرسنجی به ۵ کرسی دست خواهد یافت.
بر اساس این گزارش، ائتلاف های مشترک و یکپارچه عربی هرکدام به ۴ کرسی دست خواهند یافت.
بنابراین اردوگاه راست به ریاست نتانیاهو که در نظرسنجی قبلی به ۵۹ کرسی رسیده بود، این بار به ۶۱ کرسی دست خواهد یافت و اردوگاه میانه رو و چپ به ۵۵ کرسی دست خواهند یافت و فراکسیون یکپارچه عربی همچنان با چهار کرسی سرنوشت ساز و تعیین کننده ائتلاف کابینه آینده خواهد ماند.
رژیم صهیونیستی ماه نوامبر امسال (آبان ماه)، پنجمین انتخابات پارلمانی خود در عرض چهار سال گذشته را برگزار میکند. طبق توافق حاصلشده میان احزاب تشکیلدهنده کابینه ائتلافی، یائیر لاپید هدایت این کابینه را تا زمان برگزاری انتخابات کنست و تشکیل کابینه جدید این رژیم برعهده خواهد داشت.
ناظران سیاسی تاکید می کنند که حتی کسب ۶۱ کرسی از سوی اردوگاه نتانیاهو نیز نخواهد توانست به بحران سیاسی مزمن و شکنندگی کابینه های رژیم صهیونیستی پایان دهد. پارلمان رژیم صهیونیستی ۱۲۰ کرسی دارد و تشکیل چنین کابینه ای با ۶۱ کرسی یعنی تنها یک کرسی بیشتر از نیمی از کرسی های پارلمان همان وضعیت شکننده گذشته کابینه های ائتلافی را به همراه خواهد داشت؛ امری که باعث شد تا چهار انتخابات زودهنگام ظرف چهار سال برگزار شود.
**وزیر نفت و گاز هند: از هر جا که لازم باشد، نفت مورد نیاز خود را تامین می کنیم
وزیر نفت هند با تکرار موضع دهلی نو در خرید نفت از روسیه در بحبوحه جنگ اوکراین گفت: هند از هر کجا که لازم باشد نفت میخرد به این دلیل ساده دولت هند وظیفه اخلاقی دارد تا انرژی شهروندان خود را تامین کند.
«هاردیپ سینگ پوری»، وزیر نفت و گاز طبیعی هند، گفت: هیچکس به هند دستور نداده است که خرید نفت از روسیه را متوقف کند.
وی پس از نشست دوجانبه خود در واشنگتن گفت: دولت هند وظیفه اخلاقی دارد تا انرژی شهروندان خود را تامین کند و به خرید نفت از هر کجا که لازم باشد ادامه خواهد داد، زیرا نمی توان این نوع بحث را به جمعیت مصرف کننده کشاند.
وی در گفت و گو با جنیفر گرانهولم، وزیر انرژی آمریکا گفت: اگر در مورد سیاست خود شفاف باشید، به این معنی است که به امنیت انرژی و مقرون به صرفه بودن انرژی اعتقاد دارید، از هر جایی که مجبور به خرید انرژی از منابع باشید، خرید خواهید کرد.
وزیر نفت هند افزود: تصور نسبتاً غلطی در مورد خرید انرژی از روسیه وجود داشته است. معمولاً آنچه اروپا در یک بعد از ظهر خریداری می کند، آن اندازه ای است که ما در یک دوره سه ماهه می خریم. ما سال مالی را با مجموع ۰.۲درصد واردات نفت از روسیه به پایان رساندیم.
هاردیپ سینگ پوری گفت: درگیری در اوکراین در ماه فوریه (بهمن ماه ۱۴۰۰) اتفاق افتاد و در ماه های بعد واردات از روسیه به طور قابل توجهی در نتیجه جابهجایی در بازار افزایش یافت اما به دنبال آن، سایر تامین کنندگان نفت و گاز نیز وارد عمل شدند. در ماه های بعد، یکی دیگر از تامین کنندگان خاورمیانه در جایگاه دوم قرار گرفت و عربستان سعودی همیشه صادر کننده شماره یک به هندوستان بود.
وی ادامه داد: اغلب مردم نمیدانند تجارت نفت چگونه انجام میشود. اگر مجبور باشم، مثلاً از یک مکان بسیار دور، نفت خام بخرم، جایی که قیمت کشتی یخشکن باید در معاملات وارد شود، کار نتیجه نمیدهد. خرید از یک نقطه نزدیک، بسیار آسان تر است، در خلیج فارس، بازارهای نفت برای ما مناسب تر هستند.
سوبرانیام جایشنکار، وزیر امور خارجه هند بع تازگی گفت: توصیه نخست وزیر مودی در مورد این موضوع این بود که بهترین کار را برای ملت هند انجام دهد و به دلیل درگیری روسیه و اوکراین، قیمت بنزین دو برابر شد. ما برای این که از کجا نفت را بخریم تحت فشار بودیم، اما نخست وزیر هند و دولت بر این عقیده بودند که ما باید بهترین کار را برای ملت خود انجام دهیم.
پوری همچنین درباره تصمیم اوپک پلاس (سازمان کشورهای صادرکننده نفت) برای کاهش تولید نفت به میزان دو میلیون بشکه در روز اظهار داشت: هند میتواند وضعیت را مدیریت کند. میزان انرژی عرضه شده توسط تولیدکنندگان و تامین کنندگان با تقاضای موجود در بازار مطابقت دارد و متعادل است، نیروهای بازار در حال بازی کردن هستند و میزان انرژی عرضه شده بر سطح قیمت ها تأثیر می گذارد.
پیش از این گمانه زنی هایی درباره درخواست ایران از هند برای سر گرفتن خرید نفت و نادیده گرفتن تحریم های یکجانبه آمریکا مطرح شده بود؛ مشابه اقدامی که این کشور در خرید نفت از روسیه با وجود تحریمهای آمریکا و کشورهای غربی در مقابل مسکو، انجام داده است.
هند خرید نفت از ایران را از ماه مه سال ۲۰۱۹ پس از اعمال تحریمهای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری سابق آمریکا متوقف کرده است که اقدامی بیسابقه بوده است. پیش از اعمال تحریم های یکجانبه آمریکا هند دومین خریدار اصلی و بزرگ نفت ایران پس از چین بود.
براساس گفته مقامات رسمی هند، دهلی این تصمیم را به دلیل فشار واشنگتن پس از خروج یکجانبه دولت دونالد ترامپ از توافقنامه برنامه اقدام مشترک (برجام) و اعمال تحریم های ظالمانه علیه ایران اتخاذ کرد.
باوجود این هند به خرید نفت از روسیه به رغم تحریمهای مشابه آمریکا علیه این کشور با ایران همچنان ادامه می دهد. تحریم هایی به دنبال حمله نظامی روسیه به اوکراین حتی در برخی موارد از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا برای مسکو سختگیرانه تر نسبت به تحریم های ایران اعمال شده است.
درواقع خرید نفت هند از روسیه از آوریل ۲۰۲۲ تا حدود ۵۰ برابر افزایش یافته است و در رده یکی از ۱۰ تامین کننده اصلی نفت این کشور تبدیل شده است.
**سازمان ملل: کره شمالی به پیشبرد برنامههای موشکی خود ادامه می دهد
سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرد کره شمالی در ۶ ماه نخست سال جاری به پیشبرد برنامه موشکی خود ادامه داده است و می کوشد اقداماتی را برای آزمایش هسته ای انجام دهد.
هیاتی از متخصصان سازمان ملل در نشست شورای امنیت سازمان ملل بر این باورند که کره شمالی از شماری از دانشجویان این کشور که در خارج در حال تحصیل هستند خواسته است اقداماتی را برای دستیابی و انتقال فناوری مربوط به سلاح هسته ای در اختیار پیونگ یانگ قرار دهند.
بر اساس این گزارش، کارشناسان سازمان ملل متحد مدعی شده اند کره شمالی در نیمه نخست سال جاری میلادی مقدمات اولیه برای انجام آزمایش هسته ای را انجام داده است اما تا کنون این آزمایش را انجام نداده است.
این در حالیست که کره جنوبی و آمریکا نیز بر این باورند که کره شمالی تا کنون آمادگی های لازم برای آزمایش هسته ای را بصورت کامل انجام داده است.
بر اساس این گزارش، کره شمالی از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون ۳۱ موشک پرتاب کرده است.
در پی آزمایشهای موشکی جدید کره شمالی، در تاریخ ۱۴ مهر ماه سال جاری به درخواست واشنگتن، نشستی در شورای امنیت سازمان ملل تشکیل شد که سفیر و نماینده آمریکا در این نهاد بین المللی از روسیه و چین به دلیل حمایت از پیونگ یانگ به شدت انتقاد کرد.
لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره آزمایشهای موشکی کره شمالی، با متهم کردن پیونگ یانگ به بازسازی سایتهای آزمایش هستهای تاکید کرد با وجود اینکه دو عضو شورای امنیت از پیونگ یانگ حمایت میکنند، کره شمالی باید متحمل هزینههای نقض قطعنامههای شورای امنیت بشود.
گرینفلید با بیان اینکه دو عضو دائم شورای امنیت از کره شمالی حمایت میکنند، اضافه کرد که این کشور از تحریمها فرار میکند و به توسعه توان هستهای خود ادامه میدهد.
این مقام آمریکایی بر وجود وحدت در شورای امنیت تاکید و ادعا کرد که آمریکا همچنان متعهد به گفت وگو است اما در برابر تهدیدهایی که متوجه جهان است، خواهد ایستاد.
نماینده آمریکا در سازمان ملل همچنین این موضوع را که پرتاب موشک و آزمایشهای موشکی کره شمالی صرفا واکنشی به تحریکات آمریکا است، رد کرد.
آنا اوستیگنیوا معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل نیز با اشاره به به بن بست رسیدن تحریمهای جدید علیه کره شمالی، فعالیتهای آموزشی نظامی آمریکا در شبه جزیره کره را از عوامل افزایش تنشها دانست.
این دیپلمات روسیه افزود که مکانیسمهای سازمان ملل و شورای امنیت باید برای حمایت از گفت وگوها میان دو کره و مذاکرات چندجانبه به جای تبدیل شدن به مانعی در این مسیر استفاده شود.
نماینده کره جنوبی در سازمان ملل نیز با اشاره به پرتاب موشکی کره شمالی گفت که کشورش روزانه با تحریکات پیونگ یانگ درگیر بوده اما با این وجود خواستار رسیدگی به وضعیت انسانی در این کشور است.
این دیپلمات کره جنوبی افزود که همسایه شمالی کشورش با گسترش سلاحهای کشتار جمعی، به منشور سازمان ملل و ان پی تی دهن کجی میکند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نیز آزمایش موشکی کره شمالی را به شدت محکوم و آن را اقدامی بی پروا و نقض قطعنامههای شورای امنیت دانست.
دبیرکل سازمان ملل از بی توجهی کره شمالی به امنیت پروازهای بین المللی و ایمنی، ابراز نگرانی کرد و از این کشور خواست تا گفت وگوهایش با طرفهای مرتبط جهت تحقق صلح پایدار در شبه جزیره کره و خلع سلاح کامل این منطقه را از سر بگیرد.
ایالات متحده آمریکا نیز در واکنش به پنجمین آزمایش موشکی کره شمالی در یک هفته اخیر، خواستار تشکیل نشست شورای امنیت سازمان ملل شده بود.
**نماینده اتحادیه اروپا: گفتوگو با حکومت طالبان، بهترین راه برای حل مشکلات افغانستان است
«توماس نیکلاسون» نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور افغانستان اعلام کرد مشروعیت داخلی، راه را برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان باز خواهد کرد و گفت و گو و تعامل با حکومت طالبان، برای راه برای حل مشکلات این کشور است.
« توماس نیکلاسون» دیپلمات بلندپایه اروپایی خواهان افغانستانی است که در آن حقوق بشر و آزادی هر فرد مورد احترام قرار بگیرد. نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور افغانستان افزود تا کنون حکومت طالبان برای مشروعیت داخلی گروهی از نمایندگان را که در آن زنان و مردان حضور داشته باشند، معرفی نکرده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: «موضوع دیگر که طالبان درباره آن توضیحی ندادند این است که جهان قرار است چه چیز را به رسمیت بشناسد. چگونه سیستمی در حال اجراست که در آن معلوم نیست آیا قانون اساسی گذشته هنوز وجود دارد یا خیر. طالبان تاکنون تعهدی ارائه ندادند و گام بسیار مهم این خواهد بود که بی هیچ شرطی به طور کامل به منشور سازمان ملل متحد احترام بگذارند. اینها گامهایی هستند که طالبان میتواند بردارد. با این وجود هنوز هم دو جنبه کلیدی وجود دارد: مشروعیت داخلی و مسئولیت مواردی هستند که بر پایه آن ، طالبان از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته شوند.»
نماینده اتحادیه اروپا در امور افغانستان در این گفتوگو تاکید کرد اتحادیه اروپا خواهان ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان است.
توماس نیکلاسون گفت: «منظور ما از فراگیری در این کشور، ارائه فهرست از مردم نیست. این سهم فراگیری تنها برای هزارهها، تاجیکها، زنان و مردان نیست بلکه سیستم و روندی است که هر شخص بالغ افغان، زن و مرد حق اظهار داشته باشند و این شکل از سیستم حکومتی که در نهایت تصمیم می گیرد چه کسی باید کشور را رهبری کند و سیاستها چگونه باشند و به حقوق بشر و حق آزادی هر افغان احترام گذاشته شود.»
توماس نیکلاسون معتقد است گفتوگو و تعامل با حکومت طالبان بهترین راه برای حل مشکلات کنونی است.
توماس نیکلسون در پایان اظهاراتش خاطر نشان کرد: «من معتقدم گفتوگو و تعامل بهترین راهی است که با وجود اینکه در برخی از موارد آهسته پیش می رود اما بستن راه های مختلف، جایگزین بهتری نیست.»
این در حالی است که حکومت طالبان بارها درخواست جامعه جهانی برای ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان را مداخله کشورهای دیگر در امور داخلی افغانستان می داند.
**۷ کشته در پی انفجار یک پمپ بنزین در ایرلند
شمار کشتههای حادثه انفجار شب گذشته در یک ایستگاه پمپ بزنین در شمال ایرلند به ۷ تن افزایش یافت. ۸ مجروح نیز به بیمارستان انتقال داده شدند.
به گفته پلیس ایرلند بر اثر انفجار شب گذشته در یک ایستگاه پمپ بزنین در استان شمالی دونگال این کشور تاکنون ۷ مورد مرگ قطعی گزارش شده است.
در بررسیهای اولیه از این حادثه سه فوتی گزارش شده بود اما با گذشت زمان این تعداد به ۷ نفر افزایش پیدا کرد. باتوجه به نگرانیها از مبحوس ماندن افراد زیر خرابیها، احتمال میرود بر این شمار افزوده شود.
این انفجار به مراکز خدماتی این ایستگاه از جمله مراکز اقامتی،فروشگاهی و همچنین خودروهایی که در صف انتظار بودند آسیب جدی وارد کرده است.
بر اساس این گزارش، پلیس از شب گذشته برای یافتن نجاتیافتگان احتمالی از سگهای زنده یاب استفاده کرده است.
گزارش دقیقی از تعداد مجروحان این حادثه در دست نیست اما خبرها حاکی از انتقال هشت مجروح دیگر به بیمارستان است.
علت وقوع این حادثه نیز هنوز اعلام نشده است.
رسانههای انگلیسی در توصیف بزرگی این حادثه نوشتهاند که تمام مردم منطقه در این غم شریک هستند. مقامهای محلی نیز در پیامهایی جداگانه این حادثه را به مردم تسلیت گفتهاند.
**جنبش ۱۴ فوریه بحرین: شورای امنیت مسئول عدم آتش بس در یمن است
جنبش یاران انقلاب ۱۴ فوریه بحرین با انتقاد از حمایت های شورای امنیت سازمان ملل از ائتلاف متجاوز سعودی علیه یمن تاکید کرد که مسئولیت نرسیدن به آتش بس حقیقی در یمن و تداوم جنگ در این کشور برعهده شورای امنیت است.
در بیانیه جنبش یاران انقلاب ۱۴ فوریه بحرین که یک نسخه آن در اختیار ایرنا قرار گرفت، آمده است: مسئولیت نرسیدن به توافق آتش بس در یمن و تداوم جنگ در این کشور برعهده شورای امنیت سازمان ملل است.
در این بیانیه آمده است که شورای امنیت سازمان ملل و ائتلاف متجاوز در کنار آمریکا و رژیم صهیونیستی ایستاده است تا ثروت و منابع ملت یمن را غارت کنند و تلاش می کنند که یمنی ها را تسلیم خود کنند تا این ملت از حاکمیت و آزادی و عزت و کرامت خود کوتاه بیاید و به حمایت های خود از مساله فلسطین و محور مقاومت و مخالفت با عادی سازی روابط با دشمن صهیونیستی پایان دهد.
درادامه این بیانیه با تاکید بر شرعی و قانونی بودن مطالبات مردم یمن آمده است که محاصره بنادر و کشتی ها و فرودگاه ها باید برداشته شود و نفت و سوخت و مواد غذایی به یمن برسد و تجاوزگرهای امنیتی و نظامی باید متوقف شود.
جنبش یاران انقلاب ۱۴ فوریه بحرین اعلام کرد که دولت نجات ملی یمن به دنبال صلح عادلانه و فراگیر، توقف تجاوزگری علیه یمن و پایان دادن به غارت منابع طبیعی این کشور به ویژه گاز طبیعی است که از طریق امارات به کشورهای غربی از جمله آلمان فروخته می شود.
این جنبش در پایان از شورای امنیت خواست که حمایت های خود از ائتلاف متجاوز را متوقف کند و تاکید کرد که آمریکا و ائتلاف متجاوز سعودی- اماراتی- صهیونیستی به اقدامات تحریک آمیز و تجاوزگری ادامه می دهند و مانع رسیدن به آتش بس حقیقی و صلح عادلانه می شوند.
پیش از این نخست وزیر دولت نجات ملی یمن گفت: اکنون معادله تغییر کرده است و تا حقوق ملت داده نشود آتش بس درکار نخواهد بود.
عبدالعزیز بن حبتور روز پنجشنبه در گفت و گو با شبکه المسیره افزود: بیانیه شورای امنیت سازمان ملل متحد غیر قابل پذیرش است و از دیدگاه ائتلاف متجاوزان صادر شده است.
وی اضافه کرد: اگر درخواست پرداخت حقوق کارمندان و لغو محاصره فرودگاه و بندر از نظر شورای امنیت تندروی است، پس دنیا بداند که ما برای تحقق حقوق ملت خود تندروی می کنیم.
بن حبتور با بیان اینکه حقوق و منافع ملت قابل مذاکره نیست، تصریح کرد: کشورهای متجاوز، ناتوانی سازمان ملل متحد و نماینده آن در امور یمن و نفاق جامعه جهانی عامل شکست آتش بس در یمن است.
پیش تر شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیهای مدعی شده بود، خواستههای به زعم این شورا زیاد جنبش انصارالله یمن تلاشهای سازمان ملل متحد برای دستیابی به توافق را با مشکل مواجه کرده است.
آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد و ۱۰ مهر پایان یافت.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن – فقیرترین کشور عربی – آغاز کرد.
این کشورها پس از ۷ سال تجاوز به یمن و کشتار هزاران نفر و تخریب زیرساختهای این کشور نه تنها به اهداف خود نرسیدند بلکه به دنبال ضربات موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن به عمق خاک آنها مجبور به پذیرش آتش بس شدند.
این آتش بس که ۶ ماه به طول انجامید، هزاران بار توسط متجاوزان نقض شد و از اجرای برخی از بندهای آن خودداری کردند و اکنون دولت نجات ملی یمن تمدید آن را منوط به برآورده شدن خواسته های ملت یمن و تضمین عدم نقض دوباره چنین توافقی کرده است.
**مسکو: کییف ماهیت تروریستی خود را آشکار کرد/ نقش سرویس امنیتی اوکراین
سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به اظهارات مقامهای اوکراینی درباره انفجار امروز یک خودرو روی پل اتصالی شبه جزیره کریمه به روسیه، تاکید کرد: این واکنشها ماهیت تروریستی رژیم آنها را آشکار میکند.
“ماریا زاخارووا” سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به این توییت مقام اوکراینی تاکید کرد: واکنش رژیم کییف به تخریب یک زیرساخت شهری، ماهیت تروریستی آنها را آشکار میکند.
در این میان، صفحه رسمی وزارت دفاع اوکراین در توییتر نیز نوشت: انفجار در پل کریمه و رزمناو «موسکوا»، دو رسوایی که نشان دهنده افول قدرت روسیه در شبه جزیه کریمه است. بعدی چه خواهد بود؟
به گزارش برخی رسانهها، واکنش اوکراینیها به این حادثه به نوعی نشانگر دخالت آنها در این انفجار و پذیرش مسئولیت آن است.
ساعاتی پس از انتشار خبر انفجار یک خودروی باری روی پل «کرچ» کریمه که برخی رسانهها آن را خودروی بمب گذاری شده عنوان کردند، “میخایلو پودولیاک” مشاور رییس جمهوری اوکراین در صفحه شخصی خود در توییتر با انتشار تصویری از اثار این انفجار نوشت: “کریمه، پل، نقطه آغاز.”
وی در ادامه نوشت: تمام اموال غیرقانونی باید تخریب شوند. تمام آنچه دزدیده شده باید به اوکراین بازگردانده شود. تمام مناطق گرفته شده توسط روسیه باید (از روسها) خالی شود.
حدود ساعت ۶ صبح امروز یک کامیون باری در بخش بزرگراهی پل کریمه از سمت شبه جزیره «تامان» منفجر شد. این انفجار، آتش سوزی هفت مخزن سوخت قطاری که به سمت کریمه در حال حرکت بود را منجر شد. از این پل به عنوان تنها مسیر ارتباطی میان شبه جزیره کریمه و روسیه یاد میشود.
به گفته مقامهای محلی به احتمال زیاد تردد خودروها تا پایان امروز از این پل از سر گرفته خواهد شد.
وزیر حمل و نقل روسیه به اسپوتنیک گفت که تردد از کریمه به روسیه از طریق مسیرهای آبی در حال انجام است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز از تشکیل یک کمیسیون دولتی برای بررسی این حادثه به دستور ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه خبر داده است.
رسانههای روسی خسارت ناشی از این انفجار را ۱۰ میلیون دلار ارزیابی کردهاند.
نا بر اعلام کمیته تحقیقات روسیه، دادههای اولیه از کشتهشدن سه تن بر اثر انفجار کریمه خبر میدهد. این کمیته همچنین در حال بررسی مشخصات خودروی منفجر شده است. براساس نتایج اولیه به نظر میرسد ملک خودرو ساکن منطقه شهر کراسنودار روسیه است.
در همین حال روزنامه پروادای اوکراین به نقل از منابع آگاه اعتراف کرد که سرویس امنیتی این کشور در انفجار پل کریمه دست داشته است. یک مقام آگاه در سازمان های انتظامی اوکراین به این روزنامه دیجیتال گفت که این حادثه نتیجه عملیات ویژه این تشکیلات امنیتی بوده است.
با این وجود هنوز سرویس امنیتی اوکراین به صورت رسمی در مورد دخالت در این انفجار اظهار نظر نکرده است.
مجلس دومای (پارلمان) روسیه اعلام کرد: هدف اوکراین از ترتیب دادن این انفجار، جلوگیری از انتقال جنگافزایهای نظامی به منطقه خرسون است.
رئیس کمیته روابط خارجی دومای روسیه نیز در واکنش به اظهارات مقامهای کییف خاطر نشان کرد: واکنش اوکراین به انفجار پل کریمه تردیدی در مورد دخالت این کشور در این حمله باقی نمیگذارد.
اورماس رینسالو وزیر خارجه استونی در واکنش عجیب نسبت به انفجار کریمه، از حمله به این پل استقبال کرد و آن را به نیروهای ویژه اوکراین تبریک گفت.
خبرها حاکی از آن است که روسیه تمام فرودگاههای جنوب این کشور را پس از حادثه بمبگذاری کریمه بسته است.
**پولیتیکو: اروپایی ها درمورد طرح های انرژی اختلاف نظر دارند
تارنمای پولیتیو نوشت: سران اروپا در نشست اخیر خود سوالاتی در حوزه انرژی را بی پاسخ گذاشتند و تصمیم گیری نهایی درباره قیمت های بسیار بالای انرژی را به نشست های آینده موکول کردند.
پولیتیکو افزود: نشست روز جمعه که بسیار بیشتر از حد انتظار به طول انجامید و منعکس کننده اختلافات عمیق بین کشورها در مورد بهترین روش کاهش هزینه های انرژی بود – هیچ پیشرفت مشخصی در یک سری از پیشنهادها از جمله طرح بحث برانگیز تعیین سقف قیمت گاز نداشت.
این گزارش می افزاید: در حالی که این اجلاس از نظر فنی، یک گردهمایی غیررسمی بود؛ به این معنا رهبران فقط اصولاً میتوانستند به توافق های اولیه دست یابند، تداوم اختلاف در حوزه انرژی بر چالش های پیش روی رهبران اروپایی تأکید داشت. با توجه به تشدید جنگ اوکراین، نشانه ای دال بر فروکش کردن عواملی که باعث افزایش قیمتها میشوند وجود ندارد.
«شارل میشل» که ریاست این نشست را بر عهده داشت، گفت برگزاری جلسات غیررسمی بدون فشار برای تصمیم گیری «مفید» است. او گفت که این نشست ها به رهبران اروپایی این امکان را میدهد که «دیدگاه ها و حساسیتهای متفاوت» را مشخص کنند.
پولیتیکو در ادامه نوشت: با این حال، تاکنون، به نظر می رسد تنها توافق این است که اتحادیه اروپا نیاز به توافق دارد.
بن بست کنونی، تمرکز شدیدی بر نشست رسمی رهبران اتحادیه اروپا در ۲۰ و ۲۱ اکتبر (اواخر ماه مهر) دارد. کمیسیون اروپا تأیید کرده که پیشنهادات بیشتری را قبل از این گردهمایی ارائه خواهد کرد.
به نوشته این رسانه، برخی از کشورها می خواهند برای جبران هزینه گاز به مردم مبالغی را پرداخت کنند. برخی دیگر نیز به سادگی دنبال تعیین سقف قیمتی خرید گاز برای اتحادیه اروپا هستند و برخی هم به روش های ترکیبی از این دو متوسل شده اند.
همچنین بحثهای شدیدی درباره افزایش بدهی مشترک اتحادیه اروپا برای حمایت از هزینه های فزاینده انرژی توسط مردم وجود داشته است. اما اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، این ایده را در کنفرانس مطبوعاتی روز جمعه رد و تاکید کرد که بودجه های قبلی که برای کمک به مقابله با بیماری کرونا اختصاص یافته می تواند به این مسیر جدید هدایت شود.
طرح شولتس احتمالاً کسانی را که قبلاً از تصمیم برلین برای رونمایی از یک صندوق ۲۰۰ میلیارد یورویی به عنوان یارانه پرداخت قبوض انرژی ناامید شدهاند، ناامید تر خواهد کرد.
«پتر فیالا» نخست وزیر جمهوری چک، که کشورش ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد و میزبان نشست غیر رسمی روز جمعه بود، بدون اشاره مستقیم به آلمان، هشدار داد.: ما باید قوانین کمک های دولتی را رعایت کنیم. نمی توانیم تنها راه حل های ملی داشته باشیم، ما به راه حل های اروپایی نیاز داریم.
به همین ترتیب، اورسولا فون در لاین، رئیس آلمانی کمیسیون اروپا، گفت: «ما باید بازار واحد خود را حفظ کنیم و از تکه تکه شدن جلوگیری کنیم.
پولیتیکو در بخشی از گزارش خود به اختلاف نظر روسیه و آلمان بر سر خط لوله «میدکت/MidCat» که به انتقال گاز از شبه جزیره ایبری از فرانسه به آلمان و فراتر از آن کمک می کند اشاره کرد و نوشت: فرانسه با این طرح مخالفت کرده است و استدلال می کند که رفع بحران کنونی بسیار طولانی خواهد بود و صرفاً اتکا به سوخت های فسیلی را تداوم می بخشد اما آلمان معتقد است که این خط لوله می تواند به بهبود بحران انرژی اروپا کمک کند.
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه در کنفرانس مطبوعاتی خود از پاسخ به این سوال که آیا اختلاف ها بین فرانسه و آلمان تا پایان اجلاس بهتر شده یا خیر، طفره رفت.
او گفت که نقش فرانسه این است که «در مواجهه با تنش ها، دیدگاه های مخالف را متحد کند. مکرون همچنین از طرح آلمان برای اختصاص ۲۰۰ میلیارد یورو برای مقابله با بحران انرژی انتقاد کرد.
پولیتیکو نوشت: حتی قبل از اینکه رهبران به این اختلافات شدید بر سر انرژی برسند، آن ها باید به موضوع پرتنش دیگری نیز می پرداختند: جنگ اوکراین.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین بار دیگر از طریق ارتباط ویدیویی در جمع رهبران حاضر در نشست غیر رسمی سخنرانی کرد. دو روز پیش نیز او در جمع گسترده تری از رهبران اروپایی سخنرانی کرده بود.
رئیس جمهوری اوکراین در سخنان خود بار دیگر از رهبران خواست سلاح های بیشتری را به اوکراین اختصاص دهند؛ این یک موضوع عذاب آور برای کشورهای اتحادیه اروپا مانند آلمان و فرانسه است که با فشار برای افزایش محموله های تسلیحاتی خود مواجه هستند.
شارل میشل بعد از نشست روز جمعه بر حمایت اتحادیه اروپا از اوکراین تاکید کرد. اما جزئیات کمی در مورد طرح اتحادیه اروپا برای افزایش کمک به کی یف ارائه داد.
فون در لاین نیز بیان کرد که اتحادیه اروپا باید حمایت مالی خود از اوکراین را افزایش دهد. این موضوع یکی دیگر از مسائل تنش آفرین در اتحادیه اروپا است، زیرا کشورهای این مطقه هنوز هم درباره چگونگی ساختار کمک مالی ۹ میلیارد یورویی که اتحادیه به اوکراین وعده داده است، اختلاف نظر دارند.
**دمشق: آمریکا فورا نیروهای خود را از خاک سوریه خارج کند
وزارت خارجه سوریه با اشاره به ادامه سرقت نفت این کشور توسط آمریکا تاکید کرد که واشنگتن باید فورا نیروهای غیرقانونی خود را از خاک سوریه خارج کند.
وزارت خارجه سوریه امروز شنبه اعلام کرد که آمریکا باید فورا نیروهای غیرقانونی خود را از خاک سوریه خارج و حمایت ازتروریست ها و مزدوران و شبه نظامیان جدایی طلب را که در راستای تحقق اهداف خود از آن ها استفاده می کند، متوقف کند.
وزارت خارجه سوریه تاکید کرد: تداوم سیاست های شوم آمریکا در سرقت نفت سوریه از طریق مرزهای عراق و انتقال آن به شمال عراق به مثابه راهزنی و تلاشی برای بازگشت به عصر استعمار است.
وزارت خارجه سوریه همچنین خاطرنشان کرد: سوریه یادآور می شود که این اقدامات در تضاد با قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل است و دمشق از شورای امنیت می خواهد که این اقدامات را محکوم و پایانی برای آن قرار دهد.
در این بیانیه آمده است که حق سوریه در دریافت غرامت از آمریکا به ازای آن چه غارت کرده، محفوظ است.
بر اساس این گزارش، آمریکا طی هفته های اخیر با همکاری شبه نظامیان موسوم به “نیروهای سوریه دموکراتیک” (قسد) وابسته به خود، سرقت نفت سوریه را افزایش داده است و صدها تانکر حامل نفت به پایگاه های خود در عراق انتقال داده است.
**هشدار لاوروف به غرب/ گسترش روابط مسکو با چین و هند به رغم تحریمها
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز شنبه به کسانی که با مسکو از زبان تحریم سخن می گویند، هشدار داد که صبر روسیه حدی دارد. وزیر خارجه روسیه همچنین طی مصاحبهای گفت که روابط تجاری روسیه با چین و هند به رغم تحریم های غرب افزایش یافته است.
لاوروف همچنین گفت که غرب به دروغ و دغل کاری متوسل می شود تا روسیه را منبع تهدیدهای هسته ای جلوه دهد.
وی افزود: غرب همه چیز را تحریف می کند تا نشان دهد این روسیه است که ادعای تهدیدهای هسته ای دارد و ممکن است در اوکراین به استفاده از سلاح هسته ای متوسل شود.
وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد: دغل کاری های متعدد و دروغ های آشکار از سوی غرب در این زمینه مورد استفاده قرار می گیرد، هرچند ما به آن عادت کرده ایم.
به گفته دیپلمات ارشد روسیه، آمریکا و متحدانش به طور فعالانه ای تلاش می کنند لفاظی های هسته ای در ارتباط با اوکراین را در دستور کار جهانی قرار دهند.
پیشتر ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی موسوم به ناتو خواست حملات پیشگیرانه ای را علیه روسیه در پیش گیرد.
لئونید اسلوتسکی رئیس کمیته روابط خارجی دومای روسیه نیز در پاسخ به سخنان زلنسکی گفت که رئیس جمهوری اوکراین پای کشورهای غربی را به لفاظی هسته ای باز می کند و سراسر جهان را به آستانه آخرالزمانی سوق می دهد.
در این میان، ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز روز جمعه گفت بیانیه های متناقض کی یف در مورد لفاظی های هسته ای با غرب به رهبری آمریکا هماهنگ شده است.
خبرگزاری اسپوتنیک نیز گزارش داد که وزیر امور خارجه روسیه در سخنانی اعلام کرد که مسکو برای اینکه شرکای بین المللی اش نتایج همه پرسی های الحاق جمهوری های دونتسک و لوگانسک و همچنین مناطق خرسون و ژاپوریژیا به روسیه را به رسمیت بشناسند، عجله ای ندارد.
لاوروف گفت: زمان کمی از همه پرسی های برگزار شده و نتایج آن گذشته است. شرکای خارجی ما برای درک واقعیات ژئوپولیتیکی جدید به زمان نیاز دارند و ما به کسی فشار وارد نمی کنیم.
وی در عین حال یادآور شد که حق آزادی بیان و تعیین سرنوشت در مناطق آزاد شده در اولویت کاری برای مسکو قرار دارد.
روز سه شنبه هفته گذشته شهروندان جمهوری های دونتسک و لوگانس و مناطق آزاد شده خرسون و ژاپوروژیا در همه پرسی الحاق به روسیه شرکت کردند. در سال ۲۰۱۴ نیز شبه جزیره کریمه با برگزاری همه پرسی به روسیه پیوست.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه (دوم اسفندماه ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. وی سه روز پس از آن در روز پنجشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۰ آغاز عملیات نظامی ویژه علیه اوکراین را اعلام کرد و روابط پرتنش مسکو-کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
گسترش روابط روسیه با چین و هند به رغم تحریمها
وزیر خارجه روسیه همچنین به نشریه “آرگیومنتی آی فاکتی” گفت که روابط تجاری روسیه با چین و هند به رغم تحریم های غرب و به علت شمار فزاینده تبادل کالاها و اقلام، افزایش یافته است.
وی افزایش روابط تجاری روسیه با چین را در هشت ماهه نخست سال تا یک سوم و با هند در ۶ ماهه نخست سال تا ۱۲۰ درصد، طبیعی خواند.
**فرافکنی سفیر آمریکا در تل آویو درباره مذاکرات رفع تحریمها
سفیر آمریکا در تل آویو همانند سایر مقامات آمریکایی با فرافکنی درباره مذاکرات رفع تحریم ها مدعی شد که توپ در این باره در زمین ایران است.
«تام نیدز» سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی در مصاحبه با خبرگزاری صهیونیستی «جویش تلگراف» با نادیده گرفتن خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته ای با ایران در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ و ادامه سیاست های شکست خورده او در دوره بایدن، به زعم خود جمهوری اسلامی ایران را مسئول بن بست در مذاکرات هسته ای رفع تحریم ها دانست و همسو با سایر مقامات آمریکایی با فرافکنی گفت: شرایط برای بازگشت به توافق هسته ای با ایران تاکنون فراهم نشده و توپ در زمین ایران است.
نیدز در ادامه سیاست همیشگی دولت های آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی افزود: چه به خواست دولت بایدن توافق انجام شود یا آنطور که اسرائیل آرزو دارد، انجام نشود؛ واشنگتن چیزی را درباره نحوه تقابل با ایران، به تلآویو دیکته نخواهد کرد.
او افزود: ما همکاری امنیتی نزدیکی با اسرائیل داریم اما دست آنها را نخواهیم بست.
جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که لازمه رسیدن به توافق، پایدار بودن رفع تحریمها به نحوی تضمین شده است و اینکه موضوعی نباید به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی بماند و به دنبال توافقی است که در آن منفعت اقتصادی مردم تامین، موانع تجارت خارجی ایران رفع و محدودیتهای غیرقانونی فروش نفت برداشته شود. از این رو، توپ در زمین طرف مقابل است و چنانچه طرف مقابل مطالبات منطقی ایران و الزامات شکلگیری یک توافق پایدار و قابل اتکاء را بپذیرد، توافق نهایی حاصل خواهد شد.
سفیر آمریکا در تل آویو در بخش دیگری از مصاحبه خود به وضعیت کرانه باختری رود اردن در سایه افزایش مقاومت و مبارزه مردم و گروههای مبارز فلسطینی علیه نظامیان و شهرک نشینان صهیونیست اشاره کرد و گفت: ما نگران امنیت اسرائیل هستیم و در این باره با تشکیلات خودگردان فلسطین به صورت روزانه در تماس هستیم.
مردم و گروههای مبارز فلسطینی بویژه در کرانه باختری تشکیلات خودگردان فلسطین را همدست رژیم صهیونیستی در برخورد با مقاومت در کرانه باختری رود اردن می دانند. تل آویو و دستگاههای امنیتی تشکیلات خودگردان با یکدیگر همکاری امنیتی علیه مقاومت دارند.
سفیر آمریکا در ادامه مصاحبه خود از حمایت واشنگتن از تشکیلات خودگردان فلسطین به ریاست محمود عباس برای کمک به تامین امنیت صهیونیست ها در کرانه باختری و قدس اشغالی سخن گفت و گروههای مبارز فلسطینی را به زعم خود “تروریستی” خواند و گفت: “ما به همکاری با تشکیلات خودگردان برای تامین امنیت ادامه می دهیم زیرا حضور هسته های ترور در این منطقه به نفع آنها نیست.”
نیدز در بخش دیگری از این مصاحبه به نقش “آموس هوکشتاین” میانجی آمریکا در پرونده مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی اشاره کرد و در حمایت ضمنی سیاسی از بنیامین نتانیاهو رئیس حزب لیکود در آستانه انتخابات پارلمانی ماه نوامبر آینده رژیم صهیونیستی گفت: شالوده پیش نویس پیشنهادی کنونی توافق مطرح شده از سوی میانجی آمریکایی درباره این پرونده، مشابه پیش نویس های متعددی است که در سال های گذشته از جمله در دوره نخست وزیری بنیامین نتانیاهو مطرح شده بود.
سفیر آمریکا درباره پیش نویس پیشنهادی یاد شده افزود: ما هرگز از چیزی که به نفع اسرائیل نباشد یا امنیت اسرائیل را به خطر اندازد، حمایت نمی کنیم.
این دیپلمات آمریکایی مدعی شد که تداوم شهرک سازی توسط رژیم صهیونیستی در کرانه باختری رود اردن و شهر اشغالی قدس مورد تایید دولت بایدن نیست اما همزمان افزود که ” آمریکا چیزی را به اسرائیل دیکته نخواهد کرد”.
نیدز با تقدیر از تلاش دولت ترامپ برای عادی سازی روابط برخی حکام عرب با رژیم صهیونیستی در قالب طرح سازش موسوم به «ابراهیم»، اذعان کرد که سیاست دولت های پیاپی آمریکا در قبال حمایت از این رژیم یکی است. او گفت: سیاست دولت بایدن تقویت این پیمان (طرح سازش موسوم به ابراهیم) است.
او همچنین خواهان بهبود روابط سازشکارانه رژیم بین صهیونیستی با مصر و اردن شد و ابراز امیدواری کرد که روزی عربستان سعودی نیز رسما به طرح سازش موسوم به ابراهیم بپیوندد.
**رزمایش مشترک آمریکا و ژاپن در سایه تداوم آزمایشهای موشکی کرهشمالی
وزارت دفاع ژاپن اعلام کرد، نیروهای نظامی این کشور و آمریکا در حال برگزاری رزمایشی مشترک با مشارکت ناو هواپیمابر رونالد ریگان در آبهای ژاپن و در سایه تداوم آزمایشهای موشکی کرهشمالی هستند.
کرهشمالی روز پنجشنبه ۲ فروند موشک کوتاهبرد بالستیک را به سمت ژاپن شلیک کرد. این موشک ششمین موشکی بود که ظرف ۱۲ روز گذشته پرتاب شد و اولین موشکی بود که از روز سهشنبه هفته گذشته از سوی این کشور به سمت ژاپن پرتاب میشد.
براساس بیانیه منتشر شده از سوی نیروهای دفاعی ژاپن، این رزمایش مشترک از روز اول اکتبر آغاز شده ولی هیچ اشارهای به زمان اتمام آن نشده است.
هفته گذشته نیز کرهجنوبی و آمریکا رزمایش مشترکی را برگزار کرده بودند.
براساس این گزارش، وزارت دفاع کرهشمالی در بیانیهای اعلام کرد که با توجه به رزمایشهای آمریکا و کرهجنوبی، نگاهی دقیق به تحولات کنونی دارد و این تحولات را «بسیار نگرانکننده» توصیف کرده است.
**بحران انرژی در اروپا؛ ایتالیاییها سیستم گرمایشی را یک ساعت خاموش میکنند
با تشدید بحران انرژی، دولت ایتالیا تمهیدات جدیدی را برای صرفه جویی بیشتر از جمله افزایش یک ساعته خاموشی سیستمهای گرمایشی تعیین کرد.
در پی بحران انرژی در اروپا دولت ایتالیا به منظور تامین انرژی کافی در طول زمستان در حکمی، محدودیتهای جدیدی برای سقف مقدار گاز مصرفی ایتالیاییها در زمستان سال جاری در نظر گرفت.
براساس این حکم، به جز در مراکز خدماتی مانند بیمارستانها، خانههای سالمندان و برخی صنایع، محدودیتهای گرمایشی اعمال خواهد شد.
بیبیسی انلگیسی در گزارشی از وضعیت بحرانی انرژی در اروپا با اشاره به تمهیدات جدید ایتالیاییها نوشت: در بحبوحه بحران انرژی در اروپا، ایتالیا نیز پس از سایر کشورهای این قاره اقدامات کنترلی را به منظوری جلوگیری از کمبود گاز در زمستان تعیین میکند.
بنابراین گزارش، با حکم جدید دولت ایتالیا، ساختمانها ۱۵ روز بیشتر سیستمهای گرمایش مرکزی را خاموش نگه میدارند. همچنین از مردم ایتالیا خواسته میشود که دمای خانههایشان را تا یک درجه سانتیگراد کاهش داده و سیستمگرمایشی را یک ساعت بیشتر در روز خاموش نگه دارند.
این گزارش میافزاید: ایتالیا پیشتر نیز به طور معمول در ماههای گرم سال و با صلاحدید مقامهای محلی تمهیداتی را برای صرفه جویی در مصرف انرژی در نظر میگرفت.
قوانین جدید میتواند برای سالمندانی که بیشتر وقتشان را در خانه سپری میکنند به مراتب دشوارتر باشد.
این اقدام دولت ایتالیا درحالی است که دولتها در سراسر اروپا در تلاش برای کاهش تقاضا و ذخیره انرژی پیش از فرا رسیدن زمستان هستند.
به گزارش یورونیوز، اتحادیه اروپا نیز با ادامه جنگ اوکراین و تحریمهای روسیه، خود را برای کمبود انرژی در زمستان آماده میکند.
اقدامات فوقالعاده در این زمینه در نظرگرفته شده است. از جمله کاهش اختیاری ۱۰ درصد از مصرف برق به همراه کاهش اجباری ۵ درصدی در ساعات اوج مصرف. این اختیار به مصرف کنندگان داده شده است که روش کاهش مصرف انرژی و رسیدن به محدودهی تعیین شده را خودشان انتخاب کنند.
در این میان، دولت فرانسه روز پنجشنبه از یک بسته اقدامهای کنترلی برای صرفه جویی مصرف انرژی رونمایی کرد که در آن دما و روشنایی در ادارات دولتی کاهش مییابد. وزیر انرژی فرانسه نیز از تصمیم برای محدودکردن آب گرم در ساختمانهای دولتی این کشور و کاهش یک درجهای دمای آب استخرها و مجموعههای ورزشی خبر داده بود.
در مصاحبهای با شبکه آلمانی «ار.ان. دی/RND»، «یانز لنارچیچ» کمیسر مدیریت بحران اتحادیه اروپا تاکید کرد که این اتحادیه خود را برای بدترین شرایط آماده میکند.
به گفته او، در حال حاضر اتحادیه اروپا دو سناریو را آمادهسازیها در نظر دارد. یکی از آنها شامل قطعیهای کوتاه مدت در تعداد کمی از کشورها میشود و در دیگری اکثر کشورها با کمبود انرژی مواجه میشوند.
به گزارش رسانه انگلیسی بیبیسی، بسیاری از کشورهای اروپایی تا پیش از جنگ اوکراین به گاز روسیه وابسته بودند، گازی که پس از جنگ در اوکراین دسترسی به آن محدود شده است.
پیش از آغاز درگیریها در اوکراین، ایتالیا دومین واردکننده بزرگ گاز روسیه در اتحادیه اروپا بود. به طوریکه واردات گاز از روسیه ۴۰ درصد کل عرضه آن را شامل میشد اما این مقدار در حال حاضر به ۱۰ درصد کاهش یافته است.
آژانس بینالمللی انرژی (IEA) هم به تازگی نسبت به “خطرات بیسابقه” برای کمبود ذخایر انرژی هشدار داده و گفته است که سرمای طولانی مدت منابع انرژی را در معرض خطر قرار میدهد.
گزارش فصلی این سازمان نشان میدهد که کشورهای اتحادیه اروپا در صورت قطع کامل واردات انرژی از روسیه، باید استفاده از انرژی را در طول ماههای زمستان تا ۱۳ درصد کاهش دهند.
این گزارش ادامه میدهد: به گفته برخیها این محدودیتها به احتمال زیاد است لازم اما سخت است. اکنون که بحران زندگی شخصی افراد را مختل کرده است به نظر میرسید تعداد بیشتری در مورد ادامه حمایت از اوکراین و اعمال تحریمها علیه نفت و گاز تغییر موضع دهند.
این درحالی است که اتحادیه اروپا در روزهای گذشته جدیدترین و هشتمین دور تحریمها علیه روسیه را در واکنش به الحاق چهار استان اشغالی اوکراین توسط مسکو به خاک روسیه، تصویب کرد.در این بسته که با هدف افزایش فشار بر اقتصاد و تضعیف توانایی نظامی این کشور تنظیم شده است، در کنار اقدامهای اقتصادی، محدودیتهایی علیه افراد و همچنین ایجاد مبنائی برای اعمال سقف قیمتی بر صادرات نفت روسیه وجود دارد.
در چارچوب هشتمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا ، از دسامبر ۲۰۲۲ انتقال نفت خام روسیه به کشورهای ثالث از طریق دریا، ارائه خدمات فنی و تأمین مالی این کار ممنوع خواهد بود. همچنین از فوریه ۲۰۲۳ انتقال تمام فرآوردههای نفتی روسیه به کشورهای ثالث و ارائه خدمات فوق ممنوع خواهد بود.
**خرابکاری در بخش ریلی آلمان
رسانه دولتی ای آر دی آلمان روز شنبه به نقل از شرکت راه آهن “دویچه بان” اعلان کرد که علت اختلال در شبکه قطارهای این شرکت در شمال آلمان، خرابکاری بوده و تحقیق در ابن باره ادامه دارد.
خبرگزاری د پی آ به نقل از شرکت دولتی راه آهن آلمان اعلان کرد: حادثه خرابکاری بر روی کابل های مخابراتی که برای تردد ریلی بسیار مهم هستند، موجب اختلال در آمدوشد ریلی در ایالت ساکسونی سفلا و شهرایالت های برمن و هامبورگ در شمال این کشور به مدت سه ساعت شد و حتی بر سفرهای ریلی دانمارک و هلند نیز تاثیر گذاشته است.
دویچه بان در حساب توئیتری خود اعلان کرده که آمد و شد قطارها در این منطقه پس از توقف کامل چند ساعته بامدادی به علت اختلال در تماس های بیسیم، هنوز به حال عادی بازنگشته است
نشریه اشپیگل به نقل از سازمان های امنیتی نوشته که شبکه ارتباطی دویچه بان از ۲ نقطه قطع شده بوده و هنوز مشخص نیست که به علت خرابکاری یا اتفاقی مثلا به علت عملیات ساخت وساز بوده است.
مسئولان دویچه بان یا وزارت کشور آلمان برای اظهارنظر در این باره در دسترس نبوده اند.
با وجود افزایش تاخیر و لغو حرکت قطارهای دویچه بان در سال های اخیر به علت افت زیرساخت ها، اختلال روز شنبه زنگ های هشدار را پس از تاکید ماه گذشته ناتو و اتحادیه اروپا بر لزوم حفاظت از زیرساخت های بسیار مهم در پی خرابکاری اعلام شدن علت توقف جریان گاز در خط لوله های نورد استریم، به صدا در آورد.
**الحوثی: آمریکا و صهیونیستها برای به بردگی کشیدن ملتها تلاش می کنند
رهبر انصار الله یمن گفت: آمریکا و صهیونیست ها و دنباله روهای آن ها برای به بردگی کشیدن ملت ها و درپیش گرفتن وحشیگری و تضعیف حس مسئولیت در انسان ها برای تسلط بر انسانها تلاش می کنند.
سید عبدالملک بدرالدین الحوثی امروز شنبه در جشن میلیونی میلاد پیامبر اکرم (ص) در شهر صنعا افزود: طاغوت ها و استکبار سعی می کنند مردم را از انبیا و پیام آوران و آموزه های الهی دور کنند و دین را به نام دین تحریف کنند و مفاسد و رذایل و روابط حرام و جنایت زشت مانند هم جنس گرایی را گسترش دهند.
وی اضافه کرد: نداشتن اعمال صالح و جایگزین کردن آن با اندیشه های سیاه و انگیزه های فاسد، زندگی را به یک رنج بزرگ تبدیل می کند.
الحوثی گفت: عامل اصلی رنج های بشر، انحراف از راه هدایت و آموزه های الهی است که انسان نه می تواند بدون آن ها زندگی کند و نه جایگزینی بهتر از آن بیابد.
وی بیان کرد: انسان هرچه ارزش های الهی را نادیده بگیرد بیشتر زیان می بیند و قربانی سوء استفاده دشمنان می شود.
رهبر جنبش انصارالله یمن گفت: همه تلاش مستکبران و هم پیمانان آن ها که در دوران ما همان آمریکا و اسرائیل هستند، خارج کردن مردم از مسیر نور به سوی ظلمت و تاریکی است.
الحوثی اضافه کرد: جریان ها و قدرت های طغیانگر برای گسترش اندیشه ها و اعتقادات ناصواب و ترویج شرک و مفاهیم نادرست که ایمان به خدا را هدف قرار می دهد، تلاش می کنند.
https://irna.ir/xjKJ۷s
**وزیر دفاع آلمان: ناتو باید از اعضای خود در برابر روسیه بیشتر محافظت کند
کریستین لامبرشت وزیر دفاع آلمان روز شنبه اعلام کرد که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) باید برای محافظت از امنیت مشترک کشورهای عضو در برابر اقدامات بالقوه روسیه و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور اقدامات بیشتری انجام دهد.
وی هنگام دیدار با نظامیان آلمانی مستقر در لیتوانی گفت: واقعیت این است ما به عنوان ناتو باید بیشتر برای امنیت مشترک مان اقدام کنیم، زیرا نمی توانیم بدانیم که توهم بزرگ منشی پوتین تا کجا ممکن است پیش رود.
وزیر دفاع آلمان افزود: ما تهدیدهای روسیه علیه لیتوانی را شنیده ایم که تحریم های اروپایی در مرز با کالینینگراد را اجرا می کند. این تقریبا اولین تهدید نیست و ما باید آنها را جدی قلمداد کنیم و آماده باشیم.
اولاف شولتس صدراعظم آلمان پیشتر گفت که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به دلایل کاملا پوپ به اوکراین حمله کرده است.
وی همچنین از تهدید نبود ناتو برای روسیه خبر داده و اظهار داشت در جریان مذاکرات قبل از شروع جنگ در ماه فوریه سال گذشته، به پوتین اطمینان دادم که اوکراین «در ۳۰ سال آینده» به ناتو نخواهد پیوست.
صدراعظم آلمان تاکید کرد که با این حال پوتین ایده های “کاملا پوچ” داشت. به عنوان مثال رئیس جمهوری روسیه به او گفت که بلاروس و اوکراین نباید در واقع کشورهای مستقل باشند.
شولتس ابراز اطمینان کرد که پوتین این جنگ را مدتها قبل از شروع حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه طراحی کرده است.
وی گفت: این جنگی است که پوتین و روسیه آغاز کرده اند که کاملا با هدف تسخیر کشور همسایه خود بوده و من فکر می کنم این هدف اولیه بوده است.
**اوپک پلاس سیاست های واشنگتن را به چالش کشیده است
تصمیم کاهش تولید توسط کشورهای عضو اوپک پلاس، سیاست های آمریکا برای جلوگیری از افزایش قیمت انرژی در بازارهای جهانی را به چالش کشیده است.
بیش از ۱۰ منبع در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفتند که کاخ سفید به شدت برای جلوگیری از کاهش تولید اوپک پلاس لابی کرده بود.
بر این اساس، بایدن امیدوار بود تا پیش از انتخابات میان دوره ای که در آن حزب دموکرات او در تلاش برای حفظ اکثریت کرسی های خود در کنگره است، از افزایش مجدد قیمت بنزین در آمریکا جلوگیری کند و در این راستا دولت آمریکا هفته هاست که اوپک پلاس را تحت فشار قرار داده بود.
واشنگتن همچنین می خواست درآمدهای انرژی روسیه را در طول جنگ اوکراین محدود کند.
به گفته دو منبع آگاه مسئولان ارشد آمریکا در بخش های انرژی، سیاست خارجی و اقتصاد در روزهای اخیر از همتایان خود در خارج از کشور خواسته بودند که علیه کاهش تولید اوپک پلاس رای دهند.
در این پیوند، خبرگزاری رویترز با این عنوان که کاهش تولید « اوپک پلاس » افزایش اختلافات بین بایدن و عربستان را آشکار می کند، به نقل از مسئولان حکومتی و کارشناسان در واشنگتن و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نوشت که به رغم مخالفت شدید آمریکا تصمیم این هفته گروه « اوپک پلاس » برای کاهش تولید نفت، به فشار بر روابط بین کاخ سفید و خاندان سلطنتی عربستان از قوی ترین متحدان آمریکا در خاورمیانه که در دوره ریاست جمهوری « جو بایدن » تیره شده، افزوده است.
عربستان سعودی به درخواست های بایدن پاسخ داد که اگر آمریکا خواهان نفت بیشتر در بازار است، باید تولید خود را افزایش دهد.
«آموس هوکشتاین » نماینده ارشد « بایدن » در امور انرژی به همراه « برت مک گورک » مسئول امنیت ملی و « تیم لندرکینگ » نماینده ویژه آمریکا در امور یمن، ماه گذشته برای گفت و گو درباره مسائل انرژی، از جمله تصمیم اوپک پلاس، به عربستان سعودی سفر کرد اما آنها نتوانستند از کاهش تولید جلوگیری کنند، درست همانند بایدن که در ماه جولای به عربستان سفر کرد.
مقامات آمریکا تلاش کرده اند این موضوع را به عنوان « ما مقابل روسیه هستیم » به تصویر بکشند.
در این پیوند، یک منبع آگاه گفت که مقامات آمریکایی سعی کردند این موضوع را به اینکه « ما در مقابل روسیه » هستیم به تصویر بکشند و آنها به همتایان سعودی خود گفتند که باید به انتخاب آنها باقی بمانند.
این منبع با بیان اینکه این راه شکست خورده است، اظهار داشت: سعودی ها پاسخ دادند که اگر آمریکا خواهان نفت بیشتر در بازار است، باید تولید خود را افزایش دهد.
بر اساس داده های اداره اطلاعات انرژی آمریکا، این کشور بزرگترین تولید کننده نفت جهان و همچنین بزرگترین مصرف کننده نفت خام است.
«عبدالعزیز بن سلمان » وزیر انرژی عربستان روز چهارشنبه به تلویزیون این کشور گفته بود: در درجه اول، ما نگران منافع کشور عربستان سعودی هستیم، سپس منافع کشورهایی که به ما اعتماد دارند و اعضای اوپک و گروه « اوپک پلاس » که بودند و هنوز هم هستند.
وی افزود: اوپک به منافع خود و جهان اهمیت می دهد برای اینکه منافع ما در حمایت از توسعه اقتصاد جهانی و تامین انرژی به بهترین روش است.
برپایه این گزارش، نوع برخورد واشنگتن با موضوع توافق هسته ای ایران و توقف حمایت از عملیات ائتلاف به سرکردگی عربستان علیه یمن همراه با اقدامات آمریکا علیه روسیه پس از آغاز بحران اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، خشم مسئولان عربستان سعودی را برانگیخت.
بایدن رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه تصمیم عربستان را ناامیدکننده توصیف کرد و افزود که واشنگتن ممکن است اقدامات بیشتری در بازار نفت انجام دهد.
در کنگره آمریکا نیز دموکرات های حامی « بایدن » خواستار خروج نیروهای آمریکایی از عربستان شدند و درباره بازگرداندن تسلیحات سخن گفتند.
«کریس مورفی » سناتور دموکرات در توییتر نوشت: من فکر میکردم که هدف از فروش سلاح به کشورهای خلیج فارس به رغم نقض حقوق بشر [ در این کشورها ]، جنگ بیمعنا در یمن، کار علیه منافع آمریکا در لیبی و سودان و غیره این است که زمانی که یک بحران بین المللی رخ می دهد کشورهای خلیج فارس، آمریکا را بر روسیه و چین ترجیح می دهند.
چند هفته پس از آنکه « بایدن » ریاست جمهوری آمریکا را برعهده گرفت، واشنگتن گزارشی را منتشر کرد که در آن قتل « جمال خاشقجی » در سال ۲۰۱۸ را با « محمد بن سلمان » ولیعهد عربستان مرتبط دانست و پسر ملک سلمان پادشاه ۸۶ ساله عربستان دستور قتل را منکر شد.
«محمد بن سلمان » ولیعهد عربستان ماه گذشته رئیس هیات وزیران شد. در عین حال وکلای او در دادگاهی در آمریکا استدلال میکنند که تصدی این پست، او از تعقیب قضایی درباره قتل « خاشقچی » مصونیت میدهد.
در همین حال، « جو بایدن » در سفر ماه جولای به جده در ماه جولای که به منظور دیدار با اجلاس سران کشورهای خلیج فارس با هدف بهبود روابط انجام شد، به شدت از ولیعهد عربستان بخاطر قتل « خاشقچی» انتقاد کرده بود.
**فرار تشکیلات خودگردان از مسئولیت همدستی با تل آویو در جنایات کرانه باختری
تشکیلات خودگردان فلسطین به عنوان همکار رژیم صهیونیستی در کرانه باختری علیه مقاومت فلسطین، برای فرار از مسئولیت خود در قبال جنایتهای جدید این رژیم مدعی شد که همکاری امنیتی با تل آویو را تعلیق می کند.
«نبیل ابوردینه» سخنگوی تشکیلات خودگردان فلسطین گفت: این تشکیلات تمامی همکاری های امنیتی با اسرائیل را به حالت تعلیق درمی آورد.
وی به زعم خود این اقدام را واکنش به جنگ تمام عیار رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین اعلام کرد و از آمریکا خواست قبل از آنکه دیر شود، به تلآویو برای توقف این جنایات فشار بیاورد.
این مقام تشکیلات خودگردان گفت: اسرائیل متوهم است اگر فکر کند که جنایاتش، برایش امنیت و ثبات خواهند آورد.
«ابوردینه» مدعی شد که جنایات رژیم صهیونیستی را در دادگاه بین المللی جنایات جنگی لاهه پیگیری خواهد کرد.
وی گفت: افزایش تنش ها به انفجاری فراگیر منجر خواهد شد که برای همه تبعات فاجعه باری به همراه دارد.
ابوردینه این گفته ها را درحالی مطرح کرد که مردم و گروههای مقاومت فلسطین، تشکیلات خودگردان را مسئول کمک به صهیونیست ها در کرانه باختری علیه مقاومت فلسطین می دانند. این درحالی است که خود صهیونیستها نیز به همکاری تشکیلات خودگردان با تل آویو اذعان دارند و این همکاری علیه مقاومت به آنجا رسیده است که این تشکیلات عملا مشروعیت خود را در نزد فلسطینی ها از دست داده است.
در همین ارتباط، رسانه ها و کارشناسان رژیم صهیونیستی درباره از دست رفتن مشروعیت تشکیلات خودگردان فلسطین هشدار داده و خواستار تقویت این تشکیلات برای کنترل اوضاع در کرانه باختری به نمایندگی از تل آویو شده اند.
افزایش انتفاضه مردم در کرانه باختری که برخی از آن به عنوان انتفاضه سوم یاد می کنند موجب شده واشنگتن و تلآویو اعتماد خود را به محمود عباس رهبر فعلی تشکیلات خودگردان از دست داده و در جستجوی رهبر جدیدی برای این تشکیلات باشند که بتواند بیش از گذشته فلسطینیان ساکن کرانه باختری را به نیابت از رژیم صهیونیستی سرکوب کند.
منبع