**المیادین: آمریکا درحال انتقال زندانیان داعش است
شبکه المیادین شنبه شب فاش کرد که ائتلاف بین المللی به سرکردگی آمریکا انتقال شماری از زندانیان گروهک تروریستی داعش از زندان “الثانویه الصناعیه” به زندان “گویران” را آغاز کرده است.
المیادین به نقل از منابعی که به نامشان هیچ اشارهای نکرده است، افزود: روند انتقال زندانیان داعشی با نظارت یک نقطه ایست و بازرسی ائتلاف بین المللی در کوی غویران صورت گرفته است.
این منابع اعلام کردند که هیچ سرکشی و طغیان جدیدی از سوی زندانیان داعشی در زندان غویران و الصناعه گزارش نشده است.
به گفته این منابع، ائتلاف بین المللی و نیروهای کُرد موسوم به سوریه دموکراتیک (قسد) اقدام به افزایش نیروهای نظامی به این دو زندان کردند که در شهر الحسکه در شرق سوریه قرار دارد.
زندان غویران، واقع در نزدیکی شهر حسکه تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه قرار دارد. برآورد میشود که حدود ۳۵۰۰ نفر از نیروهای متهم به عضویت یا همکاری با داعش در این زندان به سر میبرند.
این زندان بزرگترین زندان در میان چندین زندان شناخته شده عمومی در سوریه است که نیروهای دموکراتیک کرد وابسته به آمریکا هزاران نیروی داعش را در آن نگهداری میکنند.
شمار زندانیان این زندان که یکی از چندین زندان شبهنظامیان کرد وابسته به نظامیان آمریکایی است مشخص نیست اما سازمان حقوق بشری «دیده بان حقوق بشر» گفته است که نیروهای دمکراتیک سوریه نزدیک به ۱۲ هزار فرد مشکوک به عضویت در گروه تروریستی داعش را زندانی کرده است که در حدود دو تا چهار هزار نفر آنها از ۵۰ کشور هستند.
خبرگزاری سوریه (سانا) بهمن ماه ۱۴۰۰ نیز از فرار تعدادی از تروریستهای داعش از زندان دوم «الصناعیه» در الحکسه که تحت کنترل شبه نظامیان کرد سوریه موسوم به “قسد” است، خبر دادند.
سانا گزارش داد که ۲ خودروی بمبگذاری شده پشت سر هم پس از برخورد با درهای زندان دوم «الصناعیه» در الحسکه منفجر شدند و به دنبال آن صدای تیراندازی شدید در داخل زندان شنیده شد و تروریستهای داعش از این زندان فرار کردند.
**توکیو : ۲ موشک بالستیک کره شمالی خارج از منطقه انحصاری ژاپن سقوط کرد
معاون وزیر دفاع ژاپن گفت که دو موشک پرتاب شده شنبه شب کره شمالی خارج از منطقه انحصاری اقتصادی ژاپن در دریا سقوط کرده است.
توشیرو اینو به خبرنگاران اظهار کرد : مسافت پرواز ۲ موشک بالستیک پرتاب شده توسط کره شمالی حدود ۳۵۰ کیلومتر و حداکثر ارتفاع حدود ۱۰۰ کیلومتر اعلام بوده است.
وی با اشاره به این که دولت ژاپن اعتراف میکند که این موشکها میتوانند زیردریایی پرتاب شوند،افزود که نوع دقیق موشکها هنوز در حال تعیین است.
اینو همچنین با تاکید بر اینکه شلیک موشک پیونگ یانگ نقض آشکار قطعنامه های فعلی شورای امنیت سازمان ملل است، گفت: اعتراض شدیدی از طریق کانال های دیپلماتیک و سفارت سئول در پکن به طرف کره شمالی اعلام شد.
اوایل این هفته، رسانههای ژاپنی گزارش دادند که دولت توکیو اقدامات تحریکآمیز احتمالی کره شمالی از جمله پرتاب موشک و آزمایش هستهای را به مناسبت هفتاد و هفتمین سالگرد تأسیس حزب کارگران کره در ۱۰ اکتبر راز یر نظر دارد.
کره شمالی پیش از این اعلام کرد که آزمایشهای موشکی در چارچوب بازدارندگی و دفاع از خود در برابر تهدیدهای مستقیم نظامی آمریکا صورت گرفته است.
اداره ملی هوانوردی کره شمالی اعلام کرد که آزمایشهای موشکی گامی منظم و برنامه ریزی شده برای دفاع از خود و محافظت از امنیت کشور در برابر تهدیدات نظامی مستقیم آمریکاست که بیش از نیم قرن ادامه داشته است.
وزارت خارجه کره شمالی نیز گفت پرتاب موشک پاسخی منصفانه به رزمایشهای آمریکا و کره جنوبی است.
**پوتین : آماده مشارکت در حل مشکلات غذایی جهان بویژه کشورهای فقیر هستیم
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز یکشنبه در پیامی ویدیویی به مناسبت روز کارگران کشاورزی گفت: روسیه آماده مشارکت در حل مشکلات غذایی جهان از جمله کمک به فقیرترین کشورها است.
پوتین افزود: ما به طور کامل انواع اصلی و مهم محصولات مورد نیاز مردم را به بازار داخلی ارائه می دهیم، مسائل امنیت غذایی را با موفقیت حل می کنیم و علاوه بر این، فرصت های صادراتی را افزایش می دهیم.
تاس به نقل از رییس جمهوری روسیه گفت: ما آماده ایم، تاکید می کنم، برای غلبه بر مشکلات جهانی غذا، کمک کنیم. به فقیرترین کشورهای در حال توسعه کمک های لازم را ارائه کنید.”
به گفته وی، همه اینها نتیجه مستقیم تلاش های کشاورزان روسی، کارگران در کشاورزی و صنایع تبدیلی، کار دشوار، اما بسیار ضروری و مسئولانه آنها است.
پوتین تاکید کرد که مجتمع کشت و صنعت، یکی از بخش های کلیدی اقتصاد روسیه، سال به سال “نتیجه قانع کننده و شایسته ای را نشان می دهد”. پیش بینی می شود امسال رکورد برداشت غلات حدود ۱۵۰ میلیون تن از جمله حدود ۱۰۰ میلیون تن گندم باشد.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: تا همین اواخر دستیابی به چنین ارقامی دشوار به نظر میرسید.
پوتین گفت: «کار تحت فشار تحریمهای بیسابقه چالشهای جدیدی را برای مجتمع کشت و صنعت ایجاد میکند. ما آنها را با هم و با حمایت دولت حل خواهیم کرد و از محدودیتهای اعمالشده برای توسعه خود استفاده خواهیم کرد».
به گفته رئیس دولت، افزایش سطح حاکمیت تکنولوژیک در مجموعه کشت و صنعت ضروری است که به معنای افزایش توانمندی ها در اصلاح نژاد، ژنتیک، تولید بذر، گذار به تجهیزات و فناوری مدرن داخلی و ایجاد شرایط برای سرمایه گذاری بیشتر است.
**جهاد اسلامی: عملیات امروز قدس، اصالت ملت انقلابی فلسطین را نشان داد
جنبش جهاد اسلامی فلسطین شنبه شب در واکنش به عملیات شعفاط در شمال قدس این اقدام را بیانگر اصالت ملت انقلابی فلسطین دانسته است.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین در این بیانیه اعلام کرد: این عملیات در زمان و مکان مناسب و در پاسخ به جنایت اشغالگران صهیونیست روی میدهد.
این جنبش اعلام کرد: عملیات شعفاط، سیستم امنیتی، نظامی و سیاسی رژیم اشغالگر را درهم شکسته است.
رسانههای صهیونیستی از شنیده شدن صدای تیراندازی به همراه انجام عملیات شهادتطلبانه با چاقو در شهر “اللد” در مرکز فلسطین اشغالی خبر دادند.
عملیات شهادتطلبانه امشب در نزدیکی این شهر هم شامل تیراندازی بوده و هم حمله با سلاح سرد بوده است.
در این تیراندازی که در شمال شهر قدس اشغالی روی داد، سه نظامی صهیونیست در تیراندازی در ایست و بازرسی نظامی در ورودی اردوگاه شعفاط در شمال قدس اشغالی زخمی شدند.
از این افراد دو تن پلیس و یک مرزبان صهیونیست هستند که حال وی وخیم گزارش شده است.
همزمان با این تیراندازی نیز شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی از تلاش برای عملیات شهادت طلبانه دیگر در شهر قدس با زیر گرفتن خبر داد.
https://irna.ir/xjKJcG
**مقامات آمریکایی با طالبان دیدار کردند
شبکه خبری سیانان بامداد یکشنبه فاش کرد که برای نخستین بار مقامات دولت جوبایدن، پس از کشته شدن ایمن الظواهری سرکرده القاعده با اعضای طالبان دیدار کردند.
شبکه سی ان ان بدون نام بردن از منابعی که این خبر را در اختیار آن قرار دادهاند، اعلام کرد که این دیدار در دوحه قطر صورت گرفته است.
براساس این گزارش، معاون رئیس سیا و یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا که مسؤول امور مربوط به افغانستان بوده، برای دیدار با هیأت طالبان راهی دوحه قطر شده بود.
به گفته این منابع، «عبدالحق واثق»، رئیس استخبارات طالبان نیز از افرادی بوده که در هیأت طالبان حضور داشته است.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا بامداد روز ۱۱ مردادماه گذشته اعلام کرد که نیروهای آمریکایی ایمن الظواهری رهبر گروه القاعده را در یک حمله هوایی در کابل کشتند.
بایدن افزود :” مجوز این حمله را شخصاً صادر کردم و با کشتن الظواهری، عدالت درباره او اجرا شده است و این رهبر تروریست دیگر زنده نیست. “
وی همچنین خاطرنشان کرد: رهبر القاعده طی دهههای اخیر در حمله به آمریکاییها، از جمله حمله بر سفارت آمریکا در تانزانیا نقش اساسی داشته است.
پس از مرگ اسامه بن لادن در سال ۲۰۱۱، الظواهری مسئولیت رهبری القاعده را برعهده داشت.
https://irna.ir/xjKJcJ
**روسیه : کشورهای میانجی باید اوکراین را به ترک خصومت متقاعد کنند
مدیر بخش دوم کشورهای مستقل مشترک المنافع وزارت خارجه روسیه با بیان این که که مسکو پیشنهاد کشورهای برای میانجیگری در مذاکرات با کی یف را رد نمی کند، گفت : میانجی ها باید اوکراین را به ترک خصومت ها متقاعد کنند.
الکسی پولیشچوک یکشنبه در مصاحبه با خبرگزاری تاس افزود: مسکو از سال ۲۰۱۴ به مدت هشت سال چنین نقشی (میانجی) را برعهده داشته و مذاکرات بین کی یف و دونباس را برای اجرای توافقات مینسک تسهیل کرده است.
وی ادامه داد : اکنون مشخص شده است که کی یف در تمام این سال ها برای حل و فصل درگیری در دونباس نقش بازی کرد.
پولیشچوک گفت: هیچ مشکلی در پیشنهاد کشورها در میانجیگری وجود ندارد و ما آنها را رد نمی کنیم.
به گفته این دیپلمات، کشورهایی که علاقه مند به میانجیگری در مذاکرات روسیه و اوکراین هستند، باید کی یف را متقاعد کنند که خصومت ها را متوقف کند، جنگی را که در سال ۲۰۱۴ به راه انداخته بود، متوقف کند و به مذاکرات بازگردد.
وی تاکید کرد: “ما برای این کار آماده هستیم، اما همانطور که قبلاً ذکر شد، در مورد انتخاب ساکنان مناطق جدید روسیه بحث نخواهیم کرد. مقامات کی یف باید به خواست و اراده آنها احترام بگذارند، در غیر این صورت مذاکرات نتیجه نخواهد داد. “
پولیشچوک خاطرنشان کرد که روسیه هرگز مذاکره با اوکراین را رد نکرده است و در پایان فوریه مسکو به درخواست کی یف برای آغاز روند مذاکرات پاسخ داد. اوکراین آماده بود تا بیطرفی دائمی، وضعیت غیرهستهای و غیر بلوکی، غیرنظامیسازی و غیرنظامیسازی را در ازای تضمینهای امنیتی تثبیت کند.
وی ادامه داد: وقتی پیشنویس معاهده شکل قابل قبولی به خود گرفت، کی یف روند مذاکرات را قطع کرد و بدیهی است این امر به دستور متصدیان غربی که نیازی به صلح ندارند، صورت گرفت.
پولیشچوک موضع ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را که پیش از این مذاکره با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را ممنوع کرده بود، «کاملاً غیرسازنده» خواند و تاکید کرد: این عاری از عقل سلیم است و منافع خود اوکراین را برآورده نمی کند.
او در پایان گفت : هر چه مذاکرات بیشتر به تعویق بیفتد، نقطه شروع آنها بیشتر تغییر می کند و به نفع کی یف نیست.
**پایگاه نظامیان آمریکایی در شمال شرق سوریه هدف موشک قرار گرفت
رسانههای آمریکایی بامداد یکشنبه از هدف قرار گرفته شدن پایگاه نیروهای آمریکایی در شمال شرق سوریه خبر دادند.
شبکه “فاکس نیوز” به نقل از یک مقام نظامی آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، با اعلام این خبر ادعا کرد که این حمله تلفاتی به دنبال نداشته است.
این مقام نظامی آمریکایی همچنین از پیدا شدن موشکهای بیشتری خبر داد که در نقطه پرتاب قرار داشتند و شلیک نشدند.
فاکس نیوز به درجه و سمت این مقام آمریکایی هیچ اشارهای نکرده است.
۲۷ شهریورماه نیز رسانهها اعلام کردند که مواضع نیروهای آمریکایی در پایگاه «الشدادی» واقع در نوار مرزی عراق – سوریه هدف حملات شدید راکتی قرار گرفته است.
بزرگترین پایگاههای آمریکایی در کنار حوزه نفتی العمر در شرق استان دیر الزور قرار دارد. حوزه نفتی العمر بزرگترین حوزه نفتی سوریه است. اشغالگران آمریکایی در چند سال اخیر اقدام به سرقت منابع نفتی سوریه کردهاند.
آمریکاییها از سال ۲۰۱۱ میلادی تاکنون، با سوء استفاده از شرایط جنگ داخلی و جولان گروههای تروریستی که عمدتا توسط خودشان در سوریه ایجاد شده است، سالهاست که از میادین نفتی در شمال و شرق این کشور اقدام به سرقت نفت میکنند.
**رژیم صهیونیستی از کشته شدن یکی از نیروهای نظامی خود خبر داد
رژیم صهیونیستی از کشته شدن یکی از نیروهای نظامی خود در اثر درگیری شب گذشته در شمال قدس اشغالی خبر داده است.
این فرد یک نیروی وظیفه بوده که درشعفاط قدس جان باخته است.
رسانههای صهیونیستی همچنین مدعی شدند که یکی از عاملان تیراندازی در ایست و بازرسی شعفاط بازداشت و سه تن دیگر نیز همچنان تحت پیگرد قرار دارند.
رسانههای صهیونیستی شنبه شب از شنیده شدن صدای تیراندازی به همراه انجام عملیات شهادتطلبانه با چاقو در شهر “اللد” در مرکز فلسطین اشغالی خبر دادند.
در این تیراندازی که در شمال شهر قدس اشغالی روی داد، سه نظامی صهیونیست در تیراندازی در ایست و بازرسی نظامی در ورودی اردوگاه شعفاط در شمال قدس اشغالی زخمی شدند.
از این افراد دو تن پلیس و یک مرزبان صهیونیست بود که اعلام شد که حال وی وخیم است.
همزمان با این تیراندازی نیز شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی از تلاش برای عملیات شهادت طلبانه دیگر در شهر قدس با زیر گرفتن خبر داد.
**چین کاوشگر خورشیدی پیشرفته ای را به فضا پرتاب کرد
رصدخانه ملی نجوم آکادمی علوم چین اعلام کرد که پکن روز یکشنبه کاوشگر خورشیدی پیشرفته Kuafu-۱ را با موفقیت به فضا پرتاب کرد.
شبکه تلویزیونی سی جی تی ان چین گزارش داد که این ماهواره در ساعت ۷:۴۳ صبح به وقت پکن بر فراز یک موشک حامل Long March-۲D از مرکز پرتاب ماهواره جیوکوان در شمال غربی چین پرتاب شد و وارد مدار تعیین شده قرار گرفته است.
این کاوشگر با نام Kuafu-۱ (جستجوی خورشید در اساطیر چین باستان) در مداری در فاصله ۷۲۰ کیلومتری زمین و به طور دائم رو به خورشید عمل خواهد کرد.
این ماهواره ۸۸۸ کیلوگرمی که مجهز به سه ابزار است، بینش هایی را در مورد چگونگی ایجاد جهش جرم تاج و سایر فوران ها توسط میدان مغناطیسی خورشید ارائه می دهد. ابزارهای آن عبارتند از یک تصویربردار مغناطیسی برداری تمام خورشیدی، یک تلسکوپ خورشیدی آلفای لیمان و یک تصویربردار اشعه ایکس سخت خورشیدی. قرار است به مدت چهار سال به بهره برداری برسد.
این پرتاب، چهارصد و چهل و دومین ماموریت موشک های سری Long March است.
**عضو کِنِست: گانتس پشت نظامیان اسرائیل را خالی کرد
عضو کِنِست (پارلمان) رژیم صهیونیستی گفت که وزیر جنگ این رژیم پشت نظامیان صهیونیست در مقابله با مبارزان فلسطینی را خالی کرد.
“ایتمار بن غفیر” عضو افراطی کِنِست رژیم صهیونیستی در واکنش به تیراندازی مبارزان فلسطینی به مرکز ایست و بازرسی “شعفاط” این رژیم در منطقه قدس اشغالی به “بارلیو” وزیر امنیت داخلی و “بنی گانتس” وزیر جنگ این رژیم حمله کرد.
او با حضور در محل مرکز ایست و بازرسی شعفاط خطاب به بارلیو و گانتس گفت که آنها پشت نظامیان صهیونیست ها را خالی کرده اند.
وی گفت: شما از جان نظامیان گذشتید، تو و گانتس.
سه نظامی رژیم صهیونیستی شب گذشته در تیراندازی به ایست و بازرسی نظامی در ورودی اردوگاه شعفاط در شمال قدس اشغالی زخمی شدند.
رژیم صهیونیستی سپس اعلام کرد که یکی از این سه نظامی کشته شد.
رسانههای صهیونیستی شنبه شب همچنین از شنیده شدن صدای تیراندازی به همراه انجام عملیات شهادتطلبانه با سلاح سرد در شهر “اللد” در مرکز فلسطین اشغالی خبر دادند.
**طالبان: افغانستان برای هیچ کشوری تهدید نیست
طالبان به مناسبت بیست و یکمین سالروز حمله آمریکا و ناتو به افغانستان با صدور بیانیهای تأکید کرد افغانستان برای هیچ کشوری تهدید نیست و اجازه سوءاستفاده از خاک آن علیه هیچ کشوری داده نمیشود.
طالبان به مناسبت بیستویکمین سالروز حمله آمریکا و ناتو به افغانستان بیانیه صادر کرد.در این بیانه که از سوی «ذبیحالله مجاهد » سخنگوی طالبان منتشر شده، آمده است: «بیست و یک سال پیش، در همین روز (۷ اکتبر ) دولت آمریکا بدون هیچ مجوز و دلیل منطقی، افغانستان را مورد تهاجم نظامی قرار داد. در نتیجۀ این یورش ظالمانه، مردم مظلوم و بیچارۀ ما از یک نظام مشروع و پذیرفته شده محروم و با تکالیف سنگین، شهادتها، زخمها و مهاجرتها مواجه شدند.»
در ادامه این بیانیه آمده است: « با گذشت بیست سال، ملت دلیر افغانستان در اثر تلاشها و مبارزۀ جهادی شان توانستند اشغال را پایان دهند و آزادی شان را دوباره به دست بیاورند. امروز در حالی از بیست و یکمین سالروز تهاجم آمریکایی یادآوری می کنیم که کشور ما از حضور نیروهای اشغالگر خارجی تصفیه شده و مردم ما زیر چتر نظام خالص اسلامی، زندگی مطمئن و سربلند دارند. »
طالبان در ادامه این بیانیه مجددا تأکید کرد که افغانستان برای هیچ کشوری تهدید نیست و هیچ اجازه ای داده نمی شود که از خاک ما علیه کشوری سوء استفاده صورت گیرد و از سایر کشورها نیز میخواهیم که عملیات خصمانه در برابر افغانستان را متوقف کنند و در برابر امنیت، ثبات و پیشرفت اقتصادی ما موانعی ایجاد نکنند.
در این بیانیه ای همچنین خاطر نشان شده است مسئولان، کارکنان و تمام مجاهدین طالبان باید نصرت و کمک پروردگار در دوران جهاد را فراموش نکنند و بر ملت مظلوم خود شفقت و ترحم داشته باشند.
در پایان این بیانیه نوشته شده ملت باید برای نجات از تجاوز بزرگ و اشغال، سپاسگزار باشند و از استقلال، نظام اسلامی و امنیت موجود قدردانی نموده و دوشادوش نظام و طالبان قرار بگیرند.
«دبیحالله مجاهد» در مراسمی به همین مناسبت طی سخنانی گفت که اتحاد مردم، افغانستان را از اشغال آزاد کرد.
وی بار دیگر تصریح کرد اشغالگران از روی جهالت به افغانستان تجاوز کردند و روزی سیاه را در تاریخ افغانستان رقم زدند، اما طالبان این روز سیاه را به روز روشن تبدیل کرد.
وی تاکید کرد هر آنچه باعث از بین رفتن اتحاد مردم شود از آن جلوگیری خواهند کرد.
در همین حال «شیخ محمد خالد حنفی» سرپرست وزارت امر بهمعروف و نهی از منکر در این مراسم گفت که ما باید با وجود مخالفتها حوصله خود را ازدست نداده و به اهداف خود اولویت دهیم.
وی تأکید کرد: «ما باید متوجه شریعت باشیم، از افراط و تفریط پرهیز کنیم. به جای برخورد بد با مردم سهولت و به جای نفرت، بشارت دهیم. از ظلم دوری کرده و عدل پیشه کنیم تا احتیاجات مردم رفع شود.»
از سوی دیگر « فاروق اعظم» مشاور وزارت انرژی و آب در این مراسم گفت آمریکا در افغانستان چنان شکست خورد که تصورش را هم نمیکرد و آمریکا با این شکستش ضربه بزرگ فکری خورده است.
روز جمعه هفتم اکتبر برابر با بیست و یکمین سالروز، حمله نظامی امریکا به افغانستان بود. بیست و یک سال قبل، رئیس جمهور وقت آمریکا، بعد از وقوع رویداد یازدهم سپتامبر و به بهانه مبارزه با تروریسم، دستور حمله نظامی به افغانستان را صادر کرد.
باوجود این منابع آگاه معتقدند آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم در افغانستان اهداف منطقهای خود را دنبال میکرد.
**ادعای ارتش اوکراین در مورد حمله شبانه روسیه به زاپوریژیا
ارتش اوکراین امروز مدعی شد که دهها نفر در گلولهباران شبانه شهر زاپوریژیا در جنوب شرقی کشور کشته یا زخمی شدند.
فرماندهی مرکزی ارتش اوکراین در صفحه فیسبوک خود نوشت که شبانه نیروهای روسیه به ساختمانهای مسکونی و زیرساختهای غیر نظامی حمله کردند.
این نهاد از ارتش اوکراین افزود که اطلاعات درباره تلفات حادثه در دست بررسی است، اما از پیش مشخص است دهها نفر کشته و زخمی شدند.
پیش از این آناتولی کرتو یکی از مسئولین شهر زاپوریژیا گفته بود که پس از شلیک چند موشک به ساختمانها و یک مجموعه مسکونی، دست کم ۱۷ تن کشته شدند.
شهر زاپوریژیا در ۱۲۵ کیلومتری نیروگاه هستهای این شهر که در تصرف روسها قرار دارد، واقع شده است. کییف و مسکو بارها همدیگر را به گلولهباران تاسیسات این نیروگاه که خسارت به ساختمانهایش نگرانی از وقوع یک فاجعه هستهای را به وجود آورده، متهم کردند.
مسکو در ماه مارس اندکی پس از شروع جنگ، نیروگاه زاپوریژیا در جنوب اوکراین را تصرف کرد و ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه به دولت خود دستور داد تا کنترل آن را در دست بگیرد.
در متن حکم رییسجمهوری روسیه آمده است: دولت روسیه در جهت صدور مالکیت نیروگاه اتمی زاپوریژیا و سایر تاسیسات مورد نیاز برای ادامه فعالیت آن اقدامات لازم را انجام دهد.
طبق این فرمان، تا زمان صدور مجوزهای جدید مطابق قوانین روسیه، تمامی مجوزهایی که پیش از تاریخ ۳۰ سپتامبر (۸ مهر) برای این نیروگاه و کارکنان آن صادر شده است، معتبر خواهد بود.
پس از امضای این حکم توسط پوتین، آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بیانیهای اعلام کرد که رافائل گروسی مدیرکل این آژانس در سفرهای آتی خود به کییف و مسکو، درباره تغییر مالکیت نیروگاه اتمی به روسیه با «مقامات مربوطه» گفتوگو خواهد کرد.
زاپوریژیا بزرگترین نیروگاه هسته ای اروپا است و کارکنان اوکراینی به فعالیت خود در این نیروگاه ادامه می دهند.
**همسویی ریاض و مسکو با کاهش تولید نفت
تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید در راستای بالا رفتن قیمتهای نفت، در میانه بحران انرژی در اروپا و جنگ روسیه با اوکراین که از حمایت غرب برخوردار است، گمانه زنیهایی را درمورد “همسویی” ریاض به عنوان عضو ارشد اوپک با مسکو به وجود آورده است.
گروه اوپک پلاس روز چهارشنبه گذشته اعلام کرد که تولید نفت خود را ۲ میلیون بشکه در روز کاهش میدهد و این اقدام که بزرگترین کاهش از زمان همه گیری کرونا محسوب میشود؛ با واکنش تند مقام های آمریکایی مواجه شد که نگران افزایش قیمت بنزین در کشور خود هستند.
قیمت نفت خام برنت با انتشار این خبر بیش از یک درصد افزایش یافت و به نزدیک ۹۳ دلار در هر بشکه رسید و قیمت نفت آمریکا نیز با ۱.۵ درصد افزایش ، به ۸۷.۷۵ دلار رسید.
جو بایدن رییسجمهوری آمریکا روز چهارشنبه با اعلام اینکه این تصمیم “کوته بینانه” بوده است، گفت که نگران کاهش عمده تولید نفت اوپک پلاس است. آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا نیز به اقدام اوپک واکنش نشان داد و گفت که آمریکا با وجود اجماع اوپک بر کاهش تولید نفت، تلاش میکند قیمت نفت را پایین نگه دارد. رسانههای آمریکایی نیز در واکنش به این تصمیم اوپک در گزارش هایی از احتمال افزایش قیمت بنزین در این کشور به علت رشد قیمت نفت خبر دادهاند.
کارین ژان پییر سخنگوی کاخ سفید نیز با انتقاد از تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت، آن را نشانه همسویی با روسیه خواند. تام مالینوسکی عضو دموکرات کنگره آمریکا نیز در پیامی در صفحه توئیتر خود به صراحت نوشت: پیام ما به محمد بن سلمان (ولیعهد عربستان سعودی) باید این باشد؛ اگر میخواهی طرف پوتین باشی، پس از پوتین بخواه از تو دفاع کند.
پیشینه خبر
گروه اوپک پلاس در آوریل ۲۰۲۰ (فروردین ۱۳۹۹) تولید نفت خود را حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز کاهش داد تا افت شدید قیمت نفت خام به علت قرنطینه ناشی از بیماری کووید-۱۹ را جبران نماید. اوپک پلاس سال گذشته پس از بهبود وضعیت بازار افزایش تولید را آغاز کرد و تولید نفت سال جاری میلادی به سطح قبل از همهگیری بازگشت، اما فقط روی کاغذ، زیرا برخی از اعضا نتوانستند به تعهد خود عمل کنند.
این گروه ماه گذشته بر سر کاهش اندک و نمادین تولید به میزان ۱۰۰ هزار بشکه در روز از ماه اکتبر (مهر ماه) به توافق رسید که این کاهش تولید برای اولین بار طی یک سال گذشته صورت گرفت. پس از افزایش بهای نفت به نزدیک ۱۴۰ دلار در هر بشکه در پی حمله روسیه به اوکراین در اواخر فوریه (اسفند ۱۴۰۰)، قیمت نفت به زیر ۹۰ دلار کاهش یافت.
در نهایت با پیشنهاد عربستان سعودی این گروه چهارشنبه گذشته با وجود درخواست آمریکا و متحدانش برای عدم کاهش تولید، بر سر کاهش ۲ میلیون بشکهای توافق کردند. همزمان گروه ۷ متشکل از قدرتهای اقتصادی جهان قصد داشتند نفت و فراوردههای نفتی روسیه که عضو گروه اوپک پلاس است را تحریم و برای خرید آن سقف قیمت تعیین کنند.
این درحالی است که رییس جمهوری آمریکا در ماه ژوئیه (تیر ماه) سفری جنجالی به عربستان سعودی انجام داد تا سران این کشور را متقاعد کند محدودیت تولید را کاهش دهند.
اهمیت مساله
نشست هفته گذشته ۲۴ کشور عضو اوپک پلاس از جمله روسیه در حالی صورت گرفت که بسیاری از نقاط جهان به خصوص اروپا که با فصل سرد زمستان نیز روبرو است، با افزایش نجومی قیمتهای انرژی دست و پنجه نرم میکنند.
ناظر به واکنش مقامهای آمریکایی، تصمیم برای کاهش تولید همچنین تنشها بین ریاض و واشنگتن را میتواند تشدید کند. از طرفی بایدن نیز قصد دارد قیمتهای بنزین را در جایگاههای سوخت ایالات متحده تا پیش از انتخابات میاندورهای مهار کند.
مشخص نیست کاهش تولید تا چه میزان بر روی افزایش قیمت نفت تاثیر خواهد گذاشت اما توجه به این مساله مهم است که سرانه مصرف نفت در جهان ۱۰۰ میلیون بشکه در روز است بنابراین کاهش ۲ میلیون بشکهای، تاثیر قابل توجهی را بر روی بازار خواهد گذاشت.
کاهش تولید اقدامی بود که از سوی عربستان برای بالا بردن قیمت نفت برنامه ریزی شد. در بهار امسال هر بشکه نفت با قیمت ۱۲۰ دلار معامله میشد با اینحال نگرانیها از رکود اقتصاد جهانی یک روند نزولی را برای قیمتهای بین المللی نفت به دنبال داشت و آن را در ماه سپتامبر (شهریور- مهر) به کمتر از ۹۰ دلار در هر بشکه رساند.
ارزیابی
اقدام اخیر اوپک پلاس باعث شده تا به کشورهای مصرف کننده با افزایش قیمت نفت ضربه جبران ناپذیری وارد شود. گمانه زنیهایی درمورد کشورهای تولید کننده حاشیه خلیج فارس مطرح شده که در میانه جنگ روسیه با اوکراین با وجود علم به ایجاد شکاف در روابطشان با آمریکا و متحدان غربی، در کنار مسکو ایستاده و به سمت ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه میل کرده اند.
واشنگتن از این مساله عصبانی است که اقدام عربستان هرچند در کوتاه مدت منافع اقتصادی ریاض را تامین میکند اما منافع امنیتی بلند مدت واشنگتن و ریاض را به خطر میاندازد و چشم انداز دموکراتها و بایدن را برای انتخابات میاندورهای ماه نوامبر در ایالات متحده تضعیف میکند.
عربستان سعودی نگران حجم عمده نفت در ذخایر اضطراری کشورهای غربی است. از ماه مارس تقریبا ۱۸۰ میلیون بشکه در سطح جهان از ذخایر آزاد شده و ۷۵ درصد آن (حدود ۱۳۴ میلیون بشکه) از ذخایر استراتژیک نفت ایالات متحده تامین شده است. این را میتوان یکی از دلایل عربستان جهت پیشنهاد کاهش تولید دانست.
علاوه بر ایجاد شکاف بیشتر میان ریاض و واشنگتن، روسیه از کاهش تولید و متعاقبا افزایش قیمت نفت سود میبرد. کاهش قابل توجه تولید میتواند به روسیه به عنوان یک عضو اوپک پلاس که هم اکنون درگیر یک جنگ تمام عیار با کشورهای غربی است، کمک کند. اقتصاد روسیه عمدتا مبتنی بر درآمدهای حاصل از فروش و صادرات انرژی است.
مساله دیگر، بحران انرژی در اروپا و احتمال رویارویی کشورهای اتحادیه اروپا با یک زمستان سخت است که در بحبوحه اوج گرفتن قیمتهای انرژی در جای جای قاره سبز، کاهش تولید برای افزایش قیمت نفت به بحران کم سابقه در اتحادیه اروپا دامن خواهد زد.
درحالیکه در مساله تصمیم اوپک برای کاهش تولید، سهم روسیه دست نخورده باقی میماند و مسکو میتواند از افزایش قیمتها برای مقابله با تحریمهای غرب استفاده نماید.
**امیر کویت اختیارات خود را به ولیعهد واگذار کرد
شیخ «نواف الاحمد الجابر الصباح» امیر کویت بطور موقت اختیارات خود را به ولیعهد این کشور واگذار کرد.
مطبوعات کویت امروز یکشنبه نوشتند که شیخ نواف الاحمد الجابر الصباح امیر این کشور دیروز (شنبه) برای انجام معاینات پزشکی راهی ایتالیا شد.
بر اساس این گزارش، شیخ نواف توسط شیخ «مشعل الاحمد» معاون امیر و ولیعهد، شیخ «احمد نواف الاحمد الصباح» نخست وزیر ، شیخ «طلال الخالد» معاون نخست وزیر، وزیر دفاع و سرپرست وزارت کشور و برخی مقامات بلندپایه کویت در فرودگاه این کشور بدرقه شد.
پیشتر خبرگزاری کویت گزارش داده بود که امیر این کشور در ۲۴ سپتامبر گذشته پس از انجام یک سفر شخصی از ایتالیا به این کشور بازگشته بود.
امیر کویت در ۱۵ نوامبر گذشته با صدور فرمان امیری برای کمک گرفتن از ولیعهد در اداره امور بصورت موقت برخی از اختیارات قانون اساسی خود را به وی واگذار کرد.
در قانون سلطنتی کویت آمده است که در صورت بیماری، ناتوانی یا سفر امیر، برخی از اختیارات وی ممکن است به ولیعهد منتقل شود.
نواف الاحمد سپتامبر ۲۰۲۰ پس از درگذشت صباح الاحمد امیر قبلی کویت، به عنوان جانشین وی انتخاب شد.
نواف الاحمد مهرماه سال ۱۳۹۹ شیخ مشعل الاحمد الجابر الصباح برادر ناتنیاش را به عنوان ولیعهد جدید این کشور انتخاب کرد.
پیش از این مشعل ۸۰ ساله نایب رئیس گارد ملی کویت بود.
مشعل الأحمد که صباح الاحمد الصباح امیر فقید کویت را در سفر درمانی به آمریکا همراهی میکرد، از نفوذ زیادی در خاندان حاکم این کشور برخوردار است.
مشعل پسر هفتم احمد الجابر الصباح است که بین سالهای ۱۹۲۱ و ۱۹۵۱ بر کویت حکومت میکرد و برادر ناتنی جابر الأحمد الصباح است که بین سالهای ۱۹۷۷ -۲۰۰۶ در کویت حکومت داشت.
او در دهه شصت قرن گذشته وارد وزارت کشور شد و از سال ۱۹۶۷ تا ۱۹۸۰ نیز رئیس اداره تحقیقات عمومی بود. این اداره در دوره ریاست وی به اداره امنیت دولت تبدیل شد.
مشعل ۱۳ ژانویه ۲۰۰۴ به عنوان نایب رئیس گارد ملی کویت منصوب شد.
**آلمانیها در اعتراض به سیاستهای دولت برلین تظاهرات کردند
هزاران آلمانی با تجمع در مقابل ساختمان پارلمان این کشور در برلین نسبت به گرانیهای بیسابقه و سیاستهای دولت آلمان در تحریم روسیه اعتراض کردند.
حامیان حزب راست گرای «آلترناتیو برای آلمان» (AFD) با تجمع در برابر ساختمان پارلمان این کشور موسوم به «رایشتاگ» (Reichstag) در برلین نسبت به گرانیهای بیسابقه از جمله افزایش بهای گاز و برق اعتراض کردند.
تظاهرکنندگان شعارهایی از جمله “اول کشور خودمان” (Our country first) را سر میدادند و پرچم آلمان، روسیه و امپراتوری رایشسکریگ (نمادی برای گروههای راست افراطی) را در دست داشتند.
تجمع کنندگان همچنین با اهتزار پرچم روسیه شعار میدادند: “نفت و گاز روسیه میخواهیم” و “آنهایی که امروز سکوت میکنند فردا یخ میزنند”.
دویچه وله در ادامه نوشت: به اعتقاد «تینو چروپالا» رهبر مشترک حزب AFD، دولت آلمان با اعمال تحریمها علیه روسیه جنگ را به داخل مرزهای کشور و زندگی مردم آورده است. وی در جمع معترضان خواهان استعفای «رابرت هابک» وزیر اقتصاد آلمان شد که با تشویق تجمع کنندگان نیز مواجه شد.
چروپالا، دولت آلمان را به بیتفاوتی نسبت به خواستههای مردم متهم کرد و اظهار داشت که حزب سبز آلمان، یکی از سه حزب تشکیل دهنده ائتلاف حاکم این کشور، خواستار تضغیف و فقر آلمان است.
معترضان پس از تجمع در برابر ساختمان پارلمان آلمان، شروع به راهپیمایی کردند و در طول مسیر با گروههایی از مخالفان روبهرو شدند.
مخالفان این اعتراض علاوه بر انتقاد از ایدئولوژیهای حزب AFD از جمله باورهای ضدمهاجرتی آن، معتقدند که آلترناتیو برای آلمان از گرانیها به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف سیاسی خود استفاده میکند.
بنابر گزارش پلیس، شمار تظاهرکنندگان حدود ۱۰ هزار نفر و گروههای مخالف آنها یک هزارو ۵۰۰ نفر تخمین زده شد.
**گروههای فلسطینی: عملیات مسلحانه در قدس و کرانه باختری ادامه می یابد
گروههای مقاومت فلسطین از عملیات شجاعانه شب گذشته مبارزان فلسطینی علیه مرکز ایست و بازرسی رژیم صهیونیستی در ورودی اردوگاه فلسطینی “شعفاط” در قدس اشغالی که منجر به کشته شدن یک نظامی صهیونیست و زخمی شدن دو نفر دیگر از آنها شد،تمجید و تاکید کردند که مقاومت مسلحانه در کرانه باختری و قدس ادامه می یابد.
گروهای مقاومت فلسطین تاکید کردند که این عملیات شجاعانه نشان می دهد که مقاومت متوقف نخواهد شد بلکه به طور پی در پی دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی ضربه خواهد زد.
فوری برهوم، سخنگوی جنبش حماس تاکید کرد که عملیات شجاعانه «شعفاط» نشان می دهد که هرچقدر دشمن اقدامات سرکوبگرانه خود را تشدید کند، مقاومت مسلحانه در کرانه باختری و قدس اشغالی ادامه خواهد داشت.
سخنگوی حماس گفت که این عملیات قهرمانانه یک پاسخ طبیعی به جنایت ها و تجاوزهای رژیم اشغالگر علیه مردم در قدس و تعرض به زنان و کودکان و همچنین هتک حرمت حرم ابراهیمی و مسجد الاقصی است.
همچنین طارق عزالدین، سخنگوی جنبش اسلامی فلسطین در کرانه باختری گفت: عملیات قهرمانانه در شهر شعفاط نشان دهنده اصالت مردم انقلابی ما در مقابله با اشغالگران است.
وی گفت: این عملیات در زمان و مکان مناسب و در پاسخ به جنایت های رژیم اشغالگر در به شهادت رساندن شهروندان ما در کرانه باختری صورت گرفت.
سخنگوی جهاد اسلامی فلسطین تاکید کرد: این عملیات به دستگاه های امنیتی، نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی ضربه وارد می کند؛ رژیمی که برای پایان دادن به انتفاضه ملت ما تمام راه های جنایتکارانه را به کار می گیرد اما در برابر ضربه های مبارزان قهرمان مقاومت شکست خواهد خورد.
از سوی دیگر، جنبش فلسطینی “الاحرار” تاکید کرد که این عملیات پاسخ طبیعی به جنایت های رژیم اشغالگر و هتک حرمت مسجد الاقصی است.
این جنبش خاطرنشان کرد: ما عملیات جدیدی پیش رو داریم که نشان دهنده اراده قوی ملت و مبارزان شجاع است.
جنبش الاحرار اعلام کرد که این عملیات نشان می دهد که مقاومت ادامه دارد و متوقف نخواهد شد و به طور پی در پی به دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی ضربه خواهد زد.
این جنبش همچنین تمام آزادگان در قدس و کرانه باختری را به مبارزه با رژیم صهیونیستی دعوت کرد.
کمیته های مقاومت مردمی فلسطین نیز ضمن تبریک عملیات شعفاط تاکید کرد: این عملیات در پاسخ به هتک حرمت مسجد الاقصی و جنایت های مداوم رژیم صهیونیستی علیه فرزندان ما در قدس اشغالی است.
سه نظامی رژیم صهیونیستی شب گذشته در تیراندازی مبارزان فلسطینی به ایست و بازرسی نظامی در ورودی اردوگاه شعفاط در شمال قدس اشغالی زخمی شدند.
رژیم صهیونیستی سپس اعلام کرد که یکی از این سه نظامی به خاطر جراحت های وارده کشته شد.
براساس برخی گزارشها، گردانهای شهدای الاقصی شاخه نظامی جنبش فتح مسئولیت این عملیات را به عهده گرفته است.
رسانههای صهیونیستی شنبه شب همچنین از شنیده شدن صدای تیراندازی به همراه انجام عملیات شهادتطلبانه با سلاح سرد در شهر “اللد” در مرکز فلسطین اشغالی خبر دادند.
**روسیه: آمریکا در اوکراین علیه مسکو جنگ نیابتی به راه انداخته است
یک دیپلمات روس گفت: واشنگتن با ادامه حمایت های نظامی و اجیر کردن مزدور برای همراهی کییف، درحقیقت یک جنگ نیابتی را علیه روسیه در خاک اوکراین به راه اندخته است.
آلکسی پولیشوک (Aleksey Polischuk)، مدیر اداره دوم کشورهای مستقل مشترک المنافع وزارت خارجه روسیه به خبرگزاری تاس گفت: آمریکا به اوکراین در اجیر کردن مزدوران خارجی کمک و آنها را در عملیات نظامی راهنمایی و حمایت می کند.
پولیشوک افزود: « واشنگتن متحدان خود (کشورهای اروپای غربی) را در این زمینه مشارکت داده و آنها را وادار می کند تا به اوکراین سلاح ارسال کنند».
این مقام وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه واشنگتن به ارسال سلاح های سنگین به رژیم کی یف ادامه می دهد، اظهار داشت: آمریکا داده های اطلاعاتی خود را از طریق چندین ماهواره نظامی و غیر نظامی در اختیار اوکراین قرار می دهد و با اجیر ساختن مزدوران خارجی و تعلیم و راهنمایی آنها در عملیات نظامی برای اوکراین کمک می کند، تمامی اینها نشانگر همدستی و مشارکت در این درگیری است، بسیاری حتی کارشناسان غربی بر این باورند که آمریکا یک جنگ نیابتی را علیه روسیه از طریق اوکراین به راه انداخته است.
به گفته این دیپلمات روسی، واشنگتن متحدان خود را در این فعالیت ها درگیر ساخته و آنها را به ارسال سلاح به اوکراین وا می دارد، فرانسه و آلمان درحال افزودن بر ابعاد کمک های تسلیحاتی و فنی خود به اوکراین هستند، انگلیس با بهره گرفتن مربیان نظامی از کشورهای لهستان، کانادا، نیوزیلند و دیگر کشورهای غربی اقدام به آموزش نظامی اتباع اوکراین کرده و اتحادیه اروپا قصد دارد مجموعه ای را برای ارائه کمک های نظامی به اوکراین ایجاد کند، اینها نشانه هایی از افزایش سطح مشارکت و همدستی مستقیم در این درگیری است.
درحالی این مقام وزارت خارجه روسیه نسبت به مداخله مستقیم کشورهای غربی به سرکردگی آمریکا در جنگ اوکراین اشاره و از به راه انداختن یک جنگ نیابتی از سوی آمریکا علیه روسیه در خاک اوکراین سخن می گوید که ولادیمیر پوتین نسبت به مداخله مستقیم این کشورها هشدار داده و کارشناسان و حتی رهبران سیاسی جهان از جمله جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا تهدید اتمی پوتین را درخصوص جنگ اوکراین جدی قملداد کرده اند.
روسیه پنج اسفند ۱۴۰۰ و به دنبال نادیده انگاشتن نگرانی های امنیتی خود از سوی کشورهای غربی از جمله آمریکا، به اوکراین حمله برد، دولت های غرب تاکنون راه حل سیاسی و مسالمت آمیز برای پایان دادن به این مناقشه را کنار گذارده و مسیر حمایت نظامی و روشن نگاه داشتن آتش این درگیری را دنبال کرده اند، امری که تحلیلگران و ناظران بین المللی نسبت به ادامه این خط مشی از سوی واشنگتن، هشدار می دهند.
**گروسی: ایجاد منطقه حفاظت شده برای نیروگاه زاپروژیا یک الزام فوری است
رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالملی انرژی اتمی در بیانیهای ضمن هشدار نسبت به شرایط ناامن حاکم بر نیروگاه اتمی زاپروژیا ایجاد منطقه امن حفاظت شده را برای این بزرگترین نیروگاه هستهای اروپا، ضرورتی مطلق و فوری خواند.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) روز گذشته با انتشار بیانیهای نسبت به شرایط ناامن نیروگاه هستهای زاپروژیا در اوکراین هشدار داد.
«رافائل گروسی» مدیرکل این نهاد بین المللی در این بیانیه تاکید کرد گلولهباران هفته گذشته آخرین منبع برق نیروگاه را قطع کرده و اکنون این بزرگترین تاسیسات اتمی اروپا به دیزل ژنراتورهای اضطراری وصل شده است.
نیروگاه زاپروژیا که در جنوب شرقی اوکراین واقع شده، از زمان آغاز جنگ در ماه فوریه (۵ اسفند) تحت کنترل نیروهای روسیه بوده است.
گروسی در بیانیه مزبور با اشاره به اینکه از سرگیری گلوله باران و هدف قرار دادن تنها منبع نیروی خارجی نیروگاه، به شدت غیرمسئولانه بوده، خواستار حفاظت از نیروگاه شد.
وی ضمن اعلام این خبر که قصد سفر به روسیه را دارد اضافه کرد که پس از بازگشت قصد بازدید از اوکراین را دارد تا طرح ایجاد یک منطقه حفاظت شده ایمن در اطراف زاپروژیا تسهیل شود و آن را “ضرورتی غیرمشروط و فوری” خواند.
حفاظت از نیروگاه زاپروژیا در ماه جاری به یکی از جدی ترین نگرانی ها در جنگ اوکراین بدل شده است. این امر به ویژه پس از تهدیدات «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه که اعلام کرده بود برای رسیدن به موفقیت دست به اقدامات شدیدتر می زند، نگرانی های بسیاری را برانگیخته است.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهوری اوکراین اوایل این هفته از متحدان غربی خود خواست تا تحریمهای پیشگیرانه گسترده تری را با هدف هشدار به پوتین بر سر استقرار تسلیحات اتمی به کار گیرند.
«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا نیز اظهارات پوتین را جدی گرفته و در اظهاراتی گفت که رهبر روسیه وقتی در مورد استفاده احتمالی از سلاح های هسته ای تاکتیکی یا سلاح های بیولوژیکی و شیمیایی صحبت می کند، بلوف نمی زند.
از سوی دیگر، کارکنان اوکراینی حاضر در این نیروگاه به آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرده اند که سوخت ژنراتورهای دیزلی این نیروگاه تا ۱۰ روز دوام می آورد و مهندسان تلاش می کنند خطوط برق آسیب دیده نیروگاه را تعمیر کنند.
**وزیر خزانه داری آمریکا: کاهش تولید نفت اوپک به نفع اقتصاد جهانی نیست
«جانت یلن» وزیر خزانه داری آمریکا گفت: اقدام اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت تصمیمی «ناموثر و غیرعاقلانه» برای اقتصاد جهان به ویژه بازارهای نوظهور است که اکنون با قیمت بالای انرژی دست و پنجه نرم میکنند.
این مقام آمریکایی در مصاحبه با روزنامه فایننشال تایمز، گفت: من فکر می کنم که این تصمیم اوپک غیرعاقلانه است و معلوم نیست در نهایت چه تاثیری داشته باشد، اما به نظر من، این تصمیم در شرایط فعلی که ما با آن مواجه هستیم، مناسب نیست.
دولت جو بایدن به صورت علنی و شفاف از تصمیم کارتل نفتی اوپک در هفته گذشته برای کاهش روزانه دو میلیون بشکه نفت انتقاد کرده است.
یلن این اظهارات را در آستانه نشست های سالانه بانک جهانی که قرار است هفته آینده در واشنگتن برگزار شود، مطرح کرد. قیمت کالاها و تورم بالا، تاثیر تشدید سیاست های پولی بانک های مرکزی و تاثیرات اقتصادی و مالی جنگ اوکراین محور مذاکرات این نشست ها را تشکیل می دهد.
وزیر خزانه داری آمریکا درباره نشست های امسال بانک جهانی گفت: در این فرصت درباره رفع چنین مشکلاتی از سوی کشورها بحث و تبادل نظر خواهیم کرد و تلاش می کنیم این موضوع را بررسی کنیم که آیا واکنش جمعی ما تاثیر محسوسی خواهد داشت یا خیر و بهترین اقدامی که می توانیم در این شرایط دشوار انجام دهیم، چیست.
فایننشال تایمز نوشت: آمریکا امیدوار است از نشست های بانک جهانی برای فشار بر کشورهای اروپایی به منظور تسریع در ارائه کمک اقتصادی به اوکراین استفاده کند. این تلاش آمریکا در بحبوحه ناامیدی فزاینده در واشنگتن از برخی متحدانش برای عمل به تعهدات مالی خود در قبال کی یف انجام می گیرد.
یلن گفت: تعدادی از کشورها قول کمک اقتصادی قابل توجهی را داده اند، اما هنوز آن را عملی نکرده اند. سرعت انتقال پول به اوکراین بسیار کند است.
وی با بیان این که ایالات متحده ۸.۵ میلیارد دلار کمک بلاعوض به اوکراین داده و ۴.۵ میلیارد دلار دیگر به تازگی توسط کنگره تصویب شده است، گفت: تعهداتی وجود دارد، اما باید اجرایی شود.
«والدیس دامبروسکیس» معاون اجرایی کمیسیون اروپا، به تازگی گفت: اتحادیه اروپا به دنبال تسریع در پرداخت بودجه اختصاصی خود به اوکراین است و به شدت با کشورهای عضو برای آزاد کردن ۳ میلیارد یورو نهایی بسته ۹ میلیارد یورویی که رهبران اوایل سال جاری نسبت به اختصاص آن متعهد شد، همکاری خواهد کرد.
فایننشال تایمز گفت: ایالات متحده و متحدانش در گروه هفت در حال وارد شدن به آخرین بخش مذاکرات درباره تعیین سقف قیمت برای صادرات نفت روسیه هستند تا مسکو را از درآمدهای انرژی خود که برای تامین مالی جنگ حیاتی است، محروم کنند. تعیین سقف قیمت برای صادرات نفت روسیه همچنین منجر به جهش قیمت ها در سراسر جهان نمی شود.
یلن گفت: پایین نگه داشتن قیمت ها چیزی است که به ویژه برای کشورهای در حال توسعه که از قیمت بالای انرژی رنج می برند، مفید است. رئیسجمهور (بایدن) مدت زیادی را صرف بررسی همه گزینههای موجود برای کاهش [قیمت نفت] کرده است.
به نوشته فایننشال تایمز، وزیر خزانه داری آمریکا احتمالا با نگرانی همتایان خود در سراسر جهان در مورد ارزش دلار مواجه خواهد شد که در ماههای اخیر با افزایش شدید نرخ بهره فدرال رزرو در برابر بسیاری از ارزهای دیگر به شدت افزایش یافته است. اما او گفت که افزایش قیمت دلار ناشی از واقعیت اقتصادی است.
یلن همچنین نگرانی در مورد برخی از آشفتگی ها و نوسانات بازار در هفته های اخیر را تکذیب کرد.
به نوشته این رسانه، یلن از اظهار نظر درمورد کاهش گسترده مالیات در بریتانیا که باعث لرزش در بازارهای مالی شد، خودداری کرد. به دنبال این اقدام بانک انگلستان مجبور به مداخله اضطراری شد و لیز تراس، نخست وزیر، بخشی از این طرح را لغو کرد.
**ژئوپلیتیکال جزئیات پشت پرده روابط سعودیها با رژیم صهیونیستی را فاش کرد
پایگاه خبری – تحلیلی “ژئوپلیتیکال فویچرز” در گزارشی جزئیات قابل توجهی از روابط پنهانی حکومت سعودی با رژیم صهیونیستی را فاش کرد و نوشت که احتمالا “محمد بن سلمان” ولیعهد سعودی به دنبال عادی سازی علنی روابط با این رژیم بعد از رسیدن به تاج و تخت پادشاهی است.
پایگاه خبری – تحلیلی ژئوپلیتیکال فویچرز در گزارش خود آورده است که اعضای خاندان سعودی همواره در پشت درهای بسته بر ارتباط و تماس با صهیونیست ها تاکید داشته اند.
به نوشته این پایگاه، رهبران سعودی همواره نگران آن هستند که عادی سازی علنی روابط با رژیم صهیونیستی باعث خدشه دار شدن چهره آنان شود زیرا ملت عربستان همچون سایر ملل عرب داشتن تعامل با صهیونیست ها را مردود می شمارد تا چه رسد به آنکه بخواهد موجودیت رژیم اشغالگر قدس را به رسمیت بشناسد و بر همین اساس، سران سعودی همانند سایر حکام عرب ترجیح داده اند تا با صهیونیست ها به طور غیرعلنی و غیررسمی ارتباط داشته باشند.
پایگاه ژئوپلتیکال سپس گوشه ای از تماس های پنهانی سران رژیم سعودی با صهیونیستها و موضعگیری های آنها در حمایت از رژیم اسرائیل را برشمرد و نوشت: بندر بن سلطان دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی سعودی برای سالیان متمادی با هماهنگی “شبتای شافیت” رئیس وقت سازمان “موساد” سعی در برقراری روابط محرمانه با اسرائیل داشت.
به نوشته این پایگاه، بندر بن سلطان پس از حملات یازدهم سپتامبر به عنوان سفیر وقت عربستان در واشنگتن ماموریت یافت تا روابط میان نهادهای امنیتی سعودی و آژانس های اطلاعاتی آمریکا و رژیم اسرائیل را هماهنگ کند. او در دیدار با ایهود اولمرت نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی در شهر امان پایتخت اردن در دوران جنگ ۳۳ روزه علیه لبنان در سال ۲۰۰۶ میلادی پیشنهاد داد که این رژیم حزب الله را از بین ببرد و عربستان نیز در عوض هزینه جنگ را می پردازد.
در این گزارش آمده است که بسیاری از مقامات رژیم اسرائیل در طی دهه گذشته برای انجام هماهنگی های امنیتی به طور محرمانه از عربستان دیدن به عمل آوردند . بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در نوامبر ۲۰۲۰ میلادی با محمد بن سلمان ولیعهد سعودی و مایک پمپئو وزیر خارجه وقت آمریکا دیدار کرد؛ هر چند وزیر خارجه سعودی برگزاری چنین نشستی را تکذیب کرد . فروش برنامه جاسوسی “پگاسوس” از سوی شرکت فناوری صهیونیستی “NSO” به عربستان، زمینه همکاری های امنیتی میان دو طرف را فراهم آورد.
این پایگاه خاطرنشان کرد که سعودی ها علیرغم داشتن روابط عمیق محرمانه با اسرائیل، در بُعد منطقه ای و بین المللی به طور علنی موضع ضد اسرائیلی اتخاذ کرده اند.
به نوشته ژئوپلتیکال، روابط رژیم اسرائیل و عربستان در دوران پادشاهی سلمان بن عبدالعزیز در سطحی غیررسمی شکل علنی به خود گرفت و ترکی الفیصل رئیس اسبق سازمان اطلاعات سعودی با تزیپی لیونی وزیر وقت دادگستری و عاموس یادلین رئیس سابق واحد اطلاعات نظامی رژیم اسرائیل دیدار و گفت وگو کرد.
براساس این گزارش، عربستان و رژیم اسرائیل طی سال های اخیر توسط طرف ثالث به منظور انتقال فرآورده های کشاورزی و فناوری تل آویو به بازار عربستان از راه کرانه باختری و اردن و قبرس روابط اقتصادی با یکدیگر برقرار کردند. عربستان همچنین در ژوئیه گذشته حریم هوایی خود را بر روی خطوط هوایی رژیم اسرائیل گشود و یائیر لاپید نخست وزیر موقت این رژیم از آن به عنوان اولین گام رسمی در جهت بهبود روابط با ریاض نام برد.
به نوشته ژئوپلتیکال، نقش سعودی ها در راستای سیاست رژیم اسرائیل مبنی بر توسعه دامنه شمول توافقنامه سازش، محوری به شمار می رود. محمد بن سلمان در سال ۲۰۱۷ در راستای طرح بلندپروازانه ساخت شهر “نیوم” در سواحل دریای سرخ و مشارکت رژیم اسرائیل در آن و نیز به منظور بررسی مسائل منطقه ای از تل آویو دیدن به عمل آورد و بن سلمان ترجیح داد که این سفر محرمانه بماند.
برپایه این گزارش، بن سلمان در سال ۲۰۱۹ با طرح اشتغال و سکونت عرب های ساکن سرزمین های اشغالی فلسطین در عربستان موافقت کرد و در همین رابطه ده ها تن از نمایندگان بخش های کار و فناوری (ساکن سرزمین های اشغالی فلسطین) جهت بررسی قراردادهای سرمایه گذاری وارد ریاض شدند.
به نوشته ژئوپلتیکال، محمد بن سلمان در خفا درباره عادی سازی رسمی و علنی روابط با اسرائیل ابراز نگرانی می کند زیرا بیم آن را دارد که در رسانه های گروهی جهان عرب به خاطر برقراری روابط دیپلماتیک با رژیم اسرائیل محکوم شود چرا که سعودی ها در ظاهر خود را مدعی پاسداری از اسلام و خدمتگزار حرمین شریفین می دانند.
برپایه این گزارش، بن سلمان پیش از این به طور علنی موجودیت رژیم اسرائیل را به رسمیت شناخت و به رهبران فلسطینی حمله کرد و آنها را به فساد و سوء مدیریت و از دست دادن فرصت دستیابی به سازش با تل آویو و ناسپاسی کمک های مالی سخاوتمندانه ریاض متهم کرد.
این پایگاه در پایان نوشت: بن سلمان برای تحقق بخشیدن به طرح های عمرانی خود نیازمند کمک های اسراییل است و حتی پروژه نیوم را درنزدیک مرزهای شمال غربی فلسطین اشغالی اجرا می کند تا دسترسی اسرائیلی ها به این شهر را تسهیل و آنها را به همکاری اقتصادی تشویق کند. بن سلمان در عمل، خواستار توافق عادی سازی روابط با اسرائیل است اما چه بسا برای تحقق بخشیدن به این هدف خود در انتظار آن است تا در عربستان به تاج و تخت پادشاهی برسد.
https://irna.ir/xjKJ۶F
**هشدار دیپلمات روس: ارسال سلاح دوربرد به کییف عبور از خط قرمزهاست
یک مقام ارشد وزارت خارجه روسیه به دولتهای غربی هشدار داد که ارسال تسلیحات دور برد و پیشرفتهتر به کییف عبور از خطوط قرمز روسیه خواهد بود.
«الکسی پولیشچوک» مدیر بخش دوم کشورهای مستقل مشترک المنافع وزارت خارجه روسیه امروز یکشنبه در گفتوگو با خبرگزاری تاس روسیه تاکید کرد که خطوط قرمز روسیه از پیش تعریف شده است.
وی با بیان اینکه ارسال سلاح دور برد و مخربتر به اوکراین بخشی از این خطوط قرمز است، افزود: تدابیر مشخصی برای پاسخ به اقدامات آمریکا و متحدانش در صورت ارسال سلاحهای دور برد به کییف در نظر گرفته شده است که پس از انجام بررسیهای مورد نیاز اعلام خواهد شد.
این مقام ارشد وزارت خارجه روسیه همچنین تاکید کرد که روسیه ابزار مناسب برای پیاده سازی این تدابیر را در اختیار دارد.
این اظهارات پولیشچوک در حالی است که روز گذشته انفجار یک خودروی باری در مسیر جادهای پل اتصال شبه جزیره کریمه به روسیه و به دنبال آن واکنش مقامهای اوکراینی از جمله ولودیمیر زلنسکی رییسجمهور این کشور، بسیاری را بر آن داشت که اوکراین را مسئول این انفجار بدانند.
ساعاتی پس از این انفجار رئیس جمهوری اوکراین در توئیتی کنایه آمیز نوشته بود: امروز یک روز زیبا و آفتابی است. هوا حدود ۲۰ درجه بود و خورشید در بیشتر مناطق می تابد. متاسفانه هوا در کریمه ابری بود. اگرچه آنجا هم گرم است.
میخایلو پودولیاک مشاور رییس جمهوری اوکراین نیز در صفحه شخصی خود در توییتر با انتشار تصویری از اثار انفجار پل کرچ نوشته بود: کریمه، پل، نقطه آغاز.
پل «کرچ» نماد الحاق کریمه به روسیه تلقی میشود. روسیه پس از ضمیمه کردن کریمه به خاک خود در سال ۲۰۱۴ شروع به احداث آن کرده بود. از این پل بر روی تنگه کرچ، به ویژه برای انتقال تجهیزات نظامی ارتش روسیه استفاده میشود. اهمیت این پل از منظر نمادین و نیز لجستیکی سبب شده تا تحلیلگران این انفجار را یکی از تحولات سرنوشتساز در مسیر درگیری های اوکراین بدانند.
هفته گذشته نیز سی ان ان در گزارشی به نقل از منابع آگاه نوشت که کی یف قصد دارد برای پایان دادن به مخالفت و مقاومت دولت آمریکا در برابر تحویل مجموعه تازهای از سامانه های راکت انداز دوربرد به اوکراین، فهرست اهداف روسیه را که قصد حمله به آنها را دارد در اختیار واشنگتن قرار دهد.
مقامهای روسیه بارها به آمریکا و متحدانش نسبت به عبور از خطوط قرمز روسیه و ارائه سلاح دوربرد به کییف هشدار دادهاند.
در همین راستا، ماه گذشته «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه به آمریکا نسبت به ارائه این تسلیحات هشدار داده بود و این مساله را “خط قرمز” خواند. وی تاکید کرده بود که اگر واشنگتن تصمیم بگیرد موشکهای دوربرد را به کییف تحویل دهد، از خط قرمز عبور کرده و به طور مستقیم با مسکو وارد جنگ می شود.
آمریکا نگران است که هدف قرار گرفته شدن اهداف درون خاک روسیه و گذر از خط قرمز مسکو، به اوج گیری جنگ و کشیده شدن واشنگتن به درگیری مستقیم با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، منجر شود. هر چند این خط قرمر از هنگام افزوده شدن چهار سرزمین اوکراین به خاک روسیه در روز جمعه، تیرهتر و مبهم تر شده، به گونهای که آمریکا اعلان کرده از کاربرد تسلیحات غربی درون این مناطق حتی در صورتی که روسیه آنها را بخشی از خاک خود قلمداد کند، حمایت می کند.
هفته گذشته نیز تارنمای خبری هیل در گزارشی نوشته بود: درحالی که دولت بایدن تا پیش از این سامانه موشکی متحرک موسوم به «هیمارس» (HIMARS) بابرد ۵۰ مایل (۸۰ کیلومتر) را دراختیار اوکراین قرار داده بود اکنون درحال بررسی ارسال سامانه موشکی سطح به سطح موسوم به «ATMS» است که برد آن به ۱۸۶ مایل (نزدیک به ۳۰۰ کیلومتر) میرسد.
در این میان، رئیس کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان اما نسبت به ورود بیشتر آمریکا در جنگ اوکراین هشدار داده و گفته است: ما نمیخواهیم در این جنگ متجاوز شناخته شویم، واضح است آنکه تاکنون تمامی موارد را نقض کرده پوتین بوده و او متجاوز است ، بنابراین نباید ما نیز بعنوان متجاوز شناخته شویم.
**کویتیها خواستار استفاده از اقتصاد به عنوان سلاح علیه انگلیس شدند
شخصیت ها، فعالان و حقوقدانان کویتی ضمن محکوم کردن تصمیم نخستوزیر انگلیس برای انتقال سفارت این کشور از تلآویو به شهر قدس اشغالی، از ملت های عرب و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس خواستند تا با استفاده از سلاح اقتصادی، لندن را از این تصمیم خود منصرف کنند.
پایگاه خبری «عربی ۲۱» امروز یکشنبه نوشت: شخصیتهای کویتی با محکوم کردن تلاشهای نخستوزیر انگلیس برای انتقال سفارت این کشور از تلآویو به قدس اشغالی تاکید کردند که این موضوع در صورت عملی شدن عواقب خطرناکی خواهد داشت و از عربها و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس خواستند تا با استفاده از سلاح اقتصادی با انگلیس مقابله و لندن را از تصمیم خود منصرف کنند.
«عبدالعزیز بدر القطان» نویسنده و حقوقدان کویتی درباره دیدگاه خود نسبت به موضع کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در قبال این اقدام تاکید کرد: همانطور که مشخص است، تصمیمات اخیر سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک پلاس ) مبنی بر کاهش تولید نفت درپی همکاری عربستان با روسیه، خشم طرف آمریکایی را برانگیخت و واکنش کنگره به این اقدام را در پی داشت و صحبت از ابتکار کنگره آمریکا برای خروج سامانههای دفاع موشکی و ارتش آمریکا از عربستان و امارات به میان آمد.
وی ادامه داد: شاید کشورهای عرب خلیج فارس در حال حاضر در صدد گشودن جبهه با غرب نیستند بلکه تلاش می کند تا وضعیت موجود را مهار کنند. این در سطح رسمی است اما در سطح مردمی، ملت های عرب تاکید دارند که این تلاش انگلیس بدون عواقب نخواهد بود زیرا مساله فلسطین، مساله اصلی ملت های عرب در منطقه خلیج فارس و بویژه ملت کویت است.
القطان در ادامه اظهار داشت: فلسطین بیش از آنکه به بیانیه های محکومیت و اعلام انزجار نیاز داشته باشد، به گام های مشخص برای پایان دادن به این استبداد استعماری نیاز دارد. معتقدم غرب امروز در موقعیتی نیست که بتواند همانند زمان های گذشته خواسته های خود را به جهان عرب دیکته کند؛ به ویژه از زمانی که بحران اوکراین تمام سطوح غرب را دربرگرفته است.
این نویسنده کویتی با اشاره به اینکه لندن در حال مذاکره با کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس برای انعقاد قرارداد تجارت آزاد با آنها است، به این احتمال اشاره کرد که در صورت انتقال سفارت انگلیس به قدس، کشورهای عربی از سلاح اقتصادی علیه انگلیس استفاده کنند.
وی افزود: به یقین این موضوع اتفاق خواهد افتاد و می توان گفت که با تصمیمات گروه اوپک پلاس شروع شده است.
در این پیوند، «هدی سعود الکریبانی» فعال سیاسی کویتی گفت: اتحادیه عرب و پارلمان عربی اظهارات نخست وزیر انگلیس را رد و محکوم کردند اما این رد و تقبیح بدون فشار واقعی بین المللی بر انگلیس که باید به قوانین و مقررات بین المللی احترام بگذارد و از روند صلح حمایت کند و به اشغالگری صهونیست ها پایان دهد، کافی نیست.
وی خاطرنشان کرد: تصمیم ائتلاف اوپک پلاس برای کاهش تولید به میزان دو میلیون بشکه در روز، بزرگترین فشاری است که اروپا امروز با آن مواجه است، به ویژه پس از بحران انرژی که در حال تجربه آن است و این، بزرگترین سلاح علیه دولت شکننده «لیز تراس» است.
«طارق الشایع» رئیس اتحادیه جهانی «جوانان برای قدس» نیز گفت که تلاش ها برای انتقال سفارت انگلیس به قدس از سوی کشوری انجام می شود که اشغالگری از آنجا رشد کرده و هنوز هم هست و قبلاً از اشغالگری صهیونیست ها حمایت کرده و هنوز هم این حمایت را در همه اشکالش ادامه می دهد.
وی افزود: این تلاشها با رویکردش که همیشه از ظلم حمایت میکند و نسبت به ستمگر تعصب دارد، سازگار است و جای تعجب نیست که این رغبت از سوی انگلیس که اولین کشوری است که این رژیم اشغالگر را در فلسطین تاسیس کرد، انجام می شود.
الشایع که یکی از اعضای کمیته عالی هماهنگی مبارزه با صهیونیسم و عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است، ادامه داد: بنابراین، دولت کویت قطعا موضع واضح و روشنی در حمایت از آرمان فلسطین و علیه تلاش انگلیس برای انتقال سفارت این کشور به قدس خواهد داشت و بیانیه ای در محکومیت این امر صادر خواهد کرد.
وی ادامه داد: موضع کشورهای عرب سازشکار حاشیه خلیج فارس یا تایید و حمایت یا سکوت و عدم اظهار نظر در این مورد خواهد بود و به نظر من، این رویکرد یعنی سکوت در برابر حق و تشویق افزایش ظلم و شرارت ظالم است.
رئیس اتحادیه جهانی جوانان برای قدس ابراز امیدواری کرد که آنها موضع قاطعی نسبت آرمان فلسطین بگیرند و اقدامات انگلیس را محکوم کنند.
با وجود این، وی گفت: سلاح اقتصاد، گزینهای است که امروز مطرح است و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس باید در قبال آن موضع بگیرند و در صورتی که انگلیس بخواهد این توافق تجارت آزاد را منعقد کند، به سود فلسطین وارد گفت و گو شوند.
«یائیر لاپید» نخست وزیر رژیم اسرائیل ۶ مهر ۱۴۰۱ با «لیز تراس» نخست وزیر انگلیس دیدار کرد و بنا بر گزارش ها، تراس به لاپید گفت که در حال بررسی انتقال سفارت کشورش از تل آویو به قدس است.
چنانچه «تراس» به برنامه خود عمل کند، راه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا را دنبال خواهد کرد که در سال ۲۰۱۸ در اقدامی بحث برانگیز، تصمیم به انتقال سفارت کشورش از تل آویو به قدس گرفت.
در آن روز، ترامپ در اقدامی بیسابقه قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت که خشم فلسطینیها و سایر مسلمانان جهان را برانگیخت.
اکثریت قریب به اتفاق کشورها از انتقال سفارتهای خود از تل آویو به قدس خودداری کردهاند زیرا آنها اشغال بخش شرقی شهر قدس توسط رژیم اسرائیل را به رسمیت نمیشناسند و غیر قانونی میدانند.
رژیم جنایتکار اسرائیل در سال ۱۹۶۷ قدس شرقی و کرانه باختری را اشغال و سپس اعلام کرد که بخش شرقی شهر قدس را به سرزمینهای اشغالی الحاق کرده است، تصمیمی که توسط اکثریت جامعه بین المللی به رسمیت شناخته نشده است.
**پورتال شرکت حفاری میدان گازی «کاریش» هک شد
پورتال اینترنتی شرکت حفاری «انرژین»، مسئول حفاری میدان گازی مورد مناقشه بین لبنان و رژیم صهیونیستی، هک شد.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت گزارش داد که یک گروه هکری، سایت های اینترنتی شرکت حفاری «انرژین» را هک کرده است.
کانال۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، گروه سایبری عراقی «الطاهره» را مسئول از دسترس خارج کردن سایت های شرکت «انرژین» اعلام کرده و همچنین از هک سایت رسمی اداره گاز سرزمینهای اشغالی خبر داده است.
روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» امروز نوشت: باوجود تدوام تنشها بین بیروت و تلآویو درباره مالکیت میدان گازی «کاریش»، کابینه اسرائیل (رژیم صهیونیستی) چراغ سبز برای شروع عملیات را به شرکت «انرژین» داده است.
بنا به اعلام رادیوی رژیم صهیونیستی، شرکت انرژین قرار است امروز پمپاژ آزمایشی گاز از حوزه کاریش را آغاز کند.
**نماینده اقلیم کردستان عراق: اینبار درباره گروههای کرد مخالف ایران تصمیم جدی میگیریم/مقرهایشان تخلیه خواهد شد
«ناظم دباغ» با اشاره به توقف حملات سپاه به مقرهای گروهکهای ضد انقلاب پس از هشدار به مقامات کردستان عراق برای جلوگیری از اقدامات این گروهکها گفت: برای ما قابل قبول نیست گروههای اپوزیسیون کردی برای ایران و اقلیم نگرانی ایجاد کنند و در صورت ادامه فعالیت مسلحانه، اینبار برخورد جدی خواهیم کرد.
در پی تحرکات تروریستی گروههای ضد انقلاب در مرزهای غربی کشور در روزهای اخیر، مواضع این گروهکها در خاک اقلیم کردستان عراق مورد حملات پهپادی و توپخانهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت.
برخی منابع با اشاره به توقف این حملات پس از انهدام اهداف از پیش تعیین شده، ادامه آن را منوط به رفتار آتی مسئولان اقلیم شمال عراق اعلام کرده و هشدار دادند در صورتی که مقامات اقلیم تصمیم معقولی اتخاذ نکنند و جلوی شرارتهای گروههای تجزیهطلب و ضد ایران را نگیرند، عملیات علیه آنها از سر گرفته میشود.
در جلسه کمیته مشترک امنیتی ایران و کردستان عراق چه گذشت؟
«ناظم دباغ» نماینده حکومت اقلیم کردستان در ایران درباره اقدامات انجام شده برای جلوگیری از فعالیتهای تروریستی گروههای ضد انقلاب که مقرهای آنها در شمال عراق قرار دارد، به خبرنگار ایرنا گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از طریق وزارت خارجه و برخی مقامات، نگرانی خود را از فعالیتهای گروههای کرد ایرانی در اقلیم کردستان اعلام کرده است.
وی افزود: سه ماه قبل و یک بار دیگر نیز حدود ۲۰ روز پیش کمیته امنیتی مشترک در اربیل و تهران جلساتی را برگزار کردهاند که در این نشستها تصمیماتی درباره تقویت امنیت مرزها گرفته و تأکید شد نباید گروههای اپوزیسیون کرد ایرانی فعالیت مسلحانه یا آموزشی در خاک اقلیم کردستان داشته باشند و تا مدتی هم شاهد توقف فعالیتهای این گروهها بودیم تا روزهای اخیر که حوادثی در داخل ایران به وجود آمد.
مقرهای گروههای کرد مخالف ایران در اقلیم تخلیه خواهد شد
دباغ همچنین تصریح کرد: در نشست هیأتهای مشترک کنسولگری جمهوری اسلامی ایران و ریاست حکومت اقلیم کردستان هم بحثهای خوبی صورت گرفت و تأکید شد باید مقرهای گروههای کردی در خاک اقلیم تخلیه شود که منتظر اجرای این تصمیم هستیم اما این موضوع در حال بررسی است که فقط مقرهای مرزی باید تخلیه شوند یا شامل مقرهایی هم میشود که از زمان صدام تا امروز وجود داشتهاند.
نماینده حکومت اقلیم کردستان در ایران اظهار داشت: حکومت اقلیم کردستان همواره اعلام کرده که اجازه نمیدهد از خاک این منطقه اقدامی علیه امنیت کشورهای همسایه صورت گیرد و این موضوع را به عنوان سیاست راهبردی خود به گروههای کرد اپوزیسیون ایرانی هم متذکر شدهایم.
حفظ امنیت همسایگان سیاست راهبردی ماست
وی با بیان اینکه خود را متعهد میدانیم که اجازه ندهیم گروههایی باعث نگرنی ایران یا شهروندان اقلیم کردستان شوند، افزود: حکومت اقلیم کردستان نگران است که گروههایی با تحرکات مسلحانه خود باعث شوند حریم اقلیم هر از گاه بمباران شود و جان و مال مردم به خطر بیفتد و آسیب ببینند.
دباغ ادامه داد: گروههای اپوزیسیون کرد ایرانی دهها سال است که در اقلیم کردستان حضور دارند و ما توانستهایم تا حدی فعالیتهای آنها را کنترل و به توافقات پایبند کنیم اما متاسفانه برخی گروهها و افراد گاهی از شرایطی که پیش می آید سوءاستفاه می کنند که وقتی با تذکر ما یا واکنش ایران مواجه میشوند، تحرکاتشان متوقف میشود.
اینبار درباره گروههای کرد مخالف ایران تصمیم جدی میگیریم
نماینده حکومت اقلیم کردستان در ایران با بیان اینکه نمیشود در داخل اقلیم کردستان حکومت دیگر یا نیروی مسلح دیگری باشد که خودسر عمل میکند، اظهار داشت: اگر گروههای کرد ایرانی به توافقات پایبند نباشند و به تذکرات درباره پرهیز از فعالیتهای مسلحانه علیه ایران توجه نکنند، حکومت قطعاً اینبار تصمیم جدی درباره آنها میگیرد.
وی افزود: ما بارها به این گروهها در مقاطع مختلف تذکر و هشدار دادهایم اما اگر به رفتارهایشان ادامه دهند و بر مواضعی که از طریق رسانهها اعلام می کنند اصرار داشته باشند و در روابط اقلیم و ایران تغییر یا خللی ایجاد شود، برای ما قابل قبول نیست و ناچار خواهیم بود با رعایت حقوق بشر با آنها برخورد کنیم.
دباغ در خصوص هشدار ایران به مقامات اقلیم کردستان درباره تبعات حضورشان در مقرهای گروهکهای تروریستی اظهار داشت: هیچ یک از مسئولان حکومت اقلیم با گروههای کرد مخالف جمهوری اسلامی رابطه ندارند و دیدارها و حضور آنها در مقرهای این گروهها برای مذاکره، ابلاغ پیام و محدود کردن آن بخش از فعالیتهای آنهاست که برای ایران و حکومت اقلیم نگرانی ایجاد میکند.
**پولیتیکو: بلوکهای ژئوپلیتیک جدید، آینده جهان را در دست میگیرند
بررسیهای جدید حاکی است پیشرفت فناوری به گونهای بوده که منجر به ایجاد گروهها و اتحادهایی شده که آینده ژئوپلیتیک جهان را تغییر داده و همه چیز را از زنجیره تامین تا پایایی دگرگون میکند و شوک بزرگی برای دولتها به وجود میآورد.
جهان در حال تقسیم شدن به گروه های بی شمار رسمی و غیر رسمی است که همه چیز را از زنجیره تامین تا پایایی تغییر می دهد.
«ابیشور پریکاش» یکی از بنیانگذاران و پیشگامان پرژوه “ژئوپلیتیک” در موسسه (CIF)، (یک شرکت مشاوره مستقر در کانادا) که نویسنده چندین کتاب در این خصوص است، در تازه ترین تالیف خود به چگونگی تغییر ژئوپلتیکی جهان پرداخته است.
وی در کتاب جدید خود با عنوان “جهان عمودی است؛ نقش فناوری در بازسازی جهانی شدن” آورده است: در حالی که کشورهای سراسر جهان در حال گذار به سوی وسایل نقلیه الکتریکی هستند، یک بلوک ژئوپلیتیکی جدید در آمریکای لاتین در حال شکل گیری است که می تواند برای سرتاسر جهان آغازی دوباره بشمار رود.
وی این روند رو به رشد را “اتحاد لیتیوم” نامیده که توسط مکزیک مورد توجه قرار گرفته است؛ کشوری که که صنعت لیتیوم خود را در اوایل سال جاری ملی کرد. مکزیک همراه با آرژانتین، بولیوی و شیلی بیشترین لیتیوم جهان را در اختیار دارند و به دنبال مدیریت تولید و کنترل آن هستند. این در حالی است که به عقیده ناظران تجارت لیتیوم به سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از حیاتی ترین کالاها در جهان است. (لیتیوم عنصری است که در تولید نیمه هادی ها بکار گرفته می شود)
به باور پریکاش جهان در حال ورود به دوره ای عمودی است و بلوک های ژئوپلیتیک جدیدی در سراسر جهان در حال شکلگیری است و با تقسیم شدن جهان به گروههای متعدد، این بلوکهای جدید میتوانند همه چیز را از زنجیرههای تامین تا پایایی تغییر دهند.
پولیتیکو در ادامه گزارش خود آورده است: در این میان، آمریکا در منطقه هند و اقیانوس آرام، گروه “تراشه ۴” را پیشنهاد کرده که اتحادی است متشکل از واشنگتن با همراهی ژاپن، کره جنوبی و تایوان با هدف ایجاد زنجیره تامین برای تراشه هایی که به چین متکی نباشند و بتوانند جلوی پیشرفت فناوری پکن را بگیرند.
اما این اتحاد درست در زمانی رخ داد که “شرکت بین المللی تولید نیمه هادی” به عنوان بزرگترین سازنده تراشه در چین از یک تراشه استخراج بیت کوین پیشرفته برخلاف تحریم های آمریکا پرده برداشت.
همزمان در خاورمیانه، اسرائیل و امارات همگام با هند و آمریکا با همکاری یکدیگر در تابستان سال جاری گروهی را با عنوان “I۲U۲” راه اندازی کردند که تمرکز اصلی آن بر روی امنیت آب، انرژی ، حمل و نقل، فضا، سلامتی و غذا است.
در آسیای مرکزی و در قزاقستان نیز در حالیکه این کشور در پی بازطراحی جریان تجارت فیزیکی و دیجیتال در سراسر اوراسیا است، چین در حال ساخت “کریدور شمالی” تحت عنوان “ابتکار کمربند و جاده” است که آسیا و اروپا را از طریق روسیه و بلاروس به هم متصل میکند.
با این حال، از آنجایی که جنگ در اوکراین این کریدور را بیثبات کرده، قزاقستان راهی دیگر را پیشنهاد نموده است که در چارچوب ابتکار کمربند و جاده آسیا و اروپا را از طریق ترکیه به هم متصل میکند.
البته این امر معمای جدیدی را برای آمریکا ایجاد کرده که خواهان جدایی روسیه از اروپا است، هرچند این وضعیت می تواند شرکت های اروپایی را بیش از پیش به سمت چین بکشاند.
از این رو با ظهور بلوک های جدید، جهان به سرعت از وضعیت «یک گروه برای همه» فاصله گرفته و به سوی چند قطبی شدن پیش می رود؛ وضعیتی که شوک بزرگی برای دولت ها و کسب و کارها ایجاد می کنند.
به عنوان مثال، بسیاری از این بلوک های انحصاری جدید ایجاد شده توسط آمریکا دیگر شامل متحدان دیرین واشنگتن از جمله کانادا، فرانسه یا آلمان نمی شوند و آمریکا در عوض به دنبال افزایش متحدان خود در منطقه هند و اقیانوسیه است و بدین ترتیب برای شرکای خاورمیانه ای خود معضل تراشی می کند. همین امر چالشی را برای متحدان پیشین آمریکا در خاورمیانه ایجاد کرده که آیا با واشنگتن بمانند یا شانس خود را جای دیگری امتحان کنند.
در نهایت، در حالی که همه نگاه ها به غرب یا آسیا است، آفریقا نیز اکنون در کانون توجه قرار گرفته و اتحادیه آفریقا (AU) به تازگی سومین روز جهانی زدایی را برگزار کرد.
ناظران بر این عقیده هستند که اگرچه اقتصاد جهانی برای دهه ها فارغ از حد و مرز بوده اما همسویی جدیدی در جریان است که جهان را بر اساس گسلهای جدید تقسیم میکند. بسیاری از این گسلها ایدئولوژیک هستند که تغییری عظیم نسبت به دهههای اخیر بشمار می رود، آن هم در برهه ای که به نظر میرسید ایدئولوژی در حال ناپدید شدن است.
اما در آینده نزدیک، چندین بلوک برای اداره جهان رقابت خواهند کرد و این بلوک ها در نهایت باید با یکدیگر کنار آیند و همزیستی داشته باشند و در عین حال راههای خلاقانهای برای آوردن کشورها و شرکتها به اتحاد خود بیابند. اما سوال این است که این بلوک ها تا کجا برای اجرای ایده های خود پیش خواهند رفت؟ و پس از همزیستی اجباری چه می شود؟
**الاخبار: استخراج گاز از کاریش در گرو دستیابی لبنان به حقوق خود است
روزنامه لبنانی الاخبار در گزاررشی به تشریح آخرین تحولات مربوط به پرونده ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی پرداخت و نوشت که مسئولان و مقامات لبنانی تاکید می کنند که استخراج گاز از حوزه کاریش از سوی رژیم صهیونیستی در گرو دستیابی لبنان به حقوق خود است.
روزنامه الاخبار در گزارش خود آورده است: مقامات لبنان در ارتباط با نقطه نظرات رژیم صهیونیستی در خصوص اصلاحات پیشنهادی لبنان در پیش نویس پیشنهادی آموس هوکشتاین میانجی آمریکایی ذیربط در ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی تاکید کردند که برقراری ثبات در گرو دستیابی لبنان به حقوق نفتی و گازی خویش در دریای مدیترانه است.
به نوشته این روزنامه، همزمان با آرام شدن موج حملات سیاسی رژیم صهیونیستی علیه پیش نویس پیشنهادی توافق ترسیم مرزهای دریایی بین فلسطین اشغالی و لبنان، ” الیاس بوصعب ” نائب رئیس مجلس نمایندگان نامه ای از آموس هوکشتاین میانجی آمریکایی دریافت کرد که در بردارنده نقطه نظرات رژیم اشغالگر قدس در مورد این پیش نویس و اصلاحات پیشنهادی لبنان در آن است.
روزنامه الاخبار به نقل از یک مقام رسمی لبنانی تاکید کرد که این کشور امتیازی جهت ارائه به رژیم صهیونیستی ندارد و این همان موضعی است که ملاقات کنندگان با میشل عون رئیس جمهور لبنان در روز جمعه آن را اعلام کردند.
میشل عون طی ملاقات های یاد شده تاکید کرد که ” موضع لبنان ثابت و مشخص و مبتنی بر هوشیاری و آگاهی است و بیروت به زودی به آخرین پیام ارسال شده از سوی آموس هوکشتاین میانجی آمریکایی پاسخ روشنی خواهد داد.”
این در حالی است که شیخ محمد یزبک عضو شورای سیاسی حزب الله لبنان اعلام کرد که تا قبل از تحقق یافتن خواسته های لبنان، هیچ گونه گازی از سکوهای کاریش استخراج نخواهد شد.
وی تصریح کرد: لبنان با قدرت خود که در وحدت موضع و تصمیم متکی به سه گانه طلایی مردم و ارتش و مقاومت متجلی است، توانست مطالبات و حقوق نفتی و گازی خود را به روشنی کامل مشخص کند و منتظر پاسخ میانجی آمریکایی است.
شیخ یزبک درباره اعلام مخالفت رژیم اسرائیل با ملاحظات لبنان برای اصلاح پیش نویس پیشنهادی و تهدید به استخراج گاز از کاریش و بروز جنگ و اعلام آماده باش صهیونیستها در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی گفت: پاسخ ما روشن است، استخراجی قبل از تحقق مطالبات لبنان در کار نخواهد بود، خواان جنگ نیستیم اما اگر چنین جنگی تحمیل شود، ما مرد جنگیم.
روز الاخبار به نقل از مقام رسمی لبنانی نوشت:: همگان و در راس آنها آمریکا به خوبی می دانند که نمی توانند در خصوص پرونده ترسیم مرزهای دریایی لبنان با فلسطین اشغالی بیش از آنچه که تا کنون شکل گرفته سهل انگاری و وقت کشی کنند. آنها همچنین می دانند که لبنان به تهدیدهای سران سیاسی و نظامی دشمن صهیونیست اهمیتی قائل نیست و معادله روشن و ساده است: بهای برقراری ثبات، دستیابی لبنان به تمامی حقوق حقه اش است.
مقام یاد شده با اشاره به تلاش های آمریکا جهت ارائه فرمول های مختلف درباره مفاد مطرح در پیش نویس توافق پیشنهادی ترسیم مرزهای دریایی تاکید کرد: هر گونه تلاش جهت حذف اصلاحاتی که بیروت خواهان اعمال آن در پیش نویس توافق است، با مخالفت لبنان مواجه خواهد شد و این مخالفت به طور خاص در خصوص خط علائم و نشانه های شناور است زیرا لبنان اصرار دارد که این خط نه الان و نه در آینده هیچ گونه وجهه قانونی ندارد و در واقع آنچه مطرح است ترسیم مرز دریایی مناطق اقتصادی است و نه مرز میان دو طرف. نکته دوم نیز این است که لبنان از حق کامل جهت فعالیت در میدان قانا و سایر میادین نفتی و گازی برخوردار است؛ بدون آنکه بخواهد منتظر دریافت موافقت پیشاپیش دشمن باشد آن هم به این بهانه که اسرائیل خواستار دستیابی به توافقی با شرکت های حفاری است.
روزنامه الاخبار به نقل از منابع بارزی اطلاع یافت که فرانسوی ها پس از تنش پیش آمده از سوی رژیم اسرائیل وارد صحنه شده اند.
منابع مزبور گفتند : طرف فرانسوی پیامی را از طریق نجیب میقاتی نخست وزیر پیشبرد امور لبنان منتقل کرده است؛ مبنی بر اینکه اسرائیل خواهان تنش نیست. آمریکایی ها از موضع اسرائیل به ویژه در ارتباط با دریافت غرامت مالی حمایت می کنند . ایده دریافت غرامت مالی اساسا از سوی آمریکا مطرح گردید تا بدین ترتیب به کابینه یائیر لاپید نخست وزیر موقت اسرائیل جهت مقابله با حمله شکل گرفته علیه ئی قبل از انتخابات پارلانی اسراییل کمک کند. تل آویو با اصرار و پافشاری بر کلمه ” غرامت مالی ” می خواهد این گونه وانمود کند که اسرائیل توانسته لبنان را وادار به اعتراف به بر حق بودن اسرائیل در میدان گازی قانا کند.
“آموس هوکشتاین” میانجی آمریکایی در پرونده ترسیم مرزهای آبی بین لبنان و فلسطین اشغالی پیش نویس توافقی را به لبنان و رژیم صهیونیستی در این باره ارایه کرده است. مقامات لبنانی طی روزهای گذشته به بررسی این پیشنهاد پرداخته و در موضعگیری یکپارچه و واحد، ملاحظات خود را درباره آن به هوکشتاین ارایه داده اند. در مقابل موضع واحد لبنان، سران رژیم صهیونیستی به شدت با یکدیگر درباره این پیش نویس اختلاف دارند و شماری آن را به نفع لبنان و به زیان این رژیم می دانند. لبنان تاکید کرده است که از خواسته های خود در ارتباط با این پرونده و ملاحظات خود درقبال پیش نویس یاد شده عقب نشینی نخواهد کرد. هم اکنون توپ در زمین رژیم صهیونیستی است که موضع نهایی خود را به هوکشتاین ارایه کند.
پیش از این شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی اعلام کرد که در پی بوجود آمدن اختلافات در پرونده مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی، احتمال تنش در مرز شمال سرزمین های اشغالی و لبنان بین این رژیم و حزب الله افزایش یافته است.
در مقابل، شیخ علی دعموش، معاون رئیس شورای اجرایی حزبالله لبنان در خطبه نماز جمعه گفت: دشمن اشغالگر زبان دیپلماسی را نمیفهمد و هرکس معتقد است که دشمن تنها با منطق مذاکره میتواند حقوق لبنان را به رسمیت بشناسد، اشتباه می کند.
وی تاکید کرد: دشمن تنها منطق زور را میفهمد و این موضوع را تمام تجربیات گذشته ثابت کرده است. وقتی از منطق زور در زمینه مقابله با دشمن صحبت میکنیم، مقصود ما فقط زور یا توان نظامی علیرغم اهمیت بالای آن نیست، بلکه منظور همه عناصر قدرت از ایستادن ملت لبنان حول محور مقاومت و اعتماد آنها به آن گرفته تا میزان صبر، مقاومت و استواری و وحدت و ثبات موقعیت سیاسی است.
**ترامپ: آمریکا پوتین را وادار به حمله به اوکراین کرد
دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا، اذعان کرد کشورش با تحریک روسیه مسبب به راه افتادن جنگ اوکراین شده است.
هفته نامه نیوزویک نوشت: اظهارات ترامپ در حالی مطرح شده که بیش از هفت ماه از «عملیات نظامی ویژه» به دستور پوتین می گذرد.
ترامپ که ممکن است در رقابت های انتخاباتی سال ۲۰۲۴ شرکت کند، از منتقدان بایدن در مدیریت روابط دیپلماتیک با روسیه است.
اما منتقدان ترامپ را به اتخاذ مواضعی به نفع روسیه متهم می کنند.
ترامپ در مصاحبه با شبکه راست گرای «ریل آمریکن وویس» که شبکه مورد علاقه او نیز هست، از دولت بایدن انتقاد و چنین استدلال کرد که «لفاظی» های این دولت در ماه های پیش رو در حمله به اوکراین باعث این تصمیم پوتین شد.
ترامپ گفت: آنها (دولت بایدن) او (پوتین) را به تمسخر گرفتند. کشور ما و به اصطلاح رهبری ما به پوتین طعنه می زند و لفاظی ها و آنچه که می گویند او را وادار به این تصمیم کرد.
وی مدعی شد اگر او رئیس جمهور بود جنگ اوکراین هرگز اتفاق نمی افتاد اما از ارائه ادله ای برای اثبات این ادعا خودداری کرد.
هنگامی که «وین روت» مجری این شبکه آمریکایی پیشنهاد کرد بایدن می تواند ترامپ را مامور مذاکره درباره صلح بین روسیه و اوکراین کند، ترامپ به تبلیغ روابط کاری خود با پوتین و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، پرداخت و گفت روابط خوبی با زلنسکی و پوتین دارد.
«ویلیام پومرانس»، مدیر موسسه «کنان »مرکز ویلسون، در مصاحبه با نیوزویک، اظهارات ترامپ را مورد تردید قرار داد و خاطرنشان کرد که بایدن گفته اوکراین باید برای ورود به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روی مساله فساد در دولت خود کار کند. اما توجیه تصمیم پوتین برای حمله به اوکراین ربطی به ناتو نداشت. این چیزی بوده که پوتین سالها درباره آن فکر می کرد. پوتین این حمله را به راه انداخت تا دو منطقه از اوکراین را به خاک خود ملحق کند. اکنون این دو منطقه به چهار منطقه گسترش یافته است.
ترامپ با انتقادهایی به خاطر اظهاراتش درباره جنگ روسیه و اوکراین مواجه است. در چند روز منتهی به این جنگ، ترامپ گفت، پوتین به دلیل انتقال نیروهایش به اوکراین «نابغه» است.
**واکنش چین به تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران: مخالفیم
سخنگوی وزارت امورخارجه چین اعلام کرد این کشور با تحریم های یکجانبه غیرقانونی آمریکا علیه ایران مخالف است.
«مائو نینگ» سخنگوی وزارت امورخارجه چین اعلام کرد چین با تحریم های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا علیه ایران مخالف است.
وی در ادامه سخنانش افزود: «ما مخالف هرگونه اقدام مداخله جویانه در امور داخلی کشورهای دیگر به هر بهانه ای و هرگونه انقلاب رنگی به بهانه دموکراسی و حقوق بشر هستیم.»
مخالفت با تحریم های غیرقانونی و یکجانبه امریکا علیه ایران، همواره موضع ثابت دولت چین در این خصوص بوده است.
وزارت خزانهداری آمریکا در تداوم دخالتهای واشنگتن در امور داخلی ایران روز پنجشنبه(۱۵ مهر)، تحریمهایی را علیه برخی مقامات ایرانی از جمله احمد وحیدی وزیر کشور و عیسی زارع پور وزیر ارتباطات جمهوری اسلامی ایران اعمال کرد.
بر اساس اعلام دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری (اوفک)، نام هفت مقام ارشد جمهوری اسلامی ایران در فهرست تحریمها قرار گرفته و ادعا شده است این افراد به دلیل نقش داشتن در سرکوب اعتراضها و قطع دسترسی ایرانیان به اینترنت تحریم شدهاند.
وزارت خزانه داری آمریکا ٣١ شهریور نیز پلیس امنیت اخلاقی و چند مقام دیگر ایرانی را به بهانه دخالت در امور داخلی ایران تحریم کرده بود.
**شرکت “انرژین” پمپاژ معکوس آزمایشی گاز در میدان گازی کاریش را انجام داد
رسانه های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که شرکت نفت و گاز “انرژین” به طور آزمایشی پمپاژ گازی معکوس در میدان گازی مورد مناقشه را انجام داد.
سایت “والاه” رژیم صهیونیستی اعلام کرد که شرکت «انرژین» پمپاژ معکوس گاز از ساحل فلسطین اشغالی به سمت میدان کاریش را به منظور آزمایش لوله ها آغاز کرد.
برپایه این گزارش، پمپاژ معکوس گاز برای آن انجام شد که به منزله مقدمه ای برای استخراج گاز از این میدان گازی به شمار نیاید و باعث تنش با لبنان نشود زیرا این کشور تاکید کرده است که تا به حقوق گازی و دریایی خود نرسد، تل آویو نباید از این حوزه گازی استخراج کند.
شیخ محمد یزبک عضو شورای سیاسی حزب الله لبنان پیش از این اعلام کرد که تا قبل از تحقق یافتن خواسته های لبنان، هیچ گونه گازی از سکوهای کاریش استخراج نخواهد شد.
وی تصریح کرد: لبنان با قدرت خود که در وحدت موضع و تصمیم متکی به سه گانه طلایی مردم و ارتش و مقاومت متجلی است، توانست مطالبات و حقوق نفتی و گازی خود را به روشنی کامل مشخص کند و منتظر پاسخ میانجی آمریکایی است.
شیخ یزبک درباره اعلام مخالفت رژیم اسرائیل با ملاحظات لبنان برای اصلاح پیش نویس پیشنهادی توافق ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی و تهدید تل آویو به استخراج گاز از کاریش و بروز جنگ و اعلام آماده باش صهیونیستها در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی گفت: پاسخ ما روشن است، استخراجی قبل از تحقق مطالبات لبنان در کار نخواهد بود، خواهان جنگ نیستیم اما اگر چنین جنگی تحمیل شود، ما مرد جنگیم.
“آموس هوکشتاین” میانجی آمریکایی در پرونده ترسیم مرزهای آبی بین لبنان و فلسطین اشغالی پیش نویس توافقی را به لبنان و رژیم صهیونیستی در این باره ارایه کرده است. مقامات لبنانی طی روزهای گذشته به بررسی این پیشنهاد پرداخته و در موضعگیری یکپارچه و واحد، ملاحظات خود را درباره آن به هوکشتاین ارایه داده اند. در مقابل موضع واحد لبنان، سران رژیم صهیونیستی به شدت با یکدیگر درباره این پیش نویس اختلاف دارند و شماری آن را به نفع لبنان و به زیان این رژیم می دانند. لبنان تاکید کرده است که از خواسته های خود در ارتباط با این پرونده و ملاحظات خود درقبال پیش نویس یاد شده عقب نشینی نخواهد کرد. هم اکنون توپ در زمین رژیم صهیونیستی است که موضع نهایی خود را به هوکشتاین ارایه کند.
پیش از این شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی اعلام کرد که در پی بوجود آمدن اختلافات در پرونده مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی، احتمال تنش در مرز شمال سرزمین های اشغالی و لبنان بین این رژیم و حزب الله افزایش یافته است.
در مقابل، شیخ علی دعموش، معاون رئیس شورای اجرایی حزبالله لبنان در خطبه نماز جمعه گفت: دشمن اشغالگر زبان دیپلماسی را نمیفهمد و هرکس معتقد است که دشمن تنها با منطق مذاکره میتواند حقوق لبنان را به رسمیت بشناسد، اشتباه می کند.
وی تاکید کرد: دشمن تنها منطق زور را میفهمد و این موضوع را تمام تجربیات گذشته ثابت کرده است. وقتی از منطق زور در زمینه مقابله با دشمن صحبت میکنیم، مقصود ما فقط زور یا توان نظامی علیرغم اهمیت بالای آن نیست، بلکه منظور همه عناصر قدرت از ایستادن ملت لبنان حول محور مقاومت و اعتماد آنها به آن گرفته تا میزان صبر، مقاومت و استواری و وحدت و ثبات موقعیت سیاسی است.
https://irna.ir/xjKJtn
**گسترش اعتصاب اسیران فلسطینی در زندان های رژیم صهیونیستی
باشگاه اسیران فلسطینی از گسترش دامنه اعتصاب اسیران فلسطینی دربند در زندان های رژیم صهیونیستی خبر داد.
باشگاه اسیران فلسطینی اعلام کرد: ۲۰ اسیر فلسطینی دیگر امروز اعتصاب غذای نامحدود کردند که با احتساب آنها شمار این اسیران، به ۵۰ نفر رسید.
منابع خبری چهارشنبه شب گذشته از ادامه اعتصاب غذای ۳۰ اسیر فلسطینی برای یازدهمین روز متوالی در اعتراض به بازداشت اداری خود خبر دادند.
بر اساس این گزارش، این ۳۰ اسیر فلسطینی از اعضای جبهه خلق برای آزادی فلسطین بوده و خواستار پایان بازداشت اداری خود هستند.
رژیم اشغالگر قدس تلاش می کند که به این اعتصاب غذای اسیران پایان دهد اما بسیاری دیگر از اسیران فلسطینی نیز اعلام کردهاند که به منظور تحقق خواستههایشان به آن خواهند پیوست.
بر اساس آمار منابع فلسطینی، حدود ۴ هزار و ۵۰۰ اسیر در زندانهای رژیم صهیونیستی هستند که در میان آنها ۱۳۱ اسیر زن و ۱۷۵ کودک وجود دارد و بیش از ۷۰۰ نفر از آنها به صورت بازداشت موقت در زندان هستند.
**کرملین: تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت، پیروزی عقل و منطق بود
سخنگوی کرملین گفت: موضع مسئولانه اوپک پلاس برای کاهش تولید که به از بین بردن هرج و مرج ایجاد شده در بازارهای انرژی جهان توسط ایالات متحده و ایجاد توازن در آنها کمک می کند، نوعی پیروزی برای عقل سلیم بود.
گروه اوپک پلاس شامل تولید کنندگان پرنفوذ نفت، چهارشنبه گذشته با کاهش تولید روزانه نفت به میزان ۲ میلیون بشکه، بر خلاف سیاست دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در حوزه خلیج فارس برای افزایش تولید، موافقت کرد.
دمیتری پسکوف روز یکشنبه گفت: البته ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه توانسته با برقراری روابط دوجانبه احترام آمیز با عربستان سعودی و امارات متحده عربی که بر اساس منافع و اعتماد دوجانبه است، به بررسی مهم ترین جزئیات کمک کند.
وی ادامه داد: تمایل دارم به جای اینکه بگویم که این نوعی پیروزی برای روسیه و متحدانش است بگویم این پیروزی برای عقل سلیم است.
پسکوف، با ستایش امکان پذیر بودن تصمیم متوازن، اندیشمندانه و برنامه ریزی شده کشورهایی که چنین موضع مسئولانه ای درون اوپک در برابر اقدامات آمریکا می گیرند، آن را دستکم موجب از بین بردن هرج و مرج ناشی از اقدامات آمریکا در بازارهای انرژی دانست.
**آلمان از طرح تحریمهای جدید اروپا علیه ایران حمایت کرد
آنالنا بائربوک وزیر امور خارجه آلمان روز یکشنبه در واکنشی مداخلهجویانه نسبت به ناآرامیهای اخیر ایران ابراز اطمینان داد که اتحادیه اروپا تحریمهایی را علیه ایران در ارتباط با این ناآرامیها اعمال میکند.
وزیر خارجه آلمان ضمن تشریح جزئیات این طرح تحریمی احتمالی اتحادیه اروپا علیه ایران بر مسدود شدن دارایی مقام های ایرانی در اتحادیه اروپا تاکید کرد و گفت که مقام های ایرانی با ممنوعیت ورود به اتحادیه اروپا نیز روبه رو خواهند شد.
یک منبع وزارت امور خارجه آلمان به تازگی خبر داد که آلمان، فرانسه، دانمارک، اسپانیا، ایتالیا و جمهوری چک ۱۶ پیشنهاد برای تحریم های جدید اتحادیه اروپا علیه ایران به دلیل ناآرامی های اخیر این کشور ارائه دادهاند.
تصمیم گیری در مورد این پیشنهادهای تحریمی قرار است در نشست وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا که روز ۱۷ اکتبر برگزار می شود، اتخاذ شود و انتظار می رود که هیچ گونه مقاومتی از اعضای اتحادیه نسبت به آن مطرح نشود.
بائربوک ضمن انتقاد از مقام های ایران، پیشتر از تهران خواسته بود به مطالبات معترضان در ایران توجه کنند.
وزیر امور خارجه آلمان طی مصاحبه با روزنامه “بیلد اند سونتاژ” همچنین ضمن حمایت از اغتشاشات اخیر در ایران گفت: ما خطاب به مردم ایران می گوییم که در کنار شما هستیم و به این کار ادامه خواهیم داد.
این موضعگیری وزیر خارجه آلمان در حالی مطرح شده است که دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نیز پیشتر از ناآرامی ها در ایران حمایت کرده بود.
کاخ سفید از سویی مدعی دیپلماسی در قبال ایران بوده و همزمان با تبادل پیام با تهران و اصرار بر مذاکره مستقیم، در امور داخلی ایران نیز دخالت میکند.
**کاهش محبوبیت کابینه کیشیدا به ۳۵ درصد
نظرسنجی جدید انجام شده توسط خبرگزاری کیودو نشان میدهد که میزان محبوبیت کابینه فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن به ۳۵ درصد رسیده که پایینترین سطح از زمان آغاز به کار دولت است.
خبرگزاری کیودو ۲ دلیل عمده کاهش محبوبیت کابینه کیشیدا را افزایش شاخص عمومی قیمتها و ارتباط برخی از اعضای حزب وی با کلیسای اتحاد عنوان کرده است.
میزان محبوبیت کابینه کیشیدا در ماه سپتامبر ۴۰.۲ درصد و در ماه سپتامبر ۵۴.۱ درصد بود. علاوه بر ۲ دلیل عنوان شده در بالا، هزینههای بالای دولتی برای مراسم خاکسپاری و تدفین شینزو آبه نخست وزیر سابق که در ماه جولای ترور شد نیز از دیگر علل کاهش محبوبیت دولت وی عنوان شده است.
فومیو کیشیدا رهبر حزب لیبرال دموکرات در ماه اکتبر سال گذشته به عنوان نخست وزیر ژاپن انتخاب شد.
میزان نارضایتی مشارکت کنندگان در نظرسنجی کیودو از کابینه وی برای دومین ماه متوالی افزایش یافته و به ۴۸.۳ درصد رسیده است.
این نظرسنجی تلفنی که امروز نتایج آن اعلام شد، نشان میدهد که گزارشها از ارتباط برخی قانونگذاران عضو حزب لیبرال دموکرات با کلیسای اتحاد بر شعله نارضایتیها از دولت دمیده است.
در نظرسنجی قبلی انجام شده ۸۳.۱ درصد از مشارکت کنندگان، اسناد و مدارک در خصوص ارتباط اعضای حزب حاکم با کلیسای اتحاد را ناکافی میدانستند.
«فدراسیون خانواده برای صلح و اتحاد جهانی» که بیشتر به عنوان «کلیسای اتحاد» شناخته میشود، یک جنبش مذهبی جدید است که اعضای آن به عنوان متحدگرایان یا بیشتر به عنوان «مونیها» شناخته می شوند. این انجمن به طور رسمی در اول می ۱۹۵۴ تحت نام انجمن روح القدس برای اتحاد مسیحیت جهانی (HSA-UWC) در سئول پایتخت کره جنوبی توسط «سان میونگ مون» تأسیس شد.
احزاب مخالف دولت از نخست وزیر خواستهاند تا به ویژه دایشیرو یاماگیوا وزیر احیای اقتصادی ژاپن را که حاضر به انکار ارتباط خود با این کلیسا نشده، برکنار کند.
وزیر احیای اقتصادی ژاپن گفته که در برخی از مراسمی که میزبانی آن برعهده کلیسای اتحاد یا گروههای مرتبط با آن بوده، حضور داشته است.
**کشته و زخمی شدن ۷ نیروی وابسته به امارات در جنوب یمن
چهار نیروی شورای انتقالی جنوب وابسته به امارات در جنوب یمن کشته و سه نفر دیگر زخمی شدند.
این افراد براثر انفجار دو بمب در مسیر خودروهای نیروهای کمربند امنیتی وابسته به شورای انتقالی، در استان ابین در جنوب یمن کشته و زخمی شدند.
شبکه تلویزیونی “عدن المستقله” ارگان شورای انتقالی جنوب در گزارشی اعلام کرد که نیروهای این شورا پس از این انفجار به پیشروی خود در شهرستان المحفِّد استان ابین ادامه دادند.
این انفجار یک روز پس از آن اتفاق افتاد که سرهنگ محمد النقیب سخنگوی شورای انتقالی جنوب از تسلط نیروهای این شورا بر مرکز شهرستان المحفِّد در استان ابین خبر داد.
شورای انتقالی جنوب مورد حمایت امارات ۲۲ آگوست گذشته، یک عملیات نظامی موسوم به “تیرهای شرق” را برای آنچه مبارزه با گروههای تروریستی در ” ابین” اعلام شد، آغاز کرد.
منبع